Travnet
ANNONS
(137089) Elitloppet invigning vy pub (1)

Ännu finns inga beslut om hur Elitloppet kommer att se ut i år. Foto: Martin Langels, ALN

Inget beslut om Elitloppet

Skribent

Publicerad kl 16.34, 19 mars 2020

av Daniel Olsson

Uppgifter gjorde gällande att det skulle vara klart att Elitloppet i år skulle avgöras utan publik. Det är något som Solvalla nu dementerar. Fast faktum kvarstår – osäkerheten kring hur vår största travfest ser ut i år är stor.

Det var i Radiosporten på Sveriges Radio som det under torsdagen meddelades att Elitloppet i år skulle avgöras utan publik. Felaktiga uppgifter skulle det visa sig. Det dementeras av Solvalla via ett pressmeddelande senare under dagen – något beslut om hur Elitloppet utformas i år är ännu inte taget.

Ligger tio veckor bort

- Ännu finns inget beslut om hur det tillfälliga förbudet mot att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare kommer att påverka Elitloppet på Solvalla. För närvarande tillåts inte publik på våra travtävlingar, men Elitloppet ligger tio veckor bort och vår förhoppning är att arrangemanget ska kunna genomföras som vanligt. Dock har vi för tillfället stängt möjligheten att kunna förköpa biljetter, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.

Elitloppet avgörs i år den 31 maj. Solvalla arbetar fortsatt utifrån att storlopps-klassiker ska avgöras som vanligt, men utifrån flera tänkbara versioner.

  • Solvallas organisation arbetar försatt med att förbereda för Elitloppshelgen, men naturligtvis kommer vi att följa gällande lagar och förordningar, tillägger Jörgen Forsberg i pressmeddelandet.
Elitloppet 2020
ANNONS
Nästa artikel