Just nu:
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
00.14 Bélina slutar på topp

Förra helgen på Axevalla kom omgångens skräll från Markus Pihlström. När det på lördag är STL på hemma-banan Bergsåker bjussar han på en spännande trio.

Markus Pihlström sände en häst hela vägen till Axevalla i lördags. Trots att Miss Hejaracka aldrig blev särskilt betrodd på toton, stod hon för en riktigt vass prestation och blev omgångens knall. Stallet är i form med andra ord och när Svenska Travligan den här helgen utspelar sig på hemma-banan Bergsåker är det förstås värt att ha extra koll på Pihlströms hästar.

– Det känns som att stallet är i form nu, alla hästar går bra. Då är travlivet på topp och allt blir lite lättare, säger Markus Pihlström till Travnet.

Bergsåkersproffset har tre hästar till start och först på tur står Mr Matjes i Klass 1-försöket. Valacken håller stabil form men drog ett för honom ofördelaktigt spår.

– Formen är bra så, men han är ute i ett tufft lopp och fick ett för honom tråkigt läge. Det är klart att det skulle varit sämre med spår elva eller tolv, men det finns galopprisk härifrån såklart. Vi får chansa lite den här gången och sätta på hästen ett helstängt huvudlag för att försöka få honom lite snabbare och förhoppningsvis ska han kunna trampa iväg från början också.

Femåriga italienskan Vanessa F.B. kom till Markus stall förra våren och har på sistone verkligen visat sin för klassen höga kapacitet. Inför den här starten har det blivit två raka segrar och det i riktigt fin stil.

– Hon har vunnit på fint sätt båda gångerna nu. Näst senast gjorde hon det från dödens och senast kom hon i mål med precis alla krafter obrukade.

Stolopp över 3140 meter, hur funkar det?

– Det är en udda distans för de här hästarna, det är det. Men samtidigt är det nog lite lika för alla, jag tror inte det är någon annan heller som är särskilt van vid distansen. Vanessa R.B. är lite flegmatisk av sig och inte hästen som brukar krafter i onödan så jag tror det ska gå bra. Vi sätter på henne ett norskt huvudlag nu för att hon inte ska bli så pigg från början. Det brukar bli rätt så sparsamt kört i sådan här lopp, inga tokkörningar, så min första tanke är i alla fall att hon får köras framåt och förhoppningsvis komma till ledningen. Då ska det vara en bra chans.

Importedfrmdetroit vann försök och final i Brons-divisionen i december och visade senast på Bollnäs att han behållit toppformen. Nu är det dags för rikstoton igen och debut i Silver-divisionen, men tränaren tror att åttaåringen lär duga fint även här.

– Han har haft toppform en längre tid nu och som det känns är han redo för en bra prestation igen nu. Han gick fort genom Bronsdivisionen och är väl halvvägs uppe i ”guld” nu; det är klart att det är första starten för honom i den här klassen men jag har en väldigt bra häst så det ser jag inte som ett problem. Han vann på en 1.13-tid på Solvalla näst senast och det känns som han ska vara minst lika bra i dag, säger Markus och fortsätter:

– Voltstart är ett plus för honom. Så dålig från start är han ändå inte och vi har ju Sveriges snabbaste kusk på honom. Förhoppningen är väl att vi inte ska hamna sist från början nu i alla fall och vi siktar på att komma före Jorma (Global Trust reds.anm) från start och lyckas det så ska han räknas.

Om du skulle ranka dina tre, vilken är bästa chansen?

– Det är Vanessa F.B., avslutar Markus Pihlström.

(Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:41, 26 februari

Face Time Bourbon i fokus

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bold Eagle klar för Hugo Åbergs och Åby Stora

Bold Eagle klar för Hugo Åbergs och Åby Stora

Bold Eagle kommer till Sverige i sommar – men inte till Elitloppet. Teamet kring den franska ikonen har tackat ja till både Hugo Åbergs Memorial och Åby Stora Pris.

Franske superstjärnan Bold Eagle, med över 45 miljoner kronor intjänat hittills i sin karriär, är som alltid en häst som alla storloppsarrangörer vill ha. Nu står det klart att ”Örnen” inte gör ett återbesök på Solvalla för en tredje raka start i Elitloppet, men han kommer ändå att gästa Sverige under sommaren – vid två tillfällen.

I ett pressmeddelande från Åbytravet kan man bekräfta att Bold Eagle i år kommer till Åby Stora Pris den 10 augusti – och även Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 30 juli.

– I år kommer han att vila under maj och juni före vi börjar förbereda för loppen i Sverige. Vi ser fram mot att få återse den svenska publiken som vi gjorde besvikna i fjol på Solvalla. Vi hoppas att vi får möta Propulsion, Readly Express och Aubrion du Gers också på Jägersro och Solvalla, hälsar hästens ägare Pierre Pilarski i pressmeddelandet.

Åby Stora Pris gjordes till i fjol om till ett lopp för världseliten över maratonlånga 3140 meter, ett lopp som då slutade i en stenhård målfotoduell mellan Propulsion och Readly Express. Förstapriset är två miljoner kronor. Även Jägersros klassiker Hugo Åbergs har putsats upp till i år – förstapriset är höjt till 1 609 000 kronor.

– Det känns såklart jättekul för oss att kretsen kring Bold Eagle bestämt sig för Åbergs och Åby Stora Pris. Alla arrangörer vill såklart ha Bold Eagle och att börja fylla loppet med honom – det kan ju inte börja bättre, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

Bold Eagle startade senast i Prix de France där han slutade trea. Nästa start är tänkt att bli Critérium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer den 10 mars och därefter troligen Prix de l’Atlantique som körs den 20 april på Enghien, ett lopp som Bold Eagle vunnit de två senaste åren. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Valokaja Hindö vinnare igen på Vincennes
Nästa nyhet
Valokaja Hindö vinnare igen på Vincennes

Valokaja Hindö vinnare igen på Vincennes

Norskägde Valokaja Hindö fortsätter en synnerligen framgångsrik vinter i Paris. För sin tränare Jean-Michel Bazire tog hingsten på torsdagen sin sjunde seger.

Danskfödde men i Norge ägde åttaåringen Valokaja Hindö flyttades till Frankrike och Jean-Michel Bazire i höstas, ett tilltag som slutat i riktig succé. Great Challenger-sonen noterades på juldagen för sin då sjätte raka seger i franska regin och efter två förluster därefter var han på torsdagen tillbaka på segerpodiet på Vincennes. Det efter en stark prestation i quintéloppet.

Från tillägg arbetade Bazire fram Valokaja Hindö som femte häst i andraspår, bakom Ready Ribb och Björn Goop. Man kunde också följa den samme i rygg när anfallet sattes in, men när Ready Ribb for i galopp vid ingången av sista sväng tog norrmannen på allvar upp jakten på den undflyende Titanium Gar. Den senare bjöd en fartfylld strid hela upploppet ned, men sista biten var det Valokaja Hindö som var den starkaste och säkrade sjunde Frankrike-segern på fina 1.12,2 över 2850 meter. En vinst värd 23 400 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Åby: "Vi har en uppskattad vinnare"
Nästa nyhet
Tips Åby: ”Vi har en uppskattad vinnare”

Tips Åby: ”Vi har en uppskattad vinnare”

Tips till Åby, fredag.

Åby Lopp 1 (kl 1243)

Spetsstrid: Bara Min är snabb, tre senaste med liknande spår har blivit spets men man har släppt två av dessa. Liza With a Z. kommer utmana direkt då hon är mycket rask och jag tror hon övertar och körs i tät.

Loppanalys:

Vidöppet lopp med fördel ston där 8/9 hästar står mellan 5 och 11 ggr hos Unibet vilket säger det mesta om hur svårt det är. 4 Liza With a Z. är spetsfavorit och hon kan vara vinnaren på det. Hon har segrat 3/6 senaste spetsloppen och vid de båda senaste har blivit vinst. 

8 Brosa Am är bra och han gick bra i comebacken efter långt uppehåll senast som tvåa. Täta starter bör vara positivt, men hur blir taktiken härifrån? Hästen kan lägga iväg bra om man vill, men kanske vill man bygga mer?

9 Tahays Blue Amber tog senaste segern i mars 2018, det från dödens på V75! En av flera med chans.

1 Angie Simoni kan en del, men även om hon öppnar hyggligt så bör hon bli över. Kan speeda ner dem, men hon vinner inte jätteofta.

Spelförslag: Jag spelar PLATS på Liza With a Z. till oddset 2,50 på Unibet.

Åby Lopp 2 (kl 1304)

Spetsstrid: Assiniboia Downs tror jag övertar ledningen tidigt, höll spets från innern.

Loppanalys: 5 Assiniboia Downs är min vinnare då jag tycker hon gick bra senast. Mestadel i dödens och även om jag inte är helt säker på att hon vill jättemycket så tog hon i alla fall i då det kom en bakifrån. Klarade ett gäng omstarter den gången och får Johan i vagnen vilket är plus. Marc har bara haft hästen i tre starter kan jag nämna. Höll ledningen från innerspår i första för honom, och borde ha vunnit det. Bättre form nu och jag tror på spets och slut.

3 Caddie Lorine är kanske småkul på att hon var snabb senast och kom ner i ledarryggen och följde bra som tvåa. Ledarryggen igen kanske? Chansspel till högt odds.

Spelförslag: Assiniboia Downs VINNARE till oddset 2,75 hos Unibet. PLATS på Caddie Lorine till oddset 5,35 på Unibet. 

 Åby Lopp 3 (kl 1325)

Spetsstrid: Inga snabba hästar, Jaffa Maxim och Milliando gör upp i första läget, släpper man till någon av de betrodda som testar?

Loppanalys: 3 Bey It Growe är en mycket speciell och knepig häst och raden är smickrande med 2-1-1 för det är nära till galopp mest hela tiden. Som megafavorit till 1,65 är det inget för mig att spela.

8 Eclair du Mont blir mitt spel, för gör favoriten bort sig borde han ha bra chans. Det blev galopp invändigt i comebacken då man tog ut direkt på V75 för lärling. Det är ingen bra lärlings-häst detta och nu chefen i vagnen och man kan smyga igång med spår 8 över passande 2640 meter.

För låga odds är det på 7 Vinci Knight Am som vann senast, men det var lite av en ”icke-seger” mot sämre hästar.

Spelförslag: 8 Eclair du Mont VINNARE till oddset 6,00 hos Unibet.

Åby Lopp 4 (kl 1346)

Spetsstrid: Secret Dream släpper till felfri Appreciated.   

Loppanalys: 3 Appreciated hade svårt att få till det förra året i bra treåringslopp, och han har aldrig vunnit lopp på tolv starter. Nu gör han första starten som valack och kanske det lossnar för då vinner han säkert detta lopp som inte är speciellt bra. Jag spelar vinnare till glada 5 ggr!

14 Fullpoint är inte enkel men det finns mycket styrka då han kan mata på. Skulle han hitta till dödens så slår han dem säkert, men det ska inte mycket till för att han ska komma bort i spåren då han är trög i ryggar.

Spelförslag: 3 Appreciated VINNARE till oddset 5,00 hos Unibet.

Åby Lopp 5 (kl 1407)

Spetsstrid: Hennesy Boko drar till ledningen senast ur första kurvan om han travar.  


Loppanalys: Bra lopp! 9 Whipped Eggs vann på V75 i lördags, inte utan en hel del tur för han var väldigt trög och seg. Nu löste det sig hela vägen och han slank loss och kunde koppla grepp på styrka. Rätt distans och han kan vinna och oväntat lite spelad är han.

10 Elway Am är bra och han visade det senast då han äntligen gick felfritt och han höll bra från dödens. Kanske tryckte kusken till väl tidigt och övertog, nu åkte hästen dit.

Jättefavorit har 5 Hennesy Boko blivit. Han pressade sig till ledningen efter 600 meter senast och via högt tempo höll man undan på tuff tid. Han galopperade i omstart bakom bilen, och helt att lita på är han inte men felfri bär det troligen av mot ledningen. Där är han obesegrad efter tre försök (3/3). Trolig vinnare men för lågt odds.

Spelförslag: Inget spel.

Åby Lopp 6 (kl 1428)

Spetsstrid: Det kan nog bli Callipygian till ledningen, Copaca Banana kan hålla emot om kusken vill.
Loppanalys: 5 Callipygian har inte övertygat hos Johan, och han borde ha vunnit på V75 då han fick spets på 1600 meter och han såg klar ut men gav upp direkt han blev utmanad. Kan komma till ledningen, men inte givet och formen är svårbedömd. Unibet kom oväntat högt på honom vad gäller oddset men jag står över ändå.

1 Sanda Love borde vara vinnaren, om det inte strular för han är bäst här. Innerspår och 1640 meter är väl inte vad han drömmer om, men jag tror Bergh löser det och hinner på dem. Till 5 ggr är spelet vettigt.

Bra form har 4 Copaca Banana som kan få spets eller ledarryggen och har chans.

Spelförslag: 1 Sanda Love VINNARE till oddset 5,00 hos Unibet.

*Observera att oddsen är hämtade vid publicering av krönikan och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vem kan stoppa Bélina Josselyn i Prix de Paris?
Nästa nyhet
Vem kan stoppa Bélina Josselyn i Prix de Paris?

Vem kan stoppa Bélina Josselyn i Prix de Paris?

Kraftmätning och det sista stora loppet för de äldre hästarna vid vintermeetinget. Bélina Josselyn är den stora favoriten när Prix de Paris körs på Vincennes.

Bara tolv hästar står kvar i den definitiva startlistan i söndagens Prix de Paris. Styrkeprovet, som körs över 4150 meter vilket motsvarar drygt två varv över Vincennes krävande bana, har ett förstapris på 157 500 euro. Den givna favoriten att lägga beslag på de slantarna blir i flera av de största stjärn-ornas frånvaro förstås Bélina Josselyn.

Jean-Michel Bazires åttaåriga sto vann som bekant Prix d’Amérique för fyra veckor sedan men gick bet på chansen att försvara sin titel i Prix de France sedan en galopp ändat äventyret tidigt. Fuxan är nu på jakt efter ännu en klassisk fransk titel; lyckas hon på söndag blir hon den blott tionde i historien att ha vunnit samtliga de tre störa vinterloppen på Vincennes under sin karriär.

Motståndet kan komma från samma stall. Norske Looking Superb gjorde braksuccé i Prix d’Amérique där han spurtade in som tvåa, men gjorde precis som stallkompisen tidig reträtt efter en galopp i Prix de France. Bland de som kan tänkas utmana finns också Sébastien Guaratos Carat Williams som inte räckte i PdA senast, men i övrigt haft en stark vinter samt formstarka Uza Josselyn, senast tvåa i Prix de France.

De blågula färgerna försvaras av den Björn Goop-tränade norskan I Love Paris, med tränaren själv i sulkyn, samt svenskägde Cash Gamble som finns i träning hos Philippe Billard i Frankrike.

Här är startlistan:

4150 volt

1 I Love Paris – Björn Goop
2 Looking Superb – Alexandre Abrivard
3 Captain Sparrow – Franck Ouvrie
4 Tessy d’Eté – Franck Nivard
5 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
6 Tony Gio – Christophe Martens
7 Cash Gamble – Jean-Philippe Monclin
8 Alpha Saltor – Damien Bonne
9 Carat Williams – David Thomain
10 Uza Josselyn – Gabriele Gelormini
11 Valko Jenilat – Eric Raffin
12 Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire

Senaste vinnarna:

2018: Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
2017: Bold Eagle – Franck Nivard
2016: Lionel – Örjan Kihlström
2015: Up And Quick – Jean-Michel Bazire
2014: Up And Quick – Jean-Michel Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Satsningen: Halv miljon till vinnaren i Elitkampen

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson