Just nu:
15.46 Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar
10.55 Inför: Prix d’Amérique
09.06 Electrical Storm imponerade
13.27 Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”
11.15 Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år
11.06 Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25
16.55 Bold Eagle vill till Elitloppet
15.41 Axevalla 21 januari: Fiore får blomster
11.02 Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare
10.16 Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Handsome Brad i guldjakt på hemmaplan

Handsome Brad är tillbaka på hemmaplan när han den lördagen går ut i Gulddivisionen på Axevalla – men där ställs han mot ett par tuffa motståndare.

Ulf Stenströmers reklamhäst Handsome Brad är tillbaka hemma efter en liten nordisk turné; vinnaren av Copenhagen Cup och trean från Kymi Grand Prix kommer närmast från ett sjättepris i Ulf Thoresen Grand International. Nu på lördag gäller dock Axevallalöpning på hemmabanan.

Bland motståndarna till Handsome Brad märks dock Milligan’s School, tidigare vinnare av Jämtlands Stora Pris och senast i den gångna helgen oplacerad i Årjäng.

Spännande att se blir såklart också Timo Nurmos Hachiko de Veluwe som gör debut i klassen. Förra årets finska Kriterie-vinnare har 10 segrar på 11 starter och kommer närmast från triumf i storloppet Suur-Hollola.

Andra namnkunniga hästar i Axevallalöpning som avgörs över lång distans är veteranen On Track Piraten och de båda stayerspecialisterna Reckless och Explosiv Merlot.

Här är startlistan:

Gulddivisionen, 2640 auto:

1 Mack Dragan – Örjan Kihlström
2 Stepping Spaceboy – Stefan Söderkvist
3 Explosive Merlot – Per Lennartsson
4 Milligan’s School – Ulf Eriksson
5 King Sir Kir – Claes Svensson
6 M.T. Joinville – Torbjörn Jansson
7 Baron Gift – Rickard Svanstedt
8 Hachiko de Veluwe – Jorma Kontio
9 On Track Piraten – Hans R Strömberg
10 Target Kronos – Adrian Kolgjini
11 Handsome Brad – Ulf Ohlsson
12 Reckless – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 10:55, 23 januari

Inför: Prix d’Amérique

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:06, 23 januari

Electrical Storm imponerade

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
tisdag 16:55, 21 januari

Bold Eagle vill till Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:16, 21 januari

Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:23, 21 januari

Förvarade förbjudna preparat – döms till böter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:00, 21 januari

”Lunch-draget” – ny tipssatsning

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 12:44, 20 januari

Propulsion till Paris

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tjomsland dominerade i Derby-kvalen

Tjomsland dominerade i Derby-kvalen

Öystein Tjomsland ser ut att ha goda möjligheter till en ny seger i Svenskt Kallblodsderby. Norrmannen dominerade genom att vinna båda uttagningarna.

Öystein Tjomsland har två tidigare segrar i Svenskt Kallblodsderby, chanserna för en tredje viktoria ser goda ut efter söndagens uttagningar på Östersundstravet. Båda vinnarna kom från norrmannens stall.

Tjomsland körde själv Nordsjö Odin (e. Tekno Odin) till seger på högst imponerande sätt. Efter att ha synat dödens med varvet kvar, pressade sig Nordsjö Odin till täten mitt på den sista bortre långsidan – och stack. Lätt seger på 1.25,6a/2140.

Örjan Kihlström styrde in Tjomslands andra uttagningsvinnare. Våler Nikolai (e. Åsajerven) avgjorde säker över upploppet efter en resa i andra utvändigt och kom i mål på 1.26,3a/2140. Här slutade Tjomslands favorit Rappstjernen fyra och är också klar för finalen.

En trio hästar i finalen av Derbystoet är också ett faktum för den norske stortränaren. Brenna Blesa vann sin uttagning, trots årsdebut. Det tidigare kvalet gick till skrällen Rappodina, tränad av Jerker Bjurman.

Finalfälten efter lottning och spårval (häst-tränare):

Svenskt Kallblodsderby, 2140 auto:

1 Nordsjö Odin – Öystein Tjomsland
2 Våler Nikolai – Öystein Tjomsland
3 B.W. Rune – Jan-Olov Persson
4 Gott Klirr – Jan-Olov Persson
5 Möller Tor – Jan Roar Mjölneröd
6 Rappstjernen – Öystein Tjomsland
7 Ard – Lars O Romtveit
8 Säther Lomen – Ole Johan Östre
9 Alma Prins – Jomar Blekkan
10 Reime Kongen – Trond Anderssen
11 Förlands Tor – Per-Eivind Tjordal
12 Tangen Trygg – Jan Roar Mjölneröd


Derbystoet, 2140 auto:

1 Brenna Blesa – Öystein Tjomsland
2 Rappodina – Jerker Bjurman
3 Eldoda – Anders Wolden Lundström
4 Ask Viktoria – Öystein Tjomsland
5 Kalltekla – Martin P Djuse
6 Alonso Jenta – Öystein Tjomsland
7 Hellin Victoria – Line W Höyvik
8 Glade Tider – Jomar Blekkan
9 Borkmira – Thomas Mjöen
10 Ylva Li Karma – Malin Löfgren
11 Thess Vilja – Esbjörn Glantz
12 Jeksa – Jan Roar Mjölneröd

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stor uppvisning av Greenshoe
Nästa nyhet
Stor uppvisning av Greenshoe

Stor uppvisning av Greenshoe

Går det att stoppa Greenshoe i Hambletonian om tre veckor? Marcus Melanders treåring var fenomenal när han vann Stanley Dancer Memorial på 1.08,5 – och såg nästan okörd ut.

Greenshoe gick förvisso på pumpen i Earl Beal-finalen, men vid lördagens tävlingar på Meadowlands befäste den svenskägde och av Marcus Melander tränade monstertalangen sin roll som den stora favoriten inför Hambletonian den 3 augusti.

”Genrepet” var en av två divisioner av Stanley Dancer Memorial. Brian Sears satt i sulkyn bakom Father Patrick-sonen som började loppet som tredje häst, men efter 800 meter avklarade sändes fram först i andraspår. Ledande Pilot Discretion stretade emot bra, men var chanslös att svara då Greenshoe växlade upp ur sista sväng.

Greenshoe stack undan med flera längder, Brian Sears åkte bara med och hästen såg ut att ha gott om krafter i behåll då han passerade mållinjen på totaltiden 1:50,1 vilket i kilometertid blir 1.08,5a över engelska milen. Det efter sista quartern avverkad på 06,7. Segertiden är den snabbaste av en treåring hittills i år.


Den andra divisionen av Stanley Dancer såg Melander-tränade Green Manalishi trava i ledningen, men han fick se sig besegrad i en tuff slutstrid mot Swandre the Giant (e. Swan For All) körd av David Miller. Hästen som tränas av Ron Burke klockades till 1.09,3a/1609, en tiondel före Green Manalishi. Här avslutade Melanders andra häst Gerry bra för att bli fyra, medan Per Engblom-tränade Osterc galopperade på upploppet i kamp om tredjepriset. 76 500 dollar var förstapriset för de båda vinnarna.


Atlanta var den stora favoriten i Hambletonian Maturity efter världsrekordet senast, men fick se sig slagen av överraskningen Crystal Fashion. Tim Tetrick hittade rygg ledaren bakom just Atlanta som anförde fältet, men som inte kunde stå emot Crystal Fashion som kom loss invändigt över upploppet. Jim Campbell tränar vinnaren som noterade 1.08,8a/1810 för att bärga förstapriset på 225 000 dollar.

Tvåa över mållinjen var rappt avslutande Custom Cantab, men hästen flyttades ned i prislistan vilket gav Atlanta andrapriset. Åke Svanstedt hamnade långt bak i fältet med Six Pack, men hästen spurtade bra i spåren för att knipa tredjepriset.


Två divisioner av Delvin Miller för de treåriga stona kördes också under Meadowlands fullmatade kväll. Den första såg David Miller köra ”Nifty” Norman-tränade Evident Beauty (e. Trixton) till seger på 1.10,2a/1609. I den andra divisionen kom sjunde raka för Jim Campbells läckra Millies Possesion (e. Posseses the Will). Dexter Dunn i segersulkyn och segertiden 1.10,5a/1609.

Du kan se loppen här (klicka på Replays, datum och lopp).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Äntligen för Uza Josselyn - vann på 1.09,3
Nästa nyhet
Äntligen för Uza Josselyn – vann på 1.09,3

Äntligen för Uza Josselyn – vann på 1.09,3

Schweiziska superstoet Uza Josselyn är ärrad i de största loppen – nu var det dags för en efterlängtad fullträff även på svensk mark. Ledningen från start till mål var modellen i Årjängs Stora Sprinterlopp. Segertiden läckra 1.09,3.

Globetrottern Uza Josselyn har inte haft tur med sig direkt i sina skandinaviska starter, men i Årjängs Stora Sprinterlopp föll alla bitarna på plats för det danskfödda stoet som tränas av René Aaebischer i Schweiz. Med Erik Adielsson som driver bombade stoet hela vägen i ledningen – för att vinna på vackra 1.09,3a över 1640 meter. Det trots att himlen närmast öppnade sig strax före start.

– Jag är otroligt glad, framför allt för tränarens skull. De har haft fantastiskt oflyt i Sverige men alltid hållit huvudet högt trots besvikelserna. Jag hade superfeeling i dag, jag trodde vi skulle kunna gå till ledningen och där springa en 1.09-tid, då är det svårt att slå henne. Hon har ett otroligt driv i steget, det är en väldigt, väldigt fin travare det här, sa Erik Adielsson i ATG Live.

”Hon har ett otroligt driv i steget”
Erik Adielsson i ATG Live

Uza Josselyn öppnade riktigt kvickt och höll ut Lionel i kampen om ledningen, för att se första 500 avverkas efter 08,8. Farten fortsatte att hållas uppe, det såg i dödens travande Lionel till. Den norske slagskämpen pressade på över sista bortre och genom sista sväng var det bara Nadal Broline som riktigt kunde följa duellanterna.

Björn Goop hade gett Nadal Broline en fin resa i andra utvändigt och sändes till full attack när bara upploppet var kvar och närmade sig snabbt samtidigt som Lionel fick ge slaget förlorat. Men Uza Josselyn lät sig inte bekymras av uppvaktningen, utan höll farten starkt hela vägen för att vinna säkert.

Segertiden stannade alltså vid 1.09,3, vilket är en tiondel över det löpningsrekord som Propulsion satte vid förra årets upplaga. Vinnaren kunde addera 600 000 kronor till segerkontot. Segern betyder också att Uza Josselyn får en plats i Hugo Åbergs Memorial, vilket lär bli nästa uppgift.

Nadal Broline därmed tvåa, medan Lionel visade sina gamla takter igen och höll starkt till bronset i kamp mot landsmannen Cokstile som avslutade vasst invändigt. För Milliondollarryhme blev det ett misslyckat lopp; Elitlopps-femman blev kvar i tredjespår och fick backa sig sist, men levererade ändå en rejäl spurt i spåren för att bli femma. Milligan’s School kom aldrig riktigt in i loppet och blev oplacerad.


Röd-hvid seger inledde omgången. Sjuårige dansken Apapmand fick av sin kusk Jeppe Rask en fin resa i Silverdivisionen, placerad i andra utvändigt. Favoriten Eldorado B. anförde, men hade inget att sätta emot utvändige Ragazzo da Sopra som kopplade greppet in på upploppet och såg ut att gå mot segern. Apapmand avslutade dock snabbt och fångade, precis på ritsen, in till seger på 1.13,2a/2640.


Great Winner visade kapaciteten i Klass 2. Magnus Jakobsson kunde ge den fina fyraåringen en resa invändigt som tredje häst, medan favoriten Deede Star såg till att hålla tempot uppe i ledningen. När upploppet nalkades var ledaren slagen, Ready to Roll tog över från dödens men var maktlös att stå emot Great Winner som hittat fritt och spurtade vasst. Det till seger på 1.13,3/2140.


Strålande spurt gav U.R. Faxe segern i Erik Perssons Memorial. Örjan Kihlström hade hand om tömmarna bakom Öystein Tjomsland-träningen som såg ut att ha en omöjlig uppgift i kön när man gick genom sista sväng. Men efter fritt spelrum och en flygande avslutning i vida spår över upploppet avgjorde norrmannen för att fånga in skrällen Klocksve Sprinten kort före mål. På 1.24,0/2160 tog U.R. Faxe årets första viktoria.


Björn Goop skrällman i stoloppet. Färjestadstränaren bytte rygg ledaren mot andra utvändigt med varvet kvar bakom Timotejs Godis och kom fram i dödens in mot sista sväng. Ledande favoriten Lady Nadine hade fått press och fick ge slaget förlorat. Timotejs Godis skaffade sig greppet och gick lätt undan före fint spurtande Bravivivicimo. Hope And Dreams gjorde ett starkt lopp med sista varvet i spåren, men orkade inte sista biten. Vinnaren visade 1.13,3/2140.


Välförtjänt vinst för Macelleria i Klass 1. Efter tre raka andrapris var det dags för valacken, körd och tränad av Robert Bergh. Och det var heller inte något snack om saken; Macelleria övertog tidigt spets och fortsatte i jämn fart i ledningen. Ur sista sväng blev det fullt blås och motståndet fick göra upp om silvret. Riktigt fin vinnare som klippte målsnöret på 1.12,1a/2140.


Norskt firande efter Bronsdivisionen. Duktige Magnus Teien Gundersen hittade andra utvändigt med N.Y. Coeurdesoleil och avvaktade där till 600 kvar. Coktail Jet-sonen kunde avgöra säkert till slut före ledande Peder Mykla och den i dödens tappre Urgent Call. Vinnare klockades till 1.11,3a/1640. Favoriten Visa As försvann i en galopp i tidigt skede.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gaffelbandsskada för Bandit Brick
Nästa nyhet
Gaffelbandsskada för Bandit Brick

Gaffelbandsskada för Bandit Brick

Danske topptravaren Bandit Brick hann med tre starter hos Jean-Michel Bazire. Nu är hästen på väg tillbaka till Danmark sedan han ådragit sig en gaffelbandsskada.

I regi Steen Juul utvecklades Bandit Brick till en segermaskin, ofta sedd på svenska banor. Efter en kort sejour hos Björn Goop har dansken gjort sina tre senaste starter för Jean-Michel Bazire. Något som bland annat resulterat i en seger i mitten av juni.

Nu är dock sexåringen på väg tillbaka till hemlandet. Det sedan Bandit Brick olyckligt drabbats av vad som beskrivs som en kraftig gaffelbandsskada. Det berättar ägaren Kaj Jörgensen för Travservice.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stochampionats-kvalen: Lätt för Conrads Rödluva

Travtips

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Travtips
torsdag 15.46, 23 januari
Då var det torsdagskväll och Åby. Där provar jag med fem vinnarspel. Jag inleder i lopp fyra där jag hoppas att Peter Zadel kan servera sin häst Anemone Du Bon Air fin invändig resa för att sedan ha chans att avgöra. Vi har ju dubbla open stretch på Åby. H...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 11.06, 22 januari

Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.41, 21 januari

Axevalla 21 januari: Fiore får blomster

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 21 januari

Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.02, 20 januari

Färjestad 20 januari: Inga gränser för deras fräckhet

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson