Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!

Ecurie D. gjorde sin plikt i onsdags och fick biljett till Elitloppet så nu kan surret börja på allvar med sju veckor kvar till Elitloppet 2021! Han är sjukt läcker Ecurie D. och lätt att falla för hans utstrålning. Men vi vet ännu inte om han är lika bra som sista söndagen i maj 2020, detta var ett prov utan värde mer än att han såg fin ut. Loppets positiva kort var Milliondollarrhyme, han gick mycket vasst!

Nu är det Jägersro som gäller och jag har sju spel som vi testar!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Jägersro – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

6 Laradja Vrijthout gör debut med voltstart och det är givetvis svårbedömt. Det är en mycket snabb häst och med springspår måste inte Marc skicka direkt utan mer ställa rätt. Då bör det bli ledningen. Inte minst då 3 Scorpion’s Madness är minst sagt osäker med volt.


Loppanalys:

6 Laradja Vrijthout har visat sig vara mycket fartfylld och vunnit 2/3 hos Lugauer och det är ännu för låg klass mot hans kapacitet. Vid förlusten hamnade han i kall favoritrygg och hann inte utmana Oxidizer på open. Var fin senast vid spetsvinst och klarar han volten och kommer till ledningen så slår de honom inte. Det är ändå ett visst orosmoln med volt då han aldrig testat det. Till 2.2-2-5 är han tänkbar att spela, så ofta lär han fungera.

Jag testar plats på den som borde sitta i rygg på favoriten, skrällen 2 Run Brodde Run och det är en bra följehäst som varit bland de tre i hela sju raka starter och med spets, släpp till favoriten är han ett kul spel.

9 M.T.Oscar har varit snackhäst på V75, och en av favoriterna senast men var lite sådär då. Jag tror det är lite nedåtform nu och han är mer svårbedömd och travat var ingen höjdare heller. Dock en häst som ändå alltid är spännande som skräll, och aldrig som favorit och tänkbar om man tror på favoritgalopp.

4 Gazza B.R. är på gång nu och höll tappert utanpå favoriten senast i comebacken. Galopperar denne kan nog Björn köra till ledningen och då vinna loppet.

Rank: 6-4-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Run Brodde Run till oddset 5.15 hos Unibet.

6 Jägersro – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

1 Domingoa med vasse Adielsson i volt bör hålla upp. Öppnade bra näst senast med lärling och nu barfota fram. 5 Bambi A.F. är nog den som utmanar, och kanske 3 Lady Beluga.


Loppanalys:

Kul spellopp där det är rätt jämna odds på de mer betrodda. 15 Sharp Dream har tuff uppgift att ta 40 meter på ganska bra hästar. Hon har varit riktigt bra hos Johan, sedan man plockade av framskorna och satte på bike. En häst som alltid varit bra men inte alltid fräsch och det är mycket grovjobbare och massa i hästen. Nu vanlig vagn, det är minus men hon kan runda dem för hon är riktigt bra. Ändå sådär som hårt betrodd.

11 Laleh Pellini trodde jag på senast, men det fattades lite fart i henne efter vilan även om hon höll bra i dödens. Säkert rappare nu och hon är mycket tidig. Men det kan bli vingen från springspår.

12 Kali Smart visade fin kapacitet i vintras, men man ska komma ihåg att hon då stod start i liknande lopp och nu efter vila från lurigt yttre springspår och lite låga rapporter känns hon inte het.

Jag gillar verkligen 1 Domingoa, det är en riktig sort! Segern näst senast var övertygande och skön lunk i hästen. Jag trodde hon var ”klar” i dödens senast, men hon tog nog inte i med öppet huvudlag – och med tränaren i vagnen. Nu åker framskorna av. Erik Adielsson upp och helstängt på. Jag tror på spets och hon blir svårfångad och är en kul vinnare!

Rank: 1-15-11-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Domingoa till oddset 7.50 hos Unibet.

7 Jägersro – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

2 Classic Gal och 3 Bravo Sabotage är båda klaert snabba och båda vill man till ledningen med. Efter att ha rullat lopparkivet tror jag (tyvärr) att 3 Bravo Sabotage tar sig förbi men det är mer 60-40 på det inte mer.


Loppanalys:

3 Bravo Sabotage är favorit och många tänker spets och slut. Jag var tveksam till det innan jag började kolla noga, men nu kan jag se det hända (tyvärr…) för en favorit. Knapp spetsfavorit ser jag honom som och han har varit ganska bra. Dock en knepig häst som är svår att hålla fräsch och intrycket sista 150 senast gav ändå vissa frågetecken. Kan vinna i spets, men inget jag spelar på.

2 Classic Gal är lite kul med vässad utrustning med barfota runt om och helstängt och hon har varit klart mer startsnabb för Erik om någon tvivlade på det… Skulle hon hålla ut favoriten körs hon säkert i spets och kan vinna.

Av de betrodda känns 5 Valeria Wareco kall, en frontrunner som måste få svårt att komma förbi två snabba innanför och den lämnar jag åt andra att tro på. Lite har hon även ”slagit i taket” kan jag tycka.

Jag tycker det är svårt att spela nån vettig här, men jag chansar med högt spelvärde på 7 Piccadilly som visade fin fart i somras i tidigare regi och från ledningen slog bra Juul-häst. Två lopp har han fått i ny regi och att det nu blir barfota runt om är mycket spännande. Skrällspel!

Rank: 3-2-7-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Piccadilly till oddset 6.75 hos Unibet.

8 Jägersro – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

2 Under Armour är mycket trolig ledare ur första kurvan, finns ingen som ska vilja ta emot.


Loppanalys:

2 Under Armour svarade för en svettig insats senast då han hängde i tredjespår första 1500 innan han vilade kort. Kunde ändå slå sig förbi till vinst och det var en styrkeuppvisning. Han står bra till här och även om han givetvis möter bättre hästar så skrämmer inte konkurrenterna tycker jag. Hästen var lovande tidigt i förra regin och kanske har Lövgren hittat nyckeln till framgång. Borde kunna mata sig till ledningen tidigt och att de sedan ska plocka in 40 meters tillägg måste vara omöjligt. Mycket bra vinnare, till mindre högt odds men vi spelar. Vinner säkert runt varannan gång.

8 Rotate har verkligen överraskat. Tände till i monté och var riktigt bra där, men att sedan gå ut och vinna två V75-lopp är minst sagt oväntat. Dessutom från dödens och detta var ett lyckoköp då hästen såldes på auktion för 250.000. 210.000 av dessa är nu avbetalade! Lär f ta dödens igen då hästen är bäst på första tillägget, men det väntas ju finaler sedan och BG vill säkert spara lite på hästen.

14 Ganyboy står jobbigt till, men har formen på topp och avgjorde enkelt senast och tillhör de bättre i loppet. Verkar blivit hårdare efter sin tru i Frankrike.

Jag gillar 7 Quite Special men han verkar inte så tff längre efter sina problem och måste köras på chans. Då blir det ofta fel för Hanna på V75, så är det bara.

Rank: 2-8-14-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Under Armour till oddset 2.20 hos Unibet.

9 Jägersro – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Ubiquarian Face och 3 Sweetman gör upp om ledningen och även om det är favorit på den senare finns chansen at Adrian håller ut.


Loppanalys:

9 Farlander Am är favorit och det kan man köpa då han var rent galet bra flera starter under hösten. Vann KG Bertmarks via helt sjuka sista 700 i spåren och han var om möjligt ännu bättre då han vann V75-finalen från spets 28/11 trots 05 första 500 och 11,5 första 1000! Stod ändå emot min vinnare Born Unicorn, sanslöst är ett bra ord för den insatsen! Galopperade i årsdebuten i lördags och kördes runt med runt 12,5/2000 meter men med långsammare sista 700. Pressades inte och fick ett lopp i sig. Nu vässas det med open eye-huvudlag, men det är svårt att komma i samma form efter ett toppenbra år och bakspår är bakspår. 2640 meter passar bra, men jag vill se en riktigt vass insats innan jag spelar som favorit.

3 Sweetman borde de käka upp nu! Jag trodde inte på honom i finalen senast, men han vann från ledningen igen. Nu har han gått upp en klass och silver är hårdare och jämnare hästar. Han kan spetsa och vinna, men jag tror han blir synad mot dessa på 2640 meter, överspelad oavsett.

Jag spelar 1 Ubiquarian Face även om han kanske inte kan hålla ut Sweetman, men helt chanslöst är det inte då han är hårdare och kanske kan Adrian hålla tårna före. Han vinner utan galoppen då Adrian skulle åka undan senast och drog tussarna och nu blir han betydligt mindre spelad.

2 Staro Leonardo hade gått vasst jobb med Mange innan årsdebuten och var bra direkt och avgjorde knappt i snabba sista 700. Han var ofta nästagångare på lördagar förra året, och med ett lopp i kroppen och perfekta spår 2 finns chansen att han grejar en vinst. Men det blir ofta fel för hästen som är lite speciell.

Rank: 9-1-2-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Ubiquarian Face till oddset 5.25 hos Unibet.

10 Jägersro – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Demon Ima och 3 Pere Ubu gör upp, och jag är som många andra inne på att Pere Ubu är snabbare första 150.


Loppanalys:

Håller 1 Demon Ima upp ledningen blir han svårslagen trots att han gått upp två klasser, han börjar komma ikapp de pengar han missade på skada för detta är en undantagshäst. Han har varit mycket fin varje start i år och att han inte kunde slå Easy Cash senast är förlåtet. Nu finns en mycket snabb häst utanpå som jag tror tar sig förbi och körs i spets. Detta är inte viktigaste loppet för Johans kanon, han tar nog gärna ett snällare upplägg och vinner nästa gång om det inte löser sig.

3 Pere Ubu är mycket rapp första stegen och kan vara förbi på 100 meter. Han vann finalen senast utan att kanske vara stenbra, men mer än att vinna går ju inte. Jag tror han kan bli synad i detta lopp.

10 Oxidizer är en tuffing som kusken körde väl passivt med i dödens senast och mer eller mindre lät Sweetman pinna undan. Blir Johan av med ledningen så är dödens på Pere Ubu en bra position och dit bör Ohlsson köra och reglera loppet. Jag spelar honom!

Jag valde bort fina 9 Rackham som visade mycket hög kapacitet förra året. Var låga rapporter till comebacken men kusken körde en riktig repa innan galoppen. Har han tagit det rätt och håller sig fräsch är han bra nog att städa av dessa.

Rank: 1-10-9-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Oxidizer till oddset 3.90 hos Unibet.

11 Jägersro – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

6 Racing Mange ska hålla ut 7 Cyber Lane och köras i spets, han är grymt snabb då han maxas Mange! Kolla gärna starten i Gävle veckan före Elitloppet 2020.


Loppanalys:

Jag spelar 6 Racing Mange på spets, då bör inte bli så mycket till lopp. Hästen kvalade in till Elitloppet förra våren, men det blev tufft att ta dödens i finalen (småkonstigt taktikval…) och han gick ner i källaren efter det. Som åttaåring gjorde han årsdebut senast och var mycket fin då han kopplade grepp från dödens och han såg glädjande fin och fräsch ut. Han var kulltopp redan som tvååring och har haft en lång karriär och bra jobb av Lövgren att hålla honom så glad. Starten bör avgöra detta och sida-sida måste han vara svår att ta sig förbi. Jag spelar på spets.

7 Cyber Lane är bättre, men det är årsdebut för honom medan Mange fått ett lopp och det är viktigt. De har mötts tolv gånger och Cyber Lane har vunnit alla! Rätt sjukt, det är 12-0 i inbördes möte! Nu tror jag alltså på revansch, men lite äckligt är det att Johan ligger lågt och han kan ha en räv bakom örat och helt chockad blir jag ju inte om han trycker av till max och tar sig förbi – men Jocke bör vara s påställd att han håller upp.

Rank: 6-7-10-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Racing Mange till oddset 2.15 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson