Just nu:
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt
08.39 Robert Bergh missar Derby-kval
08.16 Galopp i genrepet
15.34 Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll
11.08 Dags för korta E3-finaler
11.06 Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna
09.56 Cleangame siktar mot ny seger
09.28 Elitloppshästar i möte på Romme

Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant

Det var riktigt höstväder och luriga prestationer i lördags, som ofta under denna period då formen växlar och banorna inte passar alla längre. Jag trodde mycket på Fighter Mearas, men det gick sådär kan vi säga. Han är knepig, men då han inte kunde trava i provstarten och skulle ut över tre varv kändes det lite konstigt att ingen tog beslutet att stryka hästen. Han öppnade nu långsamt och spets var inte att tänka på, och han underpresterade rejält och var helt enkelt inte tävlingsmässig. Ohlsson som körde stryker inte gärna hästarna, de kan ju vara bra till loppet och tänka på sikt är inte bästa grenen men banveterinären tycker jag kunde agerat - om inte annat begära en provstart i tävlingsmässigt tempo.

Det var inte mycket som stämde i övrigt, men Hurricane River var inte långt efter sedan han planenligt kom till ledningen men öppningen i 09-fart första 500 satt i benen och han orkade inte stå emot sista 100. Jag hade väntat mig lite mer av Linus Boy som de löste sig bra för med draghjälp till upploppet, men han höll mest farten då jag hade 11 sista 700 i lite stinglös stil.

Lite glad är jag att jag inte hakade på hetsen på Hazard Boko, snacka om djungelvrål som blev pannkaka, men jag borde kanske kunnat genomskåda Båth-snacket med Esprit Sisu. I intervjuerna före kunde Svante inte nog tala om hur många jobb hästen stått över och det skulle bli skor och han var glad att hästen överhuvudtaget levde (nåja…). Vad hände då? Jo han blev anmäld barfota bak som tidigare och vann från dödens. Där fick inblandade en fin tidig julklapp då en 2-oddsare nu fick ge 5 ggr såsen!

Vi blickar framåt och Solvalla och Jägersro delar på loppen och det ser inte jättelätt ut direkt. Bakom en eller ett par som höjer sig är det otroligt öppet och jämnt och då ligger en stjärnsmäll på lut.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Jägersro – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

Ovisst! Jag tror att 1 Strangerinthenight öppnar bättre än många andra verkar tro. Var bra med från spår 2 tidigare och såg bättre ut för Lennartsson näst senast då den var klart snabb. 2 Hector Greenwood och 3 Aperfectmate kan vara för snabba då båda öppnar mycket bra.


Loppanalys:

Oerhört svårt lopp! 1 Strangerinthenight tror jag är vinnaren om Peter lyckas hålla spets, och det finns bättre chans än han verkar våga tro. Näst senast var hon riktigt rask mot snabba kullhästar utan att komma förbi Ghostintheshell men hon var lika snabb som Ies Elisabet. Hon är bara tre år mot äldre hingstar, men står sig bra i ett tunt lopp.

Jag måste såga betrodda 8 Explosive Class som mest är seg och har spår 8 på 1640 meter, hur ska det gå till för att den ska vinna? Nej tack!

Däremot har 4 Deep Sea chansen, viss spetschans finns då i varje fall 2 släpper om denne kommer förbi men Kevin kanske stånkar på i spets med 3 Aperfectmate? Gått bra på Visby och här är det faktiskt kuskplus med Ingves (något jag aldrig trodde jag skulle skriva!). 10.50 hann sänkas till 8.75, men vi kör på ändå.

Det är tänkbart att spela 6 Appreciated som är en klart vettig häst för loppet, och han har hittat formen. Fick inte chansen näst senast och blev störd till galoppen senast med gott om sparat i sista sväng. Får Marcus till styrningen (odds på det?) så har hästen fart och form för seger och som skräll är det kul.

Rank: 1-4-6-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Deep Sea till oddset 8.75 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

1 Ribaude tror jag inte håller spets, han har öppnat likt en atlantångare och blir över. 5 Total Recall har varit snabb tidigare och nu är det läge att trycka av till spets.


Loppanalys:

6 Vine Vision är favorit och det är väl korrekt för han har hög högstanivå och var riktigt fin senast då han bara var överlägsen och travade hela loppet. Inte alltid så är fallet för honom, men kanske är det han som måste kliva fram i dödens och då är han inte helt given.

2 Yieldson är bortvald av Sjöström, men det är ändå kuskplus med Jepson i vagnen och hästen har form för seger. Perfekt spår för att få sitt lopp i draget och han är klart aktuell tycker jag.

5 Total Recall är ändå draget i loppet, för han är intressant till bra odds! Han var sjuk efter Åbyloppet, men är klart uppåt nu och mycket talar för honom här. Han har grym statistik för Ulf Eriksson och det måste vara dags att testa i ledningen. han har inte gått där på länge, men har gjort det bra i de få försök han gjort. Ledningen tror jag han tar och han är kul att jobba med.

Rank: 6-5-2-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Total Recall till oddset 6.50 hos Unibet.

7 Jägersro – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

Inte speciellt snabba hästar och spetskampen är oerhört oviss! Kanske blir det 4 Alert Vendil?


Loppanalys:

Jätteöppet lopp men favorit ska 9 G.K.Ursus vara tycker jag. Han gjorde comeback senast efter längre vila och även om han fick fint lopp så var det på bra vis han klev ifrån dem. Han borde inte vara sämre nu och han kan nog städa av dessa.

Den andra med lågt odds är 5 Coram d’Inverne som haft det motigt och varit rent klen då han haft svårt med fräschören. Ofta varit brutalt överspelad, men nu ser han bättre ut och ett lopp som detta kan han faktiskt vinna.

Mest spelintressant är ändå 3 Enjoy the Game som Juul verkar hålla ganska högt och han har mött bra danskar. Senast gick han i dödens på löftet Erling och hade varit långt frmme bakom denne utan galopp 150 kvar. För tre starter sedan gick han starkt lopp som tvåa bakom Bugsy. Ecce ersätter Juul och det tycker jag är positivt och skulle han få hästen felfritt kan han helt klart duga och jag spelar.

Rank: 9-3-5-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Enjoy the Game till oddset 7.50 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

2 Lingbo Eivor är snabb och kanske testas i spets över 1640 meter av ganska offensiv kusk. 5 C.R.Nobless är främsta utmanare.


Loppanalys:

7 Pastorns Lady är favorit och hon har full form och sköt till rappt senast och var nära Virgin Maiden i mål. Nu är det dock vingelläge med spår 7 och flera startsnabba hästar innanför. Borde få vida spår första 400 och sedan förhoppningsvis svar.

4 Fixi Mearas är kanske bäst, men året har inte varit någon framgångssaga direkt med endast en misslyckad start på kontot. Nu ny vila sedan augusti och hon går inte att dra upp innan hon visat något. Ganska hårt betrodd dessutom.

Draget måste vara 10 Artemide Zack som gör första starten för Magnus Dahlén och jag tycker det är spännande på flera vis. Dels har han ofta bra stuk på sina nyförvärv, och då man drar upp till Solvalla direkt tror jag det är bra grejer på gång! Jag har kollat hästen från Italien vilket ofta är vanskligt, men det är en ganska rejäl och fin häst för att vara treårigt sto i Italien där de kan se ut som skinnbitar som springer omkring. Hon var fin vid spetsseger näst senast och bakspår kan vara bra för lite hetsig typ. Jag testar henne!

Rank: 10-7-4-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Artemide Zack till oddset 5.50 hos Unibet.

8 Jägersro – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

Jag tror inte man kör 1 Kung Edward i spets då han visat sig klen i tät på sistone, och 4 Cobbys Olifant har bäst chans att överta.


Loppanalys:

Tre hästar betrodda och jag tar ställning för den jag tror kommer till ledningen, 4 Cobbys Olifant! Han stånkade förbi Ad Hoc på V75 senast trots tredjespår utan rygg sista 600 och var rejäl. Han har inte samma blixtrande form som i våras och början av sommaren, men här ser det bra ut. Han öppnar bra och som jag läser loppet ska han vara först framme och överta av 1 Kung Edward. Jag gillar inte riktigt att det är Ingves upp för han är småknepig Cobbys Olifant, men i spets bör han ha bäst chans i loppet. Han har segrat tre senaste spetsloppen, varav en var V75-final och vann även tre raka förra hösten så det är hans tid. Oddset sänktes då vi publicerade, från 3.65 till 3.15 men över 3 är spelbart. 

8 Staro Leonardo är bra, och senast avgjorde han enkelt efter att ha klistrat fast sig i rygg på Vincent As hela loppet. Lite svårt att se hur han ska komma vettigt på det nu. Laddar han blir det spår till dödens tror jag och backar han blir det 4-5 ytter med Lövgren och jag spelar hellre loppets mattevinnare.

6 Stonewashd Diamant visade bra inställning då hon höll undan för Wild Love senast. Möter tuffa hingstar nu och kommer inte till ledningen och då blir det svårare, men visst har hon chans med klaff. 

Rank: 4-8-6-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Cobbys Olifant till oddset 3.15 på Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

Bara fyra på start och jag tror inte att 2 Highman J.G. svarar spets om 4 Peter Highness trycker till.


Loppanalys:

Ett lopp över tre varv där de tre på start har bra proposition och jag tror att 4 Peter Highness har toppchans om han kommer till ledningen. Han var riktigt läcker senast då han övertog efter 500 meter och bara studsade undan i överlägsen stil. Han är ganska frän faktiskt hästen, och i ledningen tror jag säkert han kan springa 15-tid. Givet spel för mig!

9 Monet Augustinu har visat sig duga bra i Sverige och inte bara i Östeuropa och han har vunnit hela 47 lopp! Han har varit riktigt bra alla tre starter i Sverige och hade haft tre raka om han inte blivit överfallen i första av dessa. Kan vinna, men tuffare uppgift nu.

3 Berberis ska testas med norsk och rycktussar och Örjan upp nu och han är aktuell. Jag tror ändå inte han kan hålla ut min vinnare första biten, chansar Örjan är det galopprisk.

Det är ett vidöppet lopp bakom min vinnare! Jag nämner att 7 Pretty Boy Floyd var nära segern senast och han klarar distansen och att 12 Fighter Marke är ständigt underskattad, vasst upplopp senast.

Rank: 4-9-3-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Peter Highness till oddset 3.15 hos Unibet.

9 Jägersro – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

5 Ahsoka T.Dream tar sig förbi 2 Olivia Cheri och släpper till 7 Franklin Face.


Loppanalys:

Kvällens mest troliga vinnare är 7 Franklin Face då jag tror han har mycket bra chans att köras till ledningen (de vill släppa innanför) och sedan ska han vara för bra för dessa. Det är en fin typ som inte riktigt släppt till men nu verkar det allmänt uppåt. Han tog två raka spetssegrar och var faktiskt ännu bättre senast på V75! Var med i 08-öppning innan kusken gav upp och backade ner och satt sedan fast i mål. Från ledningen ska han inte förlora detta.

2 Olivia Cheri är ojämn och det är inte alltid hon öppnar snabbt heller. Skulle hon hålla ut dem tror jag ändå att Christoffer släpper till favoriten, men hon blir säkert tvåa då.

Kan vara så att 5 Ahsoka T.Dream är snabbare och den släpper garanterat och kan haka på till en plats till högt odds.

Betrodd bakom favoriten är 9 Zeeland Kronos som var oväntat läcker vid spetssegern och har varit ute i hårda lopp efter det, men från bakspår ska hon inte runda favoriten.

Rank: 7-2-9-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Franklin Face till 1.85 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

1 Obi Degato tror jag har bra spetschans och han ska hålla ut 2 Dom Perignon i första hand. Kolla starten näst senast, då var han minst lika snabb som 4 Leader Brodde och denne tar sig inte förbi av egen kraft.


Loppanalys:

Om Franklin Face är kvällens mest troliga vinnare så är 3 Longcat Hanover kvällens mest intressanta häst! Det är en rejäl och ganska bra häst som kommer från Jomar Blekkan och nu gör debut hos Timo Nurmos. Han har haft hästen i 2,5 månaders och jag tror det kan vara stor skillnad på hästen nu mot tidigare med tuffare träning i kroppen. Han kan vara kraftigt förbättrad helt enkelt då han verkar fått ganska tuffa jobb för att vara bra direkt. Läget är bra och från andra-tredje ytter kan det bara smälla till sista 700 är min tro. Bra chans! Sänktes snabbt, men 2.50 är helt okej.

1 Obi Degato har inte gått i spets på länge, men gjort det bra då man fått honom dit och nu är det läge för det. Han är faktiskt klart startsnabb (kolla näst senast!) och jag tror inte dessa tar sig förbi honom första biten. Han lär köras där, och även om det bli bakskor på så kan det hålla för BG i spets.

2 Dom Perignon var tapper värre i dödens på Macelleria näst senast på V75 som tvåa. Han var sämre i finalen senast och Jansson i vagnen är inget plus. Bör inte ta sig förbi 1, men kan få bra lopp och han duger normalt bra.

Jag har respekt för 11 Sir Henry P.Hill som kan allt vissa dagar och trots läget är han inte borta från segerstriden.

Rank: 3-1-2-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Longcat Hanover till 2.50 hos Unibet.


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti
Tisdag Eskilstuna Lopp: 3 Klockrent lunchdrag igår och det är bara att skjuta vidare med ny ammunition. 4 Titania I.S. är en fin modell som nu dessutom kommit i storform. Nära segern för fyra starter sedan och sparat i mål därefter. Efter dessa två starter...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson