Travnet
ANNONS
Travtips
(135596) Carlos Messi pris 1 (1)

Carlos Messi är ett bra spel i kväll. Foto: Mira Lindgren, ALN

Jägersro/Solvalla 5 februari: Draget fintar bort storfavoriten!

Skribent

Publicerad kl 13.22, 05 februari 2020

av Mattias Ludvigsson

6 Jägersro - Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

Jag tror att 5 Kung Edward sticker till ledningen och över 1640 meter lär han testas där. Flera startraketer finns med, men det låter som att alla vill ta det lugnt från start.


Loppanalys:

Bara åtta hästar med men det är ändå spridning på spelet. 1 Wonderboy är betrodd men läget bör bli en fälla då han knappast kan hålla upp ledningen och i litet fält brukar det vara värre att får chansen över 1640 meter då de inte tröttnar innan sista kurvan.

8 Global Takeover är märkligt hårt spelad för spår 8 på 1640 meter är svårt. Man verkar vilja ta det lugnt första biten och då blir det väl fjärde ytter.

Min vinnare är 4 Zoko Lane som är en riktig häst, men han har haft sina problem och så bra som han kunde blivit lär han aldrig bli - men i detta gäng duger det bra i dagens form. Han såg riktigt laddad och formstark ut senast där han låg på innerspår på V75 och det gick långsamt. Sedan blev det full gas sista 500 och det gick inte att ta något på Niky Flax i täten, men jag gillar intrycket. Nu tror jag att han bara kan vara bäst från dödens om Johan Svensson kör dit. Annars får han helt enkelt mata ner dem sista biten i spåren!

Ledningen tror jag att 5 Kung Edward snor åt sig, han är riktigt snabb men han har väldigt svårt att vinna lopp och brukar vika sig då han möter en hyfsat tuff konkurrent. Han var positiv i guld näst senast då han var pigg över upploppet långt nere i fältet. Höll väl okej senast, men han har svårt sista 100 numera. Jag tror Zoko Lane slår honom från dödens, men visst kan han ramla undan då det verkar som att alla andra vill ta det lugnt från start och det kan bli enklare till ledningen. Han har segrat 5/8 senaste spetsloppen, men fått stryk två senaste försöken.

Rank: 4-5-1-8

Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Zoko Lane till oddset 4.15 hos Unibet.

7 Solvalla - Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

3140 meter och de flesta vill nog spara på krafterna. Kan William köra till ledningen med 5 Carlos Messi kanske?


Loppanalys:

Loppet körs över 3140 meter och det kommer ta ut sin rätt bland dessa hästar. 7 Very Charming är jättefavorit och han har bra kapacitet, men är knepig och har galopp två av tre senaste. Senast galopperade han efter 200 meter men svarade för stark upphämtning. Han har vunnit 1/6 över långt och det var på just tre varv. Claes Sjöström kan vinna loppet på flera vis och kanske är han bara bäst. Men till lågt odds vill jag inte hamna på honom.

Min vinnare är 5 Carlos Messi som är konstigt lite streckad men Unibet-nissarna var med på honom och kom lågt. Han var väldigt bra vid segern på V86 då han bara dansade undan från dödens. Han har bra styrka och distansen klarar han bra. Han var femma på V75 över 3140 meter i november och det var enda starten på 3140 meter. Han har vunnit 1/10 på långt (2640 och längre) och han har verkligen grymt bra form. Efter segern från dödens satt han fast med rubbet sparat i trött rygg. Han är mitt speldrag! 

Det är lurigt lopp bakom dessa och över tre varv då många lär gå sig trötta. 9 Guilty Pleasure hade problem med en hov senast och ska vara mycket bättre nu menar Korpi och han kan överraska.

1 Ti Amo Face levererar aldrig, men formen är bättre än de två senaste nollorna visar. Som jag skrivit tidigare kommer jag dock vänta med att spela Reijos hästar tills de börjar visa form och vinna lopp.

Det är dunkel form på 3 Ediego men rätt kusk med Örjan (varit tvåa två gånger i rad för honom) och rätt distans.

Rank: 7-5-9-1

Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Carlos Messi till oddset 4.50 hos Unibet.

7 Jägersro - Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

2 Global Wireless är snabb nog för att ta ledningen och jag skulle tro att Peter vill köra där med en frontrunner. Fiore lär testa för ledningen med favoriten 5 Zaira del Ronco.


Loppanalys:

5 Zaira del Ronco är storfavorit, och hon har väldigt hög kapacitet, vilket hon visade senast då hon bara bombade på och var överlägsen med krafter kvar. Före det var hon mycket sämre, även om hon mötte en för dagen helgrym Atik D.L. men hon gav upp tidigt. Det är en lurig häst som har mycket humör, och hon var tydligen sjuk näst senast. Det svänger fort med Lauras hästar och de är inte helt enkla att gissa på. Från ledningen och om hon har samma status som senast, ja då slår de henne inte. Distansen klarar hon, för hon var grymt bra vid segern för fyra starter sedan då hon drog i jätteledning och inte gav Aura S.L. skuggan av chansen från kön. Nu är det dödensrisk och det kan ju bli tufft.

2 Global Wireless är spetsfavorit då hon tidigare tagit längd på favoriten första biten. Hon springer inte gärna förbi hästar och har faktiskt tagit alla sju segrar från ledningen där hon alltså växer. Jag tror att Peter kör i spets och det kan bli tufft för båda nämnda då Fiore knappast tar upp.

Vad ska man spela då? Jag testar plats på 6 Upload som känns vettigt. Han var lite positiv senast då han sent fick chansen invändigt och det är ingen som växlar tempo på två steg denna typ. Skulle vara klart gynnad av högt tempo och efter att ha gått med vanlig vagn varje gång på sistone blir det troligen jänkarvagn nu.

10 Inez Alki är ganska betrodd. Hon har tagit båda segrarna på slutet från ledingen och jag tror hon är en riktig frontrunner som svarar på häst och gillar att gå där framme. Inte helt ovanligt med hästar efter From Above som var exakt så själv.

Rank: 5-2-6-10

Spelförslag:

Jag spelar plats på 6 Upload till oddset 2.50 hos Unibet.

8 Solvalla - Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

Jag tror att 3 Teton Sweet Lindy och 4 Hera Eck öppnar klart bäst. Båda är snabba i benen men jag hoppas att Hera Eck kan pressa sig förbi.


Loppanalys:

Bara nio hästar med men ändå inte alls givet vem som vinner. 9 Global Avenue är favorit, men det känns tveksamt. Hon inledde bra med seger i tre av fyra första starterna, men hon har sedan galopperat en del och har fyra andraplatser vilket inte enbart beror på att hon mött bra hästar. Dessutom togs alla segrar från ledningen. Kan vinna, men då får det väl vara så och inget jag spelar från bakspår som favorit.

2 Qeen Roc är helt säkert bästa hästen för den gillar jag verkligen och vid segrarna i våras bara studsade hon undan i läcker stil. Matchades mot kulltoppen sedan och det blev inga mer segrar, men nio lopp i rad var det 100.000 eller mer i förstapris och bra gäng. Nu har hon inte startat sedan november, och det låter väldigt lågt från Strömberg och troligen är detta bara lopp för att hitta formen till viktigare lopp. En Qeen Roc i form hade varit stekhet här.

4 Hera Eck är aktuell för här är det form då hon gick bra senast som tvåa och åter får Magnus A Djuse i vagnen. Hon var snabb bakom bilen 1/12 och jag tror hon kan ta sig till ledningen och det vore bra för då lär man få dämpa. Det finns ingen som vill trycka upp farten och det är klar segerchans i spets och blir mitt spel. Dags att spräcka segernollan nu!

Jag tycker att 3 Teton Sweet Lindy ska räknas, men det låter lite lurigt på henne i första för Hellstedt. Man har bytt foder och det kan vara lurigt men hon var riktigt bra senast då hon vann som jätteskräll och var bäst. Kuskplus med Ohlsson och kan öppna bra. Kan bli spets eller ledarryggen och om samma form är det chans - men kan fattas lite kanske då det gått några veckor extra. Hon öppnade flygande långt ut i banan i september, och är spetsbud om kusken vill.

Rank: 4-3-2-9

Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Hera Eck till oddset 4.35 hos Unibet.

8 Jägersro - Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

1 Dario Sotto står ensam på start och lär testas i ledningen.


Loppanalys:

Det här är ett skumt lopp. Hårt betrodd är 1 Dario Sotto som har visat fin form och verkar ganska bra för klassen, men det är tufft att stå ensam på start över 3140 meter. Han är mer stark och distansen är säkert bättre än 1640 som han vann över senast. Ändå är det debut över tre varv och det är alltid ett frågetecken. Kan vinna, men jag har inte rätt känsla för att spela som hårt betrodd.

11 Panamera har rutin över tre varv och han är ett tidigt bud i detta gäng. Han visade riktigt fin form senast då han drog på i ledningen sista varvet och vann enkelt i snabb avslutning. Han tål att göra jobb och är givet bud.

Jag tycker det kan vara kul att chansa med 2 Peakadilly som är mycket bra i grunden och nu är formen uppåt igen. Minns att han var tvåa i derbykvalet som fyraåring bakom Who’s Who och lång distans klarar han med andra ord bra. Han var seg senast men ändå nära segern och han gick till mål i tätt upplopp. Det bör vara bra med tre varv och jag tror att han kan vara hårdast och är väldigt lite spelad mot kapaciteten.   

Flera har chansen, 10 Devs Daffodil är en av dem. Han var otroligt bra vid segern för tre starter sedan, och även om han inte presterat i den nivån efter det så kan han räcka här.

Rank: 11-1-2-10

Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Peakadilly till oddset 7.50 hos Unibet.

9 Solvalla - Spelstopp 21.25

Spetsstriden: Jag tror att 4 Global Worthy och 6 Flying Knight gör upp om spets. och jag tror mest på den senare av dem.

Loppanalys:

Här tror jag att 8 Viola Grif vinner och ger henne helt klart en chans till. Jag trodde hon skulle ha toppchans på V75 senast, men då var hon allt för het och 12 första varvet trots att hon låg på hårt var för mycket. Hon tappade travet i sista kurvan och galopperade - utan att kanske vara helt tom på krafter. Nu tar man bort halvstängda och hon får starta i ryggar, och då ska det inte behöva brinna till för henne. Jag har verkligen gillat vad jag sett i starterna i Italien och även i debuten för Sofia näst senast då hästen klättrade i mål på V75 med alla krafter kvar. Emilia Leo är plus i vagnen och läget gör att hon sitter bra i andraspår direkt om hon trampar rätt. Hon blir inte lät att stå emot och är min vinnare!

7 Opalis är bra och gör första starten för Tinter som har bra snurr på hästarna. Senast bet hästen ihop bra efter att ha fått styggt lopp i andraspår utan rygg i högt tempo där Zaira del Ronco till sist gick undan överlägset. Givet bud, men läget är lurigt och hon vinner inte så ofta. 

4 Global Worthy var åter bra senast då kusken körde vaket till dödens varvet kvar och sedan hade man full kontroll. Tränaren var väldigt låg innan det då hästen hade fått det lugnt under korta uppehållet, och nu är det mycket mer tränat. Det har varit kortlopp båda segrarna och det är nog bästa grenen, men skulle man lyckas spetsa trots svårt spår 4 så finns helt klart segerchans.

Spetshotet är 6 Flying Knight som kommer från Li Hannés formstall. Senast var första starten sedan juni och hästen höll ihop det rätt bra som trea. Skulle man komma till ledningen finns chans att överraska många spelare. 

Betrodd är 5 Valletta som jag tycker fortfarande är lite svår att bedöma hur bra hon är. Det har stämt bra vid båda segerloppen, och senast var det lugn fart i spets och säkert undan. Nu voltstart och det är inte säkert att det fungerar, och mer upp till bevis nu.

13 Bear Victory är bra, men har inte startat sedan november med med Djuse från detta läge blir det nog position djupt nere i kön.

Rank: 8-7-4-6

Spelförslag: Jag spelar vinnare på 8 Viola Grif till oddset 4.25 hos Unibet.

9 Jägersro - Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

3 Taiga Woodland är en startkanon som inte ska missa ledningen.


Loppanalys:

5 Vichy Grif är klar favorit, men trots den fina raden är det nog inte så enkelt att hon bara vinner. Hon hade knallform och blev bättre på allt under hösten efter att man byggt upp henne mentalt med snälla upplägg. Speedade sylvasst vid segern på Valla då hon sprang 13,1 full väg och var läcker i spets via 10,5 sista 800 näst senast. Hon gick starkt som tvåa senast dagens före Julafton utan att rå på Vikens Fingerprint. Dock har hon varit ifrån efter det och är inte vässad och formen är inte lika bra - i så fall vore det mycket oväntat. Nu är hon så bra så hon kan vinna ändå, men det blir ingen ledning och sårbar är hon trots allt.

Jag tror att 3 Taiga Woodland spetsar hem detta för detta är en smaskig uppgift för henne. Hon fick ett hemskt lopp på V75 senast då hon hängde i tredjespår hela loppet och då sprang Franklin Face låg 11-tid hela vägen i spets! Nu ser det bättre ut med spetsläge på 1640 meter och hon är lika snabb med sulky som i monté och jag tror hon kan springa hem detta med en rostig favorit.

Med höstformen intakt vore 2 Maggie Cash spännande men jag tycker inte det är samma tryck i henne för dagen. Med smyglopp är hon normalt riktigt vass och tempo lär det bli.

Loppets rysare är 9 Samson Ris som duktiga Jaap van Riin kommer med och han presenterade Hector Boko i bra skick nyligen på V75. Hästen kommer med flera raka segrar, men det har varit barfota varje start på sistone och nu aluminiumskor på. Hästen har gått bra tider och kan duga.

Rank: 3-5-9-2

Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Taiga Woodland till oddset 3.55 hos Unibet.

10 Solvalla - Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

2 Payet D.E. är snabb om man vill och har spetschans. 4 Okashi Cheri är den som kommer utmana tufft.


Loppanalys:

2 Payet D.E. är jättefavorit och han har verkligen levererat i vinter och tagit två fina segrar i senaste loppen. Det har varit bra kuskinsatser bakom då Kim Eriksson sparat hästens speed och avgjort enkelt över upploppet. Först på V75, sedan på V86 nu senast. Payet kan öppna snabbt om man väljer det upplägget, och nu är det nog läge för att köra till ledningen. Han bör vinna och är motiverad favorit. Kan nog reglera dessa från dödens.

9 Cesar F.C. är värst emot chansmässigt trots bakspår. Agerade konstigt näst senast då det såg ut som att han stannade på sista långsidan och loppet var över - men han tände om och hann fram till seger och det var bra gjort. Senast var han utan chans att hinna med Payet sista biten men gick helt okej. Kommer Payet bort eller får svar och tuff dödens så finns chansen. 

Jag testar att spela plats på 4 Okashi Cheri som får kraftigt kuskplus i Rikard N Skoglund i vagnen och hästen är startsnabb. Jag tror det finns chans på ledningen och sedan kanske man testar där, eller släpper till favoriten. Gick i mål med sparat senast och det var piggt intryck.

Rank: 2-9-4-12

Spelförslag:

Jag spelar plats på 4 Okashi Cheri till 2.05 hos Unibet.

 

Spelredaktör Mattias Ludvigsson [email protected]

Unibet trav fasta oddsJägersroSolvalla
ANNONS
Nästa artikel