Halmstad 8 mars: Elbow - den ska vi ha

Halmstad är måndagsbana och ett par trevliga spellopp. Elbow gör debut i regi Westergård och det ska bli spännande. Hästen har visat gott gry redan tidigare och nu är det mycket bra rapporter samt barfota runt om. Nicklas Korfitsen är en duktig kusk och den här chansen tror jag han sätter och vi har ett bra spel.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Halmstad – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Digital Crunch står ensam på startvolten och jag har en bra känsla för spets!!!!!!!!


Loppanalys:

1 Digital Crunch har en härlig uppgift som väntar och blir inte lätt att fånga in. Hannas häst gör det bra mest varje gång men senast fungerade det inte fullt ut med brodd. Har travat i ledningen två gånger och vunnit ohotat båda gångerna och det är bra segerchans. Ledningen i litet fält är extra värdefullt. Nu låter Hanna lite låg om formen och vi spelar inte till lågt odds

7 Panamera gör det också bra mest varje gång och skulle Hannas häst bränna så ser det ljust ut för Panamera. Fortsatt fin stallform där.

3 Vischio Holz kan mycket men insatsen senast var inget mersmakande. Farlig vid sunda vätskor.

2 Dizzy River är anmäld barfota runt om och kan en del i grunden men formen är oviss.

Rank: 1-7-3-2


Spelförslag:

Jag står över spel.

5 Halmstad – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

7 Rarity A.F. har stor spetschans från sitt springspår.


Loppanalys:

7 Rarity A.F. övertog ledningen knappa varvet från mål senast och spatserade undan till seger. Har bra spetschans på nytt och i ett rätt så ihåligt lopp så kan det mycket väl bli ny seger. Stilen är dock inte så bra och jag litar inte helt på denne.

8 Lady Beluga löper bra och har varit fin men från detta läge kan det lätt strula.

5 Arthur King var positiv vid segern men visar rätt mycket galopp. Svårt spår nu och det kan lätt gå illa direkt. Nu har vi trots allt en invändig strykning som underlättar och Bianchi testar barfota runt om ikväll och det är spännande. Hästen är klart fin i jobben och Bianchi tror på sin häst felfri. Inga garantier på felfritt men jag tycker Arthur King på visad kapacitet är värd ett spel. Kan få en friare och bättre gång barfota och fungera.

3 Kadabra Dream har löpt bra i Norge. Gör nu debut i ny regi och Westrum ligger lite lågt och vill köra snällt. 10 Let´s Face´Em gör också debut i ny regi. Har varit mycket spänd och är det fortfarande berättar Lars I även om senaste jobbet var fint. Fart finns för att duga. 11 Fade Away kan en hel del. Svårt läge med amatör.

Rank: 5-7-8-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Arthur King till oddset  6.50 hos Unibet.

6 Halmstad – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

6 Crank kan öppna bra och har god spetschans.


Loppanalys:

6 Crank gjorde debut för Bergh senast. Sköt till positivt sista biten men stilen var inte alls bra. Kan säkert  vara finare nu med lopp i kroppen och det är anmält barfota runt om. Kan mycket väl leda från start till i förbättrad Bergh-stil.

2 Victory Highness inledde karriären mycket bra med flera segrar men har varit skadad. Har nu lopp i kroppen hos Brindeborg och ska lättas i balansen ikväll. Läget är fint och hästen är tuff då formen sitter där och det hoppas och tror jag på nu. Jag spelar.

5 Under Armour gör debut i ny regi och är ett bud direkt. 9 Solo Flight vann från spets senast och Lars I är inte alls nöjd med läget nu då det ska tävlas bakifrån.

Rank: 2-6-5-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Victory Highness till oddset  7.50 hos Unibet.

7 Halmstad – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

7 Elbow öppnar raskt och jag är inne på att friskusen Korfitsen laddar och når tidig spets.


Loppanalys:

7 Elbow gör debut i ny regi Westergård och då det är klart positiva tongångar så tror jag det ska räcka fint här. Barfota runt om. Elbow vann på rejält sätt senast och kämpar fint hela vägen hem. Jag tror Elbow kan visa sig bäst här och bra rapporter samt tidig spets skadar inte så klart. Bra chans ska det vara.

5 Son Hugo Pellini räckte inte från kön senast men borde vara tidig från vettigt läge i detta gäng. Ändå ingen riktigt vass form som det verkar. Precis som många av Peters.

6 Global  Best Lover vann lätt näst senast men visade inget extra senast och har pausat.

11 Japiro Star räknas nu barfota barfota runt om.

Rank: 7-5-6-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Elbow till oddset  4.50 hos Unibet.

8 Halmstad – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Mitos Dream Boy har bra spetschans. 6 Catch the Day kan köras offensivt och få överta.


Loppanalys:

6 Catch the Day är med all rätt hårt betrodd. En rejäl och kapabel häst för klassen med fin inställning. Här kan det mycket väl bli tidig ledning och det skulle givetvis vara klar fördel. Det finns ändå bra motståndare där bak och blir det mothugg så öppnar det upp loppet.

Jag provar med Hannas 14 Quite Special som fått ett par nyttiga lopp i kroppen nu efter diverse problem och nu tror jag toppformen är nära. Dessutom barfota runt om i kväll och klara plus på det. Med rätt resa i draget så blir Hannas häst segerfarlig.

7 Ibelievinamerica har en bra avslutning och lopp i kroppen. Dessutom anmäld barfota runt om nu.

12 Quite a Quality får Persson upp. Precis som vid den ohotade segern för fyra starter sedan och då var hästen fin. Kan behöva loppet nu. 2 Mitos Dream Boy lär få en fin resa.

Rank: 6-14-7-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 14 Quite Special till oddset  7.50 hos Unibet.

9 Halmstad – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

2 Philomenia öppnade rappt senast. 4 Oliveria är snabb och har bra chans att nå spets.


Loppanalys:

4 Oliveria är startsnabb och kan spåra länge över den korta distansen. Kan ta emot något sista biten. Barfota runt om kan hjälpa henne.

5 Phantasy Tile var fullt bra i tufft gäng efter jobbig resa senast och vann lätt efter tidig spets näst senast. Har en passande uppgift här och det ser ut som prima chans.

8 Asa Ready to Glide har visat gott kunnande men läget samt frånvaron är två minusfaktorer.

2 Philomenia kan öppna bra. Är nog på gång och är anmäld barfota runt om och med bike. Ej fritt i mål senast. 11 Wine Lane har svårt läge men nyttig form.

Rank: 5-4-8-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Phantasy Tile till oddset 3.05 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson