Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Jägersro/Solvalla 16 september: Starkast, bäst och dessutom spets!

Det var ingen höjdardag på Hagmyren där jag kom snett på liret. Missle Hill var en bra spetsvinnare som räddade lite av äran, även om han hade tur då Very Kronos galopperade på väg mot spets. Nu fanns ju galopp på denne i lekan om vi säger så...

I övrigt inte så mycket jag tar med mig från den omgången, för redan i inledande loppet sattes liksom tonen för min dag då Helios di Quattro galopperade i spets. Viss chans att slå knepiga Galileo Am annars till högt head-odds. Nu blev det pengarna tillbaka då denne inte var prisplacerad.

Jag tar mest med mig Pleasure for Cash och hans avslutning som var smått galen i tempofattigt lopp - kanske kan bli lite drag på honom i V75-finalen nästa helg..!

Nu är det Solvalla/Jägersro som delar loppen och min bästa vinnare tror jag mycket på och det är från spets det ska vinnas!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Jägersro – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

3 Perfekt Gehör är riktigt rask och bland dessa ses hon som klar spetsfavorit.


Loppanalys:

2 Del Ray Pellini ska vara favorit och är hon lika bra som på Axevalla för tre starter sedan så vinner hon detta! Då var det riktigt rejäla sista 700 då hon pressade utvändigt ledande Mellby Harissa och verkligen föll med flaggan i topp via nedåt 09,5 sista 800! Hamnade i kall rygg starten efter och galopperade senast så det har inte varit något kvitto på om formen är intakt. Perfekt läge nu, men någon startraket är det inte för näst senast öppnade hon långsamt. Men som sagt, är hon i samma form som på Axevalla så matar hon ner dessa. Jag litar inte helt på Marias hästar som är ojämna i prestationerna, men testar ändå ett spel.

5 Cleopatras Mystique är betrodd och hon vann på bra tid senast och gjorde det utvändigt sista 500 (även om hon var tempogynnad med galna Tycoon Broline rusande i spets). Jag hade 11 sista 700 på henne och hon avgjorde enkelt och är bättre än hon ser ut att vara, då man kollade loppet såg det inte ut att gå så fort. Nu är det skor på (barfota senast) men ändå verkar det bli väl mycket att spelarna vill ha bort henne och till vettigt odds kan man testa henne.

10 Matilda Cash kommer gå med jänkarvagn nu vilket är spännande och stall Lugauer har klar uppåtform. Hon räknas då hon visade uppåtform senast och avgjorde sista biten.

3 Perfekt Gehör är fjärde med högre chans, men här är jag skeptisk till dagsformen. Två raka galopper har det blivit men det är bra spetschans för snabb häst. Var spelad till 2.05 mot Matilda senast, men skor på verkar bli nu och jag tror hon blir synad.

Rank: 2-5-10-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Del Ray Pellini till oddset 2.85 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

4 Cab Lane är snabb och med BG ska det vara spets för honom. Och jag hoppas han inte släpper till 6 Vae Victis Club!


Loppanalys:

6 Vae Victis Club har varit grymt bra hos Daniel Redén och tagit två raka segrar och han var bara överlägsen i fsommartravets final senast där han kördes till dödens och bara klev undan. Fick mycket pengar i dessa starter men var på tok för bra för klassen som det såg ut och det gör inte så mycket. Men nu har han varit struken och även om det ”bara” var för sårskada så lär han stått över en del och knappast är i samma toppform. Lite mer av ”vanligt” lopp detta och han behöver inte vara lika bra. Jag hoppas att han får svar och från dödens utan toppform är han ändå inte given vinnare.

Det brukar vara aktuellt då Björn Goop kör en häst åt Nurmos för första gången och så är fallet här med högkapabla 4 Cab Lane. Hästen har varit klen under året, men tydligen dragits med infektioner vilket kan förklara insatserna då han inte alls orkat. Matchades i två långlopp för att hitta formen och senast var det mer rätt tryck i hästen då han gick bra upplopp bakom överlägsna Very Kronos där klockan visade 11 sista varvet och det var positivt. Jag hoppas att Björn viker fram pisken och svarar favoriten och det kan hålla om kurvan fortsätter uppåt för Cab Lane och favoriten är sämre denna start.

7 Volnik du Kras ska vara klart bättre nu berättade Dahlén för mig då han åtgärdades efter senaste loppet och nu är bättre. Hästen kan massor, men jag behandlar alla stallets hästar med försiktighet tills man visat att de har någon form. Men som häst duger den gott och kan ju bli rätt om de två andra med chans kör mot varandra.

Rank: 6-4-7-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Cab Lane till oddset 6.50 hos Unibet.

7 Jägersro – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

1 Valuable Face höll spets från innerspår även om det var lite tur med solfjäder och galopp på snabb häst. Kan spetsa och körs där i så fall. 5 Umustbecrazy har varit snabb i volt och gör bildebut, borde vara rask och jag tror det är hon som utmanar.


Loppanalys:

Jämnt lopp utan någon som sticker ut. 6 Coumba är hårt betrodd, och hon har lyft sig på sistone och höll bra efter att ha körts till dödens senast. Det är rätt utveckling i hästen, men hon ska ändå inte överskattas för det är lite av en ”vanlig brun häst” över henne.

Mycket finare sort är 3 Rizzi Brodda som ser ut som en riktig häst, men hon verkar inte fatta vad som gäller, eller bara inte ha någon inställning. Springer mest och såsar i loppen men skulle det lossna för henne så är hon bra för ett sånt här lopp. Sorten gillas!

1 Valuable Face svarade för en strålande upphämtning efter galoppen senast och gick med bra fart över upploppet. Mötte Coumba då och visade minst lika bra fart. Hon spetsade från innern för att åka dit sista stegen mot Maroma Wibb och lyckas Adrian hålla upp ledningen (inte alls givet!) så tror jag inte hon förlorar.

Jag spelar en skräll här i 9 Honeybee Frö, väl medveten om att hon inte riktigt tar i ännu i loppen men hon har sprungit med bra hästar och verkar ha fin styrka. Ofta släpper Riordans hästar till efter några starter och kollar man denna så har hon gått bra tider och hade gott om sparat vid galopp näst senast (hästen framför stannade till och det blev för tight i sista sväng). Senast dödens, tog över men kunde inte svara de bakom men hon såg inte helt trött ut utan mer inte växlade tempo. Bara åtta hästar med och jag hoppas att hon matar ner trötta hästar sista 300!

Rank: 6-1-9-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Honeybee Frö till oddset 22.00 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

2 Maximus Victory och 3 Center Teemer gör upp om ledningen.


Loppanalys:

5 Dream Creation är klar favorit och det ska han vara för jag tror att han vinner detta om han inte blir fast. Visade fin kapacitet redan som treåring och var med i Kriteriet i Norge. Såldes och flyttades till Svante Eriksson och vann direkt då han kontrade till vinst och visade rätt skalle. Testades i derbykvalet senast mot slutsegrare Iggy B.R. och hamnade lite på mellanhand och gick i mål med en del krafter i behåll. Nu har han två lopp i sig och Örjan Kihlström upp på Svantes hästar är stekhett. Bra chans!

7 Bang Boomerang kan mycket då han inte galopperar och vid segern näst senast var han klart fin och avgjorde enkelt via 14 sista 800. Hoppade tidigt senast på V75 och gick bra upphämtning med runt 13,5/1900 meter i skymundan. Skulle favoriten bli fast är jag inte alls främmande för att Bang Boomarang kan reglera dessa från dödens.

13 Un Mec d’Or är en trist typ som är väldigt svår att vinna lopp med. Kördes konstigt defensivt senast i rygg på storskräll, men det kanske säger en del om Björns tankar om sin häst? Bakspår på tillägg nu och han är som vanligt överspelad.

10 Monark Amok blir det surr om, men det är vingelrisk för Rikard S och jag är inte helt såld på den.

Skrällbud är 6 Totte C.D. som det nu blir barfota runt om på och det har varit klart bättre tidigare (5-1-2-d på fyra starter) och den har rysarchans. Jag har respekt för då Strömberg drar av skorna.

3 Center Teemer öppnade 10,5 första 500 i volt senast, det är ovanligt snabbt! Med lugnare öppning till spets kan det hålla men han kanske inte tar sig förbi 2 Maximus Victory som har spår innanför och två lopp i kroppen.

Rank: 5-7-6-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Dream Creation till oddset 2.85 hos Unibet.

8 Jägersro – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Redneck Woodland är klar spetsfavorit då han var mycket snabb med innerspår för tre starter sedan. 3 Victory Lee är snabbast av utvändiga, men det är stallkamrat.


Loppanalys:

4 Rackham är jättefavorit och han var bra senast då han via tungt slutvarv matade ner en tapper Royce Rolls. Starten före tog Eriksson dödens i derbykval, men hästen var inte riktigt ”där än” efter att ha varit ifrån lite före. Han är mycket kapabel och kanske bara bäst här. Men man ska tänka på att detta är ett mellanlopp då han ska ut i viktigare lopp i Breeders senare och från dödens som det kanske blir nu är han inte klar i min värld som jättefavorit. Inget värde i att jobba med honom.

1 Redneck Woodland kan spelas på spets för man ska nog inte se senaste starten som kvitto på hur han öppnar, då var han inte snabb med spår 7. För tre starter sedan desto snabbare från innerspår och vann enkelt i spets. Det var 1600 meter då och det säkert plus, men han kan springa undan även på två varv på Jägersro och kanske får hållas i 500 meter mitt i loppet?

5 Il Duce Boko är på gång likt hela stall Lugauer och upploppet senast var positivt bakom spetsvinnande Look Håleryd. Hästen fick snabba pengar då inledde hos Lugauer men nu har han nog växt i dessa och det här kan bli helt rätt med att åka med i draget och avgöra då de framför kört tomt. Jag spelar honom!

6 Velegance har varit fin och bra vid två segrarna, men nu är det mycket värre uppgift på full väg mot hingstar och spår för långt ut. Står bra inne i loppet med fördel ston.

Rank: 4-5-1-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Il Duce Boko till oddset 5.75 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

2 Happy Romeo älskar spets och öppnar lite över medel men inte mer. Han ska inte klara att svara 6 Cargo Door om denne trycks av, och den släpper man med till 7 Strong Heartbeat.


Loppanalys:

7 Strong Heartbeat surrades upp som något alldeles extra av Westholm och han inledde strålande med sex vinster på sju första starterna och såg ut som en blivande stjärna! I år har han dock strulat till det för sig eller visat lite tveksam skalle då han skulle avgöra. Flera gånger har han galopperat bort segern in mot upploppet och senast var det i varje fall andraplats bakom Admiral As han hoppade bort för då han ställde sig i hög fart gick han som ett skott över upploppet! Nu tror jag att han kan köras till ledningen och det är nog hans överlägset bästa position. Från lendingen har han aldrig förlorat på fem försök och han slappnar nog av bättre då och jag inbillar mig att han är bättre på att svara hästar än att springa förbi (gäller de flesta…). Som jag läser loppet kan han glida fram och överta ledningen av snabba 6 Cargo Door och då är det väldigt bra segerchans! 3.50 var högre än väntat!

Skulle denne inte laddas och 2 Happy Romeo kommer till spets blir det inte lika enkelt och den ska inte underskattas. Inte alls samma sort som favoriten, men i spets växer han och har segrat i 5/6 spetslopp och var tapper tvåa vid förlusten. Sjöström släpper inte i alla fall har han meddelat. För lite spelad är Happy Romeo.

10 Young King såg verkligen bra ut på barfotabalansen senast och han har chansen om favoriten kommer bort.

4 Estelle Nordique är urstark med osnabb och måste fram och trycka. Hon kanske borde ha avgjort något av loppen på sistone och jag tror bara det är fördel för favoriten att få henne på sig så det blir jämnt tempo på sista varvet.

Rank: 7-10-2-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Strong Heartbeat till oddset 3.50 hos Unibet.

9 Jägersro – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

2 Emmett Downs är naturliga spetshästen med endast två på start. 3 Don Cash öppnar bra ur volten och är nog snabbt framme från sitt tillägg.


Loppanalys:

3 Don Cash är favorit och någon ska ju vara det så varför inte i ett knepigt lopp där det luktar skräll. En okej häst som inte är något extra och han är lite tung av sig. Nu har han kunnat starta på tre gånger och ska bli allt bättre och då man kommer till Sverige är det säkert påställt. Höll emot bra i spets senast men en ruggigt bra Dream Kåsgård var för bra. Jag har kollat honom flera voltlopp och han är snabb och det finns chans/risk att han direkt är ikapp de två på start och kör förbi till ledningen.

2 Emmett Downs var klart uppåt senast då han från dödens bara stegade undan i fin stil med krafter kvar. Det var första jänkarvagn och även helstängt huvudlag (öppet före) och det var rätt effekt på de ändringarna. Nu kanske det blir vanlig vagn med volt och Juul gillar inte riktigt bike i volt. Helstängt är nog lika viktigt och det hoppas vi på och hästen har chansen även om jag inte är säker på att han hinner svara snabb från tillägg.

7 Arno dell’Est har visat bra fart och var rejält vid segern senast. Kördes till spets 1200 kvar och drog musten ur de andra och vann säkert. Han öppnar dåligt och det är risk för vingel eller att han hamnar nere i kön. Men fart finns som duger.

Jag chansar med 9 Tiger Face trots att han inte vunnit på 13 starter under två senaste åren. Han svarade spets i omgångar på Åby näst senast och var i striden då han galopperade kort före mål, det var snöpligt. Senast var det okej med 12 sista 700 bakom Ornello och skulle han öppna förbärrtat och sitta vettigt på det tror jag att han kan duga bra. 6.50 duger.

Rank: 2-3-9-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Tiger Face till oddset 6.50 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

Jag tror inte 4 Rose Red Sydney laddas på 2140 meter, utan att 6 Une Etoile Gar kan köras till ledningen.


Loppanalys:

Oerhört fint lopp för toppston som man kunde tro hade mer än 100.000 till vinnaren. Det är jämnt och man kan tänka sig flera scenario, men jag går på spets för 6 Une Etoile Gar och spelar henne till 5.25. Hon har inte kommit upp i den nivå hon visade förra hösten då hon var galet bra men nu finns saker som talar för henne. Hon visade startsnabbhet i Kalmar men kunde inte komma till spets mot Double Exposure, men nu finns ingen sådan med. Jag tror inte att vassa 4 Rose Run Sydney går med stängt huvudlag och laddas på 2140 meter och då måste det vara bra spetschans på Une Etoile Gar med rappa Skoglund i vagnen. Hon värmde mycket bättre senast inför EM för ston, men kunde inte ta något i spåren och kanske var lite tunt jobbad helt enkelt. Ofta är det så, värmer en häst ”för bra” efter lite paus så är de ofta välpolerade och inte så hårt tryckta. Stämmer min teori om det så ska hon vara uppåt i form med genomkörare och om hon nu tog det loppet bättre. I spets bör hon få hållas då dessa damar säkert gärna körs till slut och har än viktigare lopp.

3 Activated är tänkbar för nu är hon tillbaka! Senast var det ”gamla” hästen igen då hon avslutade visslande i lopp där man körde nedåt 10 sista varvet i täten. Rapporterna före det var att hon jobbat som då hon var som bäst och här bör hon få sitt hänglopp då jag tror man kör i ryggar och hon kan växla ner dem.

9 Wild Love har tuff uppgift med bakspår på toppston och hon känns lite ointressant på liret, även om hon varit jäkla bra.

2 Hevin Boko låter Nurmos mycket nöjd med och hon vann senast. Hon vinner dock sällan och brukar inte vara toppenbra två gånger i rad. Kanske låser man loppet och tar dödens med Hevin Boko om stallkamraten har spets. Visst finns då att hon plockar ner min vinnare om denne inte är på topp.

Det kom in spel på 4 Rose Run Sydney som Unibet fick sänka snabbt på, så kanske är det ändå påställt med denna…

Rank: 6-3-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Une Etoile Gar till oddset 5.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson