Just nu:
21.29 Aetos Kronos på linjen
14.50 Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!
14.45 Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!
14.35 From the Mine på bättringsvägen
11.29 Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar
10.15 Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet
09.25 Straffet för Lugauer står fast
08.40 Lätt för Urlo dei Venti i comeback
15.46 Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar
15.29 From the Mine lämnar återbud – drabbad av kolik

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Det var en bra onsdag på liret där vinnaren av inte mindre än fyra av åtta lopp träffades. Högst odds var på Sevilla som var häftig och 7.50 smakade fågel såklart. Becker var ”klar” som jag kunde ana då Peter Untersteiner tjoar till som han gjorde. Få tränare jag har sådan respekt för då han meddelar att hästen känns som en rund miljon, det stämmer väldigt ofta och i det fallet är han otroligt transparent Peter, hatten av för det!

Mellby Hurricane sattes dit och Ready Tonight likaså och den visade nu även bra skalle och räkna med att han kommer tillhöra de bättre i kullen nästa år!

Tyvärr brände Soul Tan och för min egen del viktade jag hårt mot honom, men han fick ge sig som tvåa. Kan tycka att kusken körde onödigt tidigt då han hade Emilia framför med Balotelli Crown. Stöta ut den 800 kvar kunde nog givit omvänd ordning i mål.

Det är Jägersro för lördagens lopp och det finns några som borde vinna till lägre odds, men några lopp är öppna. Bästa vinnaren kommer direkt!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Jägersro – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 O’Man Flax tror jag öppnar bättre en bit ut i banan och ser det som bra chans att 4 Royce Rolls trycker sig förbi.


Loppanalys:

4 Royce Rolls är favorit och det är korrekt för jag tror att han har toppchans. Han var hur tapper som helst senast han var på Jägersro ch fick elak press i spets och fick släppa kapabla Rackham förbi sig. Senast gick han riktig repa och svepte till spets på långsidan, men en mycket bra Speedy Tilly avväpnade enkelt. Ändå bra insats och han slog överiga klart. Nu är det Björn i vagnen och dessutom jänkarvagn som det inte var senast. perfekt spår att skicka med och jag tror på bra spetschans och sedan ska det vara slut!

5 Hummer Scot är en snabb häst med bristande vilja att vinna lopp och det är ingen slump att han körts på chans då han varit här och tävlat. Jag har sett hästen ge upp fullständigt från dödens och det är på speed han kan vinna. Fick bra lopp senast och hade kort grepp om loppet men Gustafson ville mer och kontrade ut honom. Inte så mycket att säga om då denne har mycket mer pengar på sig. Kan man köra till sig ledarryggen så blir det giftigt med fritt, men det är lite om och men med kusk som inte kör mycket här i Sverige.

1 O’Man Flax är det drag på, med bike och halvstängt huvudlag. Han höll bra senast då det var tuffa första 500 från bakspår på lång distans. Nu bättre uppgift, men han är nog ännu snabbare en bit ut i banan och jag tror inte att han kan svara favoriten och min vinnare.

Jag vill åter varna för 6 Global Venture som det nu är rätt lurva på då man kommit rätt på hans blodvärden. Nu blir det vässat med helstängt och med två lopp i kroppen är han redo för bra insats. Kan skrälla.

Rank: 4-5-6-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Royce Rolls till oddset 2.75 hos Unibet.

6 Jägersro – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

2 Brenda Grif är bäst på start och kan nog köra till sig ledningen då hon öppnar bra. Sedan kan nog Björn släppa om någon tuff kommer tidigt från tillägg. 10 Darah Bibo?


Loppanalys:

Mycket öppet stolopp där Peter Untersteiner har fyra hästar och alla har chans och inte minst bra form! Han kör själv 10 Darah Bibo och det på senaste insatsen då hon var galet bra. Fick stekhet häst på utsidan och varvade på 10,5 men kunde trots det kliva undan till klar seger över full väg. Kanske kan Peter vara först ut från tillägg och köra mot ledningen? Men jag vill ändå inte spela som favorit, för det kan bli svar och jag tycker vanlig vagn på henne känns klart negativt.

Jag spelar 9 Don’t Be Shy som är en mycket fin travare som kanske inte blommat ut helt som jag trodde att hon skulle göra, men hon är bra nog för klassen. Senast var nog kusken lite för segersäker och drog extraväxeln senast och kunde inte svara störtdykande Cactus som gick onormalt snabbt. Nu är det Örjan Kihlström i vagnen och han brukar hitta rätt i dessa typ av lopp. 7.25 tycker jag man kan testa. Vanlig vagn nu, men det har hon segrat med tidigare.

Som vanligt blir det surr om 14 Aura S.L. men hon kommer hamna sist och det är inte lätt att komma till sedan mot Untersteiners armada. Hon flög fram senast, det gjorde hon med vanlig vagn på henne är negativt.

Jag valde bort 11 Velegance som är aktuell. Hon gick ruggigt lopp i lördags där det inte alls löste sig men upploppet var vasst bakom Activated och Tessy d’Ete. Inga vanliga ston före med andra ord.

Treåriga 2 Brenda Grif tror jag kan få svårt att räcka mot de hårda på 20.

Rank: 10-9-11-14


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Don’t Be Shy till oddset 7.25 hos Unibet.

7 Jägersro – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

Lurig spetsstrid. 2 Dragster tror jag spetsar om kusken trycker av, och sedan släpper till 5 Zap di Girifalco. Men det finns flera tänkbara scenario här och det är lurigt.


Loppanalys:

5 Zap di Girifalco har Unibet lägst odds på och jag kan köpa att han är favorit då det är bra rapporter på honom från Björn Goop. Jag läste ovanligt uppåt uttalande i hans krönika under veckan, om det nu var rätt citerat då det väl är en 100 oddsare att han skriver den på egen hand? Hästen visade sig duga bra på V75 under sommaren och var tapper som tvåa i final på Åby där han gick under tio sista varvet. Han var inte alls bra senast, men man hade harvat upp banan och hästen fick inte fäste och var knappast som bäst i övrigt heller. Nu verkar det alltså mycket bra och kommer han till ledningen så vinner han säkert. Han har inte laddats max ännu, men på Solänget visade han bra snabbhet första 50 innan Björn inte offrade allt. Jag tror att han håller ut 6 Night Brodde sida-sida för då ”BG” bestämt sig är det knappast någon gång nån tar sig förbi från start. Nu finns några snabba på insidan, men jag tror på spets och vinst.

2 Dragster är det ”drag” på och han har lyft sig rejält senaste två starterna då Erik Adielsson kört. Senast sprang han så fort han kunde som tvåa bakom kanonen Seismic Wave och klockades till 09 sista 800 metrarna. Perfekt läge här, men då han varit så bra bakifrån så tror jag inte att Adielsson trycker av från start och allra helst inte att att han kör i spets på full väg. Spara på krutet borde vara vettigt och han är vettig Erik, och från 2-3 ytter kan han vinna men jag har ändå svårt att gå igång på Dragster till 5 ggr…

Loppet är rätt konstigt och det kan skrälla. 6 Night Brodde räknas om jag har fel i spetstankarna, men han har inte fått riktigt lopp på två månader och formen är knappat på topp.

Jag hade spelat 1 Staro Leonardo med annat spår, men nu är risken att han blir över från start och då ska till mycket tur. Men å andra sidan, om inte Dragster trycks av första biten så finns lillchans att hålla ut dem. Nu finns andra snabba, 3 Franklin Face bland annat och tufft blir det att spetsa men med klaff duger det bra för det är verkligen knallform!

11 Mily var galet bra näst senast och de farterna hon visade där räcker långt även i denna klass. Loppets stora rysare som bara var överlägsen i stogäng senast!

Rank: 5-1-2-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Zap di Girifalco till oddset 3.10 hos Unibet.

8 Jägersro – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

3 Cojito tror jag kan spetsa för Erik, överlåter sedan till 6 Kurri Jari Boko eller 7 Go Peppergirl?


Loppanalys:

Otroligt lurigt lopp för lägsta klassen. 6 Kurri Jari Boko är favorit hos Unibet och det är en rätt lovande treåring som mött hårda hästar. Sprang 13,5 full väg redan i somras bakom Mister Hercules och var bra tvåa bakom lovande Ready Tonight efter det. Senast körde Heiskanen som han hade stulit hästen (nåja…) och då han tydligen var sjuk i halsen så räckte det inte. Med tanke på det höll han bra. Ändå, lite lurigt med hästar som varit sjuka och ska ut på V75 som favorit. Dessutom som treåring. Finns chans att köra till ledningen, men absolut inte givet.

7 Go Peppergirl har gjort det klart bra och utvecklats bra. Nu är det ändå ett treårigt sto och de brukar ha tufft på V75 mot äldre hästar. Dessutom lärlingskörd (även om det är ordinarie kusk). Finns spetschans, och visst kan det hålla men ändå nja…

5 M.T.Oscar är säkert bäst, men han travade riktigt dåligt senast och lite svårt att tro att han ska vara så mycket bättre nu. Dessutom spår 5 i volt och han kommer tappa mark.

Jag chansar med 9 High Roller Sox som senast var klart bättre än 10 Barnacle och var tvåa trots galopp. Vettigt startspår nu och i brist på annat tror jag att ”PU” kan sätta dit den här. Hästen har lyft sig senaste starterna och vi testar!

På skrällfronten nämner jag 3 Cojito som varit bra på Visby, men nu är han opererad för lösa benbitar och har inte startat sedan juli. Adielsson upp och bra framspår i volten gör att det kan bli spets eller bra lopp där framme och 37 ggr pengarna är för högt hos Unibet.

Rank: 6-9-7-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 High Roller Sox till oddset 6.25 hos Unibet.

9 Jägersro – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

5 Ingo är riktigt startsnabb och solklar spetsfavorit.


Loppanalys:

Mycket bra segerchans här för 5 Ingo som är favorit hos Unibet och det ska han vara! Han drog tåget i tredjespår i lördags och höll mycket bra då han var ganska nära i mål med fem hästar i bredd över linjen. Nu står han perfekt inne i loppet, det är hemmaplan och helt perfekt spår mitt på vingen. Jag ser inte hur han ska missa ledningen och sedan blir han svårslagen och jag spelar. Det som gnager lite är att ”alla” räknat ut att han ska vinna detta från spets och då brukar det liksom inte bli så…

Jag trodde att 6 Farlander Am skulle vara favorit i början av veckan, men så har det inte blivit på nätbolagen. Han har varit galet bra och insatsen då han blåste runt dem i Bertmarks är en av årets bästa insatser utan tvekan! Han vann sedan V75-lopp trots att det mesta blev fel i Karlstad och senast höll han bra med tanke på att han sprang på fälgen sista 1300 med punktering. Nu är det Stefan Persson i vagnen vilket bör vara mer plus än minus och han är ett givet bud, men det blir nog jobbigt att slå Ingo utvändigt. Dessutom borde formen gå ur snart då han varit grymt bra flera månader.

Många har chansen. om man kollar längre ner i listan. 4 Sato är mycket bra, och han var oväntat bra senast då han från dödens lekte hem comebacken. Nu är det inte givet att han tar ett sådant lopp bra och jag har dålig känsla för hästen faktiskt.

2 Look Håleryd går bra och fick sparat senast och han sitter i bra läge direkt då han är i andraspår.

Rank: 5-6-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Ingo till oddset 2.85 hos Unibet.

10 Jägersro – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Jumeirah Boko står ensam på start men jag tror på släpp till 7 Imagine Boko efter 500 meter.


Loppanalys:

15 Indra’s Secret är jättefavorit och hon har varit oerhört bra på sistone. Hon gick ruskigt bra senast och pressade Born Unicorn till linjen via 11 sista varvet. Före det bara klev hon runt dem i spåren i liknande långlopp och klart hon har bra chans, men hon är väldigt stor favorit och bakspår på 40-volten är ingen lek. Det kan bli många i vägen och inte givet att hon släpps fram.

Jag spelar 13 Dortmund som var tillbaka senast då han vann hemma i Danmark och kanske var det lite fel med ”bara” 2140 meter på V75 starten före då jag trodde han var klar från dödens men orkade inte. Blev nog lite pigg med huvudlaget för dagen och nu är det som senast ett öppet. Han har springspår för vassa startkusken ”PU” och borde kunna vara 30-40 meter före favoriten efter 500 meter. Kanske kan han hålla sig före hela loppet för jag tror att denna distans är den bästa och minns hur bra han var i dödens i danskt derby då han gick i dödens.

Det finns flera skrällar med chans då det är för stor favorit. 12 Euskara har två lopp i kroppen och det har stämt dåligt. Först styrde Ohlsson på lite konstigt och fick svar och senast tappade hon mark med bilstart som inte är hennes grej. Formen bör sitta där bättre nu och Örjan upp är bra grej i långloppen. Euskara slog Van Gogh Z.S. från dödens i somras och kan skrälla.

7 Imagine Boko kanske kan köras till ledningen med få hästar där framme. Gick starkt senast bakom överlägsen Kick the Dust Ås och har hittat höstformen.

Rank: 13-15-12-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 Dortmund till oddset 6.75 hos Unibet.

11 Jägersro – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

Inget snack då 6 Cyber Lane har perfekt spår och han körs i ledningen.


Loppanalys:

Müllers är som ofta ett coolt lopp och över 2640 meter är det utslagsgivande och med 400.000 i förstapris finns lite att tävla om. Unibet har solklar favorit på 6 Cyber Lane till 2.50 och det kan jag inte spela, så är det bara. Hästen har visat knallform och var nästan löjligt bra vid spetssegern på Färjestad men jag håller fast vid att jag tror att han lyfter sig då han känner sig överlägsen. Var hårt betrodd i SM senast och klart han gick bra från bakspår med runt 09,5 sista 800. Nu är det spetsläge och kanske rinner han undan – men jag vill gärna se honom strida till mål mot hårda hästar som Very Kronos och Moni Viking. Han har vikit ner sig fyra raka spetslopp innan Karlstad då han inte mötte nåt. Rinner han undan är det bara att lyfta på hatten.

7 Very Kronos är stenhård och han verkar mognat och sköter sig bättre nu. Han var grym i SM då han bara sprang undan i spets och det såg inte tomt ut heller över mål. Jag tror han kan plocka Cyber Lane från dödens då han är hårdare häst mot häst och till 3.50 kan man testa.

5 Moni Viking har varit sjukt bra vid segrarna i Harpers och Åby Stora Pris och har en galen speed även efter att  ha sprungit 2500 meter! Nu har han gått hem till ägaren och fått ladda för vintern i Paris. Inte säkert det är samma form såklart, men det har trimmats på rätt bra vad det verkar i jobb nu. Här ser det ut som Björn kan åka med i draget och låta de andra favoriterna duellera och då kan Moni Viking blåsa ner dem och till oväntat höga 4.50 testar jag att spela honom.

12 Wild Love måste nämnas för jisses som hon såg ut senast då hon pulveriserade Pastore Bob som var totalt chanslös. Wild Love gick med full sula i mål och med norsken sparad och hon är den man kan skrällspela bakom topptrion.

Rank: 6-7-5-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Moni Viking till oddset 4.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Travtips
fredag 14.50, 27 november
Härlig spelkväll i onsdags där det blev sköna träffar på tre vinnare. Eros Zola svarade för en fantastisk insats då han bara mosade på i dödens och vann på topptid, och han följde upp det grymma intrycket i starten före. M.T.Perette var en mycket bra s...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.45, 27 november

Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 27 november

Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 26 november

Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.11, 26 november

Lunch-draget Jägersro: Full fart med High Speed

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.34, 25 november

Solvalla/Åby 25 november: Vilket grymt intryck på bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:10, 19 november 2020

Tunga dagar för ST

STRÄNGNÄS: Är det vinter på gång, eller? Är de ovanligt varma dagarna för årstiden ett minne blott? Prognoserna talar nog för det. Hoppas på minusgrader, sen snö. Dock troligtvis en utopi för oss som bor här i Mälardalen. ST Centralförbundet har det kämpig...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson