Just nu:
14.01 Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Halmstad: Untersteiner var hetast

Halmstadtravet stod för måndagskvällens tilldragelser – och det var förstås Untersteiner i rampljuset. Johan visade upp Can Lane i härligt skick i årsdebuten.

Johan Untersteiner är ofta sedd i vinnarcirkeln på hemmabanan och var förstås på hugget också under måndagen. Stallet noterades för två vinnare – där en årsdebuterande Can Lane glänste i sin första start på lite mer än tre månader.

Can Lane snabbstartade till ledningen och kunde behålla den positionen enkelt sedan Ma Running ägnat sig galopp i spetskampen. Takten ökades återigen över sista bortre och när Zio Tom Jet kom upp utvändigt verkade det bli en tvåhästarsduell. Den duellen gick dock om inte när utmanaren försvann i fel gångart 300 kvar – och lämnade vägen vidöppen för Can Lane som stack ifrån med många längder i mycket trevlig stil på 1.12,0a/2140 efter 1.10 sista 500.

Innan det hade Johan också styrt in Explosive Class som tog sig till ledningen i första sväng och efter att sedan hållit jämnt tempo, kunde gå mot seger i ohotad stil.

…Tilläggas bör att också Untersteiner den äldre signerade två vinnare tidigare under kvällen. De båda debutanterna Radio Gaagaa och Gilmore Trot inledde karriären båda på bästa tänkbara sätt.

Devs Dragon i toppform

Fredrik Persson-tränade Devs Dragon fortsätter att visa toppform. Utrustad med Carl Johan Jepson i jollen fick åttaåringen jobba från början för att hålla upp spets, men efter 10,4 första 500 kunde storfavoriten sakta ned farten – för att kontrollerat gå undan till en ny seger.

…Aguero, körd av Jakob Smith och tränad av Mantorps Kenneth Smith fick full utdelning på sin fina form. Femåringen kunde mysa i tredje invändigt i det hårda tempot, hittade loss i sista sväng och avgjorde till seger kort före mål efter en vass avslutning.

Dansk Diesel bet bäst

Ken Ecce skickade från Danmark sin träning Diesel som av William Ekberg fick en fin start från bakspår och tryckte sig till ledningen med varvet kvar av sprinterloppet. Därmed var racet avgjort – dansken tog andra raka på säkert vis.

…Kvällens skräll kom från Stefan och Håkan K Persson. Bring Me Money bjöds en resa i tredje paret utvändigt, följde i avancemanget och ställdes på för fullt i fjärdespår över upploppet. Länge ledande Feel The Rush blev ett säkert byte för stoet som här noterade karriärens första seger.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 13:37, 02 april

Så körs Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:50, 02 april

Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:12, 02 april

Readly Express syster – glänste i kvalet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 april

”Rödluvan” på promenad

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:12, 01 april

Finske toppkusken till Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:34, 01 april

Skoglund fortsatt i täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:17, 01 april

Stekhet Sorbet

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Gimpanzee kommer inte

Gimpanzee kommer inte

Hur det blir med Elitloppet i år är förstås ännu högst oklart, men definitivt är i vilket fall att ett av de tänkta stora dragplåstren inte kommer. Gimpanzee stannar i USA.

I Europa är det bara Sverige som fortfarande travar men läget med kommande storlopp i allmänhet och Elitloppet i synnerhet, är ovisst. Med mindre än tio veckor kvar till sista söndagen i maj, arbetar Solvalla utifrån scenariot att banans flaggskepp ska köras – men på vilket sätt är i dagsläget inte beslutat.

Klart är i vilket fall redan nu att Elitloppet mister en av sina största stjärnor. Det var i söndagens trav-sändning på TV12 som Marcus Melander intervjuades och han bekräftade att reseplanerna för den fyraårige supertravaren Gimpanzee är inställda. Följderna kring corona-pandemin gör det omöjligt för de amerikanska hästarna att lämna landet.

Kommer inte gå förbereda

– Det är nog ganska uteslutet som det ser ut just nu tyvärr. Det kommer inte gå att förbereda han, det är klart att vi kommer kunna träna hästen och så här hemma, men vi vet inte när loppen körs igång och han måste få ett visst antal lopp som vi har planerat han skulle få inför ett eventuellt Elitloppet. Det kommer nog bli svårt med det i år, tyvärr, säger Marcus Melander till TV12.

”Är nog ganska uteslutet”
Marcus Melander i TV12

Även i USA är de allra flesta travtävlingarna lagda på is; för närvarande är det enbart banan Cal-Expo i Kalifornien som tävlar vidare – fast utan publik. Övriga banor kommer att hållas stängda, i ett första skede, till mitten av april.

– Vi hade tyckt det varit kul att vara med i Elitloppet och hade siktat mot det, men nu är det som det är i världen och vi har mycket fina lopp i USA för Gimpanzee, eftersom han bara är fyra år har vi väldigt fina lopp här. Han kommer nog ha tillräckligt med lopp att starta i. Men det är klart att det var synd, jag tror att han hävdat sig redan som fyraåring, säger Marcus Melander.

Läs även: Inget beslut om Elitloppet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kulltoppar på Solvalla
Nästa nyhet
Kulltoppar på Solvalla

Kulltoppar på Solvalla

Byhthebook, Ganga Bae och Selected News. Det är bara tre av årgångstopparna som förgyller Solvalla på lördag när det åter är tid för Margaretas Tidiga Unghästserie.

Förutom STL-finaler och den första deltävlingen i Paralympiatravet bjuder Solvalla på lördag också på unghästar av hög klass. Det ska nämligen också köras Margaretas Tidiga Unghästserie för tre- och fyraåringar. 300 000 kronor är förstaprisen i vardera avdelningen.

Ganga Bae i årets första

I klassen för fyraåriga hingstar och valacker går tidigare Uppfödnings-vinnaren och förra årets Kriterie-femma Bythebook ut i årets första start. Han möter bland annat Belker och Digital Summit, den senare med tre raka.

Stefan Melander lyfter ut Ganga Bae i avdelningen för fyraåriga ston. Hon avslutade förra säsongen med fullträff i Breeders Crown och ställs nu i årsdebuten mot bland andra Oaks-tvåan Alaska Kronos och trean Dontlooseallmoney. I racet för de treåriga killarna hittar vi Hans-Owe Sundberg-tränade Selected News som inlett sin karriär synnerligen lovande i två raka.

Här är startlistorna:

MTU, treåriga ston, 2140 auto:

1 Martha Zon – Magnus A Djuse
2 Brilliant Smile – Johan Untersteiner
3 Clockwork – Ulf Eriksson
4 Hazelnut Sisu – Jorma Kontio
5 Amour Hill – Ulf Ohlsson
6 Ester Wibb – Oskar J Andersson
7 Barbro Kronos – Erik Adielsson
8 Chablis Ribb – Leif Witasp
9 Kattis J. Boko – Björn Goop
10 Malvha Ha – Markus B Svedberg
11 Nikita Sunrise – Claes Sjöström
12 Myllkärrs Medusa – Pierre Nyström


MTU, treåriga hingstar och valacker, 2140 auto:

1 Ozzy’s Melody – Erik Lindegren
2 Forever Melon – Örjan Kihlström
3 Kurri Jari Boko – Peter Ingves
4 Önas Prince – Per Nordström
5 Certainly – Jorma Kontio
6 Zack Bris – Oskar Kylin-Blom
7 Dollar Doc – Jörgen S Eriksson
8 Global Bootleg – Erik Adielsson
9 Selected News – Torbjörn Jansson
10 Västerbo Cobber – Ulf Ohlsson
11 Billions – Adrian Kolgjini


MTU, fyraåriga hingstar och valacker, 2140 auto:

1 Taxi Out – Rikard N Skoglund
2 Belker – Torbjörn Jansson
3 Ultion Face – Adrian Kolgjini
4 Surf n’Turf – Ulf Ohlsson
5 Rally Hans – Björn Goop
6 Mellby Hoffa – Jorma Kontio
7 Will I Am – Leif Witasp
8 Digital Summit – Örjan Kihlström
9 Karat Band – Åke Lindblom
10 Criterion – Carl Johan Jepson
11 Bythebook – Erik Adielsson


MTU, fyraåriga ston, 2140 auto:

1 Dior Ima – Rikard N Skoglund
2 Residual Thrust – Erik Adielsson
3 Alaska Kronos – Örjan Kihlström
4 Global Allegiance – Magnus A Djuse
5 No Limit Queen – Björn Goop
6 Dontlooseallmoney – Jim Oscarsson
7 La Plus Belle – Ulf Eriksson
8 Visual Condition – Ulf Ohlsson
9 Fuel Burn – Emilia Leo
10 Grande Diva Sisu – Per Nordström
11 Tonique – Åke Lindblom
12 Ganga Bae – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Disco Volante gör det igen?
Nästa nyhet
Disco Volante gör det igen?

Disco Volante gör det igen?

Efter stor show i rikstotons högsta klass väntar på lördag Gulddivisionens final för Disco Volante. Vid en ny seger – kan han dessutom säkra en plats i Paralympiatravet.

Vilken häst som varit det stora utropstecknet de senaste veckorna råder det inga tvivel om. Disco Volante har på sina fem starter i år tagit fyra segrar i Gulddivisionen. Stefan Melanders sjuåring tycks bättre än någonsin – de två senaste segrarna är tagna på låga 1.10-tider.

Kval till Paralympiatravet

Den här lördagen väntar Gulddivisionens final på Solvalla, som dessutom är klassiska C Th Ericssons Memorial. Utöver det gäller loppet som den första deltävlingen till Para-lympiatravet som ska köras på Åby den 25 april. Exakt hur det loppet kommer utformas är i dagsläget ovisst på grund av den rådande coronakrisen – men vinnaren på lördag är direktkvalificerad.

I kampen om förstapriset på 300 000 kronor hittas även Gareth Boko som också kommer med två raka från Gulddivisionen och den tuffe finländaren Elia Web som dock lottades till ett olämpligt bakspår.

Här är startlistan:

Gulddivisionens final, 2140 auto:

1 Super Nice – Torbjörn Jansson
2 Reckless – Björn Goop
3 Baron Gift – Rickard Svanstedt
4 Zack’s Zoomer – Örjan Kihlström
5 Disco Volante – Ulf Ohlsson
6 Gareth Boko – Marc Elias
7 Sliding Home – Erik Adielsson
8 Olle Rols – Peter Untersteiner
9 Ajlexes Cubano – Jenny A Björk
10 West Wing – Oskar-Kylin-Blom
11 Elian Web – Jorma Kontio
12 Snowstorm Hanover – Rikard N Skoglund

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Färjestad: Strålande årsdebut av Kinky Boots
Nästa nyhet
Färjestad: Strålande årsdebut av Kinky Boots

Färjestad: Strålande årsdebut av Kinky Boots

Tredjespår en stor del av loppet – men ändå en överlägsen vinnare. Fyraårige Kinky Boots imponerade stort då han vann sin årsdebut på Färjestad.

Jimmy Nilsson, b-tränare vid Solvalla, äger och tränar fyraårige Kinky Boots – som fått en smakstart på karriären. Efter åtta starter har Brad de Veluwe-sonen fem segrar varav de tre senaste på raken. Årsdebuten på Färjestad under söndagen gick sannerligen inte av för hackor.

Carl Johan Jepson skötte tömföringen bakom Kinky Boots som lämnade fjärde utvändigt efter tusen meter travade i långloppet men då blev utsvarad – och fick finna sig i att vandra återstoden av loppet först ute i tredjespår. Det tycktes dock inte bekomma löftet, som med halvvarvet kvar tryckte sig till täten – och bara stack. Överlägset vunnet trots det tuffa upplägget här i första starten på fyra månader.

Kunglig årsdebut av Prince

En annan som var ordentligt på tårna redan i årsdebuten var USA-födde Prince Palema, som här gjorde debut i regi Linus Svensson. Fyraåringen som gjorde flera goda prestationer i höstas utan att få sätta nosen först – tog nu revansch. Direkt ut i fjärde spår in på sista bortre, till ledningen in i sista sväng och undan med många längder. En toppinsats.

…Björn Goop visade upp italienske Venivici Roc som gjorde tredje starten i Färjestads-tränarens regi. Sexåringen kvastade till ledningen direkt då bilen släppte och kunde ohotad hålla den positionen hela vägen till mållinjen.

Puccy Italia i sista stegen

Maze Runner var en av dagens största favoriter och såg ut att kunna gå mot en säker spetsseger, men Henna Halme hade andra tankar bakom Veijo Heiskanen-tränade Puccy Italia. Efter en tripp i rygg på ledaren blev det fritt genom sista sväng och efter en kvick avslutning den sista biten fångade valacken in storfavoriten på 1.10,7a/1640.

…En annan tung favorit som föll var Rapide Cash. Denne gav sig iväg på sista bortre men fick med sig i släptåg Restless och Emilia Leo som över upploppet visade sig vara den starkaste. Stoet som tränas av Johan L Sundgren avgjorde säkert till slut för seger på mycket fina 1.12,6a/2140.

…Kallblodsloppet blev lite av en galoppfylld historia där Dagfinn Aarum hittade fint igenom från tillägg fram till tredje utvändigt med Orvar Mollyn. Efter attack 700 kvar avgjorde hästen som tränas av Åke Lindgren mycket säkert till slut.

…En skräll signerad Petter Karlsson och tränaren Henrik Sevon kom genom Janssons Frestelse. Stoet tog här karriärens första viktoria sedan hon spårat loppet runt om och vunnit enkelt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lotteria körs i oktober?

Travtips

Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr

Travtips
torsdag 14.01, 02 april
Åby kväll och gäster i form av Westergård och Hamre-hästar i listan. Bo Westergård har laddat och han har ett par fina chanser. Roligaste spelet är emellertid Beluga West i lopp åtta. Tränas och körs av Peter Untersteiner.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.05, 2 april

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson