Just nu:
09.39 Stenhårt när Empire vann årsdebuten
09.19 Cleangame påbörjar ny segerrad?
08.23 VM-loppet ställs in i år
23.53 Starkt startfält i Cutler Memorial
23.33 Missle Hill var tuffast
13.15 Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!
12.41 Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen
12.15 Propulsion-utredning klar tidigast i augusti
11.20 Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern
10.48 Vincennes: Gu d’Héripré övertygade direkt

Ingen kunde hota Ringostarr Treb från spets

När Ringostarr Treb får hållas i ledningen är han omöjlig att betvinga. Den evigt unge italienaren ledde varje meter på sin väg mot andra titeln i Sundsvall Open Trot.

Ringostarr Treb följde upp triumfen i Hugo Åbergs Memorial med en ny miljonseger – Sundsvall Open Trot på Bergsåker blev en munsbit, skulle det visa sig, för den italienske nioåringen. Ringostarr Treb, som vann också 2017, tog sin andra seger i loppet. För tränaren Jerry Riordan var det hans tredje  – Lisa America tog den första 2010.

– Jag kan inte berömma hästen tillräckligt. Han är en mästare; han hade mycket problem i fjol som inte många andra hästar hade kommit tillbaka från – men här är han i dag. Det är aldrig någon ”walk in the park” att vinna mot de här hästarna, men Wim Paal körde perfekt. Det var lite som kattens lek med råttan, sa Riordan vid prisutdelningen.

”Kattens lek med råttan”
Jerry Riordan i vinnarcirkeln

Loppet blev nog precis som många hade trott då de först såg startlistan. Från ett innerspår bakom bilen är Ringostarr Treb ingen lätt nöt att knäcka. Wim Paal kunde enkelt hålla ledningen med loppets favorit och då 11,4 första 500 blev till 12,9 vid kilometern, var förstås uppgiften att slå ledaren än svårare.

Johan Untersteiner gjorde ett försök med Cyber Lane. Den tidigare Derby-vinnaren kastade loss och synade dödens med ett varv avverkat, efter att tidigare legat som trea i andraspår. Avslutningen blev förstås riktigt snabb, Cyber Lane gick i närkamp in på upploppet – men Ringostarr Treb skakade lätt av sig uppvaktningen för att problemfritt sticka undan den sista biten.

Vinnaren klockades till 1.11,2a över 2140 meter och passerade här 16 miljoner kronor totalt på banken. Sorbet, som gjorde hela racet i rygg på vinnaren, slutade tvåa med krafter kvar, en tiondel långsammare. Bakom var det stenhårt mellan ett gäng hästar, men bronset till en mycket kvickt avslutande Nadal Broline på 11,4. Samma tid noterade Cyber Lane som fyra, Milliondollarryhme som femma samt Milligan’s School som dock inte fick med sig något av priskakan.


Björs Frej – skräll i SM

Svenskt Mästerskap för kallblod fick en oväntad upplösning. Loppets stora favorit Pydin kördes fram till ledningen med två varv kvar av loppet och såg därmed ut att bli hyggligt svårslagen, men när man nådde upploppet tröt krafterna.

Det var då Jorma Kontio klev in i bilden med Björs Frej; efter en resa i tredje utvändigt, med i ryggar 700 från mål och full attack i fjärdespår på upploppet – hann skrällkaramellen fram till segern före den i dödens tappert kämpande Järvsöodin. Bronsmedaljen hängdes kring Eldvins hals, efter en rykande spurt i vida spår. 1.24,5a/2640 noterade vinnaren. En kvarts miljon var segerchecken på.

– Det här trodde jag inte, vi hade ett svårt utgångsläge men Jorma körde ju som en gud i dag. Det så att man får tårar i ögonen, sa tränaren Annelie Lagergren i vinnarcirkeln.


Visa As utklassade motståndet

En kvarts miljon kronor stod på spel i Lars Lindbergs Minne för lärlingarna, många kände sig kallade – men med facit i hand fanns det bara en häst på banan. Rebecca Dahlén fick förtroendet att köra Alessandro Gocciadoros stenhårda sto Visa As – och gjorde inga fel. Ekipaget synade dödens redan efter 500 meter och när Dahlén lade in femmas växel på sista bortre var det morsning och good bye för motståndet. Överlägsen viktoria på rappa 1.12,6/2140.

– Det var något alldeles fruktansvärt. Jag har längtat länge efter att få köra henne igen. I ärlighetens namn har jag mycket prestationsångest, men sådan här dagar är det inte så svårt, sa vinnarkusken.


Goop och Guillaume – på linjen

Björn Goop slog an tonen i inledande Klass 1. Här kunde han ge Guillaume Boko en läcker resa i tredje utvändigt, i rygg på favoriten Caligula. När denne styrde på 600 kvar följde Goop i rygg, för att sätta in sin egen attack över upploppet. Dödenstravande Everest Sisu höll strålande och trojkan möttes nästan jämsides över mållinjen – men Guillaume Boko satte nosen först. Fuxen vann på 1.12,6/2140.


Ingen kunde komma Ural nära

Susanne Richters Ural är en rejäl sort och när sexåringen tidigt hittar till ledningen, trots bricka åtta, blir han förstås svårt att lugga på segern. Jorma Kontio fick iväg Jaded-sonen bra från start och kom ned till ledningen redan ur första svängen – sedan var det ridå för motståndet. Ural drog lätt undan på upploppet för att komma i mål på 1.11,7a/2140 i Silverdivisionen.


Knockout av Higspeed Dynamite

Robert Bergh hade ingen enkel uppgift från tolftespåret med Highspeed Dynamite, men det skulle Maharajah-valacken reda ut med bravur. Trots läget kom man direkt fram i dödens och när man nådde sista bortre, ställde Higspeed Dynamite motståndet helt schackmatt. Efter ett ruskigt speedryck övertog man täten 800 kvar och lämnade undan med flertalet längder. Mellby Galanga jagade bra bakom, men kom aldrig farligt nära. 1.13,6a/2640 var en vass vinnartid i Klass 2.


Högt tempo segermelodin för All Star

En rejäl körning från början skulle gynna All Star. Sjuåringen tränad och körd av Peter G Norman tog en överraskande seger i Bronsdivisionen. Lexington Hall hade fått öppna 06,2 första 500 för spets och orkade förklarlig inte svara när Track Angle satte plattan i mattan och tog över på sista bortre. Men All Star följde i rygg, jagade i kapp – och tog säkert ned favoriten till slut. 1.10,9a/1640 var vinnartiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 09:39, 02 juli

Stenhårt när Empire vann årsdebuten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:19, 02 juli

Cleangame påbörjar ny segerrad?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:23, 02 juli

VM-loppet ställs in i år

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 juli

Starkt startfält i Cutler Memorial

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:33, 01 juli

Missle Hill var tuffast

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 12:41, 01 juli

Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 12:15, 01 juli

Propulsion-utredning klar tidigast i augusti

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Cash Crowe på hugget direkt i comebacken

Cash Crowe på hugget direkt i comebacken

Precis som i fjol gjorde Cash Crowe årsdebut under Charlottenlunds Derby-lördag. Precis som i fjol vann hon. Petri Puros tuffa sto – är tillbaka med besked.

Tanken var att Cash Crowe skulle göra årsdebut under Stochampionats-helgen på Axevalla, men fick då strykas. Nu är hon fit for fight igen – det visade hon med besked under lördagens tävlingar i Köpenhamn.

Cash Crowe gjorde i sin comeback första starten på tio månader – men var aldrig i förlustfara. I sulkyn satt Christoffer Eriksson som tog sats och snabbt bytte tredje utvändigt mot ledningen efter drygt 700 meter avverkade. Sedan blev det spel mot ett mål; Cash Crowe lämnade undan motståndet med ett par längder över upploppet i riktigt spänstig stil.

Klockorna stannade vid 1.12,5a/2000 meter och förstapriset var 50 000 danska kronor. För Cash Crowe betydde det här den 12:e segern i den 16:e starten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dream Girl skrällvinnare i danska Stoderbyt
Nästa nyhet
Dream Girl skrällvinnare i danska Stoderbyt

Dream Girl skrällvinnare i danska Stoderbyt

För andra året i rad gick det danska Stoderbyt till Nicolaj Andersen. Skrällen Dream Girl ordnade segern i landets största race för de fyraåriga stona.

I fjol satte Nicolaj Andersen dit favoriten Commit Boom Bay i danska Stoderbyt, när han på Lunden under lördagen gjorde repris var han betydligt mindre spelad på toton. Dream Girl (e. From Above US) grejade storsegern värd 357 500 danska kronor. Det här var den totalt fjärde kusktriumfen i loppet för Andersen.

Dream Girl hittade rygg på ledande Danielle D.D. som öppnade i högt tempo (09,5 första 500). Mitt på den sista bortre långsidan öppnade sig luckan perfekt för Nicolaj Andersen som kunde ta sig ut i andra spår, kopplade direkt greppet – och satte allt på ett kort genom ett ordentligt ryck i sista kurvan.

Jeppe Juel fick rejäl fyr på Dusty Shadow över upploppet, hästen avslutade vindsnabbt, men mållinjen frälste Dream Girl som tog segern på 1.13,5a/2000 meter.

Dusty Shadow således tvåa, tiondelen senare, medan Doyouwishdiamond tog hand om tredjepriset. Thomas Uhrberg körde favoritspelade Delicious One, tränad av Steen Juul, men fick nöja sig med att bli sexa.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Power övertygar - vann på svenskt rekord
Nästa nyhet
Power övertygar – vann på svenskt rekord

Power övertygar – vann på svenskt rekord

Det blev passande nog Robert Bergh som tog hem den första upplagan av Nahars lopp. Segervapnet Power gav ett starkt besked inför kommande Kriterie-kval – sedan han vunnit på nytt svenskt rekord.

En kvarts miljon kronor var förstapriset i Nahars lopp, vilket avgjordes på Bergsåker under fredagen. Treåringarna stod på start, medan de ett och två år äldre motståndarna hade tillägg. Det blev också en treåring som bärgade vinsten – Robert Berghs Power anförde varje meter.

Googoo Gaagaa-sonen frontade från sitt innerspår och kom alltså att sitta där till mål. Efter ett första varv på underkant 1.16 gick det betydligt fortare till slut. Motståndet förmådde aldrig på allvar att ta sig i närkampen och Power kunde ohotad passera mål som vinnare på 1.13,3/2640 meter efter sista 500 meterna på 1.09.

Power tog sjätte segern i elfte starten och det här var första gången som talangen testade Kriterie-distansen. Något som han trivdes väl med som det verkade; noteringen var nytt svenskt rekord för treåringar i voltstart – med 1,4 sekunder.


Elian Web gick under 1.10

Fort gick det också i Malabar Circle Ås lopp för den äldre eliten. Katja Melkko-tränade valacken Elian Web visade att toppformen sitter där igen efter att han här tagit andra raka segern på ett mycket rejält vis. Jorma Kontio satt i sulkyn och tog beslutet att byta andra utvändigt mot dödens, trots att ledande Digital Ink öppnat första 500 på strax under 1.08.

Korrekt beslut visade det sig. För redan 900 kvar hade Elian Web övertagit täten och efter ett ryck i den sista kurvan var loppet redan avgjort. Segermarginalen skrevs till fem längder och finländaren noterade nytt rekord då han skar mållinjen på 1.09,9a/1640 efter 09,1 sista halvvarvet. 100 000 kronor var lönen för mödan.

Dreammoko, i andra starten för Björn Goop, avslutade vasst ute i banan till andrapriset. Antonio Tabac blev trea, medan det för comebackande Diamanten tog slut tidigt efter en galopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Francais du Gull tackar för sig
Nästa nyhet
Francais du Gull tackar för sig

Francais du Gull tackar för sig

Gävletravets fajter Francais du Gull tackar för sig. Tolvåringen har gjort sin sista start – nu blir det jobb som avelshingst.

En mycket flitig och framgångsrik karriär är nu över. Tolvårige Francais du Gull har gjort sin sista start och kan summera sin tjänst med 15 segrar på hela 155 starter och lite över 4 miljoner kronor intjänat. Genom hela karriären har hästen tränats av Gävles Erik Lindegren.

– Tanken var att han skulle vara med i Speedracet på Solvalla under Elitloppsdagen, men han som aldrig haft problem med benen slog sig på ett framben och fick en blödning på insidan av en kota och efter att ha gått i hagen hela sommaren vore det inte rätt mot honom att börja träna igång och starta nu under hösten, berättar Erik Lindegren för Gävletravets hemsida.

Till nästa år stallas Francais du Gull upp vid Björkhagens Stuteri som avelshingst.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hypnotic Am förlängde segerraden

Travtips

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Travtips
onsdag 13.15, 01 juli
Snacka om klang och jubel för spelen i lördags. Inte ofta man rekar en 18-oddsare som sitter dessutom, men så var fallet med Bordeaux S. och han var riktigt bra. Min bästa vinnare var Barbro Kronos och precis så ska en slipsten dras för jäklar vad bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.35, 30 juni

Solvalla 30 juni: Mycket trevlig sport och ledningen är bra

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 30 juni

Lunch-draget Axevalla: Tack så Micke för den 27-oddsaren

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 29 juni

Mantorp 29 juni: Nu Intar Kontio Arenan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 29 juni

Lunch-draget Årjäng: Många plus på mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 28 juni

Hagmyren 28 juni: Bara kalla vinnare i sommarvärmen

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:39, 24 juni 2020

Snart kommer beslut om Propulsions Elitloppsseger

STRÄNGNÄS: Tropisk värme i Mälardalen för stunden. Tufft för människor på landet som bor i täta trähus. Tufft för hästarna som just nu bland annat får tävla (i alla fall vid lunchtrav) när solen står i zenit. Proppen-gate Snart har det gått 30 dagar sedan ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson