Just nu:
15.45 Örebro 14 november: Urgent Call runt om
14.36 Klart för första PdA-testet
08.47 Lome Brage gästar Solvalla
17.08 Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?
13.17 Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant
10.15 Who’s Who redo för Paris
09.54 Villiam mot nya äventyr på Vincennes
08.25 Äntligen fullträff för Custom Cheval
15.42 Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets
09.37 Nurmos i tränartoppen

Wingait C.H. är den snabbaste vinnaren i Sverige hittills i år – nu kan det bli start i Italien. Valacken är inviterad till Gran Premio della Lotteria.

Stefan Persson-tränade Wingait C.H. har fått en smakstart på året med seger bland annat i finalen av Bronsdivisionen i februari och senast vinst på Jägersro på raska 1.09,9a – den snabbaste segertiden på svensk mark så här långt i år. Nu kan det bära av mot Italien.

Det är tränaren som via Twitter skriver att Wingait C.H. fått en inbjudan till italienska klassikern Gran Premio della Lotteria. Loppet som körs via försök och final på Agnano i Nepael den 1 maj har ett förstapris på mastiga 258 000 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 14:36, 14 november

Klart för första PdA-testet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 14 november

Lome Brage gästar Solvalla

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:15, 13 november

Who’s Who redo för Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:54, 13 november

Villiam mot nya äventyr på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 13 november

Äntligen fullträff för Custom Cheval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:37, 12 november

Nurmos i tränartoppen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:36, 12 november

Gimpanzee tar sikte mot ny titel

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tips Solvalla: ”Gul kusk med spännande gäster”

Tips Solvalla: ”Gul kusk med spännande gäster”

Tips och analyser Solvalla

Solvalla. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 5 Wreckless M.M. är effektiv i spets och laddas. Bör spetsa. 2 Vien Ici kan vara lite svår första biten och körs försiktigt.

Loppanalysen: 5 Wreckless M.M. gör årsdebut och har en spännande uppgift. Hästen har tre segrar av fyra från spets och är väldigt effektiv där. Frågan är hur statusen är. Hästen hade en sjukdomsbild för ett tag men ska nu träna fint med ett 22-jobb som snabbast och det jobbet var Waage nöjd med. Han låter uppåt och vettig chans från spets men lite ovisst är det trots allt.

2 Vien Ici var mycket bra vid segern på Valla näst senast men senast blev det galopp. Hästen är lite tokig av sig berättar Svanstedt och han ställde av hästen ett tag i hagen efter det. Nu låter det bra och det blir första gången med bike och det blir barfota bak. Vien Ici kutade en 14-tid hängande ute i spåren barfota bak så den balansen är bra. Bike ska vara ett plus tror Svanstedt. Andraspår är bra då han kan inleda lugnt i rätt spår och han tror på en vass insats bara hästen sköter sig. Svanstedt hade stor uppvisning då han reste ner till Jägersro med Baron Gift  i lördags och jag tror inte han åker till Valla om han inte är riktigt nöjd.

9 Exit Angot är stark och det är åter med Calle. 6 Ivan Pavlov har svarat för starka insatser men har varit struken för sårskada efter senast. Det vankas även barfota runt om och bike på 8 Livi Majesty.

Spelförslaget: Spännande info på 2 Vien Ici som är bra dessutom. Stark och rejäl. Jag spelar vinnare till 5.00.

Solvalla. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 1 Ekebys Ia leder ett tag. Troligt att 7 Crash Axe tidigt är framme för att överta.

Loppanalysen: 12 Master Blaster är en segerstaplare från Norrland som nu gör debut för Reijo. Hästen har inlett mycket lovande men fick sedan en del problem. Fin häst säger Reijo men inte vässad. Reijo har väl heller inte visat rätta stallformen på länge och hästen är vi dessutom messt van vid att se från tätkänning så läget är inte bra. Dessutom var det en mycket duktig tränare i Norrland som hade hästen så det är inte säkert vi får se någon större förbättring. Kan vara överlägsen här men det finns alltså frågetecken till lågt odds.

7 Crash Axe kan få spets tidigt och därifrån har hästen svarat för bra insatser. Kan bli lite het och det är då lång väg hem. Ger klent odds.

2 Pomeroll Am avslutade bra senast och det är fint smygläge med Örjan. Får nog en fin resa och avslutar bra.

11 Ufo del Rio och 9 Vikens Dome kommer från positiva insatser och är inte borta.

Spelförslaget: Inga spännande odds här även om det var oväntat med 3.00 på Master Blaster. Vill ändå inte spela på den till det oddset och står över.

Solvalla. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 3 Avena Jet öppnar snabbt och har bra spetschans. 2 Upload ska passeras och den spetsade senast. Verkar ändå inte lika snabb som Avena Jet och Upload galopperade också i en biltest inför senast.

Loppanalysen: Här tror jag att 3 Avena Jet har bra chans att komma till ledningen och därmed också ha bra chans att vinna detta lopp. Hon har varit fin i sina starter och är en riktigt fin modell. Lätt att gilla. Senast fick hon ge sig från spets men det var  mot Mascate Match som är en så kallad flygmaskin. Hon var fortsatt fullt bra Avena Jet och här ser det mycket bra ut från spets. Bra chans.

2 Upload vann från spets senast. Är stark av sig och läget är bra. Bra spår men riskerar ändå få göra en del grovjobb.

1 Mister Selfie har läget för att få en fin resa. Är lite svår av sig och lär smyga med.

Spelförslaget: 3 Avena Jet mot spets och seger bör vara lösningen av detta. Spelar vinnare till 3.50.

Solvalla. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 3 Digital Catapult med säker kusk har bra spetschans. 6 Lucky Million trivs med tätkänning och utmanar.

Loppanalysen: Här tror jag spets blir avgörande då det inte skiljer så mycket mellan flera av de mest spelade. Bäst spetschans har nog 3 Digital Catapult som vann från ledningen senast. Då startrsusningen lagt sig här så tror jag det blir ganska lugnt för Catapulten.

2 Aiakos Miguan var frän vid senaste segern och felfri blir den spännande. Hästen hade fått ett jobb efter 1.16 kort väg inför årsdebuten på bra sätt. Blev för laddad bakom bilen senast. Spännande felfri men spåret är inte bra och dessutom blir det skor runt om ikväll.

6 Lucky Million var positiv senast och trivs med tätkänning. Skulle det bli spets så kan det räcka till ny seger. Nu med lopp i kroppen.

4 Ajusco och 5 Last Pilaar är båda kapacitetsmässigt dugliga för detta lopp men de har också gemensamt att de har svåra startspår och de är inte helt stabila.

9 Vallee de Lumiere har Calle och är också rätt bra.

Spelförslaget. Jag spelar på att 3 Digital Catapult leder runt om. Vinnaroddset är 3.25.

Solvalla lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  4 Urgent Call kan vara snabbast iväg. Gocciadoro brukar bomba till ledningen tidigt eller mitt i loppen med 2 Vicario och lär göra samma här. Tidig spets är att vänta.

Loppanalysen: Alessandro Gocciadoro är tillbaka på svensk mark och i fjol hade en framgångsrik sejour på våra marker. Här har gul kusk en mycket intressant häst i 2 Vicario. Denne ser kanske inte mycket ut för världen men radar segrar på övertygande sätt. Gocciadoros hästar börjar inte kippa efter luft i onödan och det här är inget undantag. Gocciadoro brukar sända till ledningen mitt i loppen med den här och gjorde så även senast för att vinna lätt. Nu är det lång distans och det känns ofta tveksamt för italienska hästar. Vicario har jag sett vinna lätt över tre varv och det verkar inte oroa honom. Som sagt; Gocciadoros hästar blir inte trötta i första taget. Nu finns det bra svenska hästar med i loppet men från fint läge ser det upplagt ut för Italien.

6 Bucks to Burn har varit fin i regi Redén och han vann lätt senast. Nu är det årsdebut och det är tufft att begära toppform.

9 El Fitzgerald är segstark och var fin barfota runt om senast. 7 Amalia Cash avslutade bra i tufft lopp senast där Double Exposure vann. 1 Lass Revenue har drömläge då man brukar få chansen bakom Gocciadoro. 4 Urgent Call kan spetsa och greja bra placering.

Spelförslaget: 2 Vicario radar segrarna och det är stor chans till seger för gul kusk. Vinnaroddset är nästan lika med noll och inget att spela. Bucks to Burn plats är också lågt. Vi vilar.

Solvalla lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: Flera ston med bra spår som kan öppna riktigt snabbt. 5 Musique d’Inverne är rikigt snabba. Detta omdöme gäller också 2 Visa As och Gocciadoro brukar inte göra något halvdant. Visa As forcerar nog till tät.

Loppanalysen: Ny bra chans för gul kusk Gocciadoro. Hans 2 Visa As har gästat oss några gånger tidigare och varit övertygande. Hon är mycket startsnabb och burkar forceras till tät för att hålla högt tempo och hålla bra hela vägen hem. På Jägersro i juli i fjol öppnade hon första varvet efter 10,5 över full väg och höll undan före en så pass bra häst som Gustafsson. Senast i Bologna inledde hon från svårt läge. Kom fram i tredjepar utvändigt oxch kunde sedan avgöra utan problem. Vi kan lita på att formen sitter där då italienaren kommer hit med henne och hon blir svårslagen även om det finns fina svenska hästar i listan.

5 Musique d’Inverne avslutade bra vid segern näst senast. Hon är startsnabb och kan vara med från start. Hon tränar fint och bör greja en bra placering.

10 Vanessa F.B. vann från spets näst senast men räckte inte riktigt senast. 1 Quite Nice är en riktigt fin travare från bra läge i årsdebut. Vinner inte på beställning men bör få en fin resa.

8 Laura Sånna är en tuff tjej som ska räknas trots läget.

Spelförslag: 2 Visa As bör komma till spets och sedan grilla konkurrenterna. Bra chans. Vinnaroddset är 1.80. Ingen höjdare men det får duga. Spelar vinnare.

Summering spelförslag:
Solvalla lopp 4 – Vinnare 2 Vien Ici till 5.00
Solvalla lopp 6 – Vinnare 3 Avena Jet till 3.50
Solvalla lopp 7 – Vinnare 3 Digital Catapult till 3.25
Solvalla lopp 9 Vinnare 2 Visa As till 1.80

Avstå spel på:
Solvalla lopp 5 – 7 Crash Axe
Solvalla lopp 6 – 2 Upload
Solvalla lopp 7 – 5 Last Pilaar

 

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Polara är första hästen klar för Elitkampen
Nästa nyhet
Polara är första hästen klar för Elitkampen

Polara är första hästen klar för Elitkampen

Till i år har förstapriset i Elitkampen höjts till en halv miljon kronor och intresset är stort. Den första biljetten till loppet går till Finlands Polara.

Elitkampen är en av Elitloppets höjdpunkter – och i år tävlar kallbloden om mer pengar än tidigare. Förstapriset är höjt till en halv miljon, att jämföras med de 300 000 kronor som det varit sedan 2011. Sex av de tio platserna tillsätts genom inbjudningar, två från Finland, Norge och Sverige.

Den första biljetten till Elitkampen går till finske Polara, något som Solvallas sportchef Anders Malmrot bekräftar för Travronden. Polara, som vann Elitkampen för två år sedan slutade tvåa i fjol och kommer från en färsk seger i förra helgen. Malmrot menar också att både Månprinsen A.M. (för Sverige) och Lome Brage (för Norge) kommer att få wild card inom kort.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop tillbaka i sulkyn - redan till helgen
Nästa nyhet
Björn Goop tillbaka i sulkyn – redan till helgen

Björn Goop tillbaka i sulkyn – redan till helgen

Björn Goop är snart tillbaka i sulkyn. Efter ett uppehåll som blev en månad långt – dyker han upp på Vincennes till helgen.

Senaste loppet som Björn Goop körde var segern med Readly Express i Critérium de Vitesse den 10 mars. Anledningen till det var en operation av ena binjuren som genomfördes i mars. Men uppehållet blev inte särskilt långt – nu på fredag är han tillbaka.

Björn Goop är uppsatt som kusk på stallets Portland som ska starta i ett lopp på Vincennes under fredagens tävlingar på banan. Till påskhelgen lär han också vara tillbaka på allvar, med bland annat hemmabanan Färjestads tävlingar under långfredagen och en tilltänkt uppsittning bakom Bold Eagle i Prix de l’Atlantique på påskaftonen.

Läs även: Björn Goop borta en månad – efter operation

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Uza Josselyn vann i Schweiz - Sverige nästa?
Nästa nyhet
Uza Josselyn vann i Schweiz – Sverige nästa?

Uza Josselyn vann i Schweiz – Sverige nästa?

Uza Josselyn fanns med i Elitloppet förra året och nu kan hon vara på väg mot våra breddgrader igen. Under söndagen tog hon en enkel seger i Schweiz.

Förra året var den av René Aebischer tränade Uza Josselyn en av hästarna i Elitloppet och det finns indikationer på att hon är på väg mot svenska starter igen. Teamet kring stoet ska avge ett svar om en start i Olympiatravet de närmaste dagarna, berättade Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen i TV12.

Under söndagen knep Uza Josselyn årets första seger. I en enklare omgivning i schweiziska Avenches kunde hon med Gabriele Gelormini mycket enkelt avgöra i spurten för att slå övriga fyra motståndare på segertiden 1.15,6/2425. Segern var värd 5130 euro.

Det här var första starten för Uza Josselyn sedan hon slutade fyra i Critérium de Vitesse. Innan det har hon bland annat varit tvåa i Prix de France och sjua i Prix d’Amérique i vinter.

Du kan se Uza Josselyns seger här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Pastore Bob och "Piraten" i Seinäjoki-Race

Travtips

Örebro 14 november: Urgent Call runt om

Travtips
torsdag 15.45, 14 november
Vi riktar blickarna mot Örebro (eller mot dataskärmen åtminstone). Deras tävlingar omfattar en del spelvänliga lopp och jag provar med fem vinnarlir. Örebro är känd för sitt korta upplopp men enda spetsliret får bli Urgent Call som bör spetsa hem lopp nio.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.17, 13 november

Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.42, 12 november

Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.48, 11 november

Halmstad 11 november: Den småfräcke lirar Ecce

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 10.03, 10 november

Eskilstuna 10 november: Nu är det dags, ”Rödluvan”!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.53, 8 november

Eskilstuna 9 november: En Fighter i långa loppet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 17:08, 13 november 2019

Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?

STRÄNGNÄS: I år får vi minsann igen det för gammal ost. Hösten detta år är minst sagt tuff. De senaste åren har vi ju som bekant haft milda och torra höstar. Denna höst är inte att leka med. Fuktigt, kallt och riktigt blött. I alla fall här i Mälardalen. S...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson