Jägersro 21 november: Bästa vinnaren kommer till slut!

I onsdags blev det träff på fin vinnare i Global U.S.A. som rekades till höga 6.50 och nästan kunde rädda upp kvällen på egen hand. Tyvärr ingen mer träff trots att flera av vinnarna var klart tänkbara att spela, men ibland väljer man fel i odds-djungeln.

Jag måste säga att jag fortfarande är smått i chock över att Roli Eld inte vann då han kom till ledningen. Då Örjan sitter med sådant tag i sista kurvan, bakom en häst som jag trodde var överlägsen ska det mycket till för att bli förlust, men en sjukt snabb Våler Nikolai sprang förbi för Björn Goop. Jag såg en hastighetsgraf från atg-xlabs att Björn hade kört 17,4 sista 400 och 13,7 sista 200 i spåren vilket är smått osannolikt! Båda lämnade resten med 50 meter sista 150 och man kan inte säga att Roli Eld var klen med full fart in mot mål. Men jag kan konstatera att ibland blir det konstigt!

Magnus Djuse ville inte tävla med Shocking Superman och det var inte så varken snyggt eller kul att se, men From the Mine såg bra ut och inget ont om honom som vann enkelt. Fick startförbud efter loppet, men det var för att han inte hade vaccinationspappren i ordning och han lär komma ut i finalerna nästa helg.

Nu är det Jägersro som gäller och bästa vinnaren kommer i sista loppet!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Jägersro – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 Quattro Töll är mycket rask men ska inte gå i spets på lördagar. 7 Rock My Dream är snabb i volt och jag tror den spetsar och körs där. Finns att Ingves släpper om 6 Exaudio Vici kommer tidigt.


Loppanalys:

4 Rackham är jättefavorit till låga 2.10 hos Unibet. Det håller jag mig gärna ifrån! Hästen har massor i sig och har gjort det jättebra mot kulltoppar och helt klart är han bäst. Gick lika snabbt som de andra i Breeders’-finalen senast utan att få med något. Snävt spår i volten nu och jag tror det kan vara han som får göra jobbet och då är det ingen given vinnare.

6 Exaudio Vici är urstark och kan tugga på hela dagen verkar det som. Från ledningen höll han undan för topphästen Coin Perdu senast och skulle Jorma kunna forcera till spets efter en bit blir det inte lätt att hitta hästen. Nu är voltstart ett aber, han kom inte alls iväg under elitloppshelgen med voltstart.

7 Rock My Dreams är riktigt bra helt enkelt och inte minst för att vara fyraårigt sto. Hon fick inte chansen för tre starter sedan vilket var smått otroligt då en häst som hängde i tredjespår hela loppet aldrig slocknade. Var knappast som bäst näst senast, men tillbaka senast då det var riktigt bra insats i en Breeders’-final i Tyskland. Kanske kör Ingves i spets trots debut över 2640 meter, men jag ramlar inte av stolen om han släpper till Kontio.

Mitt spel blir 10 Nero Maximus som borde kunna vinna på V75 snart efter att ha varit tvåa-trea flera gånger och han var riktigt bra i våras då han fick ge sig då en betrodd ”tuppade loss”. Bra efter galopp på v5 under derbyhelgen. Kanske gjorde han sitt bästa lopp hittills senast då han gick en riktig repa till utvändigt Vikens High Yield och lade press men aldrig kom förbi. Sprang ändå 11.9 full väg och är perfekt inmatchad till V75 på hemmaplan. Jag tror han kan städa av dem till hyfsade 6.75.

Rank: 4-6-10-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Nero Maximus till oddset 6.75 hos Unibet.

6 Jägersro – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Reijo har två hästar med spår 1 och 2. Jag tror att man vill ha rygg med 1 Kirsi Boko som var för het senast och att 2 Alien Hill kan köra förbi.


Loppanalys:

Stolopp med hårda hästar på 40 meters tillägg. 13 Mily är favorit och hon har varit sjukt bra. Trots tredjespår utan rygg sista varvet var hon bäst på V75 i Gävle och senast vinner hon väl om det klaffar något under vägen men Dragster ramlade loss och hann undan. Det var i silverlopp, nu tillbaka i stolopp. Men hon ska säkert ut i finalerna nästa vecka och har spår 5 i volten och det är ändå inte nu hon ska vara på topp. Bergh vill säkert kvala in till ytterligare final i denna start, såklart, och visst har hon bäst chans.

Många tror på 9 Devs Daffodil som svarade för ruskigt bra insats senast mot stoeliten där jag hade nedåt 09 sista varvet och stora delar av detta i spåren. Innerspår på tillägg är lurigt och kan strula till sig, om hon nu inte hinner loss före 10 Princess S.W.

Jag chansspelar 2 Alien Hill som jag småjagat då hon är bra. Hon har bara gjort bra lopp hos Reijo och senast var hon trea från hopplöst spår bakom två mycket bra Nurmos-hästar där Samaritana vann. Nu är det Adielsson i volt och det är bra grejer och jag tror han kan köra henne till ledningen då invändiga stallkamraten var för het senast. Reijo talar varmt om Alien Hill och det känns som ett kul spetsdrag!

Rank: 13-9-2-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Alien Hill till oddset 6.75 hos Unibet.

7 Jägersro – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Ovation L.A. spetsade tre raka med bil i Hamburg och kan öppna snabbt och det är bra spetschans. Helt givet med spets från innern på Jägersro är det ändå inte, 6 Opulent Tile och 7 Hombre D. kommer laddas.


Loppanalys:

1 Ovation L.A. är storfavorit till dryga 2 ggr pengarna hos Unibet. En fyraåring som visat bra fart, och senast höll hon undan från ledningen – men ändå utan att övertyga. Det kändes tomt i sista sväng, men hon bet i på norska huvudlaget. Ändå tycker jag att det skulle sett lite bättre ut för att vara jättefavorit på V75. Hon kan mycket väl ta ledningen och klart hon har bra chans, men jag tänker inte spela till 2.30.

2 Becker var ”PU” helt klar på senast och han hade då som vanligt täckning för sin tro, han är grym på att ha feeling för sina hästar när de ska vinna efter paus. Kördes till ledningen och bara trummade på och vann enkelt på 13.9 full väg. Nu tror jag han växer på innerspår då han ser speciell ut i stilen och inte minst i spets. Nu kommer han inte dit och jag vet inte riktigt hur han ska vinna loppet då det verkligen inte känns som en sprinter, som 4.50-oddsare. Kanske bara matar han ner dem?

Det känns som ett skräll-lopp och jag har ingen bra vinnare åt er med väl låga odds på 7 Hombre D. som jag tycker kan skrälla. Han var oerhört bra senast och har blivit summor bättre barfota och nu blir det dessutom bike men bara 10 ggr kändes för lågt hos Unibet.

Jag spelar plats på 9 Mahara Gutha som visade väldigt bra kvickhet bakom hästar från start senast och med rygg på favoriten kan det mycket väl bli ledarryggen. I så fall kan hon absolut haka på till en plats till glatt odds. Det har varit mycket bättre på barfota och racergrejer ska sägas.

Skulle 6 Opulent Tile ta sig förbi favoriten så kan den springa hem loppet på 1600 meter som passar mycket bättre än 2640 senast då han sprang sig trött.

Rank: 1-2-7-9


Spelförslag:

Jag spelar plats på 9 Mahara Gutha till oddset 4.85 hos Unibet.

8 Jägersro – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

1 Good Vibes har bra chans att hålla ut dem men jag tror att 3 Icicle kommer utmana tufft.


Loppanalys:

Per Nordström har kvalat in tre hästar till Uppfödningslöpningen och kör själv 1 Good Vibes som han deläger och därmed måste köra. Den är favorit och med tanke på att man valde innerspår är det spets som gäller och visst kan det hålla runt om. Högst segerchans i loppet är det troligen, men jag har ändå inte rätt feeling.

Nordström hyllar 9 Felix Orlando som är under hastig utveckling och även om han åkte dit i försöket så var han bra. Bra smygläge med bra startryggar och dessutom Örjan upp och visst kan den vinna.

2 Islay Mist Sisu är tredje från Nordström speedade säkert förbi Felix Orlando efter att ha släppt ledningen i försöket och kan man få liknande resa nu är det klart aktuellt.

Jag tycker det finns två tänkbara spel och även om jag hade önskar/trott på högre odds på 8 Mellby Jinx så spelar jag den. Jag är väldigt svag för hästen som jag rekade i Breeders Course-finalen näst senast och det var ett sjukt bra intryck i dödens då Adielsson bara satt och tittade på ledande – just det Good Vibes! I försöket var det nåt som inte stämde, han värmde dåligt och fick det inte att stämma. I loppet kördes han till dödens och höll tempot uppe men var 50 meter sämre. Hade strul med sårskada innan det loppet och kan nog gått med lite annan balans (gissar jag!). Nu ska det enligt Adielsson bli ny balans och man kan ana att hästen var tunt jobbad efter sårskada och fick en riktig genomkörare i kvalet. En Mellby Jinx på topp tror jag är klart bäst här och jag spelar. Trots att jag hade väntat mig mer än 4.50 efter kvalet.

Skrällspelet är 3 Icicle som hakade på snyggt som tvåa efter fin resa i kvalet. Kan säker öppna än bättre och laddas från start och den har fin kapacitet och kan vara skrällen.

Rank: 1-8-9-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Mellby Jinx till oddset 4.50 hos Unibet.

9 Jägersro – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

2 Västerbo Imtheman har sällan laddats och varit osäker bakom bilen, men kanske blivit mer stabil. Bra läge att ladda nu. 4 Frodo S. borde öppna bra och 7 Easy Cash är rask om man laddar. Det är även 8 Golden Guard. Rejäl öppning att vänta.


Loppanalys:

7 Easy Cash är favorit då den gör mycket spännande debut för Robert Bergh. Han har bara varit där i en månad, men hunnit gå ett banjobb på Åby på bra vis vad det verkar – men å andra sidan hur ofta hör man om dåliga jobb ingen kunnat se? Hästen har varit ojämn och emellanåt inte visat bästa krigarinstinkten. Jag tror att han fick en knäck av att få stryk från spets som treåring två gånger i rad mot hästar som var ruggigt bra. Galileo Am och Dante Godiva slog honom från dödens två lopp i rad och efter det blev inte rätt utveckling. Han var riktigt bra i derbykvalet som trea bakom Aetos Kronos, men sedan inte alls lika bra på V75. Faktum är att han inte varit så snabb med spår 7-8 och ingen given spets, och verkar lite som Bergh vill köra i rygg. Vi får se, men till runt 3 ggr finns inget värde i en häst med många gissningar.

Loppet är lurigt, men kommer 2 Västerbo Imtheman till spets kan det hålla länge. Nu är det inte alls säkert, men kanske har han blivit så lugn att man kan ladda och det gillar Jorma och han vann från spets senast i långlopp.

3 Upper Face ska ut i finalerna nästa vecka, kanske mest går ut då det är hemmaplan och jag tror inte man är alltför offensiva. Hästen har höjt sig två senaste loppen och blivit hårdare.

Mitt spel blir 4 Frodo S. som jag egentligen inte direkt gillar, men han ser bra ut nu. Jag gillade värmningen senast och han travade mycket bättre i loppet med och gav bra helhetsintryck. Perfekt spår med Björn Goop i vagnen och han kan nog lägga iväg bra från detta spår. Spets är inte alls otänkbart och detta kan bära långt och 5 ggr är okej.

Rank: 4-7-2-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Frodo S. till oddset 5.00 hos Unibet.

10 Jägersro – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

2 Elian Web körs till ledningen, antingen direkt eller övertar av 5 Snowstorm Hanover.


Loppanalys:

2 Elian Web har en straffspark på pappret då han är klar spetsfavorit och inte möter de värsta hästarna som han varit van vid under året. Han var grym första halvåret och vann Olympiatravet och visade sig vara svårslagen då han kom till ledningen. Tappade sedan formen till Elitloppet, men nu ska han vara på väg mot vinterformen då vintern varit hans höjdpunkt. Comebacken löste han enkelt senast och gick opressad i mål. Var struken efter det, men kanske inte var något jättestrul då han hade spår 12… Han är snabb ut, klar favorit på att sitta i ledningen ur första kurvan och då finns inte mycket som talar för förlust. Det skulle vara om 5 Snowstorm Hanover hinner förbi och öppningen kosta lite mycket, och om 4 Rajesh Face blir het i dödens. Nu har denne galopperat tolv senaste starterna för sulky, men det är egentligen enda orosmolnet för favoriten.

6 Diamanten är Björn otroligt låg med och detta är bara ett test om det ska bli Frankrike. Jag tror han gärna släpper till favoriten om han skulle kunna följa Snowstorm till spets. Men visst, kanske får han gå i spets då. Ändå mer troligt att han inte maxar från start.

Tunt på skrällfronten men lite intressant med barfota runt om för tredje gången på 10 Eldorado B. som gått två kanonlopp utan skor. Han städar av många!

Rank: 2-10-6-1


Spelförslag:

Jag står över spel med 1.45 på favoriten.

11 Jägersro – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

2 Kung Edward följer bilen och tar sig förbi 1, men släpper och jag tror hårt på att 3 Azimut håller ut de andra och körs till ledningen. Flera kan öppna utanför, men jag har svårt att se någon ta sig förbi.


Loppanalys:

3 Azimut har seglat upp som favorit efter strykningen av Officer Stephen. Det tycker jag är korrekt då detta är lite av tyskens lopp! Han har inte alltid fått till stilen och var chanslös från bakspår i september då han var i Sverige på V75. Destom bättre var han då han kördes till ledningen och brisade undan under Hugo Åbergs-kvällen. Nu har han vässat formen hemma i Tyskland och tagit två fina spetsvinster och han travade fullt bra vid dessa. Franzl brukar ha laddat då han kommer över och här vet Ingves vad som gäller, det är borra ner sig och ladda och jag tror att de får svårt att ta längden på Azimut. Han har hög kapacitet och detta är faktiskt ett passande lopp för hans del, jag tycker han är bättre än hästar som ska slå honom utvändigt. Dagens bästa vinnare! Oddset har devalverats under dagen, från 3.25 efter strykningen till 2.75 och under 2.50 ska man nog inte spela honom.

Drag blir det på 9 Staro Leonardo som visat härlig form men senast blev som befarat då han hade innerspår, han blev kvar på innerspår. Han duger gott i lopp som detta, men från bakspår på 1640 meter för Lövgren brukar det vara svårt att hinna på dem. Väl mycket surr om honom kan jag tycka.

6 Night Brodde är betrodd till 5 ggr, det är för lågt. Jag tycker att han har tappat startsnabbhet under året och med flera lika snabba hästar bör han bli utsvarad första biten och det är nog i spets han skulle kunna vinna. Dessutom galopperar han en del, och inget hett spelobjekt.

Varningen är 12 Bandit Brick som jag trodde var slut, men han har hittat tillbaka och kommer från två vassa insatser. Givetvis får han svårt att vinna från spår 12 på kort distans, men han är bra nu hästen och passas noga i kommande start för han kommer vinna på lördagar i vinter tror jag.

Rank: 3-9-6-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Azimut till oddset 2.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson