Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

Jägersro 3 december: En vinnare med utstrålning

Tisdags och Jägersro och jag provar med ett gäng vinnarspel. Vissa från förmodad spets och vissa bakifrån. Stall Lugauer är nog på gång ordentligt och två av spelen kommer från det stallet. Sedan tror jag att välkörande Victor Rosleff sätter dit fina Aura S.L. i det avslutande spelloppet.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Jägersro – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

3 Niky Flax har läget, öppnar bra och trivs i tät. Det är bra spetschans för Johans häst. 5 Finish Future öppnade bra till spets för att släppa senast och skulle det bli spets här så är nog ryggen på röd kusk Johan attraktiv. 1 Staro Leonardo är nog mer spetssugen men fördel Johan.


Loppanalys:

Det är mycket som talar för 3 Niky Flax här. Hästen såg lavad ut i tuffare gäng än här senast då Martin de Bos vann från spets. Johans häst sköt till mycket bra sista biten efter snäll resa och var inte bottnad. Han öppnar snabbt och läget är prima. Han har sex segrar av sju från spets och vid spetsförlusten var han bra som tvåa bakom Gareth Boko. Väl i spets här bör det bli rätt så lugnt i det lilla fältet. Ja, det bör vara uträknat och klart i detta lopp.

1 Staro Leonardo hade lite svårt att följa med i rygg efter attack från kön seast men sköt till bra sista biten. En bra spurtare men det behövs lite röta från innerspåret då jag räknar med att de missar spets.

4 Toddler har fått lopp i kroppen och kommer från seger men det är tuffare nu. 5 Bonnies Celebrity har löpt bra i monté och är inte oäven i trav och 6 Wonderboy är rätt rejäl.

Rank: 3-1-4-5


Spelförslag:

Jag spelar 3 Niky Flax vinnare till oddset 2.75.

5 Jägersro – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

3 Olivia Cheri öppnar raskt och kan nog försöka stjäla detta lopp från ledningen. 5 Pax kan vara ute i samma ärende. Pax är snabb.


Loppanalys:

Ett montélopp där 1 Börge har en bra uppgift. Om han är i ordning vill säga. Insatsen senast var nämligen inte så bra då Börge tappade sista biten. Börge var inte usel men inte heller fullt så bra. Jag har stor respekt för tränaren och då han plockar ut Börge igen så är han hästen väl i ordning. Han skyller på banunderlaget senast. Sofia rider och det är som bekant inget minus om man säger så. Vettig chans men med tanke på senaste intrycket så förösker jag hitta något annat. Oddset är inte överdrivet högt i 1.70.

Jag tycker att 8 Uappa di Azzurra är intressant och spelar denne. Var fullt godkänd senast och nu i monté är hästen extra spännande. Har tävlat bra i monté tidigare och trivs i disciplinen. Har tävlat bra och vunnit överlägset med Jennifer tidigare och de fungerar väl ihop. Sviker Börge så bör det vara vettig chans här.

3 Olivia Cheri och 5 Pax lär vara ute efter ledningen och båda bör tidigt ha framskjutna positioner för att sedan kunna greja bra placeringar. 2 Day Sun Dream vann i monté senast men nu är det kortare distans. Är lite trög av sig och det är inget plus med medeldistans.

Rank: 1-8-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Uappa di Azzurra till oddset 4.85.

6 Jägersro – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Voltstart med vassa kuskar från springspår. 6 White Sock har bästa springspåret och kan nog spetsa. Kan nog även släppa. 7 Tout la Face borde vilja ha spets men hästen är mycket svår från start och det är galopprisk. Jag är inne på 3 Dirty Dancing till spets.


Loppanalys:

2 Perfect Lane är rätt ny hos Peter coh höll fullt godkänt från utvändigt ledaren senast. Bör ha gått framåt efter långt uppehåll och Peter låter nöjd. Spåret är inte bra men det borde fungera.

12 Ups Face fick inte fritt i tid näst senast och avgjorde på halvrejält sätt senast. Spang dock en hel del på snedden och kan nog vara sårbar ute i spåren.

10 Super Alice galopperade med sparat senast men såg också lite svår ut ute i spåren.

Jag spelar danskt och går på 3 Dirty Dancing. Det här är en häst som visade prima kunnande i fjol med bland annat en vattentät seger från spets på Jägersro. Då var hästen mycket bra via en 12-avslutning sista halvarvet. Sedan har det strulat. Hästen har gjort två comebacker men inte fungerat. Jag var nyfiken och ringde tränaren Nielsen. Han berättar att hästen har varit sjuk och blev dålig i samband med kastrering. Näst senast var hästen ofräsch och borde inte ha startat. Han hade tränat fint med bland annat provlopp inför senast och det var positiva tankar. Man trodde då på spets och då skulle öppet huvudlag passa fint. Det blev dock startgalopp bakom bilen och fram utvändigt ledaren och hästen fungerade inte alls med öppet huvudlag. Nu blir det helstängt och hästen är fin. Man har haft höga tankar om hästen och vill inte backa på det men visst finns det frågetecken efter sjukdomar och dylikt. Visar hästen någorlunda likadana takter som vid segrarna i fjol så är det klart bra chans från spets och jag chansar på det. Väl medveten om att hästen är svårbedömd. Psyket kan ha fått en smäll. Vi provar. Kunnandet tvivlar jag i alla fall inte på. Det här borde vara en påle för rätt stora uppgifter.

Rank: 3-2-12-10


Spelförslag:

Jag spelar 3 Dirty Dancing vinnare till oddset 7.75.

7 Jägersro – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

3 Greta Silas har fint läge och öppnar bra. 8 Spring Alone är mycket rask ut och laddas nog trots läget. Det kan nog  bli så enkelt att 6 The Muffin Man tidigt är i tät.


Loppanalys:

6 The Muffin Man blir hårt betrodd i detta amatörlopp. Nya kuskar på hästarna gör loppet lurigt. 6 The Muffin Man skötte sig fullt bra via open stretch senast. Då med ny balans men jag tycker ändå att stilen är lite ansträngd och det flyter inte på. Det kan bli spets och därifrån har tre segrar av fyra. Ändå inget jag vill gå på.

9 Tiffany Cash galopperade direkt i sin Norgestart senast men såg annars laddad ut. Var duktig i staterne före det och jag tror forrmen är rätt god. Smyger med och jag tror Tiffany kan avgöra och spelar på det. Det låter bra från Lugauer.

2 Tresexton strular det ofta för men läget är bra och fartmässigt räcker Lindgrens häst rätt bra. 8 Spring Alone kan öppna bra och är inte borta trots läget.

Rank: 9-6-2-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Tiffany Cash till oddset 3.50.

8 Jägersro – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

Det är alerta kuskar på springspår men jag tror det blir 3 Breidabliks Cognac till spets.


Loppanalys:

Här tror jag på ännu mer stall Lugauer och spelar 3 Breidabliks Cognac som jag tror pressar sig till spets och sedan bör chansen vara minst sagt god. Hästen var bra vid överlägsen seger för tre starter sedan. Räckte inte från kön därefter och startgalopperade senast. Ska inte behöva galoppera här och sedan lär det bli offensivt. Duger gott. Det borde bli rätt lugnt från ledningen då alla vet vad som gäller rent taktiskt. Conrad låter nöjd.

9 Stand by Ken vann lätt senast och duger också bra men från detta läge tror jag det blir svårt att få slag på Conrads häst. Johan kan dock hitta de rätta vägarna och osvuret är bäst.

Tre hästar med gott kunnande är 8 Townshend Broline, 7 Victory Lee samt 11 Peakadilly men det lyser ingen superform på någon av dessa tre.

 

Rank: 3-9-8-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Breidabliks Cognac till oddset 3.65.

9 Jägersro – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Zaira del Ronco öppnar snabbt från innerspåret. 4 Global Wireless utmanar.


Loppanalys:

Lärlingar och ston. 10 Aura S.L. har verkligen löpt bra och senast var det hets på henne trots motstånd som Campo Bahia med flera vassa. Då blev hon för vass och tog till galoppen och känslan är att bakspår kan passa henne fint här. Nu kan hon smyga igång lugnt och fint. Näst senast kördes hon tidigt till spets och vann plättlätt och före det vann hon övertygande trots galopp. Victor kör vårdat och bra och hans Aura bör ha bäst utstrålning och segerchans här. Då han sätter in stöten här över sista bortre långsidan lär det bita bra.

2 Nanny Mcphee har betydligt bättre läge och kapacitetsmässigt är hon ett tidigt bud. Det gäller dock att hon ska fungera och sköta sig. Lövgren stallform är sådär.

1 Zaire del Ronco och 4 Global Wireless har också fina lägen och öppnar snabbt. Inte borta.

9 Queen for a Day gör ett gediget intryck men är ändå lite svårbedömd från bakspår här. Hakade på fullt bra senast.

Rank: 10-2-1-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Aura S.L. till oddset 2.20.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson