Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Här är Åby Stora Pris

Kraftmätning över tre varv. Två miljoner kronor till vinnaren. Nu är allt rustat inför Åby Stora Pris som avgörs på lördag.

Startfältet till årets Åby Stora Pris blev komplett under söndagen sedan de två sista pusselbitarna fallit på plats – hemmahästen Mindyourvalue W.F. samt Cyber Lane tog platserna. På lördag avgörs styrkeprovet som för tredje året körs över långa 3140 meter. Vinnaren blir två miljoner kronor rikare.

Cokstile från perfekt läge

Det är ett meriterat gäng som samlas bakom bilens vingar. Oslo Grand Prix-vinnaren Blé du Gers, tvåan från Elitloppet, Kymi Grand Prix och Hugo Åbergs – Cokstile, hamnade på de innersta spåren. Bra läge också för Handsome Brad som i år vunnit Jämtlands Stora Pris och kommer från övertygande seger i Axevallalöpning. Moni Viking, som noterade världsrekord i Harper Hanovers, är nu tillbaka över sin favoritdistans.

Spännande att se blir givetvis även Who’s Who som gjort två starter efter uppehåll och senast tog en snygg seger i Malmö Stads Pris. Meriterade namn som Makethemark och Velvet Gio kompletterar, liksom uppstickare i form av Very Kronos, Pacific Face och den i Finland tränade segermaskinen Don Williams.

Åby Stora Pris, 3140 auto:

1 Blé du Gers – Per Oleg Midtfjeld
2 Cokstile – Wilhelm Paal
3 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
4 Pacific Face – Giuseppe Lubrano
5 Velvet Gio – Jorma Kontio
6 Who’s Who – Örjan Kihlström
7 Don Williams – Mika Forss
8 Moni Viking – Björn Goop
9 Mindyourvalue W.F. – Robert Bergh
10 Makethemark – Ulf Ohlsson
11 Cyber Lane – Johan Untersteiner
12 Very Kronos – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 14:57, 30 oktober

Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:30, 30 oktober

Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 30 oktober

Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:14, 30 oktober

Sänkte svenska rekordet – med två sekunder

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:12, 30 oktober

Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:53, 29 oktober

Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:13, 29 oktober

Propulsions resultat stryks

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lätt för Face Time Bourbon

Lätt för Face Time Bourbon

Face Time Bourbon dansade undan i ledningen och tog en överlägsen seger i Grand Prix de Wallonie. Samtidigt tog en av vår tids största hjältar farväl – Bold Eagle avslutade med en fjärdeplats.

Belgiens största lopp Grand Prix de Wallonie avgjordes under söndagen på hippodromen i Mons och såg Prix d’Amérique-mästaren Face Time Bourbon i en stor favoritroll. Sébastien Guaratos stjärna gjorde heller inga misstag och vann för Björn Goop i lekande lätt stil karriärens 22:a seger i den 26:e starten.

Lekande lätt från ledningen

Valokaja Hindö tog sig till ledningen i den första kurvan men lämnade strax senare välvilligt över till Face Time Bourbon som sedan kom att göra loppet i ensamt och ohotat majestät i täten. Favoriten joggade undan med ett par längder över upploppet för att fastställa segertiden till 1.11,0a/2300 och tjänade på det 57 600 euro.

”Örnen” över 5 miljoner euro

Samtidigt var loppet en avskedsföreställning för Bold Eagle. Den franske nationalidolen gjorde sin 76:e och sista start och kördes av sin ständiga skötare Hugues Monthulé. ”Örnen” inledde som fjärde häst på innerspår men lyftes ut som första häst i andraspår när man travade in på sista bortre. Bold Eagle avslutade en sista gång över upploppet, men kunde inte närma sig Valokaja Hindö som säkert tog andrapriset. Bold Eagle slutade fyra i målfotostrid mot Viking d’Hermès. Båda klockades till 1.11,4.

Bold Eagle hade behövt bli tvåa i loppet för att passera Timoko som Frankrikes vinstrikaste travare genom tiderna, men tog sig genom sitt fjärdepris värt 9600 euro över 5 miljoner euro totalt i sin sagolika tävlingskarriär.

Här kan du se loppet:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sebastian K. är död
Nästa nyhet
Sebastian K. är död

Sebastian K. är död

En av tidernas bästa svenska hästar och världsrekordstravaren Sebastian K. har hastigt ryckts bort. Hästen drabbades av kolik och gick inte att rädda.

Det är ägarna Knutsson Trotting som kommer med de sorgliga nyheterna att Sebastian K. är död. Efter sitt arbete som avelshingst i Nordamerika befann sig hästen i Australien där han var i förberedelserna inför en ny avelssäsong då han drabbades av kolik på lördagen. Stjärntravarens liv stod inte att rädda.

Gick inte att rädda efter kolik

– Det är med stor sorg i hjärtat som vi måste meddela att Sebastian K. vandrat vidare till de evigt gröna ängarna. Han fick kolik på lördag eftermiddag och även om alla insatser gjordes, så gick hans liv inte att rädda, skriver Knutsson Trotting på Twitter.

Sebastian K., först i träning hos Lutfi Kolgjini och senare hos Åke Svanstedt, travade under sin karriär in över 20 miljoner kronor och tog 34 segrar på 77 starter. På meritlistan fanns åtskilliga stora segrar, så som Trotting Masters, Åby Stora Pris, Oslo Grand Prix, Sundsvall Open Trot och Finland-Ajo men det är kanske framför allt för sitt banbrytande världsrekord på 1.07,7a satt i juni 2014 som Sebastian K. kommer bli ihågkommen. Sebastian K. avslutade sin tävlingskarriär 2015 och har därefter verkat som avelshingst. Han blev 14 år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskarna redo för Hambletonian
Nästa nyhet
Svenskarna redo för Hambletonian

Svenskarna redo för Hambletonian

Svensktränarna har halva finalfältet i Hambletonian och Nancy Takter visade upp en fin Ready For Moni som en av försöksvinnarna. Men frågan är om det inte stoet Ramona Hill som gäller som favorit nästa lördag – hennes avslutning var en riktig maktdemonstration.

Marcus Melander har en trio i final, Åke Svanstedt och Nancy Takter har var sitt bidrag. Uttagningarna till Hambletonian avgjordes under lördagskvällen på Meadowlands. Något som återigen resulterade i fina framgångar för de i USA verksamma svenskarna.

Stabilt för Ready For Moni

Nancy Takter har fått blåblodige Ready For Moni (e. Ready Cash) i träning inför den här säsongen och nu har hon en het vinnarkandidat i Hambot. Körd av Yannick Gingras infriade Ready For Moni (vars mormor är Moni Maker) favoritskapet i sin uttagning. Gingras lät sin häst efter en snabb rush överta ledningen efter halva distansen avverkad och kunde sedan lätt åka undan till segern på 1.09,4a över en engelsk mil.

Här spurtade Luc Blais-tränade Threefiftytwo starkt för att bli tvåa, före den av Marcus Melander tränade Capricornus som avslutade på innerspår. Melander tog också Rome Pays Off till final som femma medan Sister Sledge (Ron Burke) nöp fjärdepriset. Det faktumet innebar att för första gången sedan 1996 är två ston med i finalen av Hambletonian.

Ramona Hill med superspurt

För i det första försöket segrade uttagningarnas andra sto – Ramona Hill (e. Muscle Hill) som kan vara hästen att slå i finalen. Tony Alanga tränar jättetalangen som senast vann Delvin Miller på 1.08,7a och nu återigen stod för en glimrande prestation. Andrew McCarthy bidade sin tid bland de sista i fältet men genom sista kurvan blev det full fart på Ramona Hill som efter ett flygande upplopp till slut säkert fixade segern på 1.09,2a/1609.

Ramona Hill fångade därmed in Åke Svanstedt-tränade Back of the Neck som svarade för en bra insats från ledningen, körd av Scott Zeron. Nifty Normans Amigo Volo trea, före skrällen Big Oil, tränad av Julie Miller, medan Marcus Melanders tredje finalbidrag blev femteplacerade Hollywood Story.

Finalen av Hambletonian, med en miljon dollar i samlad prissumma, körs nästa lördag, den 8 augusti. Då avgörs även bland annat Hambletonian Oaks i en direkt final, samt tvååringarnas uppgörelser Peter Haughton Memorial och Jim Doherty Memorial. Startspåren i Hambletonian utföll enligt nedan:

Hambletonian, finalfältet:

1 Ready For Moni – Nancy Takter
2 Back of the Neck – Åke Svanstedt
3 Hollywood Story – Marcus Melander
4 Big Oil – Julie Miller
5 Ramona Hill – Tony Alagna
6 Threefifitytwo – Luc Blais
7 Capricornus – Marcus Melander
8 Rome Pays Off – Marcus Melander
9 Sister Sledge – Ron Burke
10 Amigo Volo – Nifty Norman

Se uttagningarna här:


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Glänsande Diamanten
Nästa nyhet
Glänsande Diamanten

Glänsande Diamanten

Det var två år sedan senast det blev seger – men nu var det dags. Diamanten visade sig överlägsen från ledningen på 1.09,8 när Ego Boys Minne hedrades i Rättvik.

Det har varit en hel del stolpe ut för Diamanten den senaste tiden men i Ego Boys Minne i Rättvik stämde allt. Sjuåringen, som tränas av den nyblivne 75-åringen Stig H Johansson, glänste ordentligt när han hemförde segern från spets på det nya löpnings-rekordet 1.09,8a/1640.

Efterlängtad framgång för Diamanten

Starten skulle vara avgörande förstod man på förhand och det var Diamanten som drog vinstlotten – när han för Erik Adielsson klämde sig förbi Chianti genom den första kurvan och tog ledningen. Det var vinstdraget, Diamanten öppnade 1.09 första 500 och varvade på strax under 1.11. I det läget hade spelfavoriten Heavy Sound börjat sitt avancemang från kön men trots en bra avslutning blev den uppgiften övermäktig.

Diamanten stack på spänstiga ben ifrån över upploppet till en högst övertygande – och efterlängtad seger. Segertiden, 1.09,8a/1640, var Adrian Chip-sonens första notering under 1.10. För den insatsen belönades vinnaren med 150 000 kronor. Bakom fixade Chianti silvret före Globalsatisfaction. Elian Web, som fick den otacksamma uppgiften i dödens, slutade fyra. Heavy Sound snodde åt sig femtepriset.


Vae Victis Club förkrossade bra

Vae Victis Club gjorde debut för Daniel Redén förra helgen på riktigt snyggt sätt – nu var han tillbaka i vinnarcirkeln igen. Den Italien-födde sexåringen utklassade motståndet i Sommartravets final och tjänade 300 000 kronor på ett bräde. Örjan Kihlström bytte andra utvändigt mot dödens med varvet kvar och satte press på ledande Exclusive Matter. Spetshästen fick slutgiltigt ge sig i sista kurvan och även fast Racing Brodda gjorde en riktigt stark avslutning var det långt fram till vinnaren. Vae Victis Club övertygade stort då han passerade mål på 1.12,3/2660 meter – ett nytt svenskt rekord över distansen för utländska äldre hingstar och valacker.


Jackpot för Goop i Bronsdivisionen

Björn Goop har en intressant variant i belgiske valacken Jackpot Vrijthout. Efter fyra starter för tränaren ståtar sjuåringen nu med två raka segrar – det sedan det blivit enkel seger i Bronsdivisionen. Jackpot Vrijthout tog sig snabbt till ledningen och efter att ha travat första varvet efter 14,5-fart var det förstås omöjligt att fånga ledaren. Övertygande vinst på 1.12,9a/2140.


Vice Ici stenhård i Klass 1

Ordentlig öppning i Klass 1-försöket där The Bald Eagle fick öppna 1.07 första 500 för att försvara tät mot Jackson Avery. Därmed var det förklarligt att ledarens krafter sinade på upploppet – det gjorde de dock inte för Vien Ici. Sexåringen fick göra det tunga jobbet utvändigt ledaren men kopplade greppet och höll strongt undan för störtdykande Kalshnikov och Expensive. 1.12,2a/2140 klockade vinnaren, som kördes av Ulf Ohlsson och tillhör Ulf Stenströmers träning.


Flash fixade Stenströmers andra

Ulf Stenströmer hade en förträfflig dag i Dalarna. Flash Håleryd stod för en grymt rejäl insats som överraskande vinnare i Silverdivisionen, också nyinstiftade Jim Fricks Minne. Flash Håleryd kom till spets i första kurvan sedan Jaques Noir slagit över i galopp. Man at Work dundrade fram utvändigt och gav ordentlig massage i dödens och över upploppet avslutade Aron Palema som skjuten ur en kanon. Men ledaren vägrade släppa någon före – Flash Håleryd höll för Ulf Ohlsson undan med minsta marginal på 1.11,4a/2140.


Våler Nikolai var den tuffaste

Björn Goop fick uppdraget av Öystein Tjomsland att manövrera Våler Nikolai i Dalatravets Femårings-elit. Ett vinnande koncept. Trots sextio meters tillägg var favoriten framme utvändigt ledaren efter ett varv och även om Mjölner Apollo kämpade väl, fick han ge sig mot övermakten. Våler Nikolai kopplade säkert segergreppet för att vinna på 1.22,9/2200. Mycket betrodde Lome Storm gjorde bort sig med galopp.


Jansson satte dit Enge Eros

Klass 2-försöket blev spännande. Matteo fick öppna 09,0/500 för spets – men fick strax senare lämna över åt Faster Than You. Men efter den tuffa öppningen var det köhästarna som skulle göra upp. Bäst avslutade Enge Eros som för Torbjörn Jansson via en stark långspurt säkert fångade in en tapper Uncle Töll som anfört avancemanget. Gävles Lars-Ove Forslund tränar vinnaren som kom i mål på 1.13,9a över 2640.


Åsrud Vilja krossade svenska rekordet

Tioåriga Åsrud Vilja har haft en strålande säsong hittills och i Siljansloppet tog hon en ny prestigefylld seger. Örjan Kihlström lotsade norskan framåt via fjärdespår till ledningen med varvet kvar. Ingbest klev fram utvändigt och satte massiv press, men när den sistnämnde felade vid upploppets början blev Åsrud Vilja ensam på vägen mot segern. Mållinjen passerades på utsökta 1.20,6/1660 meter, en tid som helt spolade bort hennes tidigare svenska rekord för utländska ston – med nästan två sekunder.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bazires treåring vann på 1.10-tid

Travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson