Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Jägersro/Solvalla 11 december: Manuzio kvällens spel

Inget riktigt glid med liren i lördags, oddsen var för klena på Take the A.Train och Beartime som jag trodde på högst segerchans för men båda vann från spets. Synd att mitt spel Derby Simoni inte var fräsch och kunde trava, han höll som jag hade räknat med upp rygg ledaren och hade han varit som i starten före kunde han utmanat ”kommunaren” Beartime, men nu blev galopp via tapptrav i sista sväng. Ingen skugga över Beartime som utvecklats massor och var riktigt läcker i spets!

Slide So Easy fick styggt lopp från dåliga spåret, och det blev inte bättre av att Jepson för en gångs skulle körde ett dåligt lopp (med Betting Gangster) så Flemming inte fick vila då han till sist nådde dödens. Ändå hade jag kunnat lasta på ganska rejält 400 kvar då han hittat ner bakom Stepping Spaceboy men denne var overkligt bra och bara stack undan. Konstig prestation efter att inte ha startat sedan juli, men då Unibet kom toklågt på honom kanske man skulle förstått att det var en skumt bra prestation på gång. Nu var det såklart inte aktuellt att spela till de 5 ggr de hade, och han gav mycket riktigt över 10 ggr på banan.

Konstig situation i sista loppet där Man At Work kopplat grepp om Night Brodde in mot upploppet. Då tvekar hästen då han ska kliva undan, börjar frihjula och bryta ner - samtidigt som Night Brodde bröt ut så de krokade ihop och satt fast i hjulen så Night Brodde kunde kontra.

Vem var boven i dramat? Först kändes det givet att Night Brodde bröt ut och ensam var skyldig - men det är en kombination så kanske bättre att fria än att ändra ordningsföljden.
Dock anser jag att Conrads häst bryter ut redan IN MOT upploppet, och sedan lite till mitt på upploppet och med tanke på att han ligger fel från start så att säga så har han ingen marginal att bryta ens lite. Svår situation var det, och enklare blev inte att open stretch-linjen var krokig (hur gick det till) då den kunde varit riktmärke. Om jag skulle dömt hade jag bytt ordningsföljd trots allt, men som alla bedömningssporter delar åsikterna sig.

Nu är det onsdag och Solvalla/Jägersro delar på loppen och jag hoppas att en viss Melander får en toppenkväll på Solvalla!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Jägersro – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

1 Appreciated står ensam på start, släpper till 3 Tony Africa?


Loppanalys:

Bara åtta hästar intresserade på förhand, men det är bra klass på dessa som jagar 70.000. 5 Juan är klar favorit och han kanske vinner då han gillar långa lopp, men jag tycker han varit trist i slutstriderna och även i loppen för ofta. Det är också fel lutning på raden senaste åren vilket stärker min uppfattning. Han gjorde det bra senast då Lövgren försökte med en fräckis och skickade på i vida spår, men det blev fel. Fullföljde bra som trea och duger bra på kapacitet, även om stallet har ojämn form och hästen inte startat sedan 6/11. Dessutom från barfota till skor, fyra senaste loppen med skor är han segerlös.

3 Tony Afrika är svårbedömd, hade loppet gått i september skulle jag spelat utan att tveka för han var riktigt bra i den vevan och tapper i V75-final bland annat efter att ha varit tvåa i försök under derbyhelgen. Dock tappade han formen och blev ofräsch, såg inte alls rolig ut på Åby näst senast. Pausat nu och kan köras till ledningen tidigt av Dante och en Tony Afrika i form räcker bra, men är han där nu verkligen? Dessutom är det frågetecken för hästar som brukar gå barfota bak och måste gå med skor. Även om han vann tre lopp med skor i vinter/vår.

Jag chansar på 8 Olle Rols som kan allt då han fungerar, vilket han inte gjort sedan Jesus gick i kortbyxor och på årets elva starter är han segerlös. Dock såg det rätt bra ut senast även om det blev fel i loppet. Han såg fräsch ut hela dagen och med lopp i kroppen och passande litet fält kan han flyga runt dem sista 500. Han vann lopp förra julhelgen och skor går bra, säkert bättre än för de andra.

Rank: 5-3-8-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Olle Rols till oddset 10.50 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

2 Digital Pro kan öppna ganska bra, och över 2640 meter brukar inte så många vara intresserade. Det finns spetschans, 4 Requiem Fora Dream är snabb vid laddning. 6 Payet D.E. vill säkert överta, och det vill även 5 Happy Romeo.


Loppanalys:

6 Payet D.E. såg alla sitta fast med rubbet sparat senast och nu ska det tas betalt! Hästen är ganska bra, men den insatsen sa ändå inte mycket då han knuffade en formlös Got to Dash in i mål och skrällen Sylvester bara flög ifrån dem från sistaposition. Nej denne är det inget värde i den här veckan, om man ska leta vinnare. Viss spetschans i andravågen, men jag låter ”kommunnissarna” skrika om den i ”liven” där man skiter fullständigt i spelvärde!

Jag har ett roligt drag här i 2 Digital Pro som sett ut som en nästa-gångare hela hösten och det är faktiskt konstigt att hon inte vunnit lopp. Det är en jättefin treåring detta, och hon är välbyggd för att vara ett sto. För fem starter sedan satt hon med rubbet sparat bakom hästar en bit ut i banan och såg urstark ut! Var efter det ute i Oaks-kval från spår 12 och gick helt okej. Sedan BC-semifinal från spår 12, och spurtade in som fyra. Ut i finalen från – just det – spår 12 och sprang vad hon kunde med underkant 11 sista 800. Ut i senaste starten och satt fast där fina Dontlooseallmoney vann! Inget glid med spår eller resultat alltså! Nu är det spår 2, och även om det är mot äldre så blir hon fyra om några veckor och har mött kulltoppen så det är okej och kanske, kanske kan det bli ledningen till och med då hon var bra med senast långt ut i banan. Kul drag!

4 Reqiem Fora Dream strular det alltid för, och senast blev han tufft diskad som tvåa då jag lirade som rysare, utan att få chansen ändå. Pausat för tramp efter det och det låter lite lågt från stallet. Öppnar bra och om formen sitter där är den skrällduglig.

Rank: 6-2-4-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Digital Pro till oddset 6.50 hos Unibet.

7 Jägersro – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

Jag tror inte att 3 Rajah Press vill svara en snabb 5 Toddler utan denne till spets.


Loppanalys:

Här finns kvällens största segerchans i 5 Toddler som jag tror hittar till ledningen och då ska ha vinna ett lopp som detta. Han har tre lopp i sig efter starter i Frankrike och formen pekar uppåt. Vann ett uppsamlingslopp näst senast och senast gillade jag verkligen uppsynen på honom där han satt med gott om sparat bakom Staro Leonardo! Han är mycket effektiv spetshäst som segrat 7/9 spetslopp (fyra i V75-final och tvåa två övriga). Jag tror att han har mycket bra spetschans då han är rysligt kvick från mitt på vingen, inte minst med skygglappar och jag gissar att så blir fallet nu. Man vill värma först så han inte är för het, huvudlaget varieras. Jag spelar.

9 Sevilla är andrahandare och utan tvekan motbudet. Han gick riktigt bra lopp senast då han mer eller mindre flög fram över upploppet på V75 och var inte långt efter ledande Martin de Bos i mål. Nu är det bakspår på 1600 meter och han slår normalt sett inte favoriten då om denne får spets. Lövgren och bakspår brukar innebära att hästen sitter sist efter 500 meter, och sedan går sig trött i spåren sista varvet. 

7 Bvlgari Peak vann Derbyt i Danmark 2017 och vann comebacken senast efter två års uppehåll! Detta knappt före Beatriz och han visade klass.

Rank: 5-9-7-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Toddler till oddset 2.40 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

1 Manuzio Hanover har varit okej, utan att han maxats men såg snabb ut för Örjan i somras med bra spår. Dock inte spetsat. De andra är inte jättesnabba och skulle Melander slänga på helstängt tror jag det är spets på Manuzio Hanover. 2 Captain My Captain tar knappast en längd sida-sida. 3 Guilty Pleasure är snabbare, men ändå kanske inte snabb nog med Hannu.


Loppanalys:

Här har jag feeling att det är dags för 1 Manuzio Hanover! Han har verkligen inte övertygat, men det ser samtidigt ut att finnas mycket i hästen som varit lite för framåt så man har inte tävlat med honom. Det har varit enkel utrustning med öppet huvudlag. Nu får man ju inte dra av skorna, och bike har det varit men i Expressen öppnar Melander upp för att det eventuellt blir skygglappar nu. Det är stekhett! Hästen har verkligen läge för att man ska testa det, efter att ha haft spår 11,7,9,9,10,12 sex senaste och detta över 2140 meter. Nu är det 1600 meter, man sätter upp Kaj Widell som är bra ”dödspilot” då det ska sättas dit hästar från spets och skulle det åka på skygglappar tror jag detta är spets och dunderslut! Det kan gå med öppet också, men det vore faktiskt inte lika roligt…

5 Italiano Boko är favorit, och han stånkade på bra på V75 senast även om det inte direkt imponerade. Han duger bra här, men ändå inte så kul att jobba med.

2 Captain My Captain vann knappt senast och det var väl inget jag gjorde vågen över. Skor på och jag tror inte han tar sig förbi min vinnare sida-sida. Även han är väl hårt betrodd.

Det skulle 3 Guilty Pleasure kunna göra, men Hannu är ingen sändare från start och hästen är inte jättesnabb.

Rank: 1-5-2-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Manuzio Hanover till oddset 7.50 hos Unibet.

8 Jägersro – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

1 Poesi Kloster och 6 Five o’Clock gör upp om ledningen, men släpper till en felfri 2 Use Face.


Loppanalys:

Tre hästar mer betrodda i treåringslopp för ston och det tycker jag är korrekt, de tre är bra! Favorit är 10 Waiting Hill Hall som är bra för sin låga startprissumma. Näst senast avslutade hon mycket bra bakom Mellby Harissa och klockades till under 10 sista 800. Senast var hon spelad till 1.10 hemma i Danmark och vann med en gäspning. Bra chans men Juul må ha vunnit hur många lopp som helst men från tillägg i Sverige blir det ofta ganska fel numera.

Bra är 4 American Hill, men snurrig/omogen och har mycket att lära. Fart finns det i varje fall och i fredags galopperade hon i klar ledning 300 kvar. Visade 10-repa i debuten och sköter hon sig tror jag det är vinnaren.

Spelmässigt tar jag ställning för 2 Use Face som jag tror kan köras till ledningen och hon var riktigt fin för tre starter sedan. Då som nu körde Ludde Kolgjini och hästen var helt överlägsen frun ledningen via 13 sista 700 metrarna. Inte helt lätt att hitta i spets tror jag även om de båda andra betrodda kanske är mer fartfyllda.

Rank: 4-2-10-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Use Face till oddset 5.25 på Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

Två stallkamrater står ensamma på start och det lär bli 1 Jaguar C.Boko till spets med Jorma.


Loppanalys:

Här tror jag på finsk seger med 11 Langen’s Airborne som är ganska cool häst. Han har halsproblem under sommaren och vill ha kall luft och det har varit annat tryck i honom på sistone. Han åkte dit näst senast men hade då blåst till med en rejäl repa från dödens, och kanske inte så konstigt att han fick ge sig som 34-oddsare… Han var behandlad efter det och kanske inte var som bäst, men senast var han fin och från dödens tryckte Hannu till på sista långsidan och övertog och och vann enkelt. Det låter klart bra från Korpi och jag tror han bara är bäst i ett ganska klent lopp.

Det finns inte mycket att vara rätt för faktiskt. Bäst av övriga är nog 8 Charles du Sud som vann med krafter kvar i spets eenast, men det var för Adielsson och nu lärling.

1 Jaguar C.Boko är lillebror till Wild Love. Gav sig för enkelt från ledningen näst senast, men fick sparat bakom kalla hästar senast. Spetsläge med Jorma Kontio som kuskplus gör honom aktuell, även om han måste höja sig.

3 United Broline är betrodd men denne har inte övertygat. Blev strös till galopp näst senast men senast var det faktiskt inget extra. Nog mycket Båth/Adielsson som gör den betrodd.

Rank: 11-8-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Langen’s Airborne till oddset 3.75 hos Unibet.

9 Jägersro – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

1 Powerful Teemer har sett rappare ut i nya regin och var snabb näst senast. Det finns chans att spetsa, och värsta hotet är 3 Ivana Boko.


Loppanalys:

4 Mellby Guard är klar favorit och han har blivit klart bättre på sistone. Var oerhört positiv vid seger för tre starter sedan, och höll fullt bra i dödens senast men ändå magstarkt att han ska vara favorit, och ganska klar sådan dessutom. Stallformen är sviktande hos Untersteiner med två segrar på 37 starter.

Draget är 1 Powerful Teemer som sett ut som en ny häst hos Laura och verkligen sett stark ut i två starter. Det har varit bättre från start utan att spetsa, men nu finns spetschans och han har hållit tappert från dödens båda starterna. I spets vore han mycket intressant, även om han kan vinna bakifrån med och det är roliga draget. 

3 Ivana Boko är betrodd och kanske är stora spetshotet, hon öppnar bra. Vann senast, men ärligt talat var det väl inte hennes bästa insats i karriären trots segern. Från ledningen är det ändå aktuellt, om det blir så. Det har blivit vinst 3/5 spetslopp.

5 Racing Ribb är också ganska hårt betrodd, men han har inte startat sedan juli och är svårbedömd tycker jag.

Rank: 1-3-4-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Powerful Teemer till 4.85 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

4 Betting Rebel tror jag tar sig till ledningen, även om 6 Digital Extreme är riktigt snabb. Bör dock inte bråka.


Loppanalys:

Ganska ojämnt lopp där jag tror att 5 Exit Angot vinner. Ja, det trodde jag att han skulle göra senast med som var andra starten hos Timo men han travade inte upp mot bilen och galopperade tidigt. Det har varit två plumpar för Nurmos och båda på V75. Nu har hästen fått mer tid och jag tror det är bra med skor nu då hästen gått bra med detta tidigare. Han är riktigt bra för klassen och detta gäng tror jag han slår, om han nu fungerar. Sällan rätt att gissa på en favorit som inte allt fått till det, men här talar en del för det och jag tror inte Nurmos vill få ny galopp med en snackhäst. Jag spelar!

4 Betting Rebel var jäkla bra senast då han bjöd strid trots dödens. Nu är det 2640 och skor, vilket är minus men det verkar bli riktig bike för första gången och han kan leda länge. Skulle min vinnare åter göra bort sig kanske han vinner?

11 Cesar F.C. är i riktigt bra form och han matade ner dem på V86 senast och kan göra det igen.

10 Hungarian Hotwax gör första som valack, det är alltid värt att tänka på för hästar som har brakapacitet.

Rank: 5-4-8-11


Spelförslag: Jag spelar vinnare på 5 Exit Angot till oddset 2.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson