Just nu:
22.10 Lugnt för Hail Mary
17.07 Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!
17.03 Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras
12.18 Lunch-draget Kalmar: Intressant idé
09.51 Storlopp för Dear Friend
08.30 Vassa årsdebutanter i Breeders Crown
17.11 Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet
10.47 Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match
10.39 Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation
10.15 Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Inför: Prix de Paris

Utan Face Time Bourbon i startlistan är Jean-Michel Bazire ute efter segern i Prix de Paris med Davidson du Pont. Men de båda märrarna Délia du Pommereux och Bahia Quesnot bjuder tufft motstånd i söndagens styrkeprov.

Vintermeetingets sista stora möte för den äldre eliten avgörs på söndag när 180 000 euro ska delas ut som förstapris i Prix de Paris. Loppet bär undertiteln ”Marathon Race” och det är som vanligt ett veritabelt styrketest som det 4150 meter långa loppet bjuder.

Bazire kan ta en ny seger

Prix d’Amérique-vinnaren Face Time Bourbon står över söndagens lopp för att i stället matchas mot Prix de Sélection som avgörs nästa helg. Det öppnar förstås upp för PdA-tvåan Davidson du Pont som kan ge tränaren Jean-Michel Bazire hans sjätte titel i loppet; de två senaste åren har han vunnit med monsterstoet Bélina Josselyn som avslutade sin karriär efter segern i fjol.

Just två ston av högsta klass ses som de främsta utmanarna i Prix de Paris i år. Délia du Pommereux slog som bekant Face Time Bourbon senast i Prix de France och är nu ute efter en ny stor skalp på Vincennes. Prix de Cornulier-vinnaren och Prix d’Amérique-femman Bahia Quesnot är en annan stark utmanare.

Moni Viking utmanar

I fältet märks också Moni Viking, som i fjol briljerade med segrar i stayerbataljer som Åby Stora Pris och Harper Hanovers. Norrmannen kommer närmast från en seger i Prix de la Marne där han närmast besegrade Chica de Joudes som också är med på söndag. En spännande uppstickare i kraftmätningen är Flamme de Goutier som haft stora framgångar i monté i vinter och närmast kommer från segrar i både Prix de l’Ille-de-France och Prix des Centaures. Det svenska inslaget i Prix de Paris hämtas från Anders Lindqvist som tränar Hard Times.

Prix de Paris, 4150 volt:

1 Hard Times – Vitale Ciotola (Anders Lindqvist)
2 Valzer di Poggio – Nicolas Bazire
3 Décoloration – Tony le Beller
4 Féerie Wood – Alexandre Abrivard
5 Violetto Jet – Franck Nivard
6 Diable du Vauvert – Gabriele Gelormini
7 Etonnant – Anthony Barrier
8 Moni Viking – Pierre Vercruysse
9 Flamme du Goutier – Théo Duvaldestin
10 Chica de Joudes – Alain Laurent
11 Tony Gio – Yoann Lebourgeois
12 Carat Williams – Matthieu Abrivard
13 Délia du Pommereux – Eric Raffin
14 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
15 Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire


Senaste vinnarna Prix de Paris:

2020: Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
2019: Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
2018: Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
2017: Bold Eagle – Franck Nivard
2016: Lionel – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 22:10, 09 april

Lugnt för Hail Mary

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 09 april

Storlopp för Dear Friend

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:30, 09 april

Vassa årsdebutanter i Breeders Crown

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:47, 08 april

Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:39, 08 april

Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:47, 08 april

Manchego gör comeback – med i kvallopp på lördag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:04, 08 april

Efter hemska Romme-scenerna: Ljusare för Pleasure For Cash

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ja till Gocciadoro i Elitloppet – nej till Ehlert

Ja till Gocciadoro i Elitloppet – nej till Ehlert

Förra året fick Alessandro Gocciadoros hästar inte vara med i Elitloppet. I årets upplaga kan de dock bli aktuella. Däremot är dörren fortfarande stängd för Holger Ehlert.

Hästar tränade av italienske Alessandro Gocciadoro blev i fjol utestängda från Elitloppet. Det sedan tränaren fått negativa rubriker sedan han dömts för otillåtna substanser och även en då anställd lärling blivit avstängd på grund av en uppmärksammad drivning.

Nej till Ehlert och Souloy

När årets Elitloppet avgörs, om drygt tre månader, är hästar tränade av Alessandro Gocciadoro åter välkomna om någon ur tränarens stall skulle bli aktuella. Däremot är fortfarande dörren stängd för hästar från Holger Ehlert eller de som kan associeras med dopningsavstängde Fabrice Souloy. Det berättar Solvallas sportchef Anders Malmrot i en intervju med Travronden.

– Har Gocciadoro en häst som har kvaliteterna att vara med i Elitloppet har han precis samma möjligheter att vara med som alla andra tränare, säger Anders Malmrot till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Campo Bahia tillbaka i träning - kan bli USA-resa i höst
Nästa nyhet
Campo Bahia tillbaka i träning – kan bli USA-resa i höst

Campo Bahia tillbaka i träning – kan bli USA-resa i höst

Campo Bahia har inte setts på tävlingsbanan efter att han ströks inför Hugo Åbergs i somras. Men nu är topptravaren tillbaka i träning och siktas mot comeback i juni. Kanske blir det också en resa till USA.

Efter att ha imponerat sort som tre- och fyraåring fick Campo Bahia (e. Muscle Hill) vad som kan sägas ha varit en mellansäsong i fjol som femåring. Blott tre starter gjordes under fjolåret; den senaste som tvåa i ett lopp i Halmstad i början av juli, senare ströks Campo Bahia inför en tänkt start i Hugo Åbergs Memorial.

Hoppas på comeback i juni

Efter att i stället ägnat sig åt avelskarriären är Campo Bahia nu tillbaka i träning, berättar tränaren Conrad Lugauer för Paris-Turf. Planen är att göra comeback i början av sommaren och senare under hösten kan en tripp till USA vara en möjlighet.

– Han kommer att träna två, tre månader till innan han gör comeback. Normalt borde det ske i juni. Går allt väl väntar större uppgifter till hösten och ett mål är Breeders Crown i USA. Meadowlands milebana är perfekt; hästen är född för den banan. Sedan återvänder vi till Europa för att förbereda inför vintermeetinget, säger Lugauer till Paris-Turf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Problem även i Bollnäs - ställer in fredagens tävlingar
Nästa nyhet
Problem även i Bollnäs – ställer in fredagens tävlingar

Problem även i Bollnäs – ställer in fredagens tävlingar

Flera banor har den senaste veckan stött på problem orsakade av det varmare vädret. Dit räknas även Bollnästravet. Fredagens tävlingar på banan är inställda.

I söndags fick Örebrotravet ställa in stora delar av in tävlingsdag. Dagarna efteråt flyttades tävlingar från Axevalla och Sundbyholm för att i stället avgöras på Åby, respektive Solvalla. Tjällossningen har också drabbat Bollnästravet vars tänkta lunchtävlingar på fredag nu ställs in. Bollnäs är inte huvudbana på fredag, därför flyttar man inte tävlingarna.

Då ska vi självklart inte tävla

– Vi kan inte garantera ett säkert banunderlag på fredag och då ska vi självklart inte tävla. Vi väljer att fatta beslutet redan under onsdagskvällen så att de aktiva får beskedet i god tid, säger Stefan Samuelsson, travbanechef på Bollnästravet till Svensk Travsport.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Det har lossnat för Antonio Trot - imponerade på Solvalla
Nästa nyhet
Det har lossnat för Antonio Trot – imponerade på Solvalla

Det har lossnat för Antonio Trot – imponerade på Solvalla

När Antonio Trot vann Gulddivisionens final för drygt två veckor sedan var det hästens första seger på nästan ett och ett halvt år. Därmed verkade proppen också ha lossnat. Timo Nurmos-valacken visade sig överlägsen på Solvalla igen.

Efter en lång rad av vassa insatser kan man onekligen säga att Antonio Trot (e. Orlando Vici) hade samlat ihop till segern i Gulddivisionens final på Solvalla i början av februari. Det var åttaåringens första seger sedan augusti 2019 och med hjälp av ”ketchup-effekten” slog tuffingen från Timo Nurmos stall till igen vid hemmabanans onsdagstävlingar.

Satte press på ledaren

Solvalla Hästägarförenings Vårvintervandringspris var aftonens clou och såg ett fint fält i jakten på ett förstapris om 100 000 kronor. Liksom senast skötte Claes Sjöström tömföringen bakom Antonio Trot som efter ett varv tog sig fram mot dödens på ledande Gardner Shaw. Den senare skulle inte få någon angenäm sista hälft av loppet; Antonio Trot pressade obarmhärtigt över sista bortre och hade avgjort slaget redan vid ingången av sista sväng.

Stoletheshow, tapper tvåa i Jubileumspokalen i fjol, gick en god avslutning i sin årsdebut men var utan möjlighet att bli Antonio Trot närgången. Segern togs i mycket fin stil på 1.12,8 över 2160 meter. Stoletheshow klockades till 1.13,1 över samma distans, medan Betting Rebel rev åt sig bronspengen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Finska stjärnan skadad - missar Elitkampen igen

Travtips

Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!

Travtips
fredag 17.07, 09 april
Ecurie D. gjorde sin plikt i onsdags och fick biljett till Elitloppet så nu kan surret börja på allvar med sju veckor kvar till Elitloppet 2021! Han är sjukt läcker Ecurie D. och lätt att falla för hans utstrålning. Men vi vet ännu inte om han är lika bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.03, 9 april

Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.18, 9 april

Lunch-draget Kalmar: Intressant idé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 17.11, 8 april

Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.15, 8 april

Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 17.39, 7 april

Solvalla/Åby 7 april: Jag jobbar in money med Bergh!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 12:51, 05 april 2021

Trist med empatilösa domare på Romme

STRÄNGNÄS: Riktigt hemskt annandag påsk-väder idag. Snålblåst. Snö och blött. Förskräckligt helt enkelt. Pleasure For Cash Hemska scener igår kväll på Romme när Oscar Berglunds springare Pleasure For Cash i den näst sista avdelningen på V75 råkade ut för e...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson