Just nu:
10.23 Då gör Ecurie D årsdebut
09.53 Hur liten och steril är den svenska travsporten?
09.42 Ilaria Jet död – sonen Tony Gio gjorde karriärens sista start
08.30 Evaluate såld till Finland
16.05 Etonnant jätteskräll
14.05 Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!
11.11 Disco tog snabb revansch
17.08 Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!
17.07 Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson
09.43 Tidigare tv-profilen ny chef vid Skellefteåtravet

Jägersro 16 januari: Gareth Boko är dagens bästa spetsvinnare!

Bra spelkväll i onsdags där det blev träff på tre fina spetsvinnare. Ethoca var den med högst odds och det var en fin 6-oddsare som hann förbi favoriten helt enligt plan och spårade hem loppet.

Alpha Scarlet R.R. levererade enligt plan som min bästa vinnare och här var de 3.35 vi fick hos Unibet ett skönt odds med 2.25 hos ATG. Det var snabba Kamperhaugs Dina till spets och den släpper alltid och Dalen kunde glida till ledningen och stack undan med vad som behövdes.

Tredje vinnaren var Bianca Sisa, även här rätt med spets och även om det blev hårt in mot mål så visade hon bäst skalle och höll undan. Även här högt odds vi fick med 3.35 mot 1.95 hos ATG.

Nu är det Jägersro som gäller för loppen under lördagen och jag har ett gäng spel vi ska testa

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Jägersro – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

Jag tror att springspåren gör upp om ledningen och 6 Kennedy är ganska klar spetsfavorit. Han var klart snabb från dubbla tillägg med just springspår och axade bra efter några steg. Bör hålla ut 7 Hierro Boko, även om denne var snabb med volt och innerspår för hans del. 4 Night Brodde har svårt spår och borde inte kunna svara.


Loppanalys:

Unibet har fått sänka oddset ganska rejält på 6 Kennedy till 3.00, och där ligger väl smärtgränsen ungefär. Jag tror på bra spetschans med ett bra springspår då hästen är snabb i steget och gynnas av att komma med anlopp. Från ledningen har han segrat 2/4 och galopp i spets en av torskarna. Visade full form senast då han fick fritt först mitt på upploppet och hann skjuta till bra och var inte långt efter Fortune Mearas som fått maska i spets. Det som gnager med Kennedy är att han aldrig vinner lopp, och han har nu 19 raka starter utan seger och det är inte bara otur. Men i spets är det bra chans att han vinner detta och trots att oddset bara är okej så tar jag honom.

4 Night Brodde höll bra i spets i V75-finalen senast där han öppnade 11,3 första varvet och det är tufft mitt i vintern. Voltstart är ovisst för honom och han har inte startat med voltstart sedan augusti 2019. Har trampat iväg rätt bra senaste med bra spår, men i de första blev det galopp med spår liknande detta. Jag tror inte på snabbstart med spår 4 och det finns nog galopprisk. Jag tycker detta är en spetshäst och han har tagit 5/6 senaste vinsterna från spets. Nu är det också ganska stor skillnad på oddsen på dessa, och lite mer jämnt borde det kanske vara.

Tänkbar är 7 Hierro Boko som har knallform och mer eller mindre flög fram senast. Höll spets på Solvalla i somras med spår 1, men Hanna är ingen som får supersnurr på hästarna och det blir nog svårt att komma förbi Kennedy.

Bortlottad är 11 Fortune Mearas som jag inte riktigt tar till mig. Det var väldigt billigt i spets senast och jag har svårt att se honom gå runt dem. Han är dessutom bäst just i spets.

12 Zio Tom Jet har löpt på bra och gått oväntat bra med skor. Spetsvann ett V75-försök och bra i skymundan i finalen senast. Kommer säkert gå bra sista 500 igen, men risk att han har 50 meter fram då.

Rank: 6-4-7-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Kennedy till oddset 3.00 hos Unibet.

6 Jägersro – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

1 Classic Gal, 2 Jori Boko och 4 Lucky Truc är alla snabba och det verkar som att alla tre vill ha ledningen. Jag tror att Jori Boko är snabbast och det är inga tveksamheter från Svanberg, han vill till spets.


Loppanalys:

12 Behind Bars är bäst, men han var verkligen inte alls bra senast då han blev långt efter och har blivit lite tillfixad efter det. En häst med mycket hög potential och senast var han enoddsare på V75. Nu kommer han vara kraftigt gynnad av att de andra kör tufft, och med klena Jori Boko som spetsfavorit kan det bli bra trots allt och han blåser ner dem över upploppet. Oddset är för högt tycker jag med 4.85.

4 Lucky Truc är favorit, men jag är inte alls säker på att han kommer till ledningen. Senast var han bra och plockade enkelt ner Valeria Wareco via 12,5 sista 800. Det är ändå en vanlig häst och jag tycker Arnqvists hästarofta  blandar och efter fin insats kan komma en sämre. Hade jag trott på spets, ja då vore det nog toppchans men nu finns chans till svar.

2 Jori Boko låter det laddat med och om man kollar starten på Mantorp 16/3 förra året så ser man att han är jäkla startsnabb. Det bara säger pang från spår 3, och han följde bilen och hela första 200 var det mycket bra tryck då han spetsade. Låter som Svenberg inte har några tankar på att släppa om han kommer först. Det är en myrslok jag inte riktigt tagit till mig detta, men ställa till det för favoriten kan han göra.

1 Classic Gal öppnar bra och har vass kusk och det bör bli som sämst ledarryggen. Kan profitera på att 2 och 4 kör tufft första biten och form visade man senast och ”Dannes” hästar håller fin form. Han hade V75-vinnare från samma spår nyligen. Ändå lite tufft att stå emot i spets om man testar det. Men ledarryggen kan fungera med fritt.

Rank: 4-12-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Behind Bars till oddset 4.85 hos Unibet.

7 Jägersro – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

Snabba hästar men jag tror inte att Flemming sänder med 2 Slide So Easy. 1 Kung Edward och 3 Secret Mission är mycket snabba men släpper och det ska vara 5 Gareth Boko som övertar.


Loppanalys:

Ojämnt lopp för högsta klassen där Unibet har +55 gånger på 5/11 hästar och det kanske borde vara ännu högra odds på dessa som inte deltar… Jag tror väldigt mycket på 5 Gareth Boko som fick mycket bättre spår än värsta hotet 8 Nadal Broline. Som jag läser loppet är det mycket bra chans att Lugauer kan köra sig till ledningen över den långa distansen, för de närmast som är snabba duger inte alls och ingen ska vilja svara honom. Häste har inte gått i spets så ofta, men vann på V75 i mars efter att körts till tät efter 450 meter och det på fint vis. han gick rätt bra senast då han behövde även det loppet i kroppen, och fullföljde ändå väl som trea. Nu ska toppformen vara mer nära och från ledningen finns ingen här som vill sätta upp farten. Mycket bra chans att rinna undan på hemmaplan och i spets. 2.60 är odds som duger.

8 Nadal Broline har varit positiv efter lång vila och man bygger hästen som hunnit bli elva år. Han spurtade strålande senast där Very Kronos vann och Björn körde oerhört avvaktande och gick på först runt 300 kvar. Klockan visade snabba 09/700 meter trots att han alltså körde första i sista kurvan och enligt statistiken var det 1.06 sista 200(!). Nu är spåret dåligt och med tanke på att Björn kört snällt tror vi inte att han vill fram och mosa i dödens på 2640 meter. Kan bli långt fram, och jag tror att Björn är helnöjd om Nadal går med bra spänst över mål som trea.

2 Slide So Easy vann i Danmark via grovjobb sista varvet senast och med vilsam resa kan han ju duga, men han har blivit tolv år nu.

Rank: 5-8-2-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Gareth Boko till oddset 2.60 hos Unibet.

8 Jägersro – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

Två på start och en står i 200 ggr så det blir 2 Persos Otello till spets, och den är dessutom snabb. Sedan bör 4 Ornello komma direkt med bra fart och jag tror han övertar då Otello är dålig på att växla tempo.


Loppanalys:

Mycket öppet stayerlopp där Unibet har runt 5 ggr på tre hästar, och dessa tre har bästa segerchans. Jag spelar 4 Ornello som står på normalt sett iskalla mellanvolten för där brukar man bli ”hajmat” – men nu är det annorlunda. Bara två på start och en av dessa är helt chanslös och jag tror att Ornello har en helt annan fart i benen så Lugauer ska kunna köra förbi och överta ledningen redan innan 500 meter är körda. Från ledningen har han segrat 5 av 6 försök och brukar verkligen bita ifrån sig bra. Jag tycker inte att han är mycket sämre än de andra betrodda, och har jag rätt med analysen kan han skaffa sig ytterligare 20 meters försprång mot de 20 han har från start, då dessa har spår 4 och 5 i volt. Jag lirar till 5.25!

Lägst odds har Unibet på 9 Global Warrior som visat mycket bra form och han öppnade bra senast på extra V75 och kördes till ledningen mitt i loppet, och sedan gick han inte att slå. Det är bra skalle och kapacitet i honom, men från spår 5 på volten kanske det kan bli lite vingel och tidig ledningen tror jag inte på. Givet bud, men ändå inte rätt feeling för att spela.

10 Galantis vinner ”aldrig” men han visade senast att storformen är på gång då han spurtade riktigt bra då han styrdes på i snabbt upplopp. Var inte frisk före det, men han verkar inte palla tuffa pplägg och risk att han tappar från start med svåra spår 4. Duger bra som häst i detta gäng.

Rank: 4-9-10-14


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Ornello till oddset 5.25 hos Unibet.

9 Jägersro – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

6 Zeta Kronos ses som spetsfavorit bland hästar som inte är jättesnabba. Det är 2 Frances Yoda som är snabb, men den smyger man med.


Loppanalys:

Tre hästar i 4.50-4.75 och det är klart att dessa tre har chans. 6 Zeta Kronos trodde jag skulle bli ganska klar favorit, Björn var märkbart uppåt till uppesittarkvällen och hon kördes mycket tufft första 400 till ledningen. Trots det bara stack hon undan över upploppet och det var en bra vinnare här i krönikan. Senast var det klart sämre, och antingen satt det rätt hårda loppet i benen eller så var banan inte passande. Hästen är uppkollad och Björn har själv kört jobb för att testa, och det ska vara bra och vid samma form som i segerloppet är det chans att rinna undan då jag tror på spets. Jag testar till 4.50.

Jag är svag för 5 Alhambra Mail som var ruskigt bra vid segern i Åby där man öppnade stenhårt i spåren innan man kom till ledarryggen, men trots det avgjorde hon enkelt. Senast var banan inte bra och hon fick inte rätt fäste menar tränare Dahlén. Ny kusk nu och sådan gillas inte då hon känns som gjord för Jepson men Ohlsson kör med härligt flyt för dagen. Jag tror inte det blir ledarryggen och mer risk för vingel då hon öppnar medel och vill ha rygglopp. Får hon ”sitt” lopp så gör det inget att hon står hårt inne.

8 Devs Daffodil var väldigt bra vid segern och senast blev det mesta bara fel för henne i finalen från bakspår. Verkar som att Lugauer kan tänka sig ta dödens och hon kan vara hårdast. Men ändå, ganska hårt betrodd och det är sällan man vinner dessa lopp från dödens.

1 Princess S.W. hoppade lite omotiverat senast och hon är inte att lita på, även om hon sett mer stabil ut. Nu tror jag inte hon kan svara snabba 2 Frances Yoda som borde laddas och då kan hon hamna ett hack för långt bak.

Rank: 6-5-8-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Zeta Kronos till oddset 4.50 hos Unibet.

10 Jägersro – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Betting Rebel är snabb, men jag tror inte att han kan ta emot 6 Cargo Door som är väldigt startsnabb.


Loppanalys:

Favoriten Four Guys Dream ströks under fredag förmiddag och nu är tyske 4 Emilion favorit. En häst som visat härlig styrka och kapacitet och han har bara varit överlägsen vid segrarna hemma i Tyskland. Han bara matar på och verkar inte bli trött i första taget, och Björn Goop på sådana hästar brukar ju bli hyfsat bra. Vid en av galopperna hade han spår i i en Breeders Crown-final mot de bästa men via lugn start blev det galopp efter 200 meter och det är just starten som är hans akilleshäl. Varje gång med framspår har man tagit en släpande start och släppt 20-30 meter till vingen och då klivit iväg utan att det sett alls stabilt ut. Nu har han spår 3, och man måste vara ansluten 100 meter före start, och då är det galopprisk. Skulle han trampa iväg så öppnar han nog långsamt om han ska trava. Risk för strul alltså och på en favorit gör det att jag inte spelar honom. Att hästen har kapacitet som duger är inget snack om för han har joggat 14-tid full väg.

Min vinnare är 6 Cargo Door som är fartfylld som få i klassen och vid segern på V75 näst senast sprang han 08,5 sista 800.  Han gör nu minst sagt spännande debut hos Jerry Riordan och mellan raderna kan man läsa att hästen tränar fint och jag förväntar mig en vass insats direkt. Perfekt nedstruken till spår 5 och jag tror han drar till ledningen och vinner. Det är det här med skor som kan ställa till det, för det är en barfotahäst men lätta aluminiumskor på Jägersro där det är mer sommar än vinter bör fungera. Ofta är det mindre problem i första skostarten som det blir nu och hästen har tränat fint med skorna på menar Jerry. 4.00 duger för mig i ganska ihåligt lopp där alltså favoriten kan vara borta direkt.

12 Payet D.E. har likt flera av Hannas hästar knallform och han flög åter fram sista biten senast. Två strykningar gynnar honom, men han kommer ändå sitta i typ 5-6 ytter och blir inte lätt att hinna på dem. 5.75 är inget extra på Hanna därifrån.

Jämn är 2 The Real Star som får sitt lopp där framme i draget och han kan överraska med fart på det.

Rank: 6-4-12-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Cargo Door till oddset 4.00 hos Unibet.

11 Jägersro – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

Kanske omgångens mest ovissa spetsstrid. 1 Leon Zon vill ha rygg. 2 Romero låter Lugauer inne på, ska köra med ny ”käk” för att stötta mer första biten och kunna ladda, ändå tveksamt om han kan vara snabb nog. 3 Oxidizer går med bike nu och kanske mer instängd med huvudlaget, men har gått med en sort stängt innan med. Visat rätt skaplig startsnabbhet, och nu verkar det dags att ladda vad som går och kan vara ledare. 5 Taxi Out är snabb, 6 Don Cash med och kanske snabbast är 8 Bravo Santana. Det lär gå undan, knapp favorit Oxidizer!


Loppanalys:

3 Oxidizer släppte Unibet hyfsat höga 5.75 på i torsdags kväll, men det är devalverat nu och efter en strykning på motbudet 11 Dream Kåsgård finns nu 3.15. I ett mycket jämnt och lurigt lopp är det för lågt. Hästen visade fin fart i första starterna hos David Persson, men sedan lite blandat. Han var inget extra senast men man skyller på banan vilket man ofta kommer undan med – och kanske var det så. Nu stänger man kanske inte hästen mer, men den har haft en form av stängt innan med, och den stora grejen är första jänkarvagn. Det kan ge en bra kick, inte minst från start och skulle han komma till ledningen och visa hela sitt register så blir han inte lätt att slå. Men ännu är det lite för mycket gissning på favorit, och han möter startsnabba hästar så det kan bli fart på racet.

1 Leon Zon har Unibet som andrahandare, men han måste ha mycket tur då han körs på chans och möter många startsnabba hästar. Visade form som han fick utdelning på senast, men inget kul spel till 5.75.

2 Romero har svårt att avgöra loppen och jag har varit besviken på honom några gånger. Han är ganska snabb ut, men bruar sällan gå att trycka av då han kan galoppera. Nu ska man testa en ”käk” som går att justera så han kan få mer stöd och Lugauer verkar inne på att ladda mot spets.

6 Don Cash ser ut som en elitloppshäst men han har inte den skallen man vill att de ska ha och jag tror inte han kommer vinna så många lopp. En av flera.

Vem ska man spela då, för detta var det fyra med lägst odds hos Unibet… Jag står faktiskt över för jag får ingen feeling för någon, och oddset på favoriten är för lågt.

Rank: 3-2-1-8


Spelförslag:

Jag står över spel.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!

Travtips
söndag 14.05, 28 februari
Det bjuds flera små, men ganska så trevliga startfält när Halmstadtravet agerar söndagsvärd. Flera av loppen är jämna och det går att hitta bra spel. De bästa hittar jag i eftermiddagens båda avslutande lopp. Nu tycker jag det är dags för Payet D.E. att få...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 17.08, 26 februari

Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.07, 26 februari

Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.07, 26 februari

Lunch-draget Solvalla: En vinnare med Buller och Bang

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 12.28, 25 februari

Åby 25 februari: Eklundh – en trolig och den andre är lite mer rolig

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.41, 25 februari

Lunch-draget Kalmar: Jag fick tänka om

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars 2021

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

STRÄNGNÄS: Våren är redan här i Mälardalen. Vilka dagar vi haft senaste veckan. Låt oss hoppas på inte alltför många bakslag framöver vädermässigt. Bara mars ännu. Romme/STL Helt fel ute var jag när jag trodde att Romme skulle få problem med banan i lördag...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson