Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Jägersro 28 juli: Vitruvio vår vinnare i superloppet

Äntligen dags för Hugo Åbergs-kvällen på Jägersro och årets version av storloppet skulle knappast ha kunnat varit bättre. Det kommer bli otroligt intressant att se vad ”fenomenet” Ecurie D. kan uträtta i detta hästens verkliga elddop. Det skulle inte direkt förvåna om fyraåringen reder ut det här med men jag tror det kanske kan bli lite väl tufft – och lägger min röst på Björn Goops italienare Vitruvio. Många fina lopp i övrigt också, ska sägas. Det är en kväll att njuta av framför tv eller dator.

Den här veckan har vi inte möjlighet att ge våra läsare dagliga tips. Vi beklagar det. Nästa tips är till Solvallas omgång i morgon, onsdag.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Jägersro – Spelstopp 19.20

Spetsstriden:

1 Southwind Queen öppnar fort men kan knappast stå emot 4 Osterc som är blixtsnabb och bör ta ledningen felfri. 6 Upset Face lär laddas framåt per omgående.


Loppanalys:

Vasst fyraåringslopp där tipsnicken går till 3 Empire som är en mycket kapacitetsfylld herre och som är förhandsfavoriten i det danska Derbyt i år. Fuxen avslutade fjolåret med ett par rejäla insatser på Vincennes och gjorde årsdebut, efter sju månaders frånvaro, på Enghien i ett lopp som gick i mycket långsam fart. Empire gick en tung sista kilometer för att lyckas vinna på målfoto (före Juan Bros som är med i samma lopp). Man får tro att den insatsen har flyttat fram formen betänkligt till den här starten och då jag tror att han är hästen som får bäst resa i kväll, blir han också mitt spel.

6 Upset Face svarade för en mycket rejäl insats i försöket av Sprintermästaren men hade inte riktigt kraften i finalen från rygg på vinnande Don Fanucci Zet. Insatsen överlag var dock god och siktet är inställt mot Derby-uttagningarna senare. Lutfi Kolgjini vilar sällan på hanen och lär knappast göra det här heller; sannolikt blir det dödens och Upset Face är bra nog att vinna därifrån.

4 Osterc är en häst jag gillar, han ser läcker ut när han funkar. Dock har inte jänkaren riktigt levt upp till sitt kunnande hittills och galoppen senast var ingen plusfaktor. En Osterc i toppform har annars ett jätteläge här då det högst troligt blir ledningen och över kort distans. Jag behöver dock se mer för att våga tro fullt ut på den kvicke amerikanen.

1 Southwind Queen möter tufft motstånd men har ett perfekt läge, det känns som rygg på ledaren här. 3 Eric the Eel tillhör också de bästa danska fyraåringarna och kommer från snygg seger. 5 Juan Bros var tvåa i tyska Derbyt i fjol och knappt slagen av Empire senast. 7 Forecast U.S. har gjort en start på nordisk mark och behövde det loppet, svårbedömd.

Rank: 3-6-4-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Empire till oddset 3.60 hos Unibet.

6 Jägersro – Spelstopp 19.43

Spetsstriden:

2 Önas Prince, 3 Philosopher och 4 Bolero Gar öppnar alla bra men Önas Prince är den allra kvickaste och dessutom i kraft av spår invändigt blir han svår att lugga på spets.


Loppanalys:

Väldigt fint treåringslopp där jag slutligen bestämmer mig för 4 Bolero Gar som mitt spel. Italienaren har bara sett bättre och bättre ut i Nurmos regi. Näst senast gick han i spets i hårt tempo i den första Breeders Course-finalen men fick sträcka vapen mot Hell Bent For Am till slut, vilket väl inte var mycket att säga något om. Senast avgjorde han väldigt lätt från dödens och jag gissar att det är den positionen man söker igen. Känslan säger att Bolero Gar är den tuffaste i loppet och jag tror han avgör trots tuff resa.

2 Önas Prince blir förstås inte lätt att slå, det ska sägas. Han ser otroligt läcker ut och ska bli intressant att följa framöver. Den elegante travaren är ruskigt snabb ut och det är högst sannolikt att han gör det här loppet i ledningen och i så fall med mitt tips utvändigt om sig.

1 Kuyt F. Boko ska verkligen inte glömmas bort här. Också det här en mycket lovande treåring som var ute mot tuffa kamrater på Enghien senast, men avslutade snabbt när det blev lucka och var inte långt från segern. Kan inte utmana om ledningen nu men garanteras en angenäm resa och det kommer inte krävas mycket tur för att han ska slå till.

3 Philosopher besitter också mycket stor kapacitet och hade krafter obrukade från ledningen senast. Nu blir det svårare att ta sig till spets, men Philosopher har visat att han är väldigt speedig bakifrån också så om det blir bra fart på loppet är han livsfarlig.

10 Boys Stecca är lite av loppets wild card, osynad på svensk mark. Han kommer från en övertygande seger i Montecatini där han fick press i spets, men enkelt stack undan. Det såg bra ut, men han har bakspår i dag vilket knappast gynnar. En outsider.

Rank: 4-2-1-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Bolero Gar till oddset 3.10 hos Unibet.

7 Jägersro – Spelstopp 20.06

Spetsstriden:

1 Giordano Soa är startsnabb och räknas som spetsfavorit från innerspår men det är inte säkert han håller ut 4 Roller Coaster Ås första biten. 3 Moses kan öppna fort om han trycks av.


Loppanalys:

Jag har svårt att inte tro mest på 2 Eclipse Am här, efter intrycket som han lämnade senast. Det var hästens andra start efter ett skadeuppehåll; gick då till spets efter ett halvvarv och drog i stenhård fart över sista bortre för att vinna mycket enkelt på 13,3a/2140 och då såg det nästan ut som det fanns en sekund kvar i mål. Är rimligen inte sämre till den här starten och från ett perfekt läge får han mitt tips.

1 Giordano Soa har ett fint facit och kommer i toppform. Lätt från ledningen näst senast och gick från kön efter det, men avslutade gott även om han blev avslagen av skuggan. Brukar öppna raskt och ska normalt inte missa spets från innerspåret. Håller han täten här är han hästen som ska slås.

6 Rackham måste räknas tidigt, det finns fina resurser i fyraåringen. Gick en rysligt stark avslutning från uselt läge i Klass 2-finalen under Elitlopps-helgen (som Don Fanucci Zet vann) och galopperade i striden mot tuffa djur senast. Står kvar i den här klassen på grund av det och kommer att bli giftig till slut igen.

3 Moses imponerande enormt vid senaste segern, i maj förra året, då han bombade i spets. Nu har han fått två lopp efter långt uppehåll och avslutningen senast antydde att formen är i antågande. Det är inte otänkbart att han laddas direkt här, men oavsett position bör han tas med i beräkningarna.

9 Rock My Dreams är en fin tyska som vann Breeders Crown i fjol. Svår att sätta in i sammanhanget här men man ska absolut inte nonchalera henne. 5 Knowledge’Em visar fin form och är en tänkbar skräll. 4 Roller Coaster Ås är snabb ut och kan få ledningen eller rygg ledaren, en luring då. 8 Bodybuilder var formidabel i spets senast men har ett helt annat läge nu.

Rank: 2-1-6-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Eclipse Am till oddset 3.60 hos Unibet.

8 Jägersro – Spelstopp 20.29

Spetsstriden:

Det vimlar av startsnabba hästar i loppet men från ett innerspår kommer 1 Zlatan Knick ändå vara svår att ta sig förbi. Utmanas i främsta hand av 2 Mellby Guard men också 4 Yankee Boy och 6 Procolate kan vilja vara med i striden.


Loppanalys:

1 Zlatan Knick har två raka ”femmor” i raden men har vid båda tillfällen suttit fast och nästan klättrat på motståndet över upploppet, så det är att räkna med toppform. Den här gången lär han dock få chansen eftersom hästen är katapultsnabb ut och taktiken borde vara given. Nu finns det förvisso fler snabba hästar i fältet och det kan bli en ordentlig öppning. Men förutsatt att Zlatan håller upp spets tror jag han bli mycket svårpasserad på kort distans.

6 Procolate är ett kul motbud. Han galopperade tidigt senast men gick en fantastisk upphämtning i skymundan, det lyste form av den insatsen. Också det här är en häst som kan öppna och även om det troligen inte räcker för spets, får han en bra position.

9 Zeppelin Kyu Bar såg inte jätterolig ut när han gästade Åby i början av maj men har efter det plockat två raka i Italien. Rejäl från dödens näst senast och vann på en låg 1.11-tid och det blev överlägset när ledaren galopperade. Segervan italienare som kan bli tung att stå emot till slut om det blir alltför hårt tempo från början.

2 Mellby Guard är en fin travare som haft en paus några månader men är väl förberedd för uppgiften. Öppnar mycket bra och räknas som tuffaste utmanare i spetsstriden för Zlatan Knick. Kommer han förbi från början säljer han sig dyrt, men räknas med chans i vilket fall.

12 Zaffiro Roc kommer från två överlägsna segrar och har sett mycket bra ut. Läget i kväll är dock något helt annat och även om man aldrig ska räkna bort en Goop-häst, krävs det nog mycket hög fart på loppet för att vinna härifrån.

Rank: 1-6-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Zlatan Knick till oddset 2.50 hos Unibet.

9 Jägersro – Spelstopp 20.51

Spetsstriden:

1 M.T. Mighty Winner är mycket snabb ut men vill nog helst ha en ryggresa nu, utifrån drar 6 Kung Edward iväg pilsnabbt med full laddning men kan nog också tänkas släppa. 4 Azimut öppnar bra och har bra chans att få överta.


Loppanalys:

3 Ivory di Quattro har gjort en strålande säsong för Robert Bergh och står gång efter annan för urstarka prestationer. Senast på Axevalla gick hästen en rejäl rush över sista bortre, fick förvisso ge sig för Wild Love till slut, men insatsen gick inte att klaga på för den sakens skull. Ivory di Quattro har klättrat snabbt upp i klasserna och motståndet blir hela tiden hårdare. Givetvis ska han ses med segerchans igen, men jag tror det är risk för ett väl tungt lopp nu och då han ser ut att bli klar favorit så jag spelar emot.

4 Azimut känns väldigt spännande. Det är en riktigt gedigen tysk travare som vunnit 25 av 37 starter, vilket ändå ger en tydlig hint. Senast testade sjuåringen konkurrensen på Vincennes och avslutade på ett mycket bra sätt till slut efter en invändig resa. Azimut har visat sig snabb ut tidigare och jag är inne på att han kan ta sig tidigt till ledningen här, i så fall kommer han bli svårfångad.

2 Zaire Wise As är också en häst med väldigt hög potential. Gjorde en medioker årsdebut på Åby i maj, men har efter det gått betydligt bättre hemma i Italien. Senast avgjorde han säkert över upploppet från en resa i tredje utvändigt. Ingen blixt ut direkt men ligger bra på det direkt från andraspår.

5 Ribaude fick en tung resa senast över lång distans och orkade inte hela vägen. Vass vid segern före det och formen är nog den samma som då. Nu blir det barfota igen vilket är ett klart plus i kanten, hästen kan öppna bra och hittar ett fint slagläge. Fullt tänkbar segerkandidat.

9 Carna Sensei fick ett väl tufft race senast, men höll helt okej. Bra sort som närmar sig formen med två starter i kroppen. 1 M.T. Mighty Winner gör det bra för det mesta, är kvick ut och har läget för en prima smygresa nu. Två luringar i fältet.

Rank: 3-4-2-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Azimut till oddset 5.85 hos Unibet.

10 Jägersro – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

2 Tae Kwon Deo kan öppna fort men jag är inte säker på att Adrian vill ladda för fullt. 4 Double Exposure är blixtrande snabb ut och siktet är nog inställt på ledningen, hon måste gälla som favorit på spets. 5 Vitruvio kan tänkas köras offensivt direkt.


Loppanalys:

En alldeles förträfflig upplaga av Hugo Åbergs Memorial och det är långt ifrån givet hur det här loppet kommer utspela sig. Mitt tips blir ändå trots allt 5 Vitruvio. Det är en i grunden enormt kapabel sort, vilket vi fick se på nordisk mark redan ifjol. Här gör han tredje starten för Björn Goop och efter att hållit alldeles strålande i Oslo Grand Prix med tanke på den ruskiga körningen i loppet blev det senast seger i Kymi Grand Prix efter att ha övertagit spets. Det är inte omöjligt att han laddas framåt även här, men jag tror knappast det blir någon ledning, varför Goop säkert försöker hitta ned i en fin position i andraspår. Hålls sedan tempot högt, vilket väl det närmast är garanti på i Hugo Åbergs, är italienaren mycket svår att stå emot till slut.

10 Ecurie D. är ett unikum och kommer till det här loppet som obesegrad i elva starter. Det mesta har väl redan sagt om den här hästen, men intrycket i Fyraåringseliten där han trummade 09,2/1609 från spets var mäktigt. Senast blev det offensivt fram mot spets och sedan hur lätt som helst i Eskilstuna. Det här är som bekant första mötet med den äldre eliten och hur bra Ecurie D. än är, kommer han att möta ett helt annat motstånd i kväll än han gjort tidigare. Att han lottades till ett bakspår gör förstås inte saken enklare och det ska bli intressant se vilken taktik man väljer. Hjärtat vill gärna att Ecurie D. kastar runt det här fältet också, men hjärnan säger att det nog kan bli lite svårare nu. Självklart en given segerkandidat.

4 Double Exposure sitter lite på leken här eftersom den här blixtsnabba märren, i alla fall sannolikt, är den som tar hand om ledningen här. Och där vill man förstås köra. Hon avslutade ruggigt fin för två starter sedan i Östersund och befäste formen i stoeliten senast. Det är klart att hon möter en hårdare gäng nu, men hon är hård själv och det är fullt tänkbart att hon leder från start till mål.

2 Tae Kwon Deo glänste i Örebro, galopperade olyckligt bort sina chanser i Elitloppet, men såg sedan än vassare ut i Kalmar när han trots ett iskallt läge bara ställde på och utklassade konkurrenterna. Det är den här uppgiften man laddat för sedan dess och man kan lita på att Kolgjini kommer ha hästen taggad för uppgiften. Läget blev helt perfekt och visar han samma takter som senast kan det bära hela vägen.

1 Cokstile var väldigt bra i Elitloppet där han vann försöket från dödens och var tvåa i finalen efter samma resa. Gick i dödens senast i Kymi Grand Prix också och utmanade då Vitruvio till linjen. Nu blir det nog ett annat upplägg då Cokstile knappast kan försvara ledningen och i stället nog får ett lopp mer på chans. Fast så fin som han sett ut i senaste starterna kan nog ingen gå säker här.

3 Milligan’s School visade att storformen är tillbaka vid segern i Årjäng senast, men slår som oftast ur underläge även här. Fick ett perfekt läge dock och det krävs inte mycket flax för att han ska vara med där framme igen. 9 Blé du Gers har gjort succé och vunnit både Oslo Grand Prix och Ulf Thoresen men distansen i dag är inte hästens huvudsakliga likör, så till vida det inte blir vansinnestempo igen. Klart mer intressant i Åby Stora som blir nästa start. 8 Zarenne Fas håller på att växa in i eliten men fick ett dumt läge nu och får ses mer som en storskräll. 6 Racing Mange tog sig till Elitloppets final men såg inte lika vass ut i Årjäng senast, kvick ut men får svårt att komma förbi de invändigt och därmed mer utlämnad.

Rank: 5-10-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Vitruvio till oddset 5.00 hos Unibet.

11 Jägersro – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

1 Unoicsdue Gnafa’ är snabb från start och från innerspåret tror jag varken någon vill eller kan blanda sig i spetsstriden.


Loppanalys:

1 Unoicsdue Gnafa’ ser väldigt intressant ut och kommer med två raka i imponerande stil. Senast var hästen strålande när han öste i spets och aldrig släppte konkurrenterna nära på 11,7 full väg. För tre starter sedan vara han ute i ett stayerlopp under OGP-dagen och svarade då för en bra insats som trea bakom Tessy d’Ete, vilket bevisade att han funkar fint över den dryga distansen. Från bricka ett känns det nästan givet att Goop spetsar och att man sedan satsar på att hålla den positionen hela vägen till mål. Motsvarar Unoicsdue Gnafa’ vad han visade senast blir han mycket svår att passera.

12 Who’s Who misslyckades i Frankrike i vintras och behövde tid på sig att komma tillbaka, men jag tycker han stod för en mycket positiv comeback senast då han visade underkant 1.10 sista 1000 från dödens på Heavy Sound. Han går rimligen fram rätt rejält med det loppet och vilken kapacitet som den här hästen har när han agerar på topp, behöver jag inte berätta. Samtidigt får man tro att formen inte är hundra procent ännu och det är en tuff uppgift att gå runt det här fältet. Men jag blir inte chockad om han lyckas.

9 Vikens High Yield påbörjade segerraden igen senast och stod då för en liksom alltid stabil insats. Valacken har haft en kanonsäsong hittills i år och är tveklöst ett tidigt motbud. Det är tänkbart att det från det här läget blir offensivt tidigt och då kan han ge tipsettan en ordentlig match.

6 Etenclin var duktig tvåa i samma lopp på Bjerke som Unoicsdue Gnafa’ var med i och stod då tjugo meter sämre till på vederbörande än han gör i dag. Gjort två starter på fransk mark efter det; vann i första och galopperade i striden senast. En riktigt kapabel långskubbare som inte är rädd för att göra jobbet själv. Blir inte jättebetrodd i kväll och är i vilket fall ett lämpligt platsspel.

8 Staro McMillan har mycket hög kapacitet när han tävlar på topp. Kommer från två segrar på Lunden men det är betydligt tuffare nu. 4 Hurricane Silas har också två raka, på lång distans och är i absolut toppform, men det är samma här; mycket svårare uppgift i dag. 13 Floris Baldwin gick starkt bakom Handsome Brad på Axevalla senast och är ett riktigt långskott i det här loppet.

Rank: 1-12-9-6


Spelförslag:

Jag spelar plats på 6 Etenclin till oddset 2.40 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson