Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Helvass Ultion Face

Ultion Face hade övervintrat väl. Adrian Kolgjinis fyraåring var inte särskilt påpassad på toton – men visade sig vara i sin egen klass. En riktig höjdare till årsdebut när Margaretas Tidiga Unghästserie kördes på Solvalla.

Fyra avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie var en god anledning till att väl valda delar av den tre- och fyraåriga eliten flockades på Solvalla under söndagen. En häst som ordentligt stärkte aktierna inför kommande högsäsong var Adrian Kolgjini-tränade Ultion Face (e. Joke Face). Från ledningen var fyraåringen aldrig ens i närheten av förlust.

Ultion Face tog här sin första seger sedan den i Sommarfavoriten i juli. I sin första start på lite mer än fyra månader skickades hästen direkt till spets, öppnade 11,7 första 500 och fick den betrodde Digital Summit utvändigt om sig. Fast varken den eller någon av övriga kunde göra sig gällande – 500 meter från mål begärde Kolgjini lite extra av sin häst som svarade med att direkt rycka undan.

Motståndet kom aldrig i någon farlig närhet, Ultion Face passerade mållinjen på nya rekordet 1.12,7a över 2140 meter på lätta hovar. Digital Summit grejade andrapriset på behörigt avstånd, före Rally Hans som gjort loppet i andra utvändigt. Belker blev femma, medan årsdebuterande Byhthebook tog sjättepriset efter en godkänd avslutning från de bakre regionerna.


Alaska hetast i årsdebuten

En som också blir att räkna med i år är fjolårets Oaks-tvåa Alaska Kronos (e. Trixton). Örjan Kihlström körde det av Daniel Redén tränade stoet till segern i fyraåringsklassen. Alaska Kronos ledde från start till mål efter att ha varvat på 15,4 och höll undan precis före en mycket starkt avslutande Ganga Bae som också hon levererade en årsdebut med stort plus i kanten. Dior Ima trea från vinnarhålet, före fint spurtande La Plus Belle. 1.13,9a/2140 passerade vinnaren mållinjen på.


Clockwork klockren vinnare

Från Joakim Elfvings stall hämtades vinnaren i MTU för treåriga ston. Ulf Eriksson rattade Clockwork (e. Zola Boko) som fick en fin resa i det hårda utgångstempot, placerade i andra par utvändigt. Mitt i sista sväng hittade man loss, styrde på direkt i fjärde spår och avgjorde i god tid innan mål, före invändigt kvickt avslutande Martha Zon. Loppets favorit Barbro Kronos fick se segerraden bruten, men gick en bra spurt efter en strulig resa sist i fältet och blev trea. Vinnaren noterade 1.14,5a/2140.


Forever Melon från spets

Ledningen från start till mål var framgångsreceptet för Christoffer Eriksson-tränade Forever Melon (e. Infinitif) i treåringsklassen för hingstar och valacker. Örjan Kihlström skötte tömföringen bakom vinnaren som här tog tredje segern i karriärens femte start. Billions nådde fram i dödens med varvet kvar och utmanade ettrigt upploppet ned – men kunde inte ta sig förbi. Önas Prince fann luckan från vinnarhålet alldeles för sent. Jättelöftet Selected News kom här aldrig till start. Vinnande Forever Melon klockades till 1.15,7a/2140.

300 000 kronor var förstapriset i samtliga avdelningar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:12, 06 juni

Handsome Brad slog till

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:27, 06 juni

Enino du Pommereux fick Cleangame på fall

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 09:19, 06 juni

Redéns ord om Propulsion

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 19:59, 05 juni

🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 11:12, 05 juni

Elitloppshästar till Boden

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:06, 05 juni

Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 12:40, 04 juni

Propulsions avkommor påverkas inte oavsett beslut

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Travsporten fortsätter

Travsporten fortsätter

På fredagen förbjöd regeringen sammankomster för fler än femtio personer. Beslutet påverkar inte travet. Det bekräftar nu Svensk Travsport. Travtävlingar räknas som en arbetsplats.

Regeringen fattade under fredagen beslut om ett förbud mot sammankomster för fler än femtio personer. Det efter en hemställan från Folkhälsomyndigheten. Den nya regleringen kommer dock inte att gälla travsporten. Travtävlingarna i Sverige fortsätter tills vidare då de räknas som en strikt arbetsplats. Det bekräftar Svensk Travsport senare under eftermiddagen.

Travet en arbetsplats

– Vi delar självklart den oro som finns för ökad smittspridning i samhället och vikten av omsorg för riskgrupperna. Sedan den 12 mars är travtävlingar en strikt arbetsplats för travets tränare, kuskar, hästskötare och banpersonal – inte en allmän sammankomst. Tävlingarna sker utomhus, på stora ytor och utan fysisk kontakt. Vi vidtar ytterligare åtgärder för att säkerställa arbetsmiljön i samband med travtävlingar, säger Maria Croon som är vd vid Svensk Travsport, i ett pressmeddelande.

Svensk Travsport har infört en mängd åtgärder i avsikt att minska riskspridningen, bland annat att från den 12 mars och tills vidare avverka alla tävlingar med stängda publika områden och ytterligare restriktioner kring stallbacken.

Flera faktorer ligger bakom

Att man väljer att fortsätta arrangera travtävlingar beslutas genom ett antal olika faktorer. Så som att travbanan räknas som en arbetsplats, travtävlingarna är inte en sammankomst, arbetet utförs utomhus och över stora ytor och innebär ingen fysisk kontakt.

– Många tusentals i Sverige har travsporten som sin verksamhet och arbetsplats. Vi värnar om alla dessa människors möjlighet till försörjning samtidigt som vi förhåller oss till det allvarliga läget samhället befinner sig i. Det är viktigt att verksamheter som kan fortsätta på ett säkert sätt också gör det, säger Maria Croon.

Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen och om myndigheterna ger ytterligare restriktioner att följa dessa.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hail Mary lattjade i årsdebuten
Nästa nyhet
Hail Mary lattjade i årsdebuten

Hail Mary lattjade i årsdebuten

Högst lovande fyraåringen Hail Mary begav sig mot Bergsåker för årsdebut under fredagen. En uppgift som Robert Berghs Derby-hopp löste enkelt när det väl kom till kritan.

Med fem segrar på sex starter i fjol som treåring seglade Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) upp som en möjlig utmanare till stallkamraten Power och den övriga kulleliten i höstas. Efter att inte ha setts på banan sedan segern i Kriterierevanschen i november – gjorde talangen spännande comeback vid Bergsåkers lunchtävlingar på fredagen.

Vaknade till på sista bortre

En uppgift som Hail Mary redde ut lekande lätt – till slut. Robert Bergh lät storfavoriten sakta men säkert fram jobba fram mot dödens och när kusken väckte upp sin häst 600 meter kvar skedde en omedelbar scenförändring. Hail Mary hade avgjort loppet redan in i sista sväng och lämnade sitt motstånd med många längder. Övertygande årsdebut vilket resulterade i seger på 1.14,7a/2640 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norge inför karantän
Nästa nyhet
Norge inför karantän

Norge inför karantän

I Norge har travsporten stått stilla de senaste två veckorna. Nu kan norska tränare och kuskar heller inte tävla i Sverige. Införda karantänsregler gör en resa till Sverige i praktiken omöjlig.

Sedan den 12 mars valde man från norskt håll att avlysa alla travtävlingar i landet som i ett led att stävja corona-pandemin. Norsk travsport ligger nere till efter påskhelgen, då man ska ta ställning på nytt. Norska tränare har dock fortfarande haft möjligheten att åka över till Sverige, även om det norska travförbundet avrått från det. Nu skärps reglerna ytterligare.

14 dagars karantän väntar

Under onsdagen meddelade Det Norske Travselskap att man nu också inför krav på karantän efter att man deltagit i svenska travlopp. Det efter ett regeringsbeslut om att samtliga personer som kommer till Norge från utlandet har karantänsplikt i två veckor. Undantag görs för bland annat varu- och persontransporter samt för arbetspendlare som måste åka över gränsen för utföra sina jobb. Till någon av de grupperna inkluderas inte kuskar och travtränare. Det slår det norska travförbundet fast i ett pressmeddelande.

Under perioden av karantän i Norge, tillåts heller inte berörda personer att nyttja anläggningar vilka är finansierade av Det Norske Travselskap eller till förbundet knutna sällskap.

– Vi uppmanar DNT:s medlemmar och licensinnehavare starkt att överväga den extraordinära situationen som vårt land befinner sig i och lojalt följa myndigheternas råd och instruktioner, skriver förbundet i pressmeddelandet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gävle: Tolvåringen glänste - på 1.10,1
Nästa nyhet
Gävle: Tolvåringen glänste – på 1.10,1

Gävle: Tolvåringen glänste – på 1.10,1

Gävletravet bjöd på en för årstiden riktigt fin tävlingskväll – men det var en tolvårig krigare som blev den stora snackisen. Picasso drog till med 1.10,1 – en tangering av landets snabbaste segertid i år.

Det var lite drygt ett och ett halvt år sedan som Picasso besökte vinnarcirkeln senast, men i Gävle på torsdagen var det dags igen. Den tolvårige valacken levererade, för sin tränare Troels Andersen, en insats i den högre skolan när han i ensamt majestät passerade mållinjen på 1.10,1a/1640 meter – en tid som endast Disco Volante mäktat med i Sverige i år.

Farten hölls förstås stenhård i snabbloppet där Picasso fick en perfekt inledning i andra utvändigt, medan uret visade på 07,9 första 500. Efter ett varv avverkat gav den pigge gamlingen sig till känna – gick till snabb attack (10,8 första 1000) och rundade fram till ledningen in mot sista sväng. Motståndet var sedan aldrig i närheten att komma i fatt, sedan Picasso svarat med 08,8 sista 500.

Admiral As – ett stort löfte

Reijo Liljendahl har ett verkligt ämne i Admiral As. Den fyraårige italienaren tog karriärens 8:e seger i 10:e starten när han säkert hemförde ett försök i Norrlands Grand Prix. Ulf Ohlsson styrde Ready Cash-sonen till spets, avslutade sista 500 i 1.10-tempo och passerade mållinjen i mycket fin stil på 1.13,1a över 2140 meter. Favoriten Global Adventure låg fortfarande sist i fältet, då aktionen föll ur i sista svängen.

…Tioårige Lukas Bris ordnade hemmaseger. För Oskar Kylin-Blom gjorde hästen loppet i tredje par invändigt men tråcklade sig ut mot dödens in i sista sväng. Därifrån höll valacken undan i en tät avslutning.

…Utklassning i ungdomsloppet genom Very Charming, körd av Linn Stolt. Från ledningen tackade man för sällskapet redan varvet kvar – för att vinna överlägset. Claes Sjöström tränar sexåringen som tog 3:e segern i årets 4:e start.

Pydin såg sin chans

Försöket i Dubbelcupen såg valda delar av kallblodseliten göra upp, men då favoriten Tangen Haap ägnade sig åt galopp in i första kurvan – såg Pydin sin chans. Ulf Ohlsson sände omedelbart på Niclas Torstemos stridsvagn som övertog ledningen efter 600 meter. Ledaren uppvaktades ivrigt av den tappre Steinfaks som gjort sista varvet först ute i tredjespår, men Pydin höll undan på 1.23,0/2160.

…Sleipner Cup för fyraåringarna blev en galoppfylld historia där både comebackande Kriterie-ettan Bäcklös Uriel (sedan trea i mål) och favoritspelade Tekno Jerven ägnade sig åt fel gångart. En som skötte sig prickfritt var emellertid Jan-Olov Perssons Järvsö Elling som säkert kunde avgöra före Alfa Lina, efter att ha gjort sista varvet i dödens. 1.26,6/2160 var vinnartiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Rödluvan" i årsdebut

Travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson