Att vara eller inte vara, det har varit frågan inför Elitloppet för Your Highness. Nu lämnar Fabrice Souloy klartecken – och hästen ska köras av Franck Nivard.

Fullständig succé i Frankrike, triumf i Olympiatravet och sex raka segrar. Svenska stoet Your Highness är en av Europas hetaste hästar för dagen.

Efter segern i Olympiatravet delades en inbjudan till Elitloppet ut, men det har diskuterats om det sjuåriga stoet verkligen ska vara med där.

Souloy kommer. Foto: ALN

Nu verkar det dock definitivt. Tränaren Fabrice Souloy säger till Trav 365 att Your Highness kommer att medverka på Solvalla.

– Hon kommer att gå till Elitloppet. Hon ser väldigt fräsch och fin ut och jag tror att hon kommer att vara på topp till Elitloppet. Givetvis måste allt vara på topp med henne, vi startar inte en häst i Elitloppet som inte är 100 procent, säger Fabrice till Trav 365.

Nivard kommer. Foto: ALN

Stall Souloy har dessutom Un Mec d’Héripré i Elitloppet. Your Highness genrepar inför Solvalla i Copenhagen Cup på söndag.

Då, liksom i Olympiatravet, är det Björn Goop som sitter upp men i Elitloppet blir det fransk kusk.

Till Trav 365 säger Fabrice Souloy att det blir Franck Nivard som ska köra Your Highness. Det till trots att han enligt tidigare uttalande ”vägrar att köra i Sverige” efter diskningen av Un Mec d’Héripré i Hugo Åbergs 2014.

Läs även: Nivard nobbar Olympiatrvet – vägrar köra 

Läs även: Spår åtta för Your Highness i Copenhagen Cup

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Mosaique Face och Magic Tonight i Gävle

Mosaique Face och Magic Tonight i Gävle

Ett riktigt spännande möte ser ut att bli verklighet redan veckan före Elitloppet. Magic Tonight ska möta Mosaique Face i Prins Daniels lopp.

Drygt två veckor kvar till Elitloppet och platserna fylls sakta men säkert. Nästa lördag, den 21 maj, kommer minst en biljett att delas ut på Gävletravet.

Då avgörs enligt traditionen Prins Daniels lopp, som också är Gulddivisionens final. Vinnaren får en automatisk plats i Elitloppet åtta dagar senare.

Magic Tonight bjuder på magi i Gävle? Foto: ALN

Gävletravet disponerar över ett antal wild card till loppet och har fått klart med två riktiga toppdjur. Fjolårets etta och tvåa i Elitloppet är nämligen klara: Magic Tonight och Mosaique Face.

Dessutom är Allaballakaitoz, som vann i rikstotons högsta klass i lördags, klar för start. Inkvalade är även On Track Piraten och Nahar, men om de startar i Gävle bestäms först efter Algot Scotts Minne som körs på Åby denna lördag.

Inkvalade, men som avböjt start, är B.B.S. Sugarlight och Your Highness. Den senare startar i Copenhagen Cup på söndag och är inbjuden till Elitloppet.

Prins Daniels lopp är känt för notoriskt snabba segertider och loppets vinnare brukar dyka upp långt fram i Elitloppet veckan senare. Här är de senaste fem vinnarna:

2015: Mosaique Face, 1.09,0
2014: Truculent, 1.09,5
2013: Nahar, 1.09,7
2012: Brioni, 1.09,8
2011: Viola Silas, 1.10,9

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Mantorp

Torsdag: V4-tips till Mantorp

V4 Mantorp 12/5

Omgången: Mantorp bjuder på en spelintressant V4-omgång där jag garderar de stora favoriterna. Jag spikar istället min idé Camp Nou i den andra avdelningen som jag tror har en jättebra vinstchans utan strul. Han är rejält kuskförstärkt till den här starten och en rolig spik till omkring 10 %.

Spiken

11 Camp Nou (V4-2) Bästa hästen, kuskplus och enklare motstånd!

V4-förslag
1-3-4-7-12 (5-2)
11 Camp Nou (5-7)
1-2-3-6-9-10-11 (7-8)
Alla 15 hästar (9-3)

5x1x7x15= 525 rader/ 1050 kronor

LD-förslag

11 – 2 400 kronor

11 – 1,3,6,9,10,11 100 kronor

Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 12. B: 4-1-3-7. C: 5-2-11-6-10-9.

Spetsanalysen: Right for Glory har bra chans att försvara sitt innerspår. Tror sedan att Söderholm är intresserad att köra där.

Loppanalysen: 12 Burning Line Gral blir klar favorit i inledningen och det är inte fel. Hästen har gjort fyra starter i år och vinnarna i dessa lopp har varit Kalle, Boys Going In, Attack Diablo och Naglo’ del Nord. Några sådana motståndare finns verkligen inte här och Burning Line Gral gick fullt godkänt senast via 10,5 sista 700. Det känns som att han är på gång och utgångsläget med springspår på dubbla tillägg med bara två hästar på mellanvolten kan bli bra. Det är trots allt längesedan hästen vann lopp så jag provar att gardera med mina fyra B-hästar.

4 Donovan Boko gör en spännande debut för Tobias Modig och hästen är grundkapabel.

1 Right for Glory har gjort tre starter i år och gjort det godkänt. Fint läge och från spets eller rygg ledaren kan han ta sin första seger.

3 Robban M.J. har inte fungerat på slutet men är bra de dagar han gör det. Bäst i spets och även om jag tror det blir svårt att hitta dit är han värd ett streck.

Sista strecket till 7 Mystery Love som är åter på svensk mark efter en Frankrike-sejour. Hästen är vass på speed och löser det sig under vägen spurtar han ner många över upploppet.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 11. B: 5-7-4-1-6-9-10-12-2-8-3. C: -.

Spetsanalys: Diamanti Bob öppnade bra näst senast och jag tror att Haugstad skulle kunna fånga upp Tortuga som kommer att laddas för spets. Ändå knapp fördel den sistnämnda och där vill Claes Svensson köra i ledningen.

Loppanalys: Ett fyraåringslopp som verkar bli jämnspelat och då väljer jag att ta ställning och gå rakt ut på min idé 11 Camp Nou. Flirtin Man-sonen var visserligen tveksam senast då han tappade mycket som hårt betrodd i ett Dagens Dubbel-lopp på Halmstad. Jag räknar dock med att tränaren har hittat förklaringen till den sämre insatsen då man startar så tätt. Det var tredje starten för året senast och gången före var han riktigt bra då han visserligen fick ge sig till slut men öppningen blev tuff då. Söderkvist upp istället för Knutsson känns som ett jätteplus och strular det bara inte längs vägen tror jag att hästen bara visar sig vara bäst. Spik till rätt låga spelprocent!

Bakom är det öppet även om 5 Tortuga säkert leder länge om hon lyckas ta sig till spets. Hon sköt till godkänt senast efter sen lucka men jag har inte blivit särskilt imponerad av henne tidigare.

Tidig vid gardering är också 7 Lovely Boy som är rejäl men nu är det nog stor risk för vingel.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 2. B: 10-9-3-1-6-11. C: 7-8-5-11-4.

Spetsanalys: French Call öppnar snabbt och är den solklara spetsfavoriten.

Loppanalys: Lunchens bästa lopp där vi även hittar omgångens största favorit i 2 Countrygirl Ås. Hon har varit riktigt rejäl på slutet och normalt har hon en jättechans att vinna ett sådant här lopp. Nu ska hon dock gå med skor då man siktar på start under Elitloppshelgen och även om hästen presterat bra med skorna på är det ändå ett litet minus. Det rensar bra om hon skulle förlora och jag provar att gardera.

10 George Sånna har jag jagat en del utan framgång. Senast hamnade han i dödens och höll klart godkänt men var utan chans. Åttaåringen är bättre när han får gå i ryggar och får han det kommer han att spurta förbi många över upploppet.

9 Alec Hornline var fin senast vid enkel seger. Det var andra starten i ny regi och hästen är säkert ännu bättre nu. Bäst i spets i tidigare regi och lite svårbedömd när han nu lä få attackera bakifrån. Tycker ändå att han är ett tidigt bud.

3 Devs d’Amerique har mycket bättre form än raden och får Söderkvist upp i sulkyn igen.

1 Impression gör debut för Peter G Norman och han verkar vara nöjd med jobben. Streckas från ett fint utgångsläge.

Sista strecken till 6 French Call som säkert provas i ledningen igen (kan gå om hon får dämpa en bit) och 11 Star Gwen som har sett fin ut som fastlåst på slutet.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 9-3. B: 12-1-6-7-1-5-14-2-11-8-13-4 C: 10.

Spetsanalys: Loc Pertina har vettig chans att försvara sitt innerspår. Make Me Rich ställer nog en tidig fråga men jag är inte säker på att Högström vill släppa.

Loppanalys: Ett vidöppet lopp ingående i Svensk Travsports Grundserie avslutar och jag helgarderar. Jag tycker dock att två hästar höjer sig något och den som vill gå kort kanske kan chansa med bara dessa två.

Tipset till 9 Golden Jubilee som har gjort tre starter i år och senast visade hon bra fart mellan galopperna. Gången före avslutade hon bra via underkant 11,5 sista 800 och sköter hon sig tror jag att hon rundar samtliga. Det är dock långt ifrån säkert då det känns som att hon kan fela lite varsomhelst och spår fyra i volten är inte heller bra.

Håller även upp 3 Make Me Rich i A-gruppen och hon var bra senast då hon vann direkt för sin nya tränare. Man ska lätta hästen lite i balansen och dessutom hoppar Carl Johan Jepson upp i sulkyn vilket känns spännande. Lyckas han forcera Scarlet Knight-dottern till spets blir hon svårslagen men hon kan vinna med annat upplägg också.

Bakom är det som sagt vidöppet och det skiljer inte mycket mellan första och sista B-hästen.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Mantorp: "Men det är kanske ingen spik"
Nästa nyhet
V4 Mantorp: ”Men det är kanske ingen spik”

V4 Mantorp: ”Men det är kanske ingen spik”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon var klart duktig senast och verkar fin. Nu spar vi hovarna inför en start Elitloppshelgen så det blir skor runt om. Hon tappar nog lite i startsnabbhet men jag hade ändå inte tänkt ladda då French Call är så startsnabb. Visst kan hon besegra dessa med skorna på men det är kanske ingen spik, säger Claes Svensson om Countrygirl Ås (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Mantorp. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 RIGHT FOR GLORY – Han har gjort jättefina lopp på slutet och upphämtningen efter galoppen senast var riktigt bra. Han kommer mer och mer och jag tycker också att han börjar visa lite mer moral. Det var sisådär med den förra året men nu har vi väldigt intressanta förutsättningar. Jag vill gärna komma till ledningen och kör där eftersom formen är så pass bra som den är. Det lutar också åt att vi rycker alla skorna, säger Lars-Åke Söderholm.

3 ROBBAN M.J. – Det ser bra ut. Hästen tränar bra och kan öppna snabbt. Jag ser väl ingen som ska kunna ta emot i jakt på ledningen. Synd bara att han har dåliga hovar och det blir åter skor runt om, säger Fredrik Lennartsson.

4 DONOVAN BOKO – Han har jag haft nu i ett par månader och han känns helt okej i träningen. Vad jag fått veta är detta är ganska så bra häst i grunden men nu vill jag mest se att han fungerar fullt ut. Vi möter dessutom några dugliga motståndare och jag ligger lågt. Skor runt om, säger Tobias Modig.

7 MYSTERY LOVE – Han har varit hemma i tre veckor nu efter sitt Frankrikeäventyr och känns pigg och fin. Det blev ett par galopper på slutet där nere och det är lite svårt att veta vart jag har honom. Han behöver alltid ett lopp på väntan för att komma till sin rätt och på sin grundkapacitet ska han ändå kunna duga långt om det löser sig. Skor runt om, säger Peter G Norman.

12 BURNING LINE GRAL – Han är väl inte som i fornstora dagar och jag ligger lite lågt. Dessutom är han väldigt svår med voltstart så det är galopprisk. De har ändrat en del i träningsupplägget med honom samt fräschat upp honom så får vi se om det blir bättring. Åtminstone barfota fram, säger Rickard Svanstedt.

Lopp 2, V4-2

1 MARILUCK – Hon spurtade bra senast igen och behövde nog det loppet. Hon var nämligen åtgärdad innan den starten och jag tror hon kommer vara vassare nu. Läget är bra och jag hoppas hon kan öppna så pass snabbt att hon håller upp rygg på ledaren. Hon är allra bäst på rulle och har tidigare visat många finfina avslutningar efter smygresor. Helt borta tycker jag inte att vi är om det skulle stämma på vägen. Inga ändringar, säger Tobias Modig.

2 DIAMANTI BOB – Hon har inte riktigt haft den rätta uppfattningen tidigare men nu börjar det lossna. Hon var duktig vid segern i ett breddlopp på Örebro och spurtade sedan bra som tvåa på Mantorp. Vi lottades till fina förutsättningar med tanke på att hon är startsnabb och jag tror på en framskjuten placering. Barfota runt om igen, säger Stefan P Pettersson.

4 CAFU BOKO – Han hade stått på tur för seger ett tag och kunde äntligen vinna sist efter en stark prestation. Han känns fin efter det och hästen har väl egentligen gjort fina insatser varje gång. Plumpen kom på Åby då han hade halsproblem och jag tror mycket på min häst. Han går från alla positioner och han dyker säkert upp där framme den här gången också. Troligen kör vi barfota bak igen vilket fungerade perfekt sist men det bestäms efter värmningen, säger Jens Laursen.

5 TORTUGA – Vi plockade bort käken på henne senast och hon blev mycket rappare. Vi ändrar inte på något från senast och jag provar från start. Denna gång är jag inne på att köra henne i spets om vi kommer dit. Hon kan duga, säger Claes Svensson.

6 HUSH TEEMER – Han brukar vara seg men senast var det klar bättring och nu rycker vi dessutom alla skorna på honom. Det kan vara intressant så det kan vara en luring, säger Rickard Svanstedt.

7 LOVELY BOY – Han agerade mest trögt senast men vi kollade upp honom efter det och det hade sina förklaringar. Nu känns han fin igen och hästen har annars varit bra i samtliga starter. Detta verkar vara en liten krigare men nu tycker jag vi ställs mot tufft motstånd och jag ser honom inte som ångor hett segerbud. En plats bland de tre främsta är inte omöjlig och vi kör med skor runt om, säger Jesper Hedqvist.

9 HALL OF FASHION – Han verkar uppåt och hästen visade fin kapacitet i fjol. Löper han upp till det så kan han plocka ner många till slut. Erik tog delvis på sig galoppen senast då han överforcerade hästen något och det var en bra placering som rök. Han springer och bryter i kurvorna något så man kan inte vara ute i spåren med honom. Spåret kan därmed passa bra. Vi kör barfota fram, säger Viktor Svanstedt.

Lopp 3, V4-3

1 IMPRESSION – Hon har varit hos mig ett tag nu och kom i fint skick från Hans-Owe. Vi har mest kört henne på sandbanan och sen testat hon i två lite snabbare jobb. Det ska bli intressant att se vad hon kan uträtta direkt och läget är perfekt för att smyga. Vi kommer köra barfota runt om idag, säger Peter G Norman.

2 COUNTRYGIRL ÅS – Hon var klart duktig senast och verkar fin. Nu spar vi hovarna inför en start Elitloppshelgen så det blir skor runt om. Hon tappar nog lite i startsnabbhet men jag hade ändå inte tänkt ladda då French Call är så startsnabb. Visst kan hon besegra dessa med skorna på men det är kanske ingen spik, säger Claes Svensson.

6 FRENCH CALL – Hon fick ett alldeles för tufft lopp senast och jag tycker hon är ursäktad. Form har hon haft länge nu och jag tycker detta ser spännande ut. Ledningen blir det säkert och jag tror Tobias kör där idag eftersom det inte finns så många vettiga att släppa till. Barfota fram, säger Jesper Hedqvist.

9 ALEC HORNLINE – Det är en rätt bra häst och jag är nöjd med honom för dagen. Han lär prestera bra och sedan får vi se om Claes häst är för bra. Barfota fram, säger Rickard Svanstedt.

11 STAR GWEN – Hon har en missvisande rad efter att ha suttit fast senast och varit riktigt bra efter galopp i starten innan det. Jag tror att hon är sämst tvåa på Örebro om luckan kommit i tid och hon är ett kul outsiderbud. Skor runt om, säger Jesper Hedqvist.

Lopp 4, V4-4

3 MAKE ME RICH – Hon gynnades av bilstart senast för felfri avgång och jag tog det lite lugnt. Hon höll farten bra, vilket inte alla andra gjorde i loppet. Hon är lite skör av sig och tas lugnt men inget tyder på att hon ska vara sämre nu. Däremot är det tuffare nu. Hon var lite tung senast och lättas i frambalansen. Calle får ta det lite lugnt från start, säger Markus Hamberg.

7 PENELOPE FACE – Det är en hygglig häst som varit ifrån men hon sköter träningen på bra sätt inför detta. Känslan är ändå att det kan behövas lopp i kroppen. Hon är lite svårbedömd. Det blir skor runt om, säger Tino Ärling i stallet.

9 GOLDEN JUBILEE – Hon är riktigt kapabel men har svårt att hålla sig till rätt gångart. Jag tror nog at jag har en av de bästa hästarna i fältet och fartmässigt duger hon i klassen. Sköter hon sig är hon säkert med i matchen och vi kör med samma utrustning, säger Stefan P Pettersson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nuncio till Elitloppet: "I det närmaste klockren"
Nästa nyhet
Nuncio till Elitloppet: ”I det närmaste klockren”

Nuncio till Elitloppet: ”I det närmaste klockren”

Nuncio kommer obesegrad i år till Elitloppet. Superstjärnan lunkade hem Meadow Roads lopp på 1.10,3 – och fick till slut sin rosa biljett.

Någon fara på taket var det aldrig. Nuncio såg finare ut än någon gång tidigare i år när han utan större åtbörder fixade segern i Meadow Roads lopp på Solvalla. Förutom ett förstapris på 100 000 kronor adderades en biljett till Elitloppet i prispotten.

– Det är klart att vi ska försöka att prova där, men mycket kan ju hända. Jag ville i alla fall att han skulle få ett lite lättare jobb i dag, och det löste han fint, sa Stefan Melander i vinnarcirkeln.

Elitloppet nästa. Foto: ALN

Vad som skulle hända i starten hade det spekulerats i en del före loppet. När bilen väl lämnade fältet blev det en jämn start där Västerbo HighFlyer spetsade från innerspår.

Nuncio höll enkelt ut sina utvändiga motståndare och Stefan Melander valde att vrida på till attack direkt. Efter att ledaren nått första 500 efter 07,8 körde Nuncio sig till ledningen.

Food Money var den som fick syna dödens. En inte allt för angenäm uppgift. Nimbus C.D. landade som trea i andraspår. Nuncio passerade kilometern efter 1.10 blankt.

Ut ur sista sväng lät Melander sin kanontravare löpa på rejält och några diskussioner om segern var det aldrig. Nuncio steppade undan på väldigt enkelt sätt och visade heller inga tendenser att bryta ut som vi sett i slutskedet av tidigare lopp.

– I dag var han otroligt fin, springa 10,3 så där enkelt. Jag hade full kontroll utåt och valde att gå fram tidigt. I dag var han i det närmaste klockren; han fick öppna sig de sista 200 meterna och det gjorde han enkelt. Han är ruskig den här hästen, sa ”Tarzan” i segerintervjun.

Segertiden noterades till 1.10,3a över 1640 meter. Och nog fanns det gott om krafter kvar. Västerbo HighFlyer, i denna sin andra årsstart, avslutade fint från vinnarhålet som tvåa på 1.10,6.

Nimbus C.D. gick även han en riktigt fin avslutning och kom i mål som trea på 1.11. Food Money kunde inte följa vinnaren över upploppet och fick denna gång nöja sig med fjärdepriset, på 1.11,2.

Nuncio och Stefan Melander fick, som väntat, en inbjudan till Elitloppet direkt i vinnarcirkeln. Nuncio kommer att komma till det loppet med sex raka segrar i bagaget.

Du kan se loppet här. 

***

…Stefan Melander årsdebuterade i ett fyraåringslopp även spännande jänkaren French Laundry, men denne kunde inte komma i närkamp med ledande och vinnande In Vain Sund som vann lätt på 1.13,2a över 2140 meter.

…Ett vasst kallblodslopp kördes på Bergsåker och fick se Odin Tabac med elegans ta hem andra raka. 13-åringen anförde i tufft tempo och släppte aldrig någon nära in på skinnet. Segertiden blev strålande 1.20,0a över 1640 meter. Tekno Odin tvåa från dödens och Smedheim Solan trea.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stefan Hultman: "Vintern har varit fruktansvärd"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson