Just nu:
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets
08.17 Stekhet Sorbet

Hoppet lever fortsatt för Who’s Who

Inte heller Prix du Bourbonnais blev någon framgång för Who’s Who. Men hoppet lever fortsatt om Prix d’Amérique. Närmast väntar det stora delmålet Prix Ténor de Baune.

När Who’s Who gjorde comeback i Prix de Bretagne 17 november, tröttnade det svenska PdA-hoppet i ledningen. I söndagens andra B-lopp, Prix du Bourbonnais, tog loppet slut efter bara några få hundra meter – sedan Who’s Who fallit över i galopp. Trots det är tränaren Pasi Aikio förhoppningsfull inför fortsättningen.

– Det löste sig jättebra från start och Örjan kom iväg strålande. Det första 200-300 meterna var smetiga och tyvärr slog han ihop och galopperade. Det var självklart olyckligt men jag är ändå nöjd med hur hästen kändes innan. Örjan sa att han var väldigt nöjd med hur han kändes så vi ger inte upp. Trots galoppen är jag fortsatt mycket hoppfull, säger Pasi Aikio till Trav365.

Prix Ténor de Baune blir nästa

Vinterns tredje start på Vincennes för Who’s Who blir Prix Ténor de Baune, ett lopp som är öppet för bara de femåriga travarna och som avgörs den 22 december. Vinnaren här får en direktplats till Prix d’Amérique.

Who’s Who lär i loppet få intressant konkurrens från en ny uppstickare från Jean-Michel Bazires stall. Det är norska stoet Calina som fått en bra start hos den franska tränaren och som så sent som i helgen vann på Vincennes. Bazire säger till Paris-Turf att man siktar på att ”göra en Looking Superb” – som ju i fjol vann Prix Ténor de Baune för att sedan bli tvåa i Prix d’Amérique.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 13:37, 02 april

Så körs Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:50, 02 april

Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:12, 02 april

Readly Express syster – glänste i kvalet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 april

”Rödluvan” på promenad

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:12, 01 april

Finske toppkusken till Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:34, 01 april

Skoglund fortsatt i täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:17, 01 april

Stekhet Sorbet

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Milligan’s School i PdA? 50/50

Milligan’s School i PdA? 50/50

Kan det bli en start i Prix d’Amérique för Milligan’s School? Den frågan lär få ett avgörande efter finalen i Gulddivisionen på Solvalla under annandag jul.

Milligan’s School har gått fram som en ångvält i höst och vunnit fyra av sina fem senaste starter, tre av dem i Gulddivisionen. Efter hästens seger över stayerdistans i Gävle Stora Pris blev frågan om en presumtiv start i Prix d’Amérique aktuell. Det låter just nu som att det skulle vara ”fifty-fifty”.

Först final i Gulddivisionen

Det är i en intervju med franska Paris-Turf som tränaren Stefan Melander berättar om de närmaste planerna för Milligan’s School. Efter en möjlig start på Solvalla den 17 december matchas hästen mot Gulddivisionens final på samma bana under annandag jul. Efter det tas beslut om det blir en ny resa till Paris; Milligan’s School har gjort en start tidigare på Vincennes, då han slutade sexa i finalen av UET Trotting Masters i höstas.

– Han kommer att vara med på Solvalla den 26 december, det är säkert, sedan får vi bestämma oss. När han tävlade på Vincennes i Trotting Masters var inte förhållanden de bästa och hästen var heller inte samma form som nu. Det är möjligt att vi provar, det känns som 50/50 nu. Jag har alltid trott att hästen skulle göra bra ifrån sig på Vincennes, säger ”Tarzan” till Paris-Turf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tim Tetrick mot Jorma Kontio - i Finland
Nästa nyhet
Tim Tetrick mot Jorma Kontio – i Finland

Tim Tetrick mot Jorma Kontio – i Finland

Den amerikanske stjärnkusken Tim Tetrick är den vinstrikaste i världen i år, men i helgen väntar en något annorlunda uppgift. Han tävlar mot bland andra Jorma Kontio – i finska Rovaniemi.

Det är det nystartade eventet Arctic Horse Race som lockat sulkygiganten från USA till norra Finland den här veckan. Tim Tetrick, som vunnit 11 425 lopp hittills i sin karriär deltar i tillställningen som pågår under hela veckan och som på lördag når sin kulmen då det ska tävlas på Mäntyvaara-banan i Rovaniemi.

Kuskarna gör upp i tre lopp

Tolv inbjudna kuskar ska då tävla i tre lopp, varav ett avgörs för kallbloden. En rad evenemang står på programmet dagarna före för de inviterade kuskarna, vilket bland annat innefattar slädtur med renar, snöskotersafari – och ett besök hos Jultomten (som ju officiellt bor i Rovaniemi).

Förutom Tim Tetrick deltar Jorma Kontio som en av nio finska kuskarna. Sveriges representant är Skellefteås Jens Eriksson medan Hans Christian Holm tävlar för Norge.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Världsmästaren slutar
Nästa nyhet
Världsmästaren slutar

Världsmästaren slutar

Med över elva miljoner kronor intjänat och segern i VM-loppet som karriärens självklara höjdpunkt är det färdigtävlat för Cruzado dela Noche. Nu blir det jobb som avelshingst i Sverige.

Totalt bestod tävlingskarriären av 16 segrar på 68 starter och strax över 11,6 miljoner kronor intjänat. Men nu slutar förra årets världsmästare Cruzado dela Noche att tävla. För sjuåringen väntar nästa säsong en framtid som avelshingst; han kommer stallas upp på Vomb och priserna är satta till 3000 plus 25 000 kronor. Det skriver ägarna Stall Courant på Twitter.

Blev världsmästare

Cruzado dela Noche tävlade som två- och treåring i USA hos Nancy Johansson och var då bland annat trea i Peter Haughton Memorial och med i försöken till Hambletonian. Inför fyraåringssäongen kom Cruzado dela Noche till Sverige och Stefan Melander i vars regi hästen var trea i Sprintermästaren, vann Grosser Preis von Deutschland och Copenhagen Cup samt deltog i Elitloppet.

Under förra året återkom Cruzado dela Noche till födelselandet och vann för Marcus Melander alltså VM-loppet värt en halv miljon dollar. I år märks bland annat segern i Cutler Memorial bland framgångarna.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Halmstad: Formen på topp för Eklundh
Nästa nyhet
Halmstad: Formen på topp för Eklundh

Halmstad: Formen på topp för Eklundh

André Eklundh har visat härlig sulkyform den senaste tiden. Måndagens tävlingar i Halmstad blev inget undantag – kusken lämnade banan med två segrar.

André Eklundh går mot ett fint år såväl som tränare som kusk och när Halmstadtravet tävlade under måndagskvällen – blev det en dubbelseger. Åbytränaren inledde med egentränade Gal Gadot Racing (e. Up And Quick) som stod för en överraskning i ett treåringslopp för ston. Efter en inledning i rygg på ledaren övertog ekipaget spets efter ett halvvarv och var sedan ohotad från den positionen.

Eklundhs nästa vinnare hämtades från Christoffer Erikssons stall, som också fått fin snurr på sina hästar. Fyraårige valacken Barista Oak noterades för sjätte årssegern efter att ha tagit över ledningen i första sväng, stuckit undan över sista bortre och i riktigt fin stil säkert försvarat sig före Global Writer över upploppet. Segertiden stannade vid 1.15a blankt på 2140 efter 12,5-tempo sista 500.

Patos Rose spräckte segernollan

En skrällvinst levererade Patos Rose, styrd av Henriette Larsen. Det femåriga stoet från Ricardo Bianchis träning slog här till med karriärens första seger – och det var en rejäl insats. Patos Rose gick till ledningen direkt, samtidigt som favoriten Gameboy Pellini felade, men blev samtidigt väl pigg på kuppen och drog undan med flera längder. Det, och den långa distansen till trots, höll Pato-dottern kommandot hela vägen.

Peter Untersteiner skulle förstås också ha en seger på hemmabanan. Very Many Legs gjorde andra starten efter ett litet uppehåll och var nu segermogen. Från tillägg tog stoet sig raskt fram för att överta täten efter 500 meter – och sedan var loppet i praktiken avklarat.

Copaca Banana tillbaka på topp

Tillbaka som vinnare efter att ha fått ett lopp i kroppen var även Maria Rosenbergs duktiga Copaca Banana som rattades till segern av Kim Eriksson. Valacken fann tredje par utvändigt, tassade med framåt på sista bortre och vreds till attack ur sista sväng. Copaca Banana avgjorde säkert i striden före länge ledande Poem in Motion.

Stenhårt i mål blev det när Åbyamatören Håkan E Johansson satte dit Rocky Bear till hästens andra raka seger. Ledande favoriten Bankrobber såg ut att hålla hela vägen, men i de sista stegen fajtade Rocky Bear ner sin motståndare till segern.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grattis, "Ludde"!

Travtips

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Travtips
torsdag 10.05, 02 april
Torsdag Rättvik Lopp: 1 4 Shadows Yankee var läcker vid segern senast (i billigt gäng i och för sig) och verkar vara rätt sort. I debuten. Det var ett år sedan så det fanns viss anledning att kolla läget med Kim Pedersen. Han låter klart nöjd. Hästen drabb...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 13.54, 30 mars

Färjestad 30 mars: Forss får förhoppningsvis fint Färjestads-flyt

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson