Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Ja från aktieägarna – Billunds travbana säljs till Lego

Aktieägarna har sagt sitt. Med ett rungande ja beslutade man att sälja Billunds travbana till Lego-koncernen. Därmed avvecklas den danska travbanan efter nästa års tävlingssäsong.

Nästa år firar Billund travbana, belägen på södra Jylland, femtio år. Det blir också banans sista säsong. Från och med 2022 kommer rivningen av travbanan att påbörjas sedan Kirkibi A/S, leksaksjätten Legos finansbolag, köpt marken.

Lego köper för 61 miljoner

Frågan avgjordes definitivt vid aktiebolaget Billund Travs extrainsatta årsmöte på måndagen. Kirkbi hade lagt ett bud på 61 miljoner danska kronor, eller motsvarande drygt 80 miljoner svenska kronor, för området. Kravet var att lägst två tredjedelar av aktieägarna skulle säga ja för att köpet skulle gå igenom – och aktieägarna gav ett tydligt besked. Med 78 procent av rösterna valde man att sälja. I köpförslaget ingår att Billunds travbana får fortsätta att tävla även under 2021.

– Nu måste styrelsen arbeta för att sportens aktörer får de bästa möjligheterna att fortsätta. Något som ska göras i dialog med alla inblandade parter för att säkerställa att sporten förlorar så få aktiva medlemmar som möjligt, skriver Billund Trav i ett pressmeddelande.

Läs även: Lego vill köpa danska travbanan

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
söndag 17:37, 27 september

Dubbelt Redén i STL Open

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 17:34, 27 september

Ecurie D. utan problem

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 10:44, 27 september

Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 09:55, 27 september

Venerate vass vinnare i Mohawk Million

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:09, 26 september

Brambling Kriterie-kung

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:03, 26 september

Knall av Eagle Eye

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:10, 26 september

Omöjligt stoppa Mascate Match

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Stjärnspäckat i Italien

Stjärnspäckat i Italien

Ett riktigt stjärnspäckat italienskt gäng gör upp i söndagens Gran Premio Costa Azzura i Turin när Vivid Wise As, Vitruvio, Cokstile och Zacon Gio möts bakom bilen.

Det är förvisso bara sju hästar med i startlistan, men den håller å andra sidan mycket hög kvalitet. När Gran Premio Costa Azzura körs i Turin på söndag luftas några av de bästa italienska hästarna i loppet som bjuder 78 200 euro till vinnaren. Flera av deltagarna är de som siktas mot Gran Premio della Lotteria den 25 oktober då Face Time Bourbon väntar som en motståndare.

Gocciadoro kör Vitruvio

Alessandro Gocciadoro tränar fyra av de sju hästarna där Vivid Wise As varit sommarens stora segerherre, med tre raka storloppssegrar. Gocciadoro kör dock själv Vitruvio som här gör första starten för tränaren sedan han återvände till Italien efter en sejour hos Björn Goop. Senaste starten för Vitruvio var den i Hugo Åbergs. Tufft motstånd bjuds av förra årets världsmästare Zacon Gio samt Cokstile som ju i år varit runner-up såväl i Elitloppet som Hugo Åbergs.

Gran Premio Costa Azzurra, 1600 auto:

1 Vivid Wise As – Giuseppe Pietro Maisto
2 Cokstile – Antonio di Nardo
3 Zacon Gio – Roberto Vecchione
4 Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
5 Chief Orlando – Francesco Tufano
6 Vapiro – René Legati
7 Zlatan – Vincenzo P. Dell’Annunziata

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Årets Kusk-EM inställt
Nästa nyhet
Årets Kusk-EM inställt

Årets Kusk-EM inställt

Ulf Ohlsson slutade i fjol trea i Kusk-VM och skulle ha representerat Sverige i årets Kusk-EM i Belgien. Men nu står det klart att mästerskapet inte kommer att avgöras.

Kusk-VM avgjordes i Sverige förra året där Nederländernas Rick Ebbinge bärgade guldet och Ulf Ohlsson avgick med bronsplatsen. Sveriges kuskchampion skulle också ha representerat blågult i årets Kusk-EM som var menat att avgöras på de belgiska banorna Mons och Tongres den 24-25 oktober.

Något Kusk-EM blir det dock inte av. Det står nu definitivt. Det europeiska travförbundet UET meddelar att de belgiska arrangörerna väljer att ställa in mästerskapet med anledning av corona-pandemin och att det inte kommer köras vid ett senare tillfälle i år. Tidigare har också Lärlings-EM, som skulle ha avgjorts i Finland, blivit inställt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Who's Who på Färjestad
Nästa nyhet
Who’s Who på Färjestad

Who’s Who på Färjestad

Efter pallplaceringar i både Åby Stora Pris och Sundsvall Open Trot – Who’s Who är på startlinjen igen. Den här lördagen jagas Gulddivisionsseger på Färjestad.

Färjestad håller i lördagsnöjet den här veckan och omgångens main event är Uno Sweds Minneslopp. Här gör Who’s Who årets femte framträdande, efter att i sina senaste starter slutat som silvermedaljör i Åby Stora Pris och därefter trea i Sundsvall Open Trot. Meriterat motstånd hittas i bland andra Cyber Lane, Heavy Sound och formtoppade norrmannen Gigant Invalley.

Ny seger i raden för Odd Herakles?

Unionskampen ser världens bästa kallblod i hetluften igen. Odd Herakles gör första starten för Odd Paulsen som tränare, men det är som vanligt Tom Erik Solberg i vagnen. Odd Herakles är här ute efter sin trettonde raka seger och dessutom titelförsvar i loppet.

Uno Sweds Minneslopp, 2140 auto:

1 Gigant Invalley – Gunnar Austevoll
2 Global Welcome – Erik Adielsson
3 West Wing – Paula A Gyllenberg
4 Snowstorm Hanover – Jorma Kontio
5 Who’s Who – Örjan Kihlström
6 Forfantone Am – Torbjörn Jansson
7 Voltaire Gifont – Björn Goop
8 Cyber Lane – Johan Untersteiner
9 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
10 Chianti – Carl Johan Jepson
11 Giveitgasandgo – Stefan Persson
12 Deep Sea Dream – Tom Erik Solberg


Unionskampen, 2140 auto:

1 Björs Frej – Ulf Ohlsson
2 Roli Eld – Björn Goop
3 Åsrud Vilja – Örjan Kihlström
4 Odd Herakles – Tom Erik Solberg
5 Emil Mollyn – Ole Johan Östre
6 Troll Solen – Magnus Teien Gundersen
7 Eldvin – Rikard N Skoglund
8 Titan Tabac – Oskar J Andersson
9 Valle Mattis – Geir Vegard Gundersen
10 Bellfaks – Mats E Djuse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Enorm Grisle Odin G.L.
Nästa nyhet
Enorm Grisle Odin G.L.

Enorm Grisle Odin G.L.

En stor startgalopp såg ut att grusa Grisle Odin G.L:s chanser när det verkligen gällde igen. Men den här gången skulle han bara ha titeln. Öystein Tjomslands fyraårings-monster bjöd på en helt heroisk insats i Norskt Kallblodsderby.

Grisle Odin G.L. har hela tiden hållits som kullens bästa kallblod men det har inte alltid varit klockrent i de största uppgifterna. I fjolårets svenska Kriterium blev det galopp, likaså i uttagningarna till Derbyt i somras. När Norskt Travderby så avgjordes på Bjerke under söndagen – höll det på att gå riktigt snett igen. Grisle Odin G.L. tog sig en lång startgalopp. Till och med så lång att det var på gränsen att han klarade sig från diskning, men domarna friade.

Hämtade ikapp efter jättegalopp

Upphämtningen som följde därefter var en omedelbar klassiker. Grisle Odin G.L. (e. Moe Odin) tog sig tillbaka, styrde på i tredjespår varvet kvar och fick på bortre lång rygg i stallkamraten Havglimt, som för övrigt vann svenska Derbyt. Efter att ha tappat aktionen för ett ögonblick i sista sväng sändes Grisle Odin G.L. på igen över upploppet – och fångade på linjen in Havglimt. Bragdartad seger och dessutom dubbel åt Tjomsland som tog sin tredje norska Derby-seger. Vinnaren noterade 1.25,2a över 2600 meter, tog karriärens 14:e seger i 18:e starten och belönades med totalt 1,5 miljoner norska kronor.


Tjomslandtränat även i Kriteriet

Öysteins Tjomslands dominans är närmast totalt. Stallet plockade segern också i Kallblodskriteriet, men här var det Tom Erik Solberg som satt i segersulkyn. Tangen Bork (e. Bork Odin) höll upp sitt innerspår och såg att hela loppet hålla uppvaktande Finseth Faksen utvändigt om sig. Tangen Bork vann till slut säkert på 1.26,2a/2100. Hästen tjänade en halv miljon norska kronor i sin 4:e seger i 6:e starten.


Ny Derby-succé för Gundersen

När det kommer till varmblodens Derby i Norge handlar det ofta om Geir Vegard Gundersens stall. Så också i år; tränaren tog sin tredje raka i loppet och den femte totalt. Men det var sonen Magnus Teien Gundersen som satt bakom segervapnet Iggy B.R. (e. Trixton). Vinnaren hann, efter sista 900 meterna först i tredjespår, fram i en rivig avslutning för att fånga tappre ledaren Golden Dream M.E. på linjen. Iggy B.R. belönades med 1,5 miljoner kronor efter seger på 1.14,3a/2600.


Läcker High Flyer i Kriteriet

Kriteriet för varmblod till Kim Pedersens talang High Flyer (e. Bold Eagle) som tog sin 5:e seger i den 7:e starten. Erlend Rennesvik kastade loss High Flyer mitt på sista bortre, svepte fram till ledningen och stack med många längder Custom Cheval jagade ikapp starkt, men utan chans att nå en riktigt vass vinnare. Segertiden här 1.13,0a/2100 och förstapriset 750 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Favoritfall i William Wellwood

Travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson