Hanna des Molles – bäst när det gällde som mest

Det blev ett sto igen. Efter fyra raka andrapriser hade Hanna des Molles prickat in toppformen precis lagom till det då gällde som mest. Familjen Abrivards talang gick inte att passera i ledningen när Critérium des 3 Ans avgjordes.

Philippe Allaire hade bra chanser på förhand i årets Critérium des 3 Ans men kort före start fick den stora favoriten Helgafell lämna återbud. Favoritskapet sattes i stället till stallkamraten Hohneck, men det skulle inte bli Allaires dag – utan Laurent-Claude Abrivards. Sonen Alexandre Abrivard körde stoet Hanna des Molles (e. Village Mystic) till en något överraskande seger.

Ston gjorde upp om segern

Hanna des Molles, som kom till loppet med fyra raka silverplatser, dit inkluderat i EM för treåringar, fick nu äntligen njuta segerns sötma. Det efter att stoet körts resolut till ledningen in på sista bortre långsidan. Precis som i fjol, då Björn Goop segrade med Gunilla d’Atout, blev det alltså ett sto som drog det längsta strået. Inte nog med det utan även på andraplats, skrällen Havanaise hakade på fint över upploppet bakom ledarinnan som ohotad kunde bärga segern värd 76 500 euro. Hanna des Molles klockades till 1.13,9/2700 meter.

Tredjepriset, efter en godkänd spurt, gick till Jean-Michel Bazires kulltopp Hooker Berry, före Hokkaido Jiel som avslutade sylvasst efter en inledande markförlust. Allaire-favoriten Hohneck föll tillbaka och slutade åtta, efter att han lett anfallet i sista kurvan. Björn Goop fanns med i loppet även i år bakom en Sébastien Guarato-träning; Handy Bourbon kom i mål som sexa. Tomas Malmqvist bidrag Humble Stance galopperade och diskades.


Dorgos de Guez infriade igen

Prix du Chateaudun gick, inte oväntat, till Jean-Michel Bazire. I fjol var Cleangame segervapnet i loppet, den här gången använde han segermaskinen Dorgos de Guez (e. Romcok de Guez) som klev fram utvändigt ledaren i sista sväng och högst kontrollerat höll ifrån sig en fint avslutande Anzi des Liards som slutade tvåa, före Blé du Gers. Dorgos de Guez, som här tog 9:e segern på 16 starter i år vann på 1.13,6/2875 och belönades med 33 750 euro.

Se Critérium des 3 Ans här @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Dragster övertygar

Dragster övertygar

Från guld i silver till guld i Gulddivisionen. Roger Malmqvists flaggskepp Dragster håller verkligen strålande form. På Halmstadtravet plockade han efter en fin resa ned Nadal Broline till seger.

Roger Malmqvist har verkligen satt åttaårige valacken Dragster (e. Micro Mesh) i absolut bästa form. Efter att ha vunnit försök och final i Silverdivisionen, provade man på lördagen även högsta klassen när veckans STL-omgång kördes i Halmstad. Det blev fullträff på nytt.

– Han går en ny vår till mötes. Att vinna Silverdivisionen och gå direkt ut och vinna Gulddivisionen, det är sällan hästar tar de där stegen, sa kusken Erik Adielsson i ATG Live.

”Sällan de tar de där stegen”Erik Adielsson i ATG Live

Adielsson kunde bjuda Dragster ett perfekt race som trea i andraspår. Ledningen hade Pastore Bob där loppets klara favorit Nadal Broline tronade utvändigt. Bakom favoriten fanns norske fajtern Lionel som vreds till attack 600 kvar. Det blev vinstlotten för Dragster som kunde smita emellan och sändas till attack först vid upploppets början.

Nadal Broline, här i sin andra start efter sin långa frånvaro, kämpade tappert, fick grepp om ledaren men hade inte kraften att stå emot Dragsters sparade speedkrut. Segern, värd 150 000 kronor, blev säker på 1.11,6a/1640 meter – hästens tredje raka. Nadal Broline således tvåa, medan Pastore Bob fixade bronset, båda klockade till 1.11,8.

Astronascente Zac läcker i ledningen

Björn Goop ensam på plan med Astronascente Zac (e. Ready Cash) i Klass 1. Den italienske fyraåringen var riktigt fin då han åter kunde plita ned en etta i formraden. Goop-travaren öppnade snabbt till tät, fick förvisso pressas till 1.09 första 500, men var aldrig i närhet av förlust. Goop satte plattan i mattan genom sista sväng, Astronascente Zac skakade av sig sina konkurrenter och vann lätt på 1.12,9a/2140.


Jeans’n Passion vägrade släppa förbi

Stenhårt i mål när Klass 2-försöket avgjordes. Jeans’n Passion hade gått i ledningen hela vägen men såg slagen ut när man travade in över upploppet. Keegan Trot, efter en stark sista 800-avslutning hade ett knappt grepp samtidigt som Take it Easy Tour och Stenson anföll i banan. Men sista biten lyckades Jeans’n Passion att kontra sig tillbaka och fick nosen först på linjen. Kalmars Dan-Åke Olsson tränar och körde vinnaren som klockades till 1.14,9/2140.


Nouba Mom berättigad favorit

Jerry Riordans Nouba Mom (e. Ready Cash) var tufft betrodd i Diamantstoet – helt berättigat visade det sig med facit på hand. Det treåriga stoet kördes av Magnus A Djuse till ledningen efter 700 meter och sedan var det lugnt. Skrällen M.T. One Wish uppvaktade starkt i dödens, men ledarinnan svarade ärligt och höll säkert undan på 1.14,7/2140.


Sjunnesson skrällde med Inerital

Jörgen Sjunnesson agerade skrällkusk i Bronsdivisionen. Det sedan han fått möjligheten att ge sin styrning Inerital (e. Yorktown Gunner) en alldeles perfekt resa. Vinnaren, som tränas av Jägersros Ola Karlsson, gjorde loppet i rygg ledande Neelix och fick fritt redan vid ingången av sista sväng. Där kunde man avvakta och tassa med – för att hur lätt som helst avgöra då det drog ihop sig. 1.14,1a på långa 2640 meter var vinnartiden.


Vackert avslut för Tessy d’Ete

Jerry Riordans fina merca Tessy d’Ete (e. Ganymede) gjorde sin karriärs sista start, till nästa säsong ska hon bli avelssto. Den karriären avslutade hon med en vacker seger i dagens andra Diamantstoet. Magnus A Djuse styrde på från kön redan varvet kvar, men kunde smyga ned i andraspår en bit för att sätta in attacken igen. Ledande Kali Smart stretade emot bra, favoriten Wild Love gick en rejäl spurt, men den här segern skulle Tessy d’Ete ha. Det på 1.13,4/2180 meter.


Hat trick för Djuse och Riordan

Efter vinster med både Nouba Mom och Tessy d’Ete fullbordades succén för Magnus A Djuse med Jerry Riordan-hästar genom Zio Tom Jet (e. Maharajah). Eftermiddagens tredje seger kom i den avslutande Silverdivisionen. Zio Tom Jet körde sig (efter 08,6 första 500) till ledningen efter 500 meter och femåringen höll därifrån säkert undan för fint avslutande Staro Leonardo och favoriten Farlander Am. 1.11,7a/1640 meter visade klockan.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Var inte samma häst längre"
Nästa nyhet
”Var inte samma häst längre”

”Var inte samma häst längre”

På fredagskvällen nåddes trav-Sverige att det sorgliga beskedet att Månprinsen A.M. inte längre finns i livet. Kallblodsgiganten ändrade sig beteende drastiskt och det svåra beslutet fick tas. AnnaMaria Öberg berättade om de senaste tunga dagarna.

Det var på fredagskvällen som nyhet om att Månprinsen A.M. var död, slog ned som en bomb. Den 13-årige stjärntravaren, svensk travsports största kallblodsstjärna fick tas bort tidigare i veckan. Under lördagens sändning av Vinnare V75 berättade delägaren AnnaMaria Öberg om det som ledde fram till det ofrånkomliga beslutet.

Fick fatta beslutet för hästens skull

– Vi började märka att han förändrade sig för något år sedan och Gunnar använde all sin erfarenhet för att ändra det här, men inget hjälpte. Vi försökte allt vi kunde. ”Prinsen” var allt för oss, vår älskade häst, men vi kunde inte göra något. När han anföll både mig och Gunnar så var det som att det var en annan häst i hans kropp. Det var inte Månprinsen längre, berättade AnnaMaria Öberg med gråten i halsen och fortsatte:

– Han var farlig för sig själv och för sin omgivning. Vi var tvungna att fatta det här beslutet för hästens skull. Jag vill att han ska bli ihågkommen för den fantastiska häst som han var och inte för det här slutet.

Läs även: Månprinsen A.M. är död

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Äntligen Vincennes-vinst för Sobel Conway
Nästa nyhet
Äntligen Vincennes-vinst för Sobel Conway

Äntligen Vincennes-vinst för Sobel Conway

Äntligen, får man nog säga för Sobel Conway. Efter tre raka andraplatser på Vincennes fick den svenskägde sjuåringen in fullträffen på kolstybben. Med tränaren Jean-Michel Bazire i jollen blev det en mycket övertygande seger.

Sobel Conway (e. Conway Hall) hade fyra andrapriser, de tre senaste i rad, på Vincennes sedan i höst. Vid lördagens tävlingar på den franska nationalarenan fick Jean-Michel Bazire-träningen äntligen sätta dit den efterlängtade segern. Favoritspelarnas pengar fanns i säkra händer.

Sobel Conway, som började med bakspår, hittade sin position i fjärde utvändigt men svarade för en ordentlig rush över sista bortre och tog sig snabbt fram i dödens i uppförsbacken. Sedan var det spel mot ett mål – Sobel Conway rusade sig till ledningen och lämnade motståndet med flera längder. Dexter Chatho avslutade piggt men utgjorde ingen segerfara. Vinnaren belönades med 25 200 euro efter seger på 1.11,8a/2100 meter. Björn Goops duo Bryssel och Hard Times slutade sjua respektive tolva i loppet, medan Ferrari B.R. fick nöja sig med en åttondeplacering.

Gallant Way tog välförtjänt seger

Grupp 3-loppet Prix de Reims, som bjöds för fyra- och femåringar, var eftermiddagens högst doterade i Paris. Här segrade Philippe Allaire-tränade Gallant Way (e. Ready Cash) välförtjänt efter att i år ha varit bland annat fyra i Critérium des 4 Ans och femma i Grand Prix de l’UET.

Anthony Barrier körde fyraåringen till segern. Gallant Way avancerade först fram i tredjespår och tog dödens i sista sväng, för att över upploppet koppla ett segergrepp och hålla knappt undan före Jean-Michel Bazires norska Rebella Matters. Anders Lindqvist-tränade A Sweet Dance sköt till vasst från rygg ledaren sista biten och var nära vinnaren som trea. Gallant Way vann loppet, värt 31 500 euro, på 1.11,7a/2100 meter.

Se Sobel Conway vinna här @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vinterpaus för Ecurie D
Nästa nyhet
Vinterpaus för Ecurie D

Vinterpaus för Ecurie D

Ecurie D. kommer inte att mäta sina krafter i Critérium Continental på Vincennes. I stället går stjärnan nu till vinterträning för att laddas för fullt mot nästa säsong då det stora målet verkar vara – Elitloppet.

Critérium Continental som körs på Vincennes den 27 december har länge varit ett mål för Ecurie D. men nu står det klart att det fyraåriga fenomenet inte gör några fler resor till Frankrike i vinter. I den senaste starten blev vinstmaskinen besegrad av Aetos Kronos i Solvalla Grand Prix; det blev alltså den sista starten för Ecurie D. i år. Tränaren Frode Hamre hoppas emellertid på ett återbesök på Solvalla – i slutet av maj nästa år.

Vi siktar på start i Elitloppet

– Vi packar in Ecurie D. för vintern. Han har haft en tuff säsong bakom sig och behöver en vinterpaus nu. Vi lägger ribban högt och siktar på start i Elitloppet i maj, säger tränaren till Trav og Galopp-Nytt.

Med avslutad fyraåringssäsong kan Ecurie D. hittills sammanfatta sin karriär med 14 segrar på 17 lopp. Hästen har tjänat drygt 3,2 miljoner kronor. Förutom andrapriset i senaste starten fick han segerraden bruten, som fyra, mot den äldre eliten i Hugo Åbergs i somras. Enda plumpen i protokollet var galoppen i finalen av Grand Prix de l’UET.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Månprinsen A.M. är död

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson