Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Jägersro/Solvalla 22 januari: "Spelet heter revansch"

Det var svårspelat i lördags med en del konstiga prestationer och det blev ingen bra lördag för min del. Enda träffen var Franklin Face till fint platsodds, men klart jag borde vågat spänna bågen och ”reka” vinnare. Storfavoriten Man At Work vann inte nu heller, men som vanligt är han väl ursäktad då han ändå var bra och hade Örjan kört lite tuffare så… Jada, jada, jada.
Han vill bara inte vara först hästen, och som sjukt hårt spelad varje gång är det en dyr häst för favoritnissarna kan vi konstatera.

Lyx Håleryd kördes till ledningen, inte så vaket det då hon ska ha rygglopp och hon kallnade.

Jag trodde att Global Venture skulle ha chans att utmana favoriten Il Duce Boko från dödens, men han orkade inte och blev tvåa.

Startgalopp för min bästa vinnare Baron Gift och här var Gareth Boko otroligt bra i dödens. Den såg jag verkligen inte komma! Marc körde som han stulit hästen på långsidan då man var nere i 07-fart, men han hade täckning och hästen bet i på imponerande vis, även om kanske inte Olle Rols gjorde detsamma sista 100… Ändå går det ju inte att klaga på Olle som gick under 08 sista 800 men den som säger att han tar i sista biten får nog skaffa nya linser.

Viola Grif var för het i ledningen och 12 på varvet gjorde att hon tappade travet och galopperade. Skrälldraget Roofie gick bra som tvåa men var chanslös dit Niky Flax som höll ledningen och var ensam sista 100.

Nya race idag och det är Solvalla och Jägersro som delar på loppen. Det ser ut som väl ojämna lopp där några är för bra men jag har hittat några som jag vill testa - och spelet heter revansch!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Jägersro – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

2 Virgin Maiden är troliga ledaren.

 


Loppanalys:

Klart det är bra chans att 2 Virgin Maiden vinner då hon var riktigt bra senast, det var lite av maktdemonstration i dödens då hon bara var bäst och vann mycket enkelt och hon bollade med 11 Global Wireless. Hon kan öppna bra, men visade ju senast att hon kan göra mycket jobb på egen hand och oavsett resa är det bra chans – förutsatt att hon är lika bra denna gång. Det har varit lite svajigt med stallformen hos Lugauer, men de vann ju två V75-lopp i lördags så kanske är hästarna i slag igen. Marc kommer ladda för spets och normalt sett är det toppchans, men såklart odds därefter.

9 Sobel Jasmine gick bra i comebacken som trea från ledningen, men senast orkade hon inte efter tufft upplägg i spåren sista 1200 då hon fick svar på väg framåt. Hon vann sina lopp från ledningen tidigare och växer nog där framme och hon är allmänt svårbedömd nu vart hon står för dagen. Jänkarvagn nu är plus, men det skulle varit spetsläge för att vara hett.

7 Zaira del Ronco var galet bra vid segern då hon utklassade en kanon som Aura S.L. och bara sprang undan i ledningen. Hoppade med vinstchans på V75 efter det, men var dålig senast. Var sjuk och ska vara behandlad nu, men känns oerhört svårbedömd. Skulle hon vara som vid segern går ingen i klassen säker, men jag har dålig känsla på henne nu. Testas med norsk nu.

Vad ska man spela då är frågan, ja jag tycker att 5 Opalis är intressant att chansa på. Klart bättre än raden vill jag säga att hon är och för tre starter sedan galopperade hon bort ett troligt femtepris på V75 där Beartime glänste och det var rätt hårt lopp. Galopperade senast med svårt läge i Gelsenkirchen. Nu kör Sjunnesson och det är positivt för hästen och utan strul måste det vara bra platschans.

Rank: 2-5-7-9


Spelförslag:

Jag spelar plats på 5 Opalis till oddset 2.05 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

1 Hurricane River är snabb, men ingen raket och spår 1 är nog inget plus mot mitt i banan. 4 Concrete Dee tror jag har chans att ta sig förbi.

 


Loppanalys:

2 Payet D.E. har gjort det mycket bra i vinter och spurtade snyggt förbi en tapper HögstenaStalldräng på V75 under nyårsafton. Han hade konstrat före start då, men skötte sig i loppet och var bra. Nu tycker jag det varit lite sämre med stallformen hos Tinter och jag misstänker att Payet fått det lite lugnt efter segerloppet. Det kan bli han som får göra jobbet här och jag anser att han är överspelad. Han möter några bra.

1 Hurricane River blir det drag på, och skulle han hålla ledningen kan det vara vinnaren. Nu litar jag inte alls på att han lyckas med det då han inte är så explosiv och just innerspår kan bli en fälla då han inte får upp samma fart. Han har gjort bra lopp i spets och vunnit 2/4 och höll bra på V75 i höstas då han blev pressad till 10 första 500 i spets. Han var sådär senast men var avmaskad och vaccinerad inför det och säkert bättre nu. ”Muggen” släpar upp hästen till Solvalla och det bör då vara aktuellt.

Jag spelar ändå 4 Concrete Dee som såg jäkla bra ut senast då han gjorde debut i regi Haugstad. Han var nära att hålla spets men Jorma fick full snurr på One Two Beat som knappt tog sig förbi. Sedan körde Örjan snyggt med Surf N’Turf och denne kunde hålla undan trots att Concrete Dee kom flygande sista 100. Surt då jag hade spel till högt odds, men spelet heter revansch! Jag tror det finns chans att ta sig förbi och i ledningen är han intressant, men han är minst lika bra med rygglopp och börjar han ta i bättre sista 100 så är det klar chans här.

7 Everest Sisu är en tanks som ska ha tränat under uppehållet menar tränaren. Ändå inte givet med samma form, och jag tror skor runt om är ett minus då han haft lätt att slå ihop. Om han är som i somras blir han inte lätt att stå emot.

 

Rank: 4-1-2-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Concrete Dee till oddset 4.50 hos Unibet.

7 Jägersro – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

1 Sobel Photo kan hålla ut dem, men jag tror att en felfri 3 Tengil Face övertar.

 


Loppanalys:

Jag tror att 3 Tengil Face vinner då pappa Lutfi sitter upp. Hästen kan massor, men är osäker och tar gärna chansen att galoppera. Så sent som i onsdags var han på väg mot segern då han galopperade 250 kvar. Kanske skulle Adrian väntat liten med att ”lägga lasset” så hästen hållit fokus och tävlat med de andra? Nu blev han ensam tidigt. Men alltid lät att vara efterklok. Statistiken är inte strålande med Lutfi bakom Tengil Face, galopp i fem av sex försök och som bäst en tredjeplats ihop. Han kör sitt första lopp för året nu Lutfi (första sedan 11 december). Jag tror han kör till ledningen och vinner.

1 Sobel Photo är en spetshäst som kanske kan hålla upp, men han är lite ojämn från start och jag tror att Catrin släpper till en offensiv Kolgjini. Skulle Tengil galoppera kan Sober spetsvinna. Han var riktigt fin nyårsafton 2018 då han vann V75-lopp. Och har nu kommit tillbaka efter strul. Spurtade fullt bra senast, även om man inte var helt nöjda från stallet. 

Jag måste nämna 7 C.You Again som kommer från Danmark med full form och två raka segrar. kopplade knappt grepp senast men gick i dödens och det var bra mot en för dagen bra ledare. Risk för att det blir värre nu tror jag med spår långt ut på vingen. Han ska nog gå på rulle mot dessa tror jag och ser den mer som en av flera.

 

Rank: 3-1-7-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Tengil Face till oddset 3.40 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

5 Cash Cowboy ska ha bra spetschans och lär köras där.

 


Loppanalys:

Ett mycket fint lopp där det finns många talanger och riktigt kul spellopp dessutom och det är minst sagt svårtippat!

10 Ranch Steady Go har inlett bra och vann på 14,7 full vägg som treåring i sin tredje start i livet. Han var storfavorit på V86 med samma förutsättningar näst senast men travade inte alls bra. Var ifrån till senast förra veckan då han kördes till ledningen efter 500 meter och vann enkelt i positivt trav. Kan vinna, men möter bra hästar. Gick med första jänkarvagn senast vilket fungerade bra och det blir samma nu.

5 Cash Cowboy kan vara spetsvinnare, för jag tror att han tar sig till ledningen med perfekt spår att ladda från och med Adielsson. Han har kuskform och tog ju dubbel på V75 i lördags. Hästen är bra och gör comeback, men har tränat länge och ska ut i Margareta-lopp efter detta så han ska vara trimmad. Vettig chans i spets och han ska värmas i jänkarvagn för första gången och planen är att tävla med den.

Jag är svag för 8 Don’t Be Weak som kördes lite för tufft senast och inte orkade stå emot en overkligt bra Teton Sweet Lindy. Höll ändå tappert, och då det var smålåga rapporter före bör formen peka uppåt. Han öppnar inte jättebra med framspår då han varit rädd för vingen, men hittar kusken ner i slagläge tror jag det kan bli pott. Han är säkert bäst tror jag och med lite klaff så… Jag testar gärna till 5.50.

9 Digital Download har rätt inställning och gick bra mot Don’t Be Weak senast. Det kan bli skygglappar nu och läget kan göra så det blir bra resa i ansdraspår. Segerbud och bra platschans.

1 Big Shot var inte bra senast, men det hade varit strul före och han kan bättre men jag tror inte det är något extra ändå. Segern var billig.

Rank: 5-10-8-9


Spelförslag: Jag spelar vinnare på 8 Don’t Be Weak till 5.50 hos Unibet.

8 Jägersro – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

1 Besim Zero K.V. står ensam på start och jag tror den körs i ledningen.

 


Loppanalys:

Ganska mediokert gäng där 10 Bernts Ulrika är klar favorit. Visade bra kapacitet förra året och var rejält då hon vann på 13,7 näst senast full väg. Nu har hon varit borta sedan maj, och har bakspår på tillägg. Dessutom är hon knepig i volt. Nja säkert jag även om hon absoluta är bra nog om formen är där. Men värdet är lågt mot vad man gissar.

6 Ronja Loss är i form, men brukar ta sig en galopp i loppen. Galopp tre lopp i rad nu, men brukar ställa sig och vann trots felstegen näst senast. Gick rätt bra även senast och dagens kusk Linus Karlsson vann sitt första lopp med hästen näst senast.  

4 Nixan Run är tredje mer betrodda. Har mer rutinerad kusk i Klas Olsson men formen är oviss. Galopperade senaste starten och har varit ifrån sedan november. Kapacitet finns för att slå dessa, men lite svårbedömd är formen.

Jag spelar 1 Besim Zero K.V. som står ensam på start och har helt okej kusk i Lee Nimåker. Det är bra rapporter från tränaren och jag tror att man testar att köra i spets så länge det går. Fick inte chansen senast och gick opressad i mål. Kan springa hem ett dåligt lopp.

 

Rank: 1-4-10-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Besim Zero K.V. till oddset 4.00 på Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

4 Mellby Goofy tar ledningen men släpper på 2640 meter till 8 Happy Romeo.

 


Loppanalys:

Kvällens bästa segerchans kommer här i 8 Happy Romeo som ska ha toppchans att vinna detta från ledningen. Han är nedstruken ett hack vilket är klart bra, och jag ser ingen av de innanför som vill ta emot honom då Sjöström sänder för ledningen. Det bör vara 4 Mellby Goofy i spets, men över 2640 meter släpper man med honom. I ledningen har han vunnit 3/4 försök och var tapper tvåa i ett långlopp vid förlusten. Det är knallform på honom dessutom för intrycket i spets senast skojar man inte bort då han bara dundrade undan i stor stil med krafter kvar via 12,5 sista 800. 1.90 är okej att testa.

Jag trodde på 11 Digital Track senast men Djuse körde väldigt passivt och deltog inte. Man kom loss sent och då sköt hon till bra och det såg inte ut att vara något fel med formen. Tarzan är väldigt låg inför detta, med bakspår på 2640 meter – nästan ”för låg kan jag tycka som gillar konspirationsteorier… Hästen räknas om man inte tror på favoriten.

Det är tänkbart att spela plats på 4 Mellby Goofy som måste ha väldigt bra chans att vara tvåa-trea bakom favoriten med det scenario jag har målat upp. Reijos hästar har varit under isen och man ska nog hålla sig ifrån dem en stund till verkar det som.

 

Rank: 8-11-4-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Happy Romeo till oddset 1.90 hos Unibet.

9 Jägersro – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

Många snabba, men jag tror att 5 Aha och 6 Inertial gör upp om täten och hoppas få Inertial till spets.

 


Loppanalys:

Kul sprinterlopp med favorit på bakspår på Jägersro och det brukar sällan vara korrekt. 9 Gambit Brodde är bra men ingen kämpe tycker jag och han är ingen given vinnare från detta läge. Borde ha gått förbi Dallas senast med den resa han fick, och jag tycker han borde hållit undan i spets på Lunden före det.

Starten kan avgöra detta och de är snabba, men jag måste bara testa 6 Inertial som det ska bli helstängt på för andra gången och jisses vilket lopp han gjorde då det var premiär för det 28/11! Hästen formligen skenade runt banan och tempot var 08,5-11,5 och han var helt solo och vann på vassa 11,5! Vanligt huvudlag i två lopp, men nu åker skygglapparna på för andra gången och då lär det bli fart på grejerna. Han kanske är så snabb att han bara sticker förbi dem från start, men visst är det snabba hästar innanför. Skulle han nå ledningen måste han vara riktigt intressant och jag tar chansen.

5 Aha vann från ledningen senast och var positiv till högt odds och man vill dit igen. Kan ju häxa för min vinnare men jag tycker detta lopp är tuffare än det han vann senast.

12 Adde S.H. kommer in i loppet om de kör för hårt första varvet, och han var bra i comebacken som kunde plocka ner Othala från dödens. Springer de under 12 där framme blir det svårt oavsett att hinna på dem.

3 Seethestar är rätt trist typ, men det var ändå positivt senast då det var offensivt upplägg till dödens och man bara fick ge sig för kapabla Sharp Dream. Kan bli rätt kört för att passa hästen här med hänglopp i högt tempo.

 

Rank: 6-9-3-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Inertial till 5.00 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

1 Soul Tan är skum men sköter han sig och klarar första kurvan så blir det ledningen tror jag.

 


Loppanalys:

Lurigt lopp där 12 Electrical Storm är favorit, och han har varit bra och spurtade till V75-seger senast på rejält vis. Nu är detta ett lopp inför V75-finalerna och jag blir förvånad om han kommer vara på topp redan nu. Han kan städa av dem ändå, men det är alltid lite om och men med den här och nu kör tränaren själv dessutom och det kan även bli vingel med yttre springspåret.

1 Soul Tan är betrodd och han har bra uppgift egentligen och håller han upp ledningen och travar så är han i striden. Han har segrat 7/8 spetslopp och biter ifrån sig bra där. Senast vann med galopp senast men har varit borta i två månader efter det och tränaren verkar lite osäker på hästen som har svårt att trava runt första kurvan. Jag litar inte på honom.

13 Malkin gillar jag, han kan väldigt mycket då han står på fräscha ben. Han brukar vara bra efter uppehåll då han är fräsch och han kan blåsa ner alla om han har sin dag direkt. Ändå är läget ruttet och han ska starta igen på söndag redan – jag tror nog det är dit man vill ha honom bra.

Mitt spel blir 11 Boulder Luke som gick rejält senast i onsdags bakom en grym Green Mamba och jag hade 11,5 sista 700 på honom. Han var bra även starten före där han fick uppvaktning i spets som tvåa. Rikard nu ser jag som bra grej och till nästan 4 ggr plats testar jag.

Klart att 14 Grainfield Aiden kan vinna igen, han bara startar på och är grym varje vecka. Men någon gång måste det ju ta stopp…

 

Rank: 12-1-11-14


Spelförslag: Jag spelar plats på 11 Boulder Luke till 3.85 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson