Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Handsome Brad till Kymi GP

Efter Handsome Brads seger i Copenhagen Cup och andraplatsen i Harper Hanovers har det varit svävande vilken nästa uppgift skulle bli. Nu har tränare Ulf Stenströmer gjort sitt val.

200 meter från mål såg Handsome Brad ut att bli vinnare i Harper Hanovers Lopp men Eelis gick inte att stå mot sista biten. Ulf Stenströmers angenäma bekymmer har sedan dess varit att bestämma nästa tillfälle att visa upp sin stjärna.

Oslo Grand Prix tackade men nej till tidigt och istället valde man mellan Östersund och Kymi Grand Prix i Finland. Men vid lunchtid på söndagen skrev Stenströmer följande på Twitter:

”-Vi har precis tagit beslutet att tacka ja till inbjudan till Kymi GP och följaktligen går vi inte ut i Östersund.”

Kymi GP körs 15/6 och Handsome Brad ställs bland annat mot hemmahoppen Next Direction och Chief Orlando samt franska inslagen Billie De Monfort och Colonel. Loppets förstapris är 100 000€.

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Enkelt för Atlanta – Fin dag för Burke

Enkelt för Atlanta – Fin dag för Burke

Atlanta var ett tag aktuell för Elitloppet men valde att avstå och insjuknade kort där efter. Inatt var dock fjolårets Hambletonian-vinnare tillbaka i hetluften och det blev seger direkt.

Yannick Gingras hade knappt hunnit hämta sig från äventyret Kusk-VM innan det var dags att hoppa upp i sulkyn bakom Atlanta på andra sidan atlanten. Ekipaget var bra med på det redan från start i Graduate Series (C$99 000) på Mohawk Raceway och kunde köra sig till täten efter drygt halva loppet.

Ron Burkes sto kunde enkelt kliva under över upploppet och hade ett par längder ner till tvåan i mål efter sista 400 på ca 08,7. Segertiden skrevs till 1.10,2a/1609 meter och den var värd 50 000 C$. Femma i mål blev årsdebuterande Manchego som numera tränas av Nancy Johansson.

Burke kunde även se ett annat av sina toppston prestera på banan. I ett kvallopp på Meadowlands vann nämligen Hannelore Hanover med halva upploppet på 1.09,8a/1609 meter. Körde gjorde Matt Kakaley och i samma lopp kom Åke Svanstedt fyra tillsammans med Darling Mearas på 1.11,0a/1609 meter.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Ferrari B.R. vann i comebacken
Nästa nyhet
Ferrari B.R. vann i comebacken

Ferrari B.R. vann i comebacken

Norska vidundret Ferrari B.R. gjorde comeback på tävlingsbanan under lördagen och det blev seger direkt. 

Per Oleg Midfjeldt kan pusta ut nu när hans skadedrabbade adept äntligen verkar vara på rätt väg. Muscles Yankee-sonen hade inte startat sedan i november men igår på Bergen var det dags inleda ett nytt kapitel i en brokig historia som började 2017 med ett världsrekord på 1.09,9a/2100 meter.

Efter ett lopp i tredje ytter kunde Ferrari B.R. ta sats i spåren 600 kvar men hade en bit fram till ledande Always On Time i sista sväng. Men via 10,5/500 kunde sexåringen slugga sig förbi sista biten och vinna på 1.11,8a/1600 meter.

 

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Racing Mange hann undan - Kihlström ändå historisk
Nästa nyhet
Racing Mange hann undan – Kihlström ändå historisk

Racing Mange hann undan – Kihlström ändå historisk

Örjan Kihlströms styrning i Östgötaloppet Who’s Who kunde aldrig komma ifatt Racing Mange. Men då hade Kihlström redan hunnit blir historisk.

1007 rikstotosegrar och fler lär komma. Örjan Kihlström skrev historia under lördagseftermiddagen när han passerade Stig H Johanssons tidigare rekord. Passande gjorde han det bakom en Stefan Melander-tränad häst när Digital Track kunde enkelt ta hand om ledningen från innerspåret i volten och sen var det spel mot ett mål.

-Det här känns stort för mig och är roligt att lyckas med något som ingen gjort tidigare. Jag har haft tur att få köra många fina hästar och varit frisk, sa en glad jubilar efteråt.

Kihlströms bästa chans på förhand var annars Derbyvinnaren Who’s Who i Östgötaloppet över 2640 meter. Maharajah-sonen mötte äldre eliten för första gången men showen stals istället av Racing Mange och Joakim Lövgren.

Racing Mange – Foto: ALN

 
Lövgren satt i tredje ytter, men lämnade den positionen mitt i loppet och kunde köra sig till front varvet från mål. Who’s Who gick med i ryggar på sista bortre långsidan, och avslutade starkt i spåren men ledaren ökade på takten och sprintade undan på lätta ben.

”Det här är en speciell häst som fått många tuffa lopp”

Han krigar alltid på och gör sitt, sa Joakim Lövgren efteråt.

Sexåringen vann på 1.12,8a/2640 meter och 200 000 kronor i förstapris. Who’s Who spurtade in som tvåa medan tredjepriset gick till outtröttlige On Track Piraten.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Favoriten höll för trycket i Ina Scots Ära
Nästa nyhet
Favoriten höll för trycket i Ina Scots Ära

Favoriten höll för trycket i Ina Scots Ära

Fyraåringsloppet Ina Scots Ära var en av behållningarna på Mantorptravet denna lördag och precis som i fjol blev det Stefan Melander-tränat i topp.

I fjol var det Zack’s Zoomer som plockade hem Ina Scots Ära och i årets upplaga stod det klart redan i slutsvängen att det skulle bli Stefan Melander som tränade vinnaren. Då hade hans duo Thrust Control och Brothers N.Arms lämnat övriga konkurrenter och frågan var bara vem av dem som skulle vinna.

Loppet inleddes med att Riptide R.D. pep till spets för Pierre Nyström, men Kevin Oscarsson var fort framme med Brothers N.Arms för att överta. Efter 600 meter tryckte sig Oscarsson till täten men det kostade 09,1/500 medan varvet travades på 12,6.

Fram i dödens kom stallkamraten Thrust Control tillsammans med Björn Goop och detta utvecklade sig till en tvåhästarsduell. In på upploppet var ledaren märkt av tempot medan den blivande vinnaren såg urstark ut. Segergreppet kopplades enkelt, Goop satt still sista biten och ekipaget gled undan med en säker längd.

-Jag hade kanske bästa hästen på förhand och försökte köra ett rent säkerhetslopp. Det driver bra för honom, och han är lite flegmatisk men när man begär det där lilla extra lägger han i två växlar till. Det blev väldigt enkelt, sa segerkusken efter loppet.

Cantab Hall-sonen vann Ina Scots Ära på 1.12,9a/2140 meter och på segerchecken stod det 300 000 kronor. Brothers N.Arms var tapper i nederlaget och slutade tvåa medan sista pallplatsen kneps av Robert Berghs Elcamino Dimanche för dagen körd av Christoffer Eriksson.

Björn Goop befäste sig senare ännu mer som en av dagens män på Mantorp. I Klass II fick han låna Johan Untersteiners Sandsjöns Enzo medan Johan själv satt bakom Global Warrior. Dessa två var också först in på upploppet, men trots ett lopp i dödens kunde Brioni-sonen slå klorna i stallkamraten mitt på upploppet. Segertid 1.15,8a/2640 meter.

Goop tränade även segraren i Klass I även om det kanske var ”fel” vinnare. För själv körde han galopp med favoriten Short In Cash, men fick istället se Peter Ingves leda runt om med stallets Grandfather Bill som vann på 1.14,2/2140 meter.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Startfältet till Oslo Grand Prix är klart

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson