Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Jägersro 21 maj: Lövgren med chanser

Jägersro är dagens bana och tänk på att det är dagstrav. Ett par fina lopp att bena ut och hemmatränaren Joakim Lövgren har ett par vettiga chanser. Hans bästa möjlighet heter nog Eldorado B. som bör ha fin chans att nå sin önskeposition i spets för att sedan dirigera hem loppet.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Jägersro – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

5 Upper Face lär laddas med Ludde men 7 Sweetman kan vara snabbare. 2 Wolf of Wallstreet har prima läge och är nog spetsfavoriten.


Loppanalys:

5 Upper Face höll farten strongt senast och kan nog mycket väl vara vinnaren här. Med vettigt spår och Ludde lär vara offensiv. Med tidig spets blir hästen svårfångad men det kan kosta på.

7 Sweetman är tidig i detta lopp. Nilssons häst har avslutat bra och sett fin ut i flera starter men utan att vinna lopp. Det har varit rätt så tuffa gäng och han bör hävda sig gott här. Spåret är lite långt ut men han kan öppna raskt och det finns hygglig chans på spets. Med fin resa åtminstone så kan det vara dags för full pott nu och han är intressant.

Lövgren har ett par chanser denna dag på hemmaplan. Hans 10 Conrads Massiv visar fin form och kan få en resa i draget för att spurta vasst här. 11 Era Wan visar fin kapacitet men har galopperat en del. Skötte sig senast och vann på bra sätt efter att tidigt ha nått ledningen. Kan fälla allt.

Jag väljer att gå på 2 Wolf of Wallstreet. En grundkapabel häst som dessutom öppnar snabbt. Duktig vid segrarna men sedan har det gått sämre. Hästen är ny bra förberedd med bland annat ett par banjobb och vid normal form och gärna från spets så blir det spännande. Barfota bak idag. Kunnandet duger. Vann bland annat ett lopp efter resa  utvändigt ledaren under slutvarvet i fjol.

Rank: 2-7-5-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Wolf of Wallstreet till oddset 5.50.

6 Jägersro – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

Troligt att 2 Edio rids offensivt och tidigt är placerad i tät.


Loppanalys:

Ett montélopp dår hårt betrodde 2 Edio bör ha utmärkt chans. Från fint läge med duktiga Aho som sitter upp igen. Som vid segrarna på slutet där hästen har övertygat. Edio vann i överlägsen stil näst senast och vann fortsatt utan problem senast. Är som oftast svårlslagen i dylika montélopp och det ser bra ut. Hästen är lättplacerad och bra och här kan det nog bli tidig ledning men det är inte nödvändigt.

Från Danmark gästar 6 Concorde och 7 Global Strategy och de ska räknas tidigt. Concorde brukar avsluta bra och vinna men nu är det årsdebut. Det låter rätt bra från tränarhåll men visst kan det saknas lite tempo.  Global Strategy vann på bra sätt senast men har nu pustat.

9 Robin Hood avgjorde knappt på rejält sätt näst senast och ska också rankas tidigt.

Rank: 2-6-7-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Edio till oddset 2.25.

7 Jägersro – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

5 Neelix öppnar raskt och lär laddas tufft för tät. 7 Velten Versailles står sämre till men är rätt bra iväg.


Loppanalys:

7 Velten Versailles bara vinner och vinner. Är nu uppe i sju segrar av sju. Var inte som bäst i sin senaste start i fjol och har blivit halsopererad. Hästen gör nu comeback och är rejält förberedd. Engwerda berättar att kvalloppet nyligen var till klar belåtenhet och hästen sprang då med tung träningsbalans. Hästen är stationerad i Sverige men alt verkar ha gått bra. Hästen ska vara bättre nu än vid senaste segern åtminstone så det låter bra. Detta är en stark och bra häst med prima inställning. Har dock varit ifrån länge och riskerar en tung resa och känns inte så rolig att lira til lågt odds i 1.65.

5 Neelix galopperade i kar ledning senast. Är inte helt lätt men kapabel och här kan det bli ledning runt om om favoriten saknar lite spring i benen. Spets skulle underlätta.

4 Champion Melon är snabb och bör kunna få en fin resa. Var fullt godkänd senast och är lättplacerad och bra.

9 Ofelia O.E. kan en del. Smyger med och gynnas av hårt tempo.

Rank: 7-5-4-9


Spelförslag:

Står över spel här.

8 Jägersro – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

3 Sempre Avanti har öppnat bra bakom bilen i Danmark och kan spetsa. Har varit ifrån och vi får se hur upplägget blir. 6 Loveley Lasse kan forceras till tidig tät.


Loppanalys:

Stall Lövgren har en ny intressant häst till start i 6 Loveley Lasse. Denne ser ut att kunna en hel del men har inte alltid aktionen med sig. Senast blev det ett tufft slutvarv i spåren och det blev lite övermäktigt. Tidigt bud här om det flyter på. Oddset är hyggligt och det finns chans på tidig spets. Jag lirar.

1 Digital Crunch har tagit två segrar i ohotad stil på sistone. Avslutar bra men här kan innerspåret ställa till med problem. Tidig om det löser sig.

7 O.M.Faststep har visat fin form och höll starkt vid seger senast. Tuffare nu och riskerar tung resa.

11 Vaso da Gama kan avsluta bra men behöver flyt från detta läge.

Rank: 6-1-7-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Loveley Lasse till oddset 4.85.

9 Jägersro – Spelstopp 16.40

Spetsstriden:

1 Eldorado B. öppnade bra senast men kom inte förbi invändig häst. Slipper sådan problematik här och har mycket god spetchans.


Loppanalys:

Joakim Lövgren har ett par vettiga chanser men hans  bästa möjlighet bör komma här i form av 1 Eldorado B. Denne trivs utmärkt i ledningen där han gör sina bästa lopp och från innerspåret bör han kunna fånga upp de utvändiga spetshoten. Senast fick han inte fritt till slut och det kan han ha nytta av här och nu. Biter ifrån sig prima då han är först och jag räknar med ledning runt om. Har de fem senaste segrarna från tät. Troligt att det blir bike på idag dessutom.

2 Ferrari Sisu är en tuff utmanare. Är stark och höll farten strongt senast. Får en fin resa från spår två och kan bli tuff att stå emot.

5 Tycoon Conway Hall fick aldrig grepp på Something Fishy senast. Kan mycket och är rätt ny hos Jensen och det är intressant. Tror knappast det är toppform redan här och nu.

6 Mack Dragan har högt kunnande och är han på hugget för dagen så går ingen säker. 4 Monark Newmen är anmäld barfota runt om. Grundkapabel häst.

Rank: 1-2-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Eldorado B. till oddset 2.30.

10 Jägersro – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

4 Darah Bibo är spetsfavorit från fint läge. 3 Global Workaholic är hyggligt startsnabb.


Loppanalys:

4 Darah Bibo fick en tuff resa utvändigt ledaren i hårt tempo senast och höll bra även om det blev stumt sista biten. Detta lopp kan hon leda runt om. Är hårt betrodd och inte så skoj att gå på. Jag litar inte rikigt på henne sista biten och urblåsaren från senast behöver inte vara någon plusvariant.

Jag går på Lövgren på nytt och spelar hans 3 Global Workaholic. Denne vann från tidig spets näst senast och var fin. Startgalopp senast men nu med bilstart bör det vara lugnt. Kan öppna vettigt och få en fin resa och bör duga gott.

1 Gangnam Style K. är vettig. Riskerar bli över från start. 2 Carozzo satt fast med en hel del sparat senast och kan vara skrällen. Dock anmäld med skor nu. Fyra segrar av fem är tagna barfota runt om.

7 Mellby Empire avslutade bra senast och 11 Booze höll farten fint efter tung resa senast. 6 Barbaresco V.W. avslutar duktigt.

Rank: 3-4-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Global Workaholic till oddset 7.75.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson