Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Helgafell övertygade i comebacken

Philippe Allaire har en av Frankrikes mest intressanta treåringar i Helgafell. Efter tre månaders uppehåll var talangen tillbaka i segertagen när han vann Grupp 2-loppet Prix Kalmia på Vincennes.

Efter att ha radat segrar i fjol som tvååring galopperade Helgafell (e. Charly du Noyer) bort sig i den stora uppgiften Critérium des Jeunes senast. Men när den treårige talangen från Philippe Allaire stall under tisdagens tävlingar på Vincennes gjorde come-back – var det direkt med vattentät seger.

Vunnit sju av tio starter

Grupp 2-loppet Prix Kalmia, med 38 250 euro i förstapris, stod på programmet och det var en uppgift som Helgafell redde ut galant. Eric Raffin körde favoriten till ledningen efter en kilometer, fick senare en liten tryckare av Jean-Michel Bazires Hooker Berry men den senare kunde aldrig på allvar utmana och fick nöja sig med silvret. Helgafell tog här sin sjunde seger i tionde starten, på 1.13,8/2700.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:12, 06 juni

Handsome Brad slog till

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:27, 06 juni

Enino du Pommereux fick Cleangame på fall

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 09:19, 06 juni

Redéns ord om Propulsion

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 19:59, 05 juni

🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 11:12, 05 juni

Elitloppshästar till Boden

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:06, 05 juni

Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 12:40, 04 juni

Propulsions avkommor påverkas inte oavsett beslut

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Jobbet avgör för Propulsion

Jobbet avgör för Propulsion

Senaste starten var i Prix d’Amérique. Men kan Propulsion fortfarande bli en häst i Elitloppet? Chansen finns – ett snabbjobb på torsdag lär fälla avgörandet.

Det börjar närma sig Elitloppet. Loppet avgörs om elva dagar och det är nu på söndag som startlistan ska få sin slutliga utformning. Plats finns för ytterligare fem hästar. En av de stora frågorna fram till på söndag är – kommer Propulsion att finnas med?

Ett jobb på torsdag avgör

Propulsion som varit finalist i Elitloppet de fyra senaste åren sågs tidigare på året som ett närmast självskrivet inslag även i år, men då superstjärnan inte startat sedan Prix d’Amérique för fyra månader sedan börjar många att bli osäkra. I en intervju med Travronden berättar tränaren Daniel Redén att han inte stängt dörren för en femte raka start i Elitloppet – torsdagens träning kommer att avgöra.

– Det finns inte så mycket att säga. Jag kommer att köra honom i ett jobb och så får vi se sedan. Jag hoppas att vi får till riktigt fina förutsättningar och att det är extra bra studs i honom. Är det inte det behöver jag inte ens prata med Anders Malmrot, men vi har sagt att vi ska surra i slutet av veckan, säger Daniel Redén till Travronden.

Daniel Redén hade fyra hästar med i Elitloppet i fjol och har i år redan två hästar inbjudna i form av Missle Hill och Sorbet. Aktuell för en av de sista platserna lär även Double Exposure vara – dessutom finns Conrads Rödluva med i lördagens direktkval på Gävletravet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solänget: Smedheim Solan visade styrkan
Nästa nyhet
Solänget: Smedheim Solan visade styrkan

Solänget: Smedheim Solan visade styrkan

Favoriten Tangan Haap orkade inte i ledningen. I stället avgjorde Smedheim Solan efter en stark avslutning. Jan-Olov Persson norrman visade formen i Nordgubbens Minne på Solänget.

Nordgubbens Minne för kallblodseliten var tisdagens clou på Solänget och månne kanske att betrakta som ett litet genrep inför Elitkampen nästa söndag på Solvalla, trots den ett varv längre distansen. Den regerande Elitkampen-mästaren Tangen Haap gjordes till klar favorit – men hade inte med segern att göra när det drog ihop sig.

Tangen Haap anförde efter att snabbt tagit täten. Men när varvet återstod avancerade Järvsöodin fram mot dödens och satte ordentlig press, något som fällde ledaren in på upploppet. Järvösodin höll starkt men i huvudrollen fanns stallkamraten Smedheim Solan – som för Mats E Djuse avgjorde efter en stark slutrepa sista 700 i spåren. Andra raka segern togs på 1.26,1a/2640. Här tog sig Björs Frej in som tvåa, medan Pydin gick en bra avslutning som fyra på samma notering.

Gorm var vassast till slut

Svante Båths fyraåriga kallblodslöfte Gorm var i segertagen igen. Ulf Ohlsson rattade Dotterud Teddy-sonen till andra raka. Gorm hittade perfekt igenom till andra utvändigt, sändes till snabb attack med halvvarvet från mål och tog ned länge ledande Järvsömalla i de sista stegen.

Danneros Ann-Sofie Ivarsson tränar fyraårige Bara Blixten som fick in en fullträff understödd av Stefan Edin. Karriärens andra seger kom efter att Bara Blixten tidigt funnit sig i ledningen och sedan säkert försvarat den positionen till mål.

Efterlängtat för Queer Fish

Magnus Träffs hjälte Queer Fish hade inte vunnit sedan smockan i Sweden Cup för nästan ett år sedan – men i Solängets snabblopp var det dags igen. Ulf Eriksson placerade elvaåringen i andra utvändigt och när attacken sattes in mitt på sista bortre gick det fort. Esprit Sisu hade tagit över täten men blev för Queer Fish en munsbit genom sista sväng. Vinnaren gick ifrån till mycket enkel seger på 1.13,7a över 2140.

Överlägset vunnit i stayerloppet av Kalashnikov. Körd av sin tränare Nicklas Westerholm synade valacken dödens in för sista varvet, tryckte sig till ledningen halvvarvet senare och stack undan med flera längder för komfortabel seger på 1.17,4/3160.

Per A Lennartsson-tränade Global Vertigo fick njuta karriärens första seger – och det efter en mycket rejäl insats. Micael Melander styrde på via tredjespår varvet kvar, fortsatte mangla och tog över täten 500 från mål. Den femårige S.J’s Caviar-sonen kunde sedan stega undan helt ohotad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Niskanen om Earl Simon: "Det är en pojkdröm"
Nästa nyhet
Niskanen om Earl Simon: ”Det är en pojkdröm”

Niskanen om Earl Simon: ”Det är en pojkdröm”

Efter sin mycket övertygande seger i Frankrike seglade Earl Simon direkt upp som en av favoriterna i Elitloppet. För tränaren Jarmo Niskanen är det nu en barndomsdröm som går i uppfyllelse.

Efter att ha slutat tvåa bakom Vivid Wise As i Critérium de Vitesse i början av mars, slog Earl Simon till med en topprestation när han vann Prix des Ducs de Normandie förra veckan. Den insatsen gav sexåringen en given plats i Elitloppet och hästen hålls för närvarande som knapp favorit till slutsegern hos flera spelbolag. För tränaren Jarmo Niskanen går nu en dröm i uppfyllelse – för franska Paris-Turf berättar han om planerna fram till Elitloppet.

Åker mot Sverige på onsdag

– För mig som svensk, är det en pojkdröm att få vara med i det här loppet. Man ändrar inte så mycket med en häst av den här kalibern; eftersom vi ska tävla i Argentan på söndag tar jag med hästen för att köra ett jobb där. Sedan åker vi mot Sverige på onsdag kväll. Solvallas bana kommer att passa honom bra, precis som de snabba loppen över engelska milen. Mycket beror på vilket spår vi lottas till i försöket, säger Jarmo Niskanen till Paris-Turf.

Earl Simon, som tjänat närmare nio miljoner kronor, har alltid tillhört den franska årgångstoppen. På meritlistan finns till exempel brons från både Grand Prix de l’UET och Critérium Continental som fyraåring. I år har Prodigious-sonen tagit klivet in i världseliten. Hästen har allt som oftast i karriären haft Franck Ouvrie i sulkyn – det konceptet ändrar man inte på i Elitloppet.

– Vi ändrar inte ett vinnande team, så det är Franck Ouvrie som kör i Elitloppet. Om hästen inte skulle vinna i år, skaffar vi oss i vilket fall viktig erfarenhet för framtiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kampen om Elitloppet
Nästa nyhet
Kampen om Elitloppet

Kampen om Elitloppet

Elva hästar är klara, fem platser kvarstår att fylla. Under helgen ska samtliga bitar falla på plats i årets Elitlopps-pussel. Vi listar hästarna som figurerar i kampen om de sista biljetterna.

Bråda dagar gäller för Solvalla. Det är på söndag som det ska vara klart vilka sexton hästar som utgör årets startfält i Elitloppet. Solvallas sportchef Anders Malmrot menade i förra helgen att några nya biljetter inte kommer att delas ut förrän på lördag – då Vägen till Elitloppet avgörs på Gävletravet. Vinnaren i det loppet är direktkvalificerad.

Fem platser ska fyllas

Elva hästar är för närvarande inviterade och klara för Elitloppet, vilket gör att det med lördagens vinnare inkluderad, återstår fyra platser att fylla. Spekulationerna är därmed igång – vilka hästar är det som slåss om sista platserna? Vi listar hästarna som kan bli aktuella:

Baron Gift – Rickard Svanstedt tränar den sjuårige fajtern som tävlat flitigt på rikstoton och som senast tog en övertygande seger mot elithästar i Rättvik. Kan greja platsen av egen kraft i Gävle.

Billie de Montfort – Högst välmeriterad fransyska som för tillfället huserar i Sverige. Slutade som trea i Paralympiatravet och samma placering i Algot Scotts Minne. Har drömläge i Gävle på lördag.

Cleangame – Världens bästa valack är en verklig drömhäst för Elitloppet, trots galoppen i förra veckan. Men Bazire har deklarerat att han sannolikt inte startar utanför Frankrike i år. Chanserna är små att ändra på det.

Conrads Rödluva – Har tillhört den absoluta kulltoppen och travat in nästan tio miljoner och är i år obesegrad. Skulle utgöra ett högintressant inslag i Elitloppet. Kan ta biljetten själv i Gävle.

Cyber Lane – Hoppades tränaren Johan Untersteiner på Elitloppet med redan i fjol, drömmen lever fortsatt. Cyber Lane var tvåa i Paralympiatravet och tvåa i Algot Scotts Minne. Lär ligga bra till.

Délia du Pommereux – Ett av Frankrikes bästa ston som var sexa i Prix d’Amérique och sedan trea i Prix de France. Spurtade snyggt i Caen men diskades. Är kretsen kring hästen intresserad?

Diamanten – Gjorde en stark årsdebut som tvåa i på 1.10,0 men har inte startat sedan dess. Kan ta chansen i Gävle till helgen. Tränas av Stig H Johansson – som vunnit Elitloppet sex gånger.

Disco Volante – Vinterns klarast lysande stjärna i trav-Sverige med hela fem segrar i Gulddivisionen. Men galopperade i Paralympiatravets final och har inte setts sedan dess. Var med i Elitloppet i fjol.

Double Exposure – Kom med sex raka segrar till Elitloppet förra året men misslyckades då. Daniel Redéns stjärnsto gjorde comeback i början av maj med seger. Är hon redo för Elitloppet?

Ecurie D. – En av Europas hetaste hästar. Fyraåringen är fortsatt obesegrad efter uppvisningen i Ina Scots Ära förra helgen. Men inte går en häst med nio starter i karriären ut i Elitloppet?

Enino du Pommereux – Lillebror till Délia och med goda meriter från de franska årgångsloppen. Prix d’Amérique-häst i vintras som visade fin form som tvåa i Prix des Ducs de Normandie.

Ferrari B.R. – Slog världsrekord som fyraåring och har ständigt hållits som en potentiell världstopp. Har i år återkommit starkt efter hälsoproblem och är en av hästarna i Gävle på lördag.

Green Manalishi – En av de absolut bästa i sin kull i USA och numera i svensk regi. Galopperade bort sig som favorit i Kungapokalen. Skulle bli intressant i Elitloppet men Derbyt är nog säsongens mål.

Handsome Brad – Var påtänkt som Elitlopps-häst i fjol efter segern i Copenhagen Cup men valde att gå ut i Harper Hanovers. Svarade för en lysande årsdebut som tvåa på Mantorp i lördags.

Heart of Steel – Har växt in i eliten och överraskade stort då han vann Copenhagen Cup i söndags. Peter Untersteiner vill gärna vara med i Elitloppet och lär ligga bra till efter segern i Köpenhamn.

Lexus Dream – Två hästar tränade i Finland är redan klara och frågan är om det finns plats för mer? Lexus Dream är i så fall tänkbar; höll starkt bakom Sorbet i onsdags och det var i hästens årsdebut.

Milligan’s School – Fanns med i Elitloppet förra året och hade därefter en strålande säsong. Efter dunkla insatser i de senaste starterna visade han toppform igen med en rivig avslutning i Köpenhamn.

Milliondollarryhme – Slog igenom på allvar i fjol med finalplats i Elitloppet och senare seger i SM. Har haft stolpe ut i årets starter men hade allt sparat i Meadow Roads lopp. Bör ligga högt på listan.

Mindyourvalue W.F. – Tuffing från Robert Berghs stall som skördat stora framgångar i Frankrike. Kommer från seger i Gulddivisionen på Mantorp i lördags direkt efter uppehåll.

Minnestads El Paso – Publikfavorit med Rebecca Dahlén i sulkyn. Visade storform som tvåa efter Tae Kwon Deo i Örebro. Kan bli årets stora bubblare om en ny stark prestation i Gävle.

Propulsion – Fixstjärnan som siktades mot en femte start i Elitloppet efter att ha varit tvåa i loppet två gånger. Men då hästen inte startat sedan Prix d’Amérique är det i dagsläget väldigt osäkert om man vill vara med?

Racing Mange – Växte in i eliten under fjolåret och tog bland annat en storseger i Kymi Grand Prix. Har ännu inte i år visat samma takter men en vass insats på lördag kan ge en rosa biljett.

Rose Run Sydney – Sexårigt USA-sto som återfinns i Daniel Redéns stall. Har tjänat över fem miljoner och travat låga 1.09-tider i USA. Hon provar lyckan i Gävle på lördag.

Snowstorm Hanover – Välmeriterad jänkare som tävlat för Stefan Melander de senaste säsongerna. Har inte gjort något större väsen av sig hittills i år men chansen finns att direktkvala på lördag.

Une Etoile Gar – Vindsnabb italienska som imponerade stort i slutet av förra året. Kom aldrig in i loppet i comebacken senast, men avslutade sylvasst sista biten. Räcker det för Elitloppet?

Zarenne Fas – Femårig komet från Jerry Riordan som vann Grosser Preis von Deutschland i höstas och var tvåa efter Missle Hill i årsdebuten på Färjestad. Också en häst som kan säkra platsen själv.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ruskig Revelation

Travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson