Just nu:
15.41 Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback
11.38 Eld Rask redo för norska Derby-kvalen
11.02 Gimpanzee en av sju till Yonkers Trot
10.01 Fortsatta problem – Steen Juul står över Derbyn
09.27 Uhrberg och Untersteiner i danska Derbyt
08.31 Six Pack till Frankrike – och Prix d’Amérique?
15.53 Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.
15.38 Diamanten i comeback – möter Antonio Tabac
14.26 Dubbelmiljonären går till Paw Mahony
14.06 Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Jänkarna vill se Bold Eagle i Breeders Crown

Bold Eagle föll förvisso i Prix d’Amérique i sin senaste start, men är alltjämt ett hett villebråd för storlopps-makare världen runt. Hästen är inbjuden till starter i Nordamerika.

Efter att ha slutat sexa i Prix d’Amérique är nästa mål för Bold Eagle en start i Prix de France. Vad som händer i framtiden för fransmännens stora ikon är inte avgjort, men möjligheter framöver verkar det i alla fall inte saknas för ”Örnen”. Solvalla hoppas fortsatt få se hästen i en tredje raka start i Elitloppet och även jänkarna visar sitt intresse.

John Campbell, som numera är ordförande för Hambletonian Society, besökte Paris under Prix d’Amérique-helgen och överlämnade propåer till kretsen kring Bold Eagle. Fransmannen kan, om man så önskar, vara med i både John Cashman Jr Memorial som körs på Meadowlands under Hambo-dagen, och i Breeders Crown som avverkas på Mohawk senare under hösten, i slutet av oktober.

– Jag vet att det är svårt för de här hästarna att komma till oss i augusti, då det är varmt och också stora lopp i Europa. Därför har jag även föreslagit för Pierre Pilarski (Bold Eagles ägare reds.anm.) att möjligheten också finns för Breeders Crown i Kanada den 27 oktober. Karantänen är heller inte lika restriktiv som i USA, säger John Campbell till Paris-Turf.

Enligt Paris-Turf har John Campbell också varit i kontakt med Jean-Michel Bazire i hopp att kunna få över någon ur hans stjärnpackade stall till den andra sidan Atlanten i år. Bazire har tidigare menat att Aubrion du Gers är tänkt för en internationell turné i år där både Elitloppet och VM-loppet i USA är tänkbara mål.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 14:26, 19 augusti

Dubbelmiljonären går till Paw Mahony

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 14:06, 19 augusti

Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:40, 19 augusti

Championat-kollen: Untersteiner i Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:12, 19 augusti

Segersviten förlängdes – 51 raka för Trebol

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:24, 19 augusti

⏱️Twitter-svepet

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 09:24, 19 augusti

Svanstedts Plunge Blue Chip – på 1.09,0

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:57, 19 augusti

Mästarmötet i Sundsvall Open Trot

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Nytt försenat jubileum – Petri Puro till 1000 segrar

Nytt försenat jubileum – Petri Puro till 1000 segrar

Ytterligare ett jubileum har upptäckts i efterhand. Petri Puro noterade sin tusende seger som tränare – redan i slutet av november.

I fredags kunde Svensk Travsport meddela att Peter Ingves blivit medlem av tusenklubben för kuskar, hans jubileumsseger togs redan i maj förra året men upptäcktes först då man kontrollräknat samtliga segrar. Nu uppmärksammas nästa ”försenade jubilar” – Petri Puro har tagit tusen tränarsegrar.

”Vid en extra kontroll upptäcktes fel i segerstatistiken och därför gick den tusende segern beklagligt obemärkt förbi”, skriver travsport.se. som bekräftar att jubileet skedde på Åby den 28 november i fjol med Cashback Pellini – för övrigt samma häst som Peter Ingves tog sin seger 1000 med i maj.

– Tusen segrar! Fantastiskt! En milstolpe! Inte dåligt, säger Petri Puro på travsport.se.

Petri Puro, med ursprung i Finland, kom till Sverige 1980 och startade som tränare 1993. Hästen som lämnat störst spår efter sig är förstås Commander Crowe som i Puros regi staplade segrar och bland annat vann Svenskt Travderby. Ytterligare en seger i samma lopp – samt i Kriteriet ordnade Pato. Andra stora namn som förknippas med Petri Puro är Camilla Highness, Fama Currit och på senare år Cash Crowe.

Läs även: Peter Ingves in i Tusenklubben – redan i maj

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aktuellt med mer Frankrike för Readly Express
Nästa nyhet
Aktuellt med mer Frankrike för Readly Express

Aktuellt med mer Frankrike för Readly Express

Timo Nurmos menar att Readly Express var bättre i årets Prix d’Amérique än i fjol – och nu är siktet inställt mot nya starter i de franska superloppen.

Efter sin triumf i Prix d’Amérique förra året blev det ett längre uppehåll för Readly Express, men den här vintern hägrar fler starter på fransk mark. Bronsmedaljören från den stora bataljen senast är anmäld till söndagens returmöte Prix de France och om den här veckans tidiga jobb faller ut positivt blir det en start – och i så fall ett nytt möte med bland andra Bélina Josselyn.

– Jag vill känna på hur hästen har återhämtat sig efter Prix d’Amérique. Han var helt otroligt bra där och ännu bättre än förra året när han vann. Jag är stolt över hästen och alla runt omkring som jobbar med honom. Om han är bra nu så startar vi i Prix de France. Annars kan det bli Critérium de Vitesse i Nice i mars. Det är heller inte omöjlig det blir båda loppen, säger tränaren Timo Nurmos i en intervju med Kanal 75.

Många travfans vill förstås se Readly Express möta de bästa även i Elitloppet sista söndagen i maj, ett lopp som den svenske stjärnan fick stå över i fjol då han i stället lade fokusen på avelsarbetet. Men om det blir en satsning mot Elitloppet eller samma upplägg i år, får bli en senare fråga.

– Jag kan inte säga någonting om det redan nu. Det hänger mycket på om han ska vara i aveln som i fjol. I så fall blir det omöjligt att vara med i Elitloppet, säger Nurmos till Kanal 75.

Läs även: Upplagt för ett revanschmöte i Prix de France?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Revanschmöte i Prix de France?
Nästa nyhet
Revanschmöte i Prix de France?

Revanschmöte i Prix de France?

Kommer Readly Express att få revansch på Bélina Josselyn redan på söndag? Båda aviserar i vilket fall en start i Prix de France.

Prix d’Amérique bjöd på en rafflande upplösning där Bélina Josselyn spurtade till segern före skrällen Looking Superb och den tappert stridande regerande mästaren Readly Express. När det på söndagen drar ihop sig för det stora revanschmötet Prix de France – finns samma trio med i anmälningslistan.

Det var på måndag morgon som anmälningarna till Prix de France stängdes. Då kvarstod det i loppet sexton hästar, men alla kommer inte att komma till start kan redan konstateras. Bland de preliminärt anmälda finns nämligen både Propulsion och Lionel och här har tränaren Daniel Redén deklarerat att det inte blir fler starter i vinter.

Readly Express, som stod över Prix de France förra året, är dock fortsatt högaktuell. Tränaren Timo Nurmos avgör under de närmaste dagarna om man också ska vara med i den definitiva startlistan. Om så blir fallet, lär man få ta sig an Jean-Michel Bazires armada på nytt.

Förutom att jaga en ny stor triumf med PdA-vinnaren Bélina Josselyn, som för övrigt ju är regerande mästare i Prix de France, ämnar han ställa upp med både PdA-fyran Davidson du Pont och silversuccén Looking Superb. I det senare fallet meddelades först att man skulle avstå Prix de France, men Bazire har tänkt om och anmäler norrmannen även till söndagens lopp.

– Hästen har återhämtat sig perfekt efter förra loppet. Och eftersom det här loppet inte kommer att få fullt fält, hamnar han inte alltför dåligt till i det andra ledet. Vi vill anmäla och utnyttja hästens goda form, säger Bazire till Paris-Turf.

Anmäld till Prix de France är förstås också Bold Eagle, vinnare av det här loppet både 2016 och 2017. Bland övriga intressenter kan nämnas Traders, Uza Josselyn och Briac Dark. Prix de France avgörs över 2100 meter med bilstart och har en samlad prissumma på 350 000 euro. Startfältet blir definitivt under torsdagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
De är kuskarna som gör upp i V75 Champions
Nästa nyhet
De är kuskarna som gör upp i V75 Champions

De är kuskarna som gör upp i V75 Champions

Den bjuds en annorlunda omgång på Solvalla den här lördagen. V75 Champions ska avgöras – men tre av de inkvalade kuskar missar matchen.

Svenska Travligan (STL) pausar den här helgen, i stället avgörs på Solvalla V75 Champions, tidigare V75-mästaren. Konceptet ändrades till förra året då det i stället för att avgöras genom ett lopp, nu körs genom en kuskmatch över sex lopp för de femton som vunnit flest segrar på rikstoton förra året.

Några av de kuskar som kvalat in missar dock tillställningen. Per Lennartsson och Robert Bergh beger sig på semester, medan Joakim Lövgren är avstängd. Därför får Rikard N Skoglund, Kevin Oscarsson och norske toppdrivern Tom Erik Solberg plats bland de femton som gör upp om titeln. Fältet lockade inte fulla fält i två av de sex loppen, varför just nämnde Solberg, samt Peter Ingves, Kim Eriksson, Kevin Oscarsson och Kaj Widell får nöja sig med att köra i fem.

De tävlande kuskarna är:

Erik Adielsson
Christoffer Eriksson
Kim Eriksson
Björn Goop
Peter Ingves
Carl Johan Jepson
Örjan Kihlström
Jorma Kontio
Ulf Ohlsson
Kevin Oscarsson
Rikard N Skoglund
Tom Erik Solberg
Johan Untersteiner
Peter Untersteiner
Kaj Widell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efterlängtad fullträff i Paris för Express Jet

Travtips

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Travtips
tisdag 15.41, 20 augusti
Solvalla tävlar vidare med tisdagstrav och i kväll får vi se flera fina hästar komma till start. Spelmässigt var det kämpigt at hitta vettiga objekt till lite roligare odds men vi gör ett försök med fyra spel. Tre vinnarlir samt ett platslir. Mest spänd är...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.53, 19 augusti

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.55, 16 augusti

Tips Örebro 17 augusti: En riktigt het vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.54, 16 augusti

Tips Örebro 16 augusti: Smokey Herman spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 15 augusti

Tips Bergsåker 15 augusti: Laxfaks i comeback!

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 13:07, 16 augusti 2019

Publiken har övergivit våra storbanor

VÄDERSTAD: Det blev en tur till Väderstad på fredagsmorgonen. Snart på väg hem igen. Publiksiffror Storbanorna har allvarliga problem med att locka publik till sina större travarrangemang. Åby kom upp till 4 000 personer under sitt ”Åby Stora Pris”. Den sä...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson