Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Jägersro/Solvalla: Philosopher fick revansch

Inför Uppfödningslöpning fick Philosopher strykas, men då Breeders Crown avgjordes på Jägersro kunde Sören Norbergs talangtravare ta sin revansch.

Sören Norberg har ett löfte för framtiden i Cantab Hall-tvååringen Philosopher, som är den andra avkomman undan Fascination. Tvååringen fick ltyvärr ämna återbud inför uttagningarna till Svensk Uppfödningslöpning på grund av ett virus, men var i onsdagskvällens Breeders Crown på Jägersro redo att visa sina kunskaper igen. Segern värd 175 000 kronor togs i övertygande stil.

Philosopher, körd av Peter Ingves, blixtrade till ledningen och kom att behålla den positionen hela vägen till mål. Ledaren höll jämn fart och avgjorde via ett ryck i sista sväng. Billions jagade duktigt över upploppet men var utan chans att nå längre fram än till andrapriset. Philosopher bärgade segern, hästens tredje i femte starten, på 1.14,5a/1640.

Lövgren jagar Untersteiner

Joakim Lövgren hade en bra kväll på hemmabanan – och vann dubbelt. Urstarke Juan avgjorde lätt när det kom till avgörandet i stayerloppet och Sevilla var en kort stund senare tillbaka i vinnarcirkeln efter en rejäl insats. Sevilla fick en dålig start men jobbade sig in i loppet, attacken sattes in ur sista svängen och valacken hann fram efter en vass avslutning.

Striden om kuskchampionatet på Jägersro är ännu vidöppen. Johan Untersteiner leder med en seger, efter att ha vunnit med Mellby Guard som var ohotad från ledningen, men Joakim Lövgren skuggar strax bakom med två tävlingsdagar kvar för året.

Trippel för Båth och Adielsson

På Solvalla var det Svante Båth och Erik Adielsson som dominerade – tillsammans ordnade de en trippel för kvällen. Efter att ha inlett med Barbro Kronos och Snask var det Captain My Captain som fullbordade hat-tricket inom streckspelet. Fyraåringen tog sin sjunde årsseger efter att ha tagit hand om kommandot direkt och försvarat sig säkert mot Guilty Pleasure över upploppet.

Två skrällar skulle avsluta Solvalla-kvällen. Rommes William Eriksson visade upp Carlos Messi som stod för en mycket rejäl prestation; gick först utvändigt ledaren loppet igenom, övertog med 500 meter kvar och vann utan problem. Senare var det Mats E Djuse som lotsade in Krister Jakobsson-tränade Jeppas Qurt som efter en lång segertorka nu kan ståta med två raka.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Green Manalishi till Sverige

Green Manalishi till Sverige

Power, Brother Bill och Aetos Kronos kommer få konkurrens om tronen bland de fyraåriga hästarna nästa säsong. Green Manalishi är på väg till Sverige efter att ha travat in över tio miljoner i USA.

Marcus Melanders tunga treåringstrio har dominerat i Nordamerika under året. Greenshoe, som kanske är den som skapat störst rubriker, har slutat att tävla och startar nästa säsong i stället upp som högt eftertraktad avelshingst. Men för Green Manalishi och Gimpanzee kan det bli Sverige-besök – för den förstnämnda definitivt.

Green Manalishi är svenskfödd och ägs av Stall Courant. Han har i Nordamerika travat in motsvarande tio miljoner kronor och kan på sin meritlista skryta med bland annat seger i Canadian Trotting Classic och var tidigare i år femma i Hambletonian. Nu är målsättningen en fortsättning i Sverige – och med sikte på de största årgångsloppen nästa år. Det berättar tränaren Marcus Melander för Travronden.

Kungapokalen första målet

– Första stora loppet blir Kungapokalen, sedan har han bland annat Sprintermästaren och Derbyt. Jag kommer att träna honom här i New Jersey fram till han åker över, någon gång i april när banorna har blivit bra, säger Marcus Melander till Travronden.

För Gimpanzee, som var obesegrad fram till Hambletonian (där han blev trea) och som i år vunnit både Yonkers Trot och Breeders Crown, kan också en resa till Sverige komma att bli aktuell. Kretsen kring hästen vill vara med i Elitloppet. Under vissa förutsättningar.

– Som jag sagt tidigare så är chansen stor att han startar i Elitloppet, men bara om det blir direktflyg. Annars blir det full satsning mot fyraårssäsongen här i USA, säger Melander till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Delicious mamma till våren
Nästa nyhet
Delicious mamma till våren

Delicious mamma till våren

Till våren kommer ett mycket spännande föl att se dagens ljus. Det är Delicious som just nu går i väntans tider. Pappa är stallkamraten Daley Lovin.

Sommaren 2017 lade Delicious tävlingsdojorna på hyllan för gott och därmed tackade en av våra mest populära travare de senaste åren för sig. Från tävlingsbanan, det vill säga. Till våren börjar det i dag tioåriga stoet en ny karriär – den som mamma.

Daley Lovin den lyckliga pappan

Det var i februari som Stall Zet meddelade att Delicious skulle betäckas med Daley Lovin och att stoet skulle bära sitt föl själv. Att allt verkar ha gått bra för den blivande modern kunde Daniel Redén glädjande meddela på Twitter under tisdagen. Nedkomsten väntas bli i mars månad.

– I och med de problem som hon har haft var det tänkta att göra en embryotransfer, det vill säga att man stoppar in ett befruktat ägg från Delicious i ett annat sto får bära fölet. Men hon har mått så bra så vi gjorde ett försök, säger Johan Arneng som är avelsansvarig för Stall Zet till Trav365.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Villiam står över Prix Ténor de Baune
Nästa nyhet
Villiam står över Prix Ténor de Baune

Villiam står över Prix Ténor de Baune

Hur står det till med Villiam? Klart är att det inte blir någon start i Prix Ténor de Baune. Men Timo Nurmos har inte övergivit tanken på en eventuell start i Prix d’Amérique.

Villiam har besökt Vincennes en gång förut, då blev det seger i Grand Prix de l’UET efter en mäkta imponerande insats. Men efter det har Timo Nurmos tidigare Kriterie-vinnare hållit en minst sagt låg profil. Trots det är det fortfarande möjligt att femåringen kan bli en av hästarna i Prix d’Amérique om lite mer än sex veckor.

Det är i en intervju med Kanal 75 som tränaren berättar om dagsläget för hästen som i år bara gjort tre starter. Villiam blev sjuk i samband med EM för femåringar på Vermo, hästen senaste start. Efter det har det tagit tid att få honom frisk – och nu kan det konstateras att det inte kommer att bli någon start i femåringsloppet Prix Ténor de Baune som bland andra Who’s Who siktar mot, den 22 december.

PdA – om Villiam hittar formen

Men att Villiam trots allt kan stå på startlinjen i Prix d’Amérique är alltså fortfarande möjligt, menar Nurmos.

– Ja, om hästen kommer i form. Men han måste ha ett lopp innan om han ska vara med där. Det är inte omöjligt att det blir i Prix de Belgique, men det finns andra lopp också. Vi får se, men hästen måste komma till formen först, säger Timo Nurmos till Kanal 75.

Villiam har in sin karriär hittills vunnit 7 av 15 starter och tjänat 6,2 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dijon vill försvara sin titel i Elitloppet
Nästa nyhet
Dijon vill försvara sin titel i Elitloppet

Dijon vill försvara sin titel i Elitloppet

Årets överraskande vinnare i Elitloppet har inte setts sedan i somras. Men snart är Dijon tillbaka i hetluften igen. Målet är att försvara titeln på Solvalla nästa vår.

Tränaren Romain Derieux tog sitt livs seger när han i våras, till mångas förvåning, lotsade Dijon till segern i årets Elitloppet. Efter det gjorde den snabbe franske sexåringen två starter i hemlandet men har inte setts på någon tävlingsbana sedan i slutet av juli. Men snart kan han vara tillbaka.

Vill försvara Elitlopps-titeln

Dijon har under de senaste månaderna jobbat som avelshingst men är sedan en tid tillbaka i träning. Det säger Derieux till Paris-Turf och han berättar också för den franska facktidningen om hur den långsiktiga planen ser ut för stallets stjärnhäst.

Dijon väntas göra comeback i vinter och tar sikte i första hand mot Critérium de Vitesse som körs den 8 mars i Cagnes-sur-Mer; Dijon slutade tvåa bakom Readly Express i årets upplaga. Senare i vår är det stora målet att försvara sin titel i Elitloppet på Solvalla.

– Vi vill vara säkra på att hästen är i sitt bästa skick när han ska försvara sin titel i det här prestigefyllda loppet, säger Romain Derieux till Paris-Turf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvalla: Fredrik Wallin över tio miljoner

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson