Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Fonda Boko har en rad som säger mesta. Segra eller galoppera. Vinna eller försvinna. Men när han väl håller sig på benen är han grym. Och oftast överlägsen.

Enda avvikelsen i protokollet kom på Åby i uttagningen till Kungapokalen. Då fanns det flera faktorer som gjorde att det istället för ett ”d” eller en ”etta” dök upp en nolla i resultatraden.

Han reste helt okej då men drack ingenting och då går det ju inte att springa. Dessutom testade vi barfota runt om för första gången och sen kom det en regnskur som gjorde underlaget svårbemästrat, säger tränare Ulrika Wällstedt.

Detta är en häst man hållit högt redan från början sedan man fick honom som fölunge. Men när Zola Boko-sonen sedan började tävla visade han upp nerver och ängslighet i loppet. I trånga situationer kom galopperna och i karriärens tre första starter fick man vända hem med bryderier. Men i första felfri starten kom också seger nummer ett efter att synda dödens sista 1100 och marginalen ner till tvåan var stor. Ett avstånd han vant sig vid att hålla när han vinner och på kontot finns nu sju segrar samt 182 000 kronor.

Wällstedt jublar igen? - Foto: ALN

Wällstedt jublar igen? - Foto: ALN

Han har alltid visat hög kapacitet och jag tror egentligen att han borde ha haft dubbla pengarna på sig. Det börjar lossna nu och han utvecklas hela tiden. Man måste vara på honom rätt mycket i loppet och hästen måste liksom känna att det finns någon bakom. Däri ligger nyckeln för honom. För det är en ”han”. Många tror att det är ett sto eftersom de mest kända som heter Fonda är kvinnor, fortsätter Wällstedt.

Kanske är det för att rimma på modern Vonda Boko eller så har uppfödare John Bootsman, precis som många andra män, en stor förkärlek till Peter Fondas renegade-karaktär Wyatt i kultrullen Easy Rider. Men Fonda Boko kan alltjämt bli något stort och första steget mot vad som komma skall är på lördagens start på Mantorp. Detta blir debut på V75 och dessutom kan man säga att distansen ny. Den enda gången fyraåringen varit ute över korta häcken var i tävlingsdebuten och då blev det galopp direkt.

Fonda Boko - Foto: ALN

Fonda Boko - Foto: ALN

Hästen är i riktigt bra form och tror givetvis mycket på honom. 1640 meter är han inte van vid att springa och distansen är ingen fördel men heller ingen nackdel. Han behöver dock bli snabbare i benen om vi ska kunna vara med i Derbyt där man behöver både vara stark och snabb. Skulle vi lyckas komma till ledningen tror jag han säljer sig dyrt men vi får se hur loppet utvecklar sig. Kalle Kalas har ju bättre läge och är en bra motståndare. Möjligtvis kör vi med helstängt huvudlag vilket vi testat i jobb, och det har fungerat fint, men skorna får sitta på, avslutar tränare Ulrika Wällstedt.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 08:11, 29 februari

Christoffer till 1000

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Jimmy Takter tillbaka in i hetluften

Jimmy Takter tillbaka in i hetluften

Väl hemma i USA efter Sverigetrippen med Pinkman spillde Jimmy Takter ingen tid. På Harrah’s Philadelphia kördes det försök till Pennsylvania Sire Stakes för treåringar med och Takter kunde åka hem med två segerplaketter.

Först ut var Yankee Glide-sonen Lagerfelt som serverades en fin resa av Yannick Gingras. Spets och släpp för att sedan få luckan 150 kvar och man kunde slå av ledande Truemass Volo med en nos. Bronset kneps av Åke Svanstedt tillsammans med Dupree som spurtade bra efter ett lopp i andra utvändigt. Segertid 1.12,5a/1609.

Love Matters var andra vinnaren från Jimmy Takters stall och även där var det en rejäl slutfinish som krävdes. Körande Brett Miller smög med invändigt till en början men hitta ut i andra ytter efter halva distansen. In på upploppet fick Explosive Matter-avkomma full marschorder och segermarginalen blev till slut säker på en 1.12,4a/1609.

Båda dessa fullträffar var värda ca 170 000 svenska kronor (20 663 dollar) men det blev även en andraplats till stallet när Reigning Money slutade som tvåa bakom Julie Miller-tränade Milligans School. Yannick Gingras gjorde sitt bästa för att hålla igång Donato Hanover-sonen från ledningen men hade inget svar när vinnaren sluggade sig förbi invändigt kort före mål.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Support Justice rejält på gång igen
Nästa nyhet
Support Justice rejält på gång igen

Support Justice rejält på gång igen

Norske stjärnan Support Justice har charmat den svenska publiken vid ett flertal tillfällen. Kadabra-sonen vann Jubileumspokalen på Solvalla 2014 och ifjol betvingade han Västerbo Highflyer i skiljeheatet av Åby Stora Pris.

Sista helgen i januari var han med i Prix d’Amerique men fungerade inte alls då och pollenallergi förstörde hans deltagande i årets Elitlopp. Istället har man laddat för fullt inför Oslo Grand Prix och Geir Vegard Gundersen körde ett snabbare jobb inne på Bjerke under torsdagsförmiddagen. Klockorna visade bland annat 11,4/1000 med en 10-finish sista halvvarvet och kusken lät oerhört nöjd, skriver tgn.no.

Oslo Grand Prix går av stapeln söndag 12 juni och det kommer bli ett kanonlopp. Det alla väntar på nu är om Stefan Melander säger ja till Nuncios deltagande.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nahar till start i bygdetrav
Nästa nyhet
Nahar till start i bygdetrav

Nahar till start i bygdetrav

Nahar behöver ingen närmare presentation efter att vunnit bland annat Elitloppet och Norrbottens Stora Pris två gånger. Valacken ska nu testa nya jaktmarker och får dessutom ny driver som verkligen har att brås på.

Den tolvfaldige miljonären kommer till start på lördag när Åbys b-tränar- och montéförening anordnar bygdetrav på Åby. I sulkyn sitter då en debutant och det är ingen mindre än Robert Berghs egen dotter, Isabella Bergh, som kör sitt livs första lopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Örebro
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Örebro

Torsdag: V4-tips till Örebro

Omgången
Det är klassblandade lopp och jag spelar en flerbong. Hemmahästen Valnes Doris (V4-1) trivs i Örebro och som jag läser loppet sitter hon i ledningen efter en bit. För att vara ett sto har hon en beundransvärd moral och löpskalle. Hon spikas och är rolig eftersom hon inte blir spelfavorit, sedan har jag två bra lås, med skräll i V4-3 kan detta bli intressant!

Spiken
2 Valnes Doris (V4-1)

Överspelad
12 M.T.Joinville (V4-2)

Draget
5 Alvena Tyson (V4-2)

V4-systemet (x10)
V4-1: 2 Valnes Doris. (Res: 7-5)
V4-2: 5,9. (Res: 12-2)
V4-3: 1,2,4,6,7,8,9,12,13,14. (Res: 11-3)
V4-4: 4,6. (Res: 3-11)

1x2x10x2 = 40 rader/80 kronor

800 kronor

LD-förslaget
9 – 1,2,7,13 x 200 kr
5 – 1,2,7,13 x 100 kr

1200 kronor

Spela till Örebro på Unibet. Klicka här!

 

V4-1

RANKING: A: 2. B: 7-5-10-6-11. C: 1-3-12-9-8-4.

Spetsanalys:
2 Valnes, Doris, 3 Emilia och 4 Fire Proof kan alla öppna fort bakom bilen, efter ett halvvarv sitter Valnes Doris i spets, något annat skulle förvåna.

Loppanalys:
2 Valnes Doris gillar jag och hon trivs på hemmaplan. På tio starter i Örebro har hon tre segrar och fyra andraplatser. Hon gjorde ett topplopp från dödens senast på Fornaboda och utmanade formtoppade Kick Madrick hela vägen hem. Stoet har två lopp i kroppen och det är perfekt, så jag tror hon är redo för seger med Partanen. Stoet öppnade fort från spår ett bakom bilen i februari på Axevalla och Juhani gillar att gasa från början. 3 Emilia och 4 Fire Proof är bägge snabba ut, men över medeldistans körs dessa inte i spets, så efter ett halvvarv blir jag förvånad om inte Valnes Doris sitter i ledningen. Jag tycker hon ska vara klar spelfavorit och det är hon inte, därför tar jag ställning och spikar henne.

7 Beatinathedevil F. jagar första årssegern, men hon har form och avslutningen som tvåa bakom Snow Angel var av bästa märke. Hon går bra för Jepson som ska köra henne bakifrån, det är tränaren tydlig med.

5 Baharat såg fin ut som tvåa bakom Thorn Bird senast på Boda och hon står perfekt inne i loppet, men hästen har lite svårt att sätta nosen först.

 

V4-2

RANKING: 9-5. B: 12-2-3-10-7-4. C: 11-8-6.

Spetsanalys:
Inga startkanoner, men hemmahästen 4 Saint Mathilda öppnade fort bakom bilen på Mantorp. Hon har bra chans att komma till spets, men hästen brukar köras på väntan och Claes Sjöström är tydlig med att han vill till spets med 5 Alvena Tyson.

Loppanalys:
9 Axel Wadd är väldigt fartfylld, men han är inte helt enkel av sig. Hästen galopperade kort två gånger i årsdebuten på Solvalla, men kunde trots det vinna via en rejäl avslutning i vida spår efter 1.13 sista halvvarvet. Hästen har inte startat sedan april, men har en seger och en andraplats efter längre frånvaro än en månad och Nurmos hästar brukar inte behöva lopp i kroppen. Axel Wadd och M.T.Joinville är bäst kapacitetsmässigt i loppet, Axel Wadd har klart bättre startspår så att tippa honom känns givet.

5 Alvena Tyson gjorde ett bra lopp från dödens senast och det var bra tryck loppet igenom. Hästen blev lite stum sista biten, men det var förståeligt. Sexåringen har tagit alla sina segrar över medeldistans och Claes Sjöström sitter själv upp den här gången. Claes är tydlig med att han vill köra hästen i spets och kommer ladda maximalt för att komma dit. Hästen öppnade fort bakom bilen senast och chansen att han forceras till spets är god. Från piken vinner man många lopp i Örebro, Axel Wadd och M.T.Joinville är inte pålitliga och kan galoppera. Det rensar bra om Alvena Tyson vinner så jag dubblar fräckt med honom på flerbongen.

12 M.T.Joinville imponerade enormt under fjolåret, men agerade speciellt i årsdebuten. Hästen vräkte sig i galopp direkt från start och hoppade hejdlöst. Tränaren vill inte se hästen i dödens och mellan raderna tycker jag det låter på körande Magnus Jakobsson att han är inne på att ge hästen självförtroende och inte vara allt för offensiv bakom honom. Hästen känns helt klart överspelad, trots att jag vet hans kapacitet.

 

V4-3

RANKING: A: 7-13-1-2. B: 9-6-12-14-8   C: 4-11-3-10.

Spetsanalys:
1 Zoccer Dricca och 2 Flight Danseur gör upp, svårbedömt.

Loppanalys:
Här målar jag på ordentligt och det kan mycket väl bli skräll i detta lågklassiga lopp.

Tipsetta ges till 7 Amazing La Marc som blev diskad senast, men som tvåa på Sundbyholm travade hästen 1.13 sista 700 meterna när hon avslutade rejält. Hon jagar årets första seger och i ett svårlöst lopp får hon tipsförtroendet.

13 Finca Boko drar mycket spel och det är fullt förståeligt, men stoet är inte van med voltstart och det kan ställa till det för henne. Kontio är inte heller som bäst från springspår, men kommer ekipaget iväg skapligt är detta fältets mest kapabla sto.

1 Zoccer Dricca är underskattad så håller Johan Sedström upp ledningen med henne, kan han nog tänka sig att köra i spets med sin egentränade femåring. Kan leda runt om.

2 Flight Danseur har galopperat mycket i karriären, men fick det att stämma senast. Hon travade en skaplig tid, men stoet är ännu segerlöst och det måste nog klaffa för att hon ska avlägga maiden.

Bakom dessa är det jämngrått och det skiljer inte så mycket mellan hästarna i loppet som spelet visar. Jag streckar totalt tio hästar och hoppas som sagt att det smäller.

 

V4-4

RANKING: 4-6. B: 3-11-10-1-5-9-12-2. C: 7-8.

Spetsanalys:
1 Västerbo Wallet och 5 Bubbly kan bägge öppna fort, laddar Lars-Åke Söderholm tror jag han tar spets med Bubbly. Han brukar dock köra stoet på väntan över medeldistans, vem är först fram?

Loppanalys:
4 Quantum Outlook avslutade bra senast på Solvalla som fyra när han travade nytt rekord. Det blir åter barfota runt om och hästen står på tur för seger. Åttaåringen står perfekt inne i loppet och möter lättare motstånd än senast. Hästen har vass speed och tränare Martinsson har sagt flertalet gånger att hästen är bäst bakifrån. Mycket talar för att han är hårdast, men då han blir väl hårt betrodd dubblar jag med en häst som är åtgärdad efter förra starten.

6 Beppen Palema såg ut att gå mot segern senast och hade tryckt sönder Ebony Boko när det blev galopp 250 meter före mål. Magnus Jakobsson säger att hästen var långt ifrån tom i det skedet och galoppen kom oväntat. Hästen är åtgärdad i ett bakknä inför detta och trots att han inte är hårt tagen i jobben tror Magnus på viss segerchans. Hästen är inte helt stabil från början och man måste vara på sin vakt bakom honom. Han lever på sin styrka och är lite segstark av sig.

3 Max Not Sand har klass, men har gjort bort sig med galopp på sistone och formen hos honom är lite oviss. Det ska bli barfota fram igen.

11 George Sånna kördes maximalt och fick utdelning på sin fina form när han kort innan mål fick slag på Oliwer Hip. Bakspår gör att åttaåringen i första hand är ett platsbud trots att han har formtopp.

 

/ Mårten Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvalla ökar tempot

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson