Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Jägersro: Efterlängtad fullträff för Tycoon Conway Hall

Tycoon Conway Hall är en av de bästa hästar som Danmark fått fram de senaste åren men han har också varit tufft skadedrabbad. Som tioåring och hos Flemming Jensen är hästen nu tillbaka ännu en gång. På Jägersro blev det vinst i Majpokalen.

Gentlemannadagen, normalt en av Jägersros största publikdagar, fick i år avgöras införa stängda läktare, men det hindrade förstås inte banan från att bjuda på trevlig travsport. Eftermiddagens lopp för eliten, Majpokalen, såg Tycoon Conway Hall göra ett kärt återbesök i vinnarcirkeln. I denna sin andra start efter en frånvaro på ett och ett halvt år, var tioåringen segermogen.

Det är numera Flemming Jensen som tränar Tycoon Conway Hall och ekipaget öppnade blixtsnabbt bakom bilen för att ta sig till ledningen. In på upploppet var emellertid ledaren hårt ansatt av Monark Newmen och den angripande Mack Dragan, men Tycoon Conway Hall kontrade sig tillbaka och vann till slut med en säker längd. Segertiden 1.12,1a/1640 efter 09,5 sista 500.

Jubileums-jubel för ”Ludde”

Neelix var på rätt humör igen efter två raka galopper. Lutfi Kolgjini tog här sin kusk-karriärs seger 2000 efter att ha kört valacken till tidig ledning och aldrig släppt favoriten Velten Versailles eller någon annan av motståndarna nära – övertygande seger på 1.12,8a/2140.

Riktigt fina takter visade Lars I Nilsson-tränade Sweetman som i årets sjunde start noterades för den första segern. Thomas Uhrberg sände fyraåringen till täten, öppnade 500 efter 10,9 och höll tempot högt. Över upploppet ryckte Sweetman undan till komfortabel seger på fina 1.11,8a/1640.

Dansk viktoria i Amatörklubbens Jubileumsmonté. Segermaskinen Concorde tog sig via ett snabbt avancemang över sista bortre fram utvändigt ledande favoriten Edio och tog enkelt ned den samma över upploppet. Marianne Mechlenburg red till segern i hästens årsdebut.

Segergest från Matilda

Matilda Holmkvist tog karriärens andra seger och liksom vid den första vad det med hjälp av O.M. Faststeep, tränad av Per-Ola Åkesson. Stoet öppnade kvickt bakom bilen och tog sig till ledningen och trots press under vägen gav ledarinnan aldrig vika. Ett ryck genom sista sväng betydde att segern togs mycket enkelt.

Favoritseger från Peter Untersteiner avslutade dagen. Formstarka Darah Bibo tog en välförtjänt seger efter att ha smackat till ledningen direkt och sedan aldrig varit hotad. Stoet lämnade konkurrenterna genom sista sväng att göra upp om andrapriset och vann på 1.13,1a/2140.

Läs även: Kolgjini till 2000

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:12, 06 juni

Handsome Brad slog till

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:27, 06 juni

Enino du Pommereux fick Cleangame på fall

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 09:19, 06 juni

Redéns ord om Propulsion

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 19:59, 05 juni

🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 11:12, 05 juni

Elitloppshästar till Boden

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:06, 05 juni

Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 12:40, 04 juni

Propulsions avkommor påverkas inte oavsett beslut

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kolgjini till 2000

Kolgjini till 2000

Han syns allt mer sällan i sulkyn numera, men vinna kan fortfarande. Vid hemmabanan Jägersros tävlingar på torsdagen fick Lutfi Kolgjini fira sin 2000:e seger i kuskkarriären.

Efter att ha inlett dagen på Jägersro med Varjak Face kom några lopp senare också jubileumssegern för Lutfi Kolgjini. Från ledningen gick han inte att passera med Neelix och 60-åringen bjöd till och med på segergest – ”Luddes” 2000:e seger i sulkyn var ett faktum. Därmed blir han den 42:a kusken i att nå den milstolpen i svensk travhistoria.

Känns bra att nå 2000

– Det känns bra att nå 2000 segrar och sedan sluta. Jag har ju trappat ned de senaste åren och har två körskickliga grabbar i Adrian och Dante som kör loppen, nästa år tar jag ut tränarpension, säger Lutfi Kolgjini till Svensk Travsport.

Första segern för Lutfi Kolgjini kom i Kalmar 1982 och inträdet i Tusenklubben skedde också det på hemmabanan Jägersro 2007. Dessutom tillhör han sedan i fjol den celebra skara om åtta tränare med svensk licens som tagit 3000 eller fler tränarsegrar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för Speedrace
Nästa nyhet
Klart för Speedrace

Klart för Speedrace

Nu är det klart för Elitlopps-helgens supersprinterfest. Speedrace startfält har blivit fulltaligt i båda klasserna. Bland annat ansluter femtonårige hedersgubben Finnskog Sjefen.

Speedrace är en fartfylld krydda under Elitlopps-helgen. Ett lopp vardera för kallbloden (fredag) och varmbloden (lördag) kommer att avgöras i år. Nu är det också definitivt vilka samtliga hästar är, som ska tampas i extremsprintern.

Femtonårig fajter

De tre sista platserna i de båda loppen är nu klara. Bland kallbloden ansluter den synnerligen meriterade femtonåringen Finnskog Sjefen, med 182 starter hittills i karriären. Han får sällskap av två ston, i form av Hönn Blesa och Torpa Olea samt Brenne Järven sedan Ingbest tyvärr tvingats att lämna återbud.

På varmblodssidan görs startfältet komplett sedan Lexington Hall, Star Costashorta och Precious Lord erhållit de tre sista lediga platserna. Det skriver elitloppet.se.

Speedrace varmblod:

Highspeed Call
In Line Tooma
Jefferson Dotcom
Lexington Hall
M.T. Insider
Precious Lord
Star Costashorta
Xlnt Chili Tripel
Target Kronos

Speedrace kallblod:

Brenne Järven
Finnskog Sjefen
Guli Tor
Hönn Blesa
Lysjö Mocca
Mino
Särpefanten
Torpa Olea
Torpa Pål

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inga problem i kvalloppet för Nimbus C.D.
Nästa nyhet
Inga problem i kvalloppet för Nimbus C.D.

Inga problem i kvalloppet för Nimbus C.D.

Snart tillbaka – igen. Den frekvent skadedrabbade Nimbus C.D. har fått en ny chans i regi Peter G Norman. Under onsdagen var det tid för kvallopp på Solvalla – något som förstås fuxen klarade galant.

Sedan segern i Jubileumspokalen för snart fem år sedan har Nimbus C.D. brottats med skador i flera omgångar och testats av flera tränare. Ägarna har gett den i dag tioårige trippelmiljonären en sista chans att komma tillbaka hos Peter G Norman med Stefan Hultman som ”hjälptränare”. Än så länge verkar det falla väl ut – onsdagens kvallopp gick som smort.

Gör comeback i juni

Nimbus C.D., som gjorde sin senaste start i februari förra året, anförde kvalloppet i ensamt majestät. 15,2 första 500 blev till 13,8 första kilometern och sluttiden stannade vid 1.14,0/2140. Om allt fortsatt fungerar fint är förhoppningen en start i mitten av juni.

– Han kändes klart bra. Det fattas lite spänst i honom men styrkemässigt var det bra, berättade Peter G Norman efteråt, enligt Kanal 75.

Här kan du se kvalloppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvalla/Åby: Lekande lätt när Louie Brodde tog tredje raka
Nästa nyhet
Solvalla/Åby: Lekande lätt när Louie Brodde tog tredje raka

Solvalla/Åby: Lekande lätt när Louie Brodde tog tredje raka

Svante Båth-miljonären Louie Brodde har fått en smakstart på säsongen. I händerna på Kim Moberg kom nu den tredje raka segern. Sjuåringen avgjorde hur enkelt som helst på Åby.

Efter en mellansäsong i fjol har sjuårige Louie Brodde verkligen hittat stilen i år – och verkar trivas som fisken i vattnet tillsammans med Kim Moberg. Duon ordnade sin tredje raka seger vid onsdagens besök på Åbytravet. Efter ett lopp som trea på innerspår i rejält tempo var det fritt redan i sista sväng, men attacken avvaktade till en bit in på upploppet. Då avgjorde Louie Brodde i ett nafs – mycket lätt på nya rekordnoteringen 1.12,2a/2140.

Ingo vass vinnare från spets

Femårige Ingo, tränad och körd av Christoffer Eriksson, var kvällens snabbaste vinnare. Infinitif-sonen stod för en vass insats hela vägen i spets. Ingo var kvickast i väg, öppnade första halvvarvet efter 1.10 men fick fortsatt press utvändigt av Kennedy. Loppet handlade sedan om de båda hästarna, men Ingo lät aldrig utmanaren komma före. Segertiden 1.10,9a/1640 var en rejäl sänkning av personbästat.

Paul Hagoort har öppnat svensk filial och presenterade en trevlig vinnare på Åby. Robin Bakker skötte spakarna bakom Zante Grif som fick ett fint lopp som trea i andraspår i det raska tempot (08,3 första 500), attackerade 600 kvar och höll säkert ifrån sig kvickt avslutande landsmaninnan Zuleika Font.

Lutfi Kolgjini grejade också en seger under aftonen. Redneck Woodland var riktigt fin när han tog sin första etta för året. Resolut körning från början, till ledningen efter 500 meter på 09,3 och så ett vinstgivande ryck genom sista sväng. Iwan Boko gick en sylvass avslutning, men det var för sent.

Goop hade segerform på Solvalla

Björn Goop lotsade in Diederik Meilinks reklamhäst Reverend Wine till en ny seger. Valacken visade på nytt att han trivs ypperligt i ledningen. Trots lite press under vägen skickade sjuåringen undan till en bekväm seger över upploppet, före mycket tappre Urgent Call som gjort stora delar av loppet ute i tredjespår. 1.13,8a/2640 var vinnartiden.

Från det egna stallet hämtade Björn Goop Anita Roc. Den fyraåriga italienskan gjorde andra starten för Färjestadstränaren och precis som senast blev det seger. En väldigt enkel sådan; Anita klev iväg snabbt till ledningen och kunde bevaka den positionen ohotad till mållinjen.

Skräll från Claes Sjöström som satte dit stallet Idreamicanfly. Stoet fick en behaglig resa som trea på innerspår, tog sig ut ett spår i sista sväng och fick fritt spelrum en bit in på upploppet. Efter en skarp avslutning fångades i dödens tappre Inspector in på linjen.

Ett äkta korsdrag i kuponghögen ordnade finska stoet Queen Adele. För Janne Korpi låg hon ännu sist i fältet när man travade in i sista kurvan, men via attack i femtespår när upploppet nalkades bjöd hon på en spurt av bästa märke. Första segern i elfte årsstarten togs till slut enkelt. Pekka Korpi tränar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norske trippelmiljonären död

Travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson