Just nu:
22.10 Lugnt för Hail Mary
17.07 Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!
17.03 Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras
12.18 Lunch-draget Kalmar: Intressant idé
09.51 Storlopp för Dear Friend
08.30 Vassa årsdebutanter i Breeders Crown
17.11 Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet
10.47 Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match
10.39 Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation
10.15 Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Jägersro/Solvalla 24 februari: Spelet heter revansch!

Två fina vinnare satt i lördags och gav bra dagsnetto. Zack Bris kördes mycket snyggt av Adielsson som visade varför han är en av de vassaste kuskarna. Han visste att han inte behövde ladda och bara gled till spets, sedan höll han igen hela vägen och gjorde veka Zack Bris modig. Snyggt!

Hur bra var sedan inte Maestro Crowe?! Som jag skrev håller jag den oerhört högt och trodde han skulle mosa dem från dödens, men nu blev det inte så. Två galopper på den knepiga banan borde gjort det till gonatt, men han kom farande efter andra galoppen och bara stegade förbi dem. Var det runt 100 meter han la på tappstart och galopp? Hygglig pålle han tränat fram Petri Puro som kunde fått lite cred i segerintervju kan jag tycka då han lagt grym grynd med denna skjutare!

Solvalla och Jägersro delar på loppen ikväll och jag har ett gäng lir som testas!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Jägersro – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

4 Frances Yoda är mycket snabb och spetsar i princip alltid med dessa lägen, men kan nog släppa till 5 Divane Godiva då det är full väg.


Loppanalys:

Mycket öppet lopp inleder där jag tror på 3 Veiled som ska kunna vara hårdast även från dödens. Det är en tuff märr detta som visade det näst senast då hon avgjorde rejält och starkt från utvändigt ledaren. Kunde inte rå på favoriten här 5 Divane Godiva senast, men då var det sprinterlopp och nu bättre för Veiled med 2140 meter. Då är de mindre morska i spets och dödens lär vara ledigt efter en bit. Jag spelar!

Just Divane Godiva slog alltså min vinnare från spets senast, över 1640 meter. Fick hållas i jämn 13-fart och höll undan ganska säkert. Dock har det bara blivit vinst vid 1/22 starter på full väg och jag tror inte hon håller undan igen.

Loppet är mycket jämnt som jag skrev i inledningen och ingen känns chanslös. 4 Frances Yoda är mycket startsnabb men inte lika tufft om man säger så. Kan nog tänka sig att släppa till favoriten över full väg men visst finns chansen med klaff.

2 Mad Princess har körts snällt på sistone och närmar sig formen men måste ha bra klaff för att ta sig först över mål.

Rank: 3-5-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Veiled till oddset 6.50 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

Snabba märrar! 1 Celinn Palema bör vilja ha rygg igen, och 2 Tonique är knappast supersnabb med skor efter vila. Därmed bra chans att 5 Whelk tar sig till ledningen.


Loppanalys:

9 Cactus är klar favorit och det är en riktig märr vissa dagar och då hon har form, och inte minst tävlar utan skor. Visade oerhörd fart då man tog av skorna på Åby och trots passiv styrning kunde hon spurta ner en snopen Don’t Be Shy där Peter var minst lika snopen som undertecknad då det kom en häst flygande – det var ju klart i spets! Nåja, vann loppet efter med, men sedan tog det stopp. Fick pausa och var låga rapporter senast inför comebacken och hon var sådär. Seg och inte i form. Även om hon ska ha piggnat till så tror jag hon behöver fler lopp och att gissa på toppform med skor som favorit får andra hålla på med.

Jag tror på 8 Digital Class som är draget! Hon har gått bra varje gång i bra gäng på sistone, men vinner ju inte varje eftermiddag. Näst senast var det riktigt bra spurt ute vid staketet på V75, och senast fick hon chansen först när ledande Up to Me var i mål men hann växla tempo bra och det var fortsatt formintryck. Hon har tagit sina två senaste vinster över sprinterdistans med offensivt upplägg till dödens redan efter 400-500 meter. Jag hoppas på liknande scenario då dödens bör vara ledigt och hon är mycket intressant drag!

5 Whelk skulle kunna vara en spetsvinnare för jag tror på spets med perfekt spår att skicka med. Har inte startat sedan julhelgen och kan ju fattas lite, men den är mycket tidig på spets. Dock ”bara” varit 4-4-d-d fyra senaste spetsloppen, alla över 2140 meter ska nämnas och 1640 meter bör vara klart bättre för en lite framåt häst.

2 Tonique gör comeback, och möter äldre hästar nu. Var trea i Drottningens förra våren och räckte bland de bättre i kullen, men tufft att vinna direkt mot äldre och hårda märrar. Jag tror Åke tar det lite lagom från start och vi tar henne senare under året.

1 Celinn Palema har bra vinterform och hakade på duktigt senast efter skrällsegern före. Kan mycket väl få ledarryggen och är ett bud.

Rank: 9-8-5-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Digital Class till oddset 6.75 hos Unibet.

7 Jägersro – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

1 Valeria Wareco spetsar om hon går att trycka av från innerspår som kan vara lite bökigt för henne, blev rejäl gunga då hon hade just innerspår. 2 Riley S.W. är snabb och spetshotet.


Loppanalys:

10 Hunter Dragon är favorit och det ska han vara för det är en rejäl typ detta som ska vara klart bra för lopp som det här. Han har tagit 8/9 segrar från ledningen, men visade i extra V75 under julhelgen att han kan vinna bakifrån då han avgjorde snyggt med stora fina steg upploppet ner. Det löste sig visserligen bra med ryggar i ett inte så tufft lopp, men han vann överlägset till slut. Var mycket bra i spets senast där han spänstade undan över upploppet, låt vara i mycket enkelt gäng men intrycket gillades. Jag tror att han har bra chans att städa av dessa och räknar med att rutinerade Birger inte sover bort det i kön.

1 Valeria Wareco var det aldrig något drag i senast, hon var seg hela loppet och blev av med ledningen varvet kvar. Något var konstigt med henne och antingen var hon sjuk, har tappat formen eller var brunstig. Svårt att veta för inget har framkommit då man inte verkar funnit några fel. Vid normalform kan hon leda runt om.

Betrodd är 3 Utah Broline som mest varit en segpropp tycker jag. Nu är det första starten som valack och det är något att ta på som kan ge förändring. Verkar haft problem med blodvärden, och sådant kan rättas till då man kastrerar. men som betrodd är det inte så sexigt att gissa på att han ska vara 50 meter bättre.

11 Typhoon Face är kraftigt på gång i ny regi och loppets roliga skrällbud, kolla loppet näst senast hur han gick och senast blev det mesta tok med för påställt från kusken.

6 Philomenia passas senare i vår då man byggt upp psyket och kan plocka av skorna, då tar vi henne hos Riordan!

Rank: 10-1-11-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Hunter Dragon till oddset 2.90 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

1 Raj’s Oh Lord har vikit sig två gånger i rad och nu bör det bli rygglopp. 2 Aragorn As öppnar ganska bra och kanske kan hålla ut dem och överta. Men jag spelar hellre på 3 Mission Beach till spets.


Loppanalys:

2 Aragorn As visade helt okej kapacitet i tidigare regi och mötte bra hästar, bland annat Power för tre starter sedan. Senast var han med i ett bra finallopp i Kalmar som Oscar L.A. vann och han sprang under 10 sista 700 utan att ens få pengar – hårda papper! Nu gör han debut för Timo Nurmos och det låter bra och hästen ska ha blivit allt starkare. Nu är det spel vi håller på med, och det verkar som ”alla” ska ha den här och att han ska vara klar. Jag är inte helt övertygad, även om det är minst sagt passande uppgift mot vad han mött tidigare. Det är en Ready Cash-häst som kan vara väl vass och finns i leken att han gör bort sig om man laddar för spets. Skulle han vara överlägsen så får jag ta det och spelmässigt är han inte så kul.

Jag spelar 3 Mission Beach som kanske inte är lika bra, men jag tror att Magnus Senna, eller var det Magnus Djuse(?) kan skicka till ledningen och där växer hästen och brukar svara det mesta, och har varit 1-2-1-1 från ledningen på sina fyra försök. Gick bra senast även om han inte rådde på She’s Ready som varit grym i vinter.

4 Baron Frontline håller bra nivå, och senast löste det sig dåligt och han var intre tom i mål där Oxidizer vann. Avgjorde före det utan att vara som bäst var känslan, det var rygglopp till upploppet och knappt förbi och han borde ändå ha vunnit enklare.

1 Raj’s Oh Lord har varit besvikelse i spets två gånger, och nu vettigt att försöka få ledarryggen vilket kan bli vinstgivande taktik.

Rank: 2-3-4-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Mission Beach till oddset 7.75 hos Unibet.

8 Jägersro – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Happy Few är det stor galopprisk på, och det kan vara 2 Isco Boko till ledningen och släppa till 4 Arvid S.H. som bör testas mot tät


Loppanalys:

4 Arvid S.H. är nästa storfavorit och han borde vinna detta rätt billiga lopp. Han är rejäl och gick under 11 sista 700 i V75-final senast och avgjorde från dödens före i lunchlopp. Han öppnar bra och borde kunna köra till ledningen tidigt då han är bra rygg över tre varv. Trolig vinnare, till lågt odds…

1 Happy Few är betrodd, men om man kollar hur det sett ut när han testat voltstart så springer man inte direkt till luckan! Det har milt sagt aldrig varit nära att han trampat iväg på tre försök. Han hade innerspår med två hästar på mellanvolten i höstas, men var i galopp på startkommando ”2” och han blir på tok för stressad. Ensam på start nu och då bör han trampa iväg? Nja, jag är mycket tveksam då de kommer på honom och tror det är mycket stor galopprisk. Klart aktuell att spela head emot.

2 Isco Boko vore spännande om han kan köra till sig rygg ledaren på favoriten. Gör Happy Few bort sig borde det finnas chans på det och då kan han duga bra som skräll. Jag skrällspelar.

Form är det verkligen på 5 Unit Brodde som toppspurtade vid segern och senast hamnade han helt åt råttorna så det glömmer vi.

Rank: 1-2-3-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Isco Boko till oddset 9.25 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

1 Deede Star och 2 Vikings Preacher är snabba och på 2140 borde de vilja testas i spets. 4 Gardner Shaw försöker man överta med.


Loppanalys:

4 Gardner Shaw svarade för en helt galet bra insats i V75-finalen senast. Även om jag trodde på honom så var det sjukt hur bra han var då han hade flera växlar i sista kurvan där Örjan gasade till och Gardner Shaw bara försvann ifrån dem på ett sätt man mycket sällan ser i de sammanhangen. Klockan visade 10/700 meter och det var inte bottnat. Jag trodde på honom då (tackar!) men insatsen var ändå bättre än väntat. Nu är frågan om han kan göra om den och hur han klarar spår 4 i volten. Jag tycker inte han sett stabil ut i volt och spår 4 är svårt att ladda med. Han är anmäld med bike, men det verkar konstigt med snävt spår och inte givet man släpper med 1 och 2.

8 Antonio Trot tror jag blåser ner dem och att det är proppen ur! Han har varit nästa-gångare hela vintern och nu senast vann han och det såg mycket bra ut. Han har haft svårt att avgöra loppen, men jag tror han gillar att känna sig stark och vara bättre än de andra, och så kan bli nu. Med lite startvingel för storfavoriten och bra start för lättplacerade Antonio kanske han kan vara hyfsat nära direkt. Då bör hårdheten avgöra och jag spelar till bättre odds!

1 Deede Star ser mycket formstark ut, så även senast där han hamnade illa på det. Skulle Lövdal få honom till spets, ja då kan de få leta! Men det är en väldigt knepig häst i voltstart och kan lika gärna bli tappstart/galopp…

Rank: 4-8-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Antonio Trot till oddset 2.60 hos Unibet.

9 Jägersro – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

2 Quantum Roc är klart snabb vid laddning och med detta spår lär det vara full gas som gäller, likt senaste vinsten och jag tror på spets. 3 Express A.P. är snabb och det är även 5 Dream Kåsgård vid laddning.


Loppanalys:

2 Quantum Roc trodde jag på senast, och jag kan inte säga att jag var orolig för ”torsk” då han kom till ledningen. Han såg verkligen ”klar” ut men samtidigt som han bromsade till (blev inte bättre då tussarna drogs) så blev han nedspeedad av snabb konkurrent. Det var snabbt på klockan, men visst kunde man ”satt kåken” på Quantum 200 kvar! Han är nu ute på bättre distans då han är en sprinter och nu är det bara att låta honom springa undan som han gjorde vid segern och jag tror han vinner och spelar. Som bekant, spelet heter revansch!

5 Dream Kåsgård är hårt betrodd men han är inte samma häst med skor som utan skor. Lopp i kroppen nu är bra, men han visade inte direkt form i comebacken och som betrodd är han kall.

3 Express A.P. är mer intressant, han slog Dream Kåsgård och även min vinnare vid de båda segrarna på sistone. Han är bra och här kan det bli perfekt med rygg ledaren på Quantum Roc vilket jag tror det blir.

Rank: 2-3-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Quantum Roc till oddset 4.25 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

3 The Bald Eagle är snabbast, men inte givet man kör i spets ändå. 4 Danilo Brick vill man till spets med och då är dumt att bråka med Jorma som kan överta.


Loppanalys:

4 Danilo Brick är favorit och han är mycket tänkbar vinnare då jag tror att han kommer till ledningen efter en bit. Han är bra där, och har vunnit 3/5 spetslopp men blev för het senaste av dem och kallnade. Det är en speciell häst detta som blandar och ger, men på en bra dag har han mycket hög kapacitet. Problemet är att han verkar minst sagt skör och sällan kan starta på och nästan alltid tappar aktionen. Så var det i tufft långlopp i höstas där han såg ut att vinna men tappade stilen mitt på upploppet och fick ge sig. Han har varit ute från kalla spår på V75 nu (11-8-10-12) och inte fått med så mycket. Ändå hållit ihop det bättre vad gäller travet. Nu bättre läge och trolig spets, och han kan få hållas där framme.

9 Estelle Nordique har visat fin styrka, men inte slagit jättemycket vid segrarna och nu mycket hårdare gäng. Dessutom blandad form på Melkkos hästar och den här jobbar jag absolut emot som hårt betrodd.

7 Accolade gör debut för duktiga Oskar J Andersson och har vässats i banjobb. Kan notera att han var anmäld till V75 Mantorp med blev andrareserv, så man kan gissa att hästen är välpreparerad. Det är en klart fin typ detta och tre varv ska passa bra och jag tror vi kommer få se vass insats, Kul skrällspel!

5 Axl Brown såg strålande ut senast där han knuffade Xanthis de Roi över mål efter att ha släppt lite onödigt till denne. Örjan nu igen och hästen är ett av två heta skrällbud.

Rank: 4-7-5-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Accolade till oddset 11.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!

Travtips
fredag 17.07, 09 april
Ecurie D. gjorde sin plikt i onsdags och fick biljett till Elitloppet så nu kan surret börja på allvar med sju veckor kvar till Elitloppet 2021! Han är sjukt läcker Ecurie D. och lätt att falla för hans utstrålning. Men vi vet ännu inte om han är lika bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.03, 9 april

Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.18, 9 april

Lunch-draget Kalmar: Intressant idé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 17.11, 8 april

Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.15, 8 april

Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 17.39, 7 april

Solvalla/Åby 7 april: Jag jobbar in money med Bergh!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 12:51, 05 april 2021

Trist med empatilösa domare på Romme

STRÄNGNÄS: Riktigt hemskt annandag påsk-väder idag. Snålblåst. Snö och blött. Förskräckligt helt enkelt. Pleasure For Cash Hemska scener igår kväll på Romme när Oscar Berglunds springare Pleasure For Cash i den näst sista avdelningen på V75 råkade ut för e...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson