Inför: Prix de Bretagne

Den här söndagen startar jakten på platser i Prix d’Amérique. Startlistan till det första B-loppet är spikad. Calle Crown är det svenska hoppet när tre hästar belönas med PdA-biljetter i Prix de Bretagne på Vincennes.

Ett säkert tecken att vintermeetinget startat på allvar i Paris är när Prix de Bretagne avgörs. Det är på söndag som det första B-loppet körs på Vincennes. Förutom att vinnaren kammar hem 42 750 euro får även de tre främst placerade hästar prestigefyllda platser i Prix d’Amérique den 31 januari. Nu är startlistan till loppet definitiv.

Bazire väljer bort Davidson

Jean-Michel Bazires stjärna Davidson du Pont, som var runner-up i Prix d’Amérique förra vintern, har faktiskt vunnit Prix de Bretagne de två senaste åren och finns med i loppet också i år. Hittills har han dock inte visat toppform i de förberedande loppen och på söndag körs han av Nicolas Bazire. Tränaren själv sitter i stället upp bakom spännande Valzer di Poggio. Italienaren har haft en kometsäsong och kommer till söndagens elddop med elva raka segrar.

Goop bakom Moni Viking

Det svenska hoppet i Prix de Bretagne sätts till Tomas Malmqvist-tränade Calle Crown. Det är Franck Nivard som sköter tömmarna bakom hästen som kommer från färsk seger på kolstybben. Även Björn Goop är på plats. Han sitter åter upp bakom Moni Viking, som återgått till Pierre Vercruysse regi för laddning mot Prix d’Amérique. Moni Viking vann ju i somras, då i just Goops regi, såväl Åby Stora Pris som Harper Hanovers lopp.

I söndagens lopp märks också välmeriterade namn som Billie de Montfort, Délia du Pommereux, Bahia Quesnot och Chica de Joudes som samtliga var med i PdA förra vintern. Två uppstickare är de båda femåringarna Feliciano och Féerie Wood, den senare årets vinnare av EM för femåringar. Tillbaka efter långt uppehåll är Bilibili, som haft stora framgångar under sadel och är de två senaste årens vinnare i Prix de Cornulier.

Prix de Bretagne, 2700 volt:

1 Valzer di Poggio – Jean-Michel Bazire
2 Féerie Wood – Alexandre Abrivard
3 Calle Crown – Franck Nivard
4 Fakir du Lorault – Francois Lecanu
5 Diable de Vauvert – Gabriele Gelormini
6 Moni Viking – Björn Goop
7 Drôle de Jet – Pierre Vercruysse
8 Looking Superb – Christophe Martens
9 Feliciano – David Thomain
10 Chica de Joudes – Alain Laurent
11 Erminig d’Oliverie – Adrien Lamy
12 Délia du Pommereux – Sylvain Roger
13 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
14 Tony Gio – Eric Raffin
15 Carat Williams – Yoann Lebourgeois
16 Davidson du Pont – Nicolas Bazire
17 Bilibili – Laurent-Claude Abrivard
18 Billie de Montfort – Jean-Philippe Monclin


Vägen till Prix d’Amérique:

22 november: Prix de Bretagne (tre främsta till PdA)
13 december: Prix du Bourbonnais (tre främsta till PdA)
27 december: Critérium Continental (för fyraåringar, vinnaren till PdA)
27 december: Prix Ténor de Baune (för femåringar, vinnaren till PdA)
3 januari: Prix de Bourgogne (tre främsta till PdA)
17 januari: Prix de Belgique (tre främsta till PdA)
31 januari: Prix d’Amérique


Senaste vinnarna Prix de Bretagne:

2019: Davidson du Pont – Franck Ouvrie (Jean-Michel Bazire)
2018: Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire
2017: Valko Jenilat – Eric Raffin (Sébastien Guarato)
2016: Anna Mix – Franck Nivard (Franck Leblanc)
2015: Akim du Cap Vert – Franck Anne

  • vem vinner prix d’amérique?
Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Dubbelmiljonären död efter att ha skadats i hagen

Dubbelmiljonären död efter att ha skadats i hagen

Uncertain Age travade in över två miljoner kronor och vann en E3-final som treåring. Nu har hon tragiskt fått lämna jordelivet efter en olyckshändelse i hagen.

Uncertain Age (e. Jocose) avslutade sin tävlingskarriär förra hösten och kunde samman-fatta den med 2,3 miljoner kronor intjänat och med segern i E3-finalen i Eskilstuna 2016 som största framgång. Stoet hade påbörjat sin nya karriär i aveln och var för första gången dräktig. Nu har Uncertain Age tragiskt tvingats att lämna jordelivet, efter en olycka i hagen.

– Vi vet inte riktigt vad som hände henne. Det syntes inget yttre våld på hästen, men hon bröt ena benet. Vi tog henne till en klinik, men det fanns inget annat val än att ta bort henne, berättar Tomas Malmqvist för Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Varit borta ett år - Nadal Broline kvalade på Solvalla
Nästa nyhet
Varit borta ett år – Nadal Broline kvalade på Solvalla

Varit borta ett år – Nadal Broline kvalade på Solvalla

Den åttafaldige miljonären Nadal Broline är på väg mot comeback. Efter att inte ha gjort någon start på mer än ett år, genomförde han på Solvalla ett kvallopp i fin stil.

Det var i Silverhästen på Solvalla i början av november förra året som Nadal Broline (e. Yankee Glide) senast startade. Nu kan den numera tioårige valacken vara redo för en comeback. För sin tränare Björn Goop kvalade Nadal Broline inför Solvallas tävlingar på onsdagen.

Avgjorde kvalet i säker stil

Uppdraget slutfördes säkert. Nadal Broline ”vann” kvalloppet i fin stil och klockade 2140 meter efter 1.17,2. Hästen, med över 8,5 miljoner kronor på segerkontot, var bland annat tvåa (trea i mål) i 2018 års upplaga av Elitloppet och årsdebuterade i fjol med en vass 1.09,1-seger i Meadow Roads lopp för att senare på säsongen sluta tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp.

Här kan du se kvalloppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Färgstark From the Mine
Nästa nyhet
Färgstark From the Mine

Färgstark From the Mine

Den grå fantomen flög fram igen. From the Mine gnistrade av form när han lade meriterat motstånd på rygg och på Bergsåker grejade sin tredje raka. Silverhästen på Solvalla är nästa station för superskimmeln.

Umåker-tränaren Catarina Norqvist har en riktig juvel i From the Mine (e. From Above). Den gråskimrande valacken verkar gå från klarhet till klarhet. På onsdagskvällen infriade han som favorit i ett snabblopp mot tufft motstånd på Bergsåker. Närmast väntar Gulddivisionens final, Silverhästen på Solvalla nästa lördag. Dit kommer han med tre raka.

Avgjorde loppet redan i starten

From the Mine fick den här kvällen stifta bekantskap med Mats E Djuse i sulkyn, men resultatet blev det snarlika. Åttaåringen blixtrade till front och hade därmed ställt sitt motstånd i det närmaste schack matt redan från början. Efter underkant 1.16 på varvet blev det enkelt för From the Mine som ökade takten ur sista kurvan och på lätta hovar stegade ifrån sitt motstånd. Vinnartiden skrevs till 1.13,2a över 2140 meter.

Super Nice grejade andrapriset från vinnarhålet, före en duktigt avslutande Shocking Superman. Elitlopps-hästen Makethemark gjorde första starten på tre månader, var från utvändigt ledaren tidigt slagen men höll till fjärdeplatsen.


Donners Ams slog tufft motstånd

Per Linderoths Donners Am var tillbaka under sadel och såg till att slå ett mycket starkt motstånd i Bergsåkers Novembermonté. Jenni H Åsberg sällskapade med Donners Am, som från invändigt läge lirkade sig loss i sista kurvan och till slut enkelt avväpnade Under the Counter som pressat ledande SM-vinnaren Galactica. 1.12,9a/2140 klockades vinnaren till. Hambo Transs R. spurtade starkt som trea i första starten för Björn Goop, medan montédebutanten On Track Piraten gick en god avslutning som fyra.


Våler Nikolai fortsätter övertyga

Några av de bästa kallbloden gjorde upp på Solvalla när Verners lopp kördes. Uppdraget att köra Våler Nikolai hade Björn Goop. Öystein Tjomslands femåring övertygar allt mer; vann på Umåker så sent som i fredags och plockade nu en ny fin skalp. Våler Nikolai följde i ryggar och satte in sin attack mitt i sista kurvan varpå han efter en snabb avslutning fångande in ledande Roli Eld kort före mål. Den senare gjorde här en stark regidebut för Daniel Redén. 1.22,6a/2140 noterade vinnaren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svalt intresse för miljonloppen på Meadowlands
Nästa nyhet
Svalt intresse för miljonloppen på Meadowlands

Svalt intresse för miljonloppen på Meadowlands

Cirka en och en halv miljon kronor väntar på vinnaren i finalen av TVG Open på Meadowlands – men bara fem hästar är anmälda till loppet. En stoduell mellan Atlanta och Manchego är att vänta.

Säsongens avslutande storlopp i Nordamerika avverkas på lördag när Meadowlands kör TVG-finalerna. Men trots en samlad prissumma om 320 000 dollar i den öppna klassen, har intresset varit svalt. Blott fem hästar finns med i startlistan. Bland dem Nancy Takters sto Manchego som här gör sin karriärs sista start – och åter ställs mot ”ärkerivalen” Atlanta.

Sorella mot äldre kamrater

Nancy Takter har chansen också i TVG-finalen vigd för ston. Här plockar hon ut sin treåringsstjärna Sorella som ska brottas mot äldre kamrater, däribland Åke Svanstedts duo Plunge Blue Chip och Felicity Shagwell. Stora pengar på spel står det också i Valley Victory och Goldmith Maid som körs för de tvååriga travarna. Åke Svanstedt är rikligt representerad i båda mötena.

Här är startlistorna (med uppsatta kuskar):

TVG Open, final, 1609 auto:

1 Atlanta – Yannick Gingras
2 Mission Accepted – Dexter Dunn
3 Crystal Fashion – Jordan Stratton
4 Manchego – Dexter Dunn (Nancy Takter)
5 Lindy the Great – Andy Miller


TVG Mares, final, 1609 auto:

1 Sorella – Yannick Gingras (Nancy Takter)
2 Pure Chance – Scott Zeron
3 Plunge Blue Chip – Åke Svanstedt
4 Felicity Shagwell – Andy Miller (Åke Svanstedt)
5 Pat Matters – Andrew McCarthy
6 When Dovescry – David Miller


Valley Victory, 1609 auto:

1 Delayed Hanover – Åke Svanstedt
2 Capstone – Åke Svanstedt
3 Incommunicado – Scott Zeron (Åke Svanstedt)
4 On A Streak – Bob McClure
5 Jack Fire – Andrew McCarthy
6 Dee’s Red Delicious – Corey Callahan
7 Bee Forever – Victor Kirby
8 Jula Muscle Pack – George Napolitano J:r (Per Engblom)
9 Type A – Yannick Gingras (Nancy Takter)
10 Fly Light – Andy Miller
11 Zenith Stride – Brian Sears


Goldsmith Maid, 1609 auto:

1 Anoka Hanover – Todd McCarthy
2 Flawless Country – Andrew McCarthy (Åke Svanstedt)
3 Wet My Whistle – Yannick Gingras (Åke Svanstedt)
4 Insta Glam – Dexter Dunn (Nancy Takter)
5 Splash Blue Chip – Åke Svanstedt
6 Beautiful Game – Andrew McCarthy
7 May Karp – Andrew McCarthy (Lucas Wallin)
8 Gold Stones – Tim Tetrick (Per Engblom)
9 Lady Chaos – David Miller

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
UET beslutar om Propulsions resultat

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson