Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Jägersro 5 november: Kvalfylld kväll för Djuses löften

Fina lopp på Jägersro mitt i november-mörkret och det ska bli kul att följa de två uttagningsloppen till Uppfödningsloppet. Fina unga löften får vi se. Mattias Djuse har två bidrag i uttagningarna och det är två obesegrade hästar. Det finns även flera andra talanger på travsmörgåsbordet. Stall Lugauer har ett par chanser på hemmaplan och Alhambra i lopp sex är nog en bra vinnare.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Jägersro – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Ett par snabba hästar med i det lilla fältet. 1 Sevilla kan öppna kvickt utan att vara jättesnabb. Kolgjini lär prova rejält med 4 Rushmore Face som kan nå ledningen.3 Normandie Royal öppnade ganska snabbt senast. Kan nog bli Kolgjini.


Loppanalys:

Få hästar men ändå inte helt lättlöst och några av hästarna är riktigt bra. Försvarar 1 Sevilla innerspåret till ledningen så är det fördel denne men det är långt ifrån säkert. Sevilla blev från samma spår av med ledningen mot Kung Edward senast och var sedan nära segern från andra ytter, Sevilla går i princip alltid bra.

4 Rushmore Face kan nå spets och det vore värdefullt. Han var väl inte så bra senast efter tidig ledning och Kolgjini har inte superformen på hästarna.

6 Toddler är snabb men lite svårbedömd för dagen efter uppehåll efter utlandsvistelse.

Jag tror det kan bli 5 Dizzy River som därmed blir mitt spel. Avslutade riktigt bra näst senast och Johan trodde mycket på hästen senast. Då blev det galopp i trångt läge och den incidenten kan vi bortse från. Formen bör fortsatt sitta där och då kan Dizzy River fällla detta gäng med en vass avslutning.

Rank: 5-1-4-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Dizzy River till oddset 2.70.

5 Jägersro – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Orutinerade tvååringar och svårbedömd spetsstrid. 5 Pucks Bounce har vettigt läge och många har respekt för Båths häst. Det kan bli spets. Möjligt att Nurmos 8 Karl May Boko kan rivstarta. Kan mycket väl ha dolda och nyttiga växlar.

 


Loppanalys:

Uttagningslopp till Uppfödningslöpningen och flera fina och lovande tvååringar. Hårt betrodd är Båths 5 Pucks Bounce som är bra och det kan även bli tidigt spets häst. Då blir pållen svårfångad men det scenariot är inte givet. Kan vinna även på annat sätt men han är inte helt rumsren i stilen och jag litar inte fullt ut på Båths häst.Oddset 1.85 är tunt.

Wäjersten har ett råämne också i 7 Global Badman som var läcker vid segrarna. Senast blev det tidig galopp då det gick lite för snabbt enligt Daniel. Då var det långresa som hästen klarade bra enligt tränaren men nu är det ännu längre resa så tätt inpå och det borde inte vara något plus. Dessutom lite skumt med galoppen senast.

Nurmos har nog laddat för detta med sin fine 8 Karl May Boko. Fick se sig besegrad av Pucks Bounce senast men fick då också en tyngre resa. Kan tänkas öppna snabbt och är hur som helst intressant här.Vann lätt näst senast. Har nu pustat en månad och känslan är att hästen är fulltrimmad inför detta.

Mattias Djuse ar en obesegrad fin häst i 2 Born Winner och den blir också spännande att se. Roligt lopp att följa.

Rank: 8-5-7-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Karl May Boko till oddset 4.85.

6 Jägersro – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

4 Spring Alone är rejält startsnabb. Kan nog tänkas spetsa för att släppa. Möjligtvis till 5 Bellflower Wine.


Loppanalys:

Peter Untersteiner har en duo som båda är rätt bra för ett lopp som detta och båda har vettiga lägen. 3 Laurenti var inte långt borta från seger senast och har fin form. 5 Bellflower Wine har pustat och något mer diffus form. Peter brukar dock ha väl förberett och det kan bli spets.

Jag tror dock båda får svårt mot 9 Alhambra som är en bättre häst. Har varit ute i mycket hårda gäng och därefter varit ifrån. Har varit positiv i banjobb och det låter bra från stall Lugauer. Bör ha vettig chans och jag spelar.

6 Carlos Stephanie har fart som duger men visade inget extra senast.

Rank: 9-3-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Alhambra till oddset 2.45.

7 Jägersro – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

6 A Tiny Rocket och 7 A Good Point är båda rejält startsnabba men de ska ta sig förbi 1 Usain Tilly och denne är också mycket kvick. Det blir inte så lätt.


Loppanalys:

Nytt uttagningslopp i Uppfödningslöpningen och flera fina ungdjur. Mycket fin är Djuses obesegrade löfte 1 Usain Tilly som verkar vara något extra. Vunnit på härligt sätt och är dessutom startsnabb. Visst skulle det  kunna krångla från innerspåret bakom bilen men det tvivlar jag på och det är favorit på spets. Bra chans bara långresan fungerar. Verkar vara en cool typ och ressällskap har han. 1.55 är dock inget att lira på.

7 A Good Point gör ett lojt men skönt intryck. Fick se sig besegrad av bra hästar från spets senast men borde kanske varit något vassare. Sören har nog trimmat nu.

6 A Tiny Rocket är mycket startsnabb och kan överraska från tät. Galopp i mycket snabb öppning senast.

9 Fire Piston har inlett fint men från bakspår nu i detta gäng blir det värre.

Rank: 1-7-6-9


Spelförslag:

Jag står över.

8 Jägersro – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Amazing Sensation är favorit på tidig spets och trivs där.


Loppanalys:

2 Amazing Sensation gör sin första start i ny regi och detta efter uppehåll. Brukar kunna öppna bra och stabilt och det ser ut som god chans på spets. I ledningen har hon fyra segrar efter fyra försök (alla hennes segrar) och det bör vara god chans att hon spårar hem loppet från ledningen. Spets på Jägersro gör inte ont.

Småintressant är 9 Ivy League. Hon avslutade bra senast och var duktig näst senast. Ännu finare i jobben nu säger Biancho som dock är orolig då det är voltstart. Det grejar kanske Johan och felfri kan det räcka långt.

10 Procolate är van hårda gäng och duger bra men hon var inte till sin fördel senast.

7 Ilydia Boko är snabb men uppträder hetisgt och lite knepigt.

Rank: 2-9-10-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Amazing Sensation till oddset 3.00.

9 Jägersro – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

1 Gal Gadot Racing har haft framspår i volten en gång och spetsade då. Nu med spår ett och Urhberg är spetschansnen stor.


Loppanalys:

9 Sashay My Way har mycket kunnande i sig och duger absolut gott här. Var dock inte fullt så bra senast och jag går emot.Jag gillar hästen som är mycket kapabel men jag vill inte jobba in henne ikväll.

10 Mellby Harissa är en annan häst på tilägg som är bra. Mycket positiv avslutning i uttagningsloppet till Oaks för tre starter sedan och galopp i finalen. Senast fick hon en tung resa i spåren och höll mycket bra bakom bra Lugauer-häst i Gaye de Pervenche (snyggt att på den fem-oddsaren på atg få 17.50 i unibet-odds!!). Här bör det kunna vara dags för seger för Berghs sto. Det är hon värd. Henne ska vi ha.

11 Waiting Hill Hall är ytterligare en tilläggshäst som är tidig. Vann lätt senast och besegrade då 1 Gal Godot Racing. Denne står tjugo meter bättre till på Juuls häst nu och kan bli farlig från spets.

2 Briljant Sensation satt fast senast och räknas också.

Rank: 10-9-11-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Mellby Harissa till oddset 7.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson