Just nu:
11.48 Takter öppnar Elitlopps-dörren med Manchego
11.41 Lunch-draget Färjestad: Veckans första spets-spel
11.18 Critérium de Vitesse för Étonnant – men inte Harper Hanovers
11.00 Face Time Bourbon tillbaka till sommaren
10.28 Vernissage Grif övertygade stort i årsdebuten
08.24 Spännande årsdebuter
14.07 Umåker 7 mars: Wäjersten visar vägen!
18.51 Fartfylld Floris Baldwin
17.48 Face Time Bourbon överlägsen
17.12 Åby 6 mars: Jag har räknat på det…

Harper Hanovers-kval i Finland

Harper Hanovers lopp blir större än någonsin till årets Elitlopps-helg med en miljon kronor att hämta ut för vinnaren. Nytt är också att ett kval till stayerslaget avgörs i Finland.

I förra veckan meddelande Solvalla att Harper Hanovers lopp får status som ett Grupp 1-lopp och att förstapriset för första gången når en miljon kronor. Stayerklassikern körs, som vanligt, på lördagen under Elitloppshelgen i slutet av maj.

Dessutom avgörs ett ”kval” till Harper Hanovers. Det är finska Seinäjoki som den 17 april kör ett lopp över lång distans betitlat Etain Royal Stayer, namngivet efter just Harper Hanovers-vinnaren 2000. Vinnaren i det finska loppet erbjuds en plats i Harper Hanover. Det skriver Kanal 75.

Läs även: En miljon i Harpers

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 11:48, 08 mars

Takter öppnar Elitlopps-dörren med Manchego

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:18, 08 mars

Critérium de Vitesse för Étonnant – men inte Harper Hanovers

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:00, 08 mars

Face Time Bourbon tillbaka till sommaren

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:28, 08 mars

Vernissage Grif övertygade stort i årsdebuten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:24, 08 mars

Spännande årsdebuter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:51, 06 mars

Fartfylld Floris Baldwin

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 17:48, 06 mars

Face Time Bourbon överlägsen

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Deimos Racing slog till i Milano

Deimos Racing slog till i Milano

Den forne svenske Kriterie-vinnaren Deimos Racing kan än. När Gran Premio Mario Locatelli kördes på La Maura-banan fixade han segern efter en giftig avslutning.

Deimos Racing (e. Quite Easy U.S.) vann Kriteriet 2016 men den i dag åttaårige valacken tävlar sedan flera år tillbaka i Italien och tränas av Erik Bondo. Vid söndagens tävlingar på La Maura i Milano var den svenskfödde stjärnan på hugget när storloppet Gran Premio Mario Locatelli avgjordes.

Hann fram precis på linjen

Roberto Andreghetti stod för styrningen av Deimos Racing som hittade ned perfekt i andra utvändigt medan Zaccaria Bar och Vincero’ Gar tampades i dödens respektive ledningen. Deimos Racing fick marschorder ur sista kurvan och gick över upploppet betydligt fortare än sina kollegor. Precis på linjen hittade Deimos Racing segern, i loppet med en samlad prissumma om 40 400 euro. Segertiden skrevs till 1.11,0a/1650, en tiondel över Varennes tjugo år gamla löpningsrekord.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Flyttar tävlingarna till Åby
Nästa nyhet
Flyttar tävlingarna till Åby

Flyttar tävlingarna till Åby

Väderomslaget ställer det till det för de svenska travbanorna. Söndagens tävlingar i Örebro fick ställas in efter tre körda lopp. Måndagens tänkta tävlingar på Axevalla flyttas för att i stället avgöras på Åbytravet.

Örebrotravet arrangerade tävlingar på söndagen, men efter att tre lopp körts ställdes återstoden av tävlingsdagen in. Örebros tävlingar blev försenade med trettio minuter på grund av banunderlaget och ett stort antal hästar ströks innan man slutligen vid 15.30-tiden tog beslutet att blåsa av.

Axevallas tävlingar flyttas till Åby

Även Axevalla har drabbats hårt av den senaste tidens varmare väder. Skarabanan har drabbats av tjällossning och redan under söndagskvällen beslutade man att man inte kan genomföra måndagens tävlingar på banan. Hela omgången flyttas i stället för att avgöras på Åbytravet.

– Vi har tjällossning i banan och efter att vi ihop med måldomare och banveterinärer inspekterat banskicket under söndagskvällen var vi helt överens om att vi inte kan garantera ett säkert tävlingsunderlag tills i morgon. Vår första prioritet är alltid hästar och aktivas säkerhet och när det inte känns hundra procent tryggt är det mest ansvarsfullt att redan under söndagen ta beslutet om att flytta tävlingarna, säger Axevallas sportchef Lars Ågren till Svensk Travsport.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guld till In the Money
Nästa nyhet
Guld till In the Money

Guld till In the Money

En strålande glad Thierry Duvaldestin passerade mål som vinnare i Critérium des Jeunes. Det bakom den egenuppfödde In the Money som spurtade ned favoriten Italiano Vero kort före mål till triumf i det tidiga franska Kriteriet på Vincennes.

Critérium des Jeunes, eller Prix Comte Pierre de Montesson som loppet officiellt heter, är den tidiga versionen av det franska Kriteriet. 76 500 euro fanns att hämta för vinnaren; en prischeck som skrevs ut åt In the Money (e. Cristal Money) som efter en ettrig avslutning kunde ge Thierry Duvaldestin sin fjärde tränarseger i loppet. En seger som säkert värmde lite extra; vinnaren inte bara tränas av utan är också uppfödd och ägd av Duvaldestin.

Fångade in favoriten på linjen

Loppets favorit kom från Philippe Allaire stall, Italiano Vero klev fram och slog klorna i den ledande Idéal Ligneries i den sista kurvan, men bakom tassade Duvaldestin med sin In the Money. Den senare avslutade kraftfullt i spåren över upploppet och kunde efter en tuff duell koppla segergreppet kort före mållinjen. Segertiden, liksom noteringen för tappre Italiano Vero, stannade vid 1.13,4/2700 vilket var en tid som förbättrade löpningsrekordet med två tiondelar. Björn Goop körde i loppet den av Tomas Malmqvist tränade Ilma Corda som slutade som åtta.


Snygg seger för Hunter Valley

Tomas Malmqvist noterades annars för en snygg seger under söndagen på Vincennes. Toppstammade stoet Hunter Valley (e. Charly du Noyer), som är syster med självaste Bold Eagle, skrällvann Prix d’Orthez för fyraåringarna. Adrien Lamy lotsade fint fram Hunter Valley som tvåa i andraspår och kunde dröja till upploppets början före attacken sattes in. Efter en hård kamp mot länge ledande Hatchet Man och utvändige Bolero Gar, fick stoet segern värd 36 000 euro. 1.13,4/2850 var tiden.


Carly förbättrade löpningsrekordet

Thierry Duvaldestin hämtade fler guld under eftermiddagen. Några av de bästa montéhästarna gjorde upp i Prix du Pontavice de Heussey och såg Carly (e. Rolling d’Héripré) ta en övertygande seger. Vinnaren, riden av Mathieu Mottier, avvaktade bakom Freeman de Houelle och Drembreaker som tampades i täten, skred till verket i sista kurvan och stack till slut undan för en mycket enkel seger. Segertiden vassa 1.10,2/2175 vilket också det var nytt löpningsrekord. Segern var värd 40 500 euro.

Här kan du se Critérium des Jeunes @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Evaluate mot ny vår
Nästa nyhet
Evaluate mot ny vår

Evaluate mot ny vår

Att Gulddivisionen skulle gå till en häst från Stefan Melanders stall var spelarna med på, men kanske inte att vinnaren skulle heta Evaluate. Efter en nära ett och ett halvt år lång segertorka såg jänkaren till med att överraska ordentligt på Mantorp.

Som treåring var han finalist i Hambletonian och säsongen efter kom Evaluate (e. Andover Hall) till Sverige och Stefan Melanders regi där han fortsatte att plocka segrar som fyra-åring. Men de senaste säsongerna har Evaluate lyst med sin frånvaro i resultatlistornas topp – fram till lördagens försök i Gulddivisionen på Mantorp. Magnus A Djuse var driver bakom en praktskräll i Oasis Bi:s lopp.

Fångade lätt in favoriten

Stallkamraten Disco Volante var blytung favorit i loppet och kom programenligt också till täten. Men Mantorps underlag var inte det mest lättsprungna och när ledaren började öppna upp över sista bortre uppenbarade sig också luckan från tredje invändigt för Evaluate. Den senare vreds ut i andraspår 500 kvar och fångade tidigt in på upploppet in sin betydligt mer betrodde stallgranne. Första segern sedan september 2019 var ett faktum för Evaluate, som klockade 2140 meter efter 1.15,5a. Bakom var det Västerbo Grosbois som fixade andrapriset före favoriten.


Mästerlig Maestro Crowe

Eftermiddagens bragd stod onekligen Maestro Crowe (e. Love You) för. I regi Johan Untersteiner hade hästen öppnat säsongen med två raka, men att det skulle bli en tredje såg det länge riktigt mörkt ut för. Maestro galopperade 1500 från mål, hämtade ikapp men slog återigen på en gunga knappt 800 kvar. Det var dock inte orsak att ge upp. Den urstarke sexåringen fick upp farten ännu en gång och kunde kort före mål trots dubbla galopper koppla segergrepp. 1.18,0a/2640 var vinnartiden i Klass 1.


Dante vann brödraduellen

Dante Kolgjini fick njuta sin första STL-seger. Vapnet stavades Racing Ribb (e. Raja Mirchi) som rev åt sig ledningen in i första kurvan och där skulle valacken stanna till mål. Tuffast uppvaktning kom från samma stall när Upstate Face och brorsan Adrian blev ordentligt närgångna till slut, men Racing Ribb höll undan för tredje raka på 1.16,7/1640.


Zack Bris infriade från spets

Erik Adielsson fick uppdraget att köra Oskar Kylin-Bloms Zack Bris (e. Andover Andover) i Klass 2-försöket och redde ut uppgiften till favoritseger. Fyraåringen tog sig till ledningen tidigt och kunde från spets kontrollera fältet. Sedan kraftigt angripande Cassius Ima felat i sista sväng, höll Zack Bris säkert ifrån sig övriga motståndet på 1.16,3a/1640. Hästens tredje seger på fyra starter i år.


Spets och slut för Call Me Brodda

Call Me Brodda (e. Maharajah) hade börjat samla på sig för en ny seger och i Diamantstoet slog Thomas Madsens fina sexåring till. Bricka tre bakom bilen och kort distans var för förutsättningar som passade prima och för Stefan Persson blixtrade Call Me Brodda till täten. Därmed var loppet i stort sett i hamn; Luna Nera Doc fick fritt från ryggen och Appaloosa avslutade bra, men förgäves. Vinnaren kom i mål på 1.15,5a/1640.


Beartime fick fritt – skrällde till

Spets och släpp var segermelodin i Silverdivisionens försök. Beartime (e. Pastor Stephen) var snabbast ut men Carl Johan Jepson överlämnade kvickt åt Remarkable Feet. Det blev segerdraget. Luckan kom som på beställning 200 från mål och även om ledaren stretade emot helhjärtat, var det Beartime som hade de vinnande krafterna i målskjutsen. Rommes Helena Edlund tränar vinnaren som klockades till 1.16,1a/2140.


Elle stod för en Vild överraskning

Färjestads Maria Carlson tränar Elle Vild (e. Classic Photo) som skulle stå för omgångens största skräll under en svårlöst eftermiddag. Peter Ådefors tog femåringen till spets i Diamantstoets andra försök för dagen, men överlämnade snart till Thebankonbroadway. Först 100 meter från mål blev det fritt spelrum, men Elle Vild sköt till knivskarpt och hann fram till överraskande viktoria på 1.18,4/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svårt för svenskar tävla i Norge - Mantorp får extra STL-omgång

Travtips

Lunch-draget Färjestad: Veckans första spets-spel

Travtips
måndag 11.41, 08 mars
Måndag Färjestad Lopp: 4 5 My Sea var mycket fin vid segern från ledningen för tre starter sedan och nu tror jag det blir ledningen igen. Det bör vara loppavgörande och vi har veckans första men säkert inte sista spets-och-slut-spel. Fick en jobbig resa nä...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 14.07, 7 mars

Umåker 7 mars: Wäjersten visar vägen!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 17.12, 5 mars

Åby 6 mars: Jag har räknat på det…

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.11, 5 mars

Bollnäs 5 mars: Spela smart – spela Art

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.11, 5 mars

Lunch-draget Solvalla: Smyga i draget och sedan…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 16.21, 4 mars

Östersund 4 mars: Troll Prinsen – det roliga draget till 12.50

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars 2021

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

STRÄNGNÄS: Våren är redan här i Mälardalen. Vilka dagar vi haft senaste veckan. Låt oss hoppas på inte alltför många bakslag framöver vädermässigt. Bara mars ännu. Romme/STL Helt fel ute var jag när jag trodde att Romme skulle få problem med banan i lördag...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson