Just nu:
17.43 Full fart framåt med unghästarna det som gäller
15.07 Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!
15.05 Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt
11.29 Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut
09.48 Per Lennartsson tillbaka i sulkyn – efter olyckan
09.15 Yonkers Trots ska köras – men på nytt datum
08.59 Tragedi på Bergsåker – hästen dog under loppet
15.54 Inför: Prix de Cornulier
15.52 Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike
11.14 Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda.

Jag borde sedan ha spelat Bol Brage då det skiljde för mycket med bara två som hade chans, slarvigt då jag älskar att spela andrahandaren i de lägena för favoriten blir väldigt ofta allt för stor.

I övrigt blev galopp för de två jag trodde hade högst segerchans, och där ser man hur bräckligt det är att tro på favoriter. Sällan högt värde, även om jag fortfarande tycker jag hade det i Hennessy Am som stannade en bit under dubbla på ATG och vi hade 2.60.

Bara bäst i SprinterMästaren, ja det kan man verkligen säga att Don Fanucci Zet var för jäklar vad bra han är alltså! Han såg ut att jogga runt dem på 09,6. Jisses!

Nu är det fortsatt fina tävlingar i Halmstad och jag har några roliga lir som ska testas!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Halmstad – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

2 Unoicsdue Gnafa’ var snabb senast, mycket snabbare än jag trodde och han har bra spetschans. 1 Farlander Am kan öppna, men rygg på favoriten lär locka. Det är 4 Exclusive Matter som kan utmana, lär laddas rejält men tar normalt inte sig förbi.


Loppanalys:

2 Unoicsdue Gnafa’ är jättefavorit till 1.65 hos Unibet, och han har väldigt bra segerchans. Han har gjort två lopp hos Björn Goop och var klart bra i debuten då han bara fick släppa Tessy d’Ete och en bra holländare förbi sig. Visade oanad startsnabbhet senast då han stack till ledningen och vann mycket enkelt på vassa 12,3 full väg. Nu vässas det med jänkarvagn och barfota (bakskor och vanlig vagn senast) och det är givetvis mycket hög segerchans. Björn Goop tycker jag har bra träff på då det dras skor. Hästen ser lite hetsig ut, och värmer inte speciellt bra så kanske kan det bli för mycket nu med spår långt in och trolig laddning? Stor risk att vi får käka honom, men till 1.65 spelar jag inte.

Unibet har bara en till under tio ggr och det är 4 Exclusive Matter som kördes snyggt på chans i finalen i lördags och spurtade in som tvåa bakom Bordeaux S. Nu blir det täta starter och dessutom upp en klass, två frågetecken det men bra spår och bra kusk och han tillhör de bättre. Öppnar rätt bra, och skulle favoriten göra bort sig bör det bli spets och seger.

Jag testar, utan övertygelse, plats på 6 Quick Lane som ska vara uppåt med loppen och han kunde mata ner dem på V75 senast – i seg stil. Nu blir det rycktussar och det brukar vara bra på trög typ och jag tror han har vettig chans att stånka till sig en plats och spelar till 2.90.

1 Farlander Am har varit positiv i nya regin och tagit tre raka. Har läge för ledarryggen och kan överraska.

7 Look Håleryd är en segpropp som alltid håller farten. Vinner sällan och det är vingelläge utan någon som helst startsnabbhet.

Rank: 2-4-6-1


Spelförslag:

Jag spelar plats på 6 Quick Lane till oddset 2.90 hos Unibet.

6 Halmstad – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Lopp över 3140 meter och jag tror att 4 Arvid S.H. kan hålla ut 5 Matteo om kusken är med på noterna, och han borde då köras i spets. Annars Matteo till tät.


Loppanalys:

Kul med 3140 meter bil i lägsta klassen och jag köper inte de med lägst odds. 5 Matteo har varit förbättrad de två senaste loppen och löpt upp lite mer till hur han brukar vara spelad. Nu är det ändå lurigt då han inre startat på två månader och då mindre tränare försöker träna i form för att de inte kan starta utan att gå ur klassen – ja då brukar det gå sådär. Jag tror inte han har rätt form och tror inte han kommer till spets.

Svårbedömd är givetvis 6 Newport Beach som vunnit i enklare lopp i Tyskland men hur bra han är, det är svårt att svara på för imponerat har han ändå inte gjort. Öppnar dessutom inget extra, av de starter jag sett. Kanske är han bara bäst, men jag tycker inte att han visat det och jag begär hellre syn på tysken.

Jag har en annan vinnare i 4 Arvid S.H. som känns jättehet! Nu har Unibet inget superodds, men 6.50 får duga för ett lir. Hästen har blivit allt bättre hos Fredrik och senast var insatsen helvass. Han plockade ner så bra häst som Tycoon Broline den hårda vägen över 2600 meter. Det var mycket rejält. 500 meter längre lopp borde bara vara plus och får Ohlsson honom till ledningen som jag är lite inne på så blir det mycket spännande. Nu visade han senast att han inte är spetsberoende. Intressant!

Rank: 4-6-5-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Arvid S.H. till oddset 6.25 hos Unibet.

7 Halmstad – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Sevilla är snabb och har spetsat tidigare två gånger från innern, men jag tror inte han kan ta emot 4 Gustafson. Denne bör hålla ut 5 Only One Winner sida-sida.


Loppanalys:

4 Gustafson ska ha jättebra segerchans och det är mitt spel. Man har sänkt oddset lite, 3.85 finns nu och han är spelbar en bit ner ytterligare kan jag tycka då jag tror ganska hårt på ledningen. Han var grymt rask tidigare då han var här och tog ledningen av Heart of Steel, men blev skadad. Nu har han gått ett kvallopp/provlopp med officiell tidtagning och för tränaren sprang han undan överlägset på 12,2/2100. Engwerda var på honom så det blev rejält jobb i sin ensamhet sista 500. Jag räknar med bra spetschans och han bör inte bli överfallen av en sådan som Only One Winner och från spets blir han svårslagen!

10 Man at Work har varit väldigt bra två senaste loppen, och han har släppt på handbromsen. Stack till ledningen och bara dundrade undan i bra V75-final under Elitloppet, och var heroisk i dödens senast. Båda dessa för Jorma Kontio som verkar få extra fart på hästen – ja och det har varit bike dessutom… Kan spurta ner dem då jag menar på att sprinterdistans är bästa grenen.

5 Only One Winner har lyft sig hos Björn och spetsade hem det på V75 näst senast. Fick inte chansen i finalen i lördags, och tar han sig förbi min vinnare kan det gå vägen. Nu tror jag ju inte det.

6 Zecchinodoro F.K.S. svepte runt dem på fränt vis senast på långsidan, och även om han slutade trava så vann han enkelt. Helstängt nu och bakskor borde vara plus. Tänkbar.

Rank: 4-10-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Gustafson till 3.85 hos Unibet.

8 Halmstad – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

1 La Cerise är snabb men otroligt vek och smyger. Det kan bli 8 Edrica till spets trots spår 8 för de är medium innanför och hon själv riktigt rask.


Loppanalys:

Otroligt lurigt Ungdomslopp med 15 bakom bilen, där de mest betrodda står med tråkiga spår. 7 Ies Juvel är draghästen verkar det som och med två lopp i kroppen borde formen vara där. Följde med bra mot Zante Grif senast och det var fullt bra. Nu är det tveksamt med Fredrik Wallins hästar som inte kommit ens nära förra årets höjder. I torsdags var Criterion och Activated bara usla och med spår långt ut för häst som inte är startsnabb så är det lurigt – trots grymt vassa Mats E Djuse.

6 Princess Kloster kan vara vinnaren, en häst som de flesta streckspelare vill ha bort. Har visat bra form och gick bra efter galopp senast. Rosleff duger i dessa gäng och även om inte heller den här är startsnabb så tror jag hon kan mata ner dem.   

Jag testar ändå en annan i startsnabba 8 Edrica som jag ser som spetsfavorit trots spåret med startsnabb kusk i Jenny A Björk som kan det här med att ladda. Hon kommer med två raka spetsvinster, och skulle hon nå dit och få sitta lite ostört i 500 meter så kan hon trilla undan. Troligen matar de ner henne en bit in på upploppet, men 3.85 plats känns vettigt!

13 Make More Cider är en spetshäst som tagit sina åtta segrar från ledningen. Gick ändå klart positivt efter galoppen näst senast, bakifrån och hon kanske lär sig det med. Johan är mycket uppåt, men jag har ändå ingen feeling för hästen. Även om Unibets 10 ggr är klart över förväntan.

Rank: 6-7-8-13


Spelförslag:

Jag spelar plats på 8 Edrica till oddset 3.85 hos Unibet.

9 Halmstad – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

5 Argbiggan är snabb vid laddning, finns att hon svarar 6 Hossiana Boko även om det är favorit på den senare till spets.


Loppanalys:

För stor favorit har 6 Hossiana Boko blivit för klar är hon knappast. Hon var bra vid spetsseger näst senast, men senast i finalen var hon seg vid galoppen. Björn Goop upp nu är såklart kittlande, men det är så att säga inprisat i oddset som är låga 2.45. Nu är det debut på 2640 meter, och för småhetsig märr är det knappast ett plus i varje fall. Finns vettig chans att komma till spets för startsnabb är hon, men det kanske kan kosta lite mycket.

Jag chansar här och spelar 4 Aura S.L. som magkänslan säger kommer vara riktigt bra nu. En häst med ruggigt bra kapacitet, men formen har sviktat. Nu tar Riordan av alla skor för andra gången (startgalopp i volt första så inget kvitto på det, och det är mer som första nu) och då han kör barfota på hemmaplan denna helg så säger min känsla att det är aktuellt! Dessutom borde det fungera med 2640 meter för stark är hon. Jorma har kört henne bra, en etta och en tvåa har det blivit.

5 Argbiggan är lite intressant för hon är bra och ledningen tror jag faktiskt gärna att Rickard vill köra från, hon har 4/4 där. Nu får man Björn Goop över sig direkt och då är det få som vill svar och det kan bli rätt med rygg ledaren också och mer riktig bike dessutom vad det verkar.

12 Princess S.W. fick ett helt omöjligt slutvarv senast och gjorde det tappert. Läge för lika jobbig resa nu, men hon är riktigt bra och klarar hon de täta starterna med det senaste upplägget så springer de inte ifrån henne. Dock en häst med sköra ben historiskt sett och lite lurigt är det. 

Jag vill nämna att 1 Divine har grym statistik med Adielsson 1-2-2-1 på fyra försök och har läge för att få sin smygresa. Kan skrälla.

Rank: 6-4-5-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Aura S.L. till oddset 4.75 på Unibet.

10 Halmstad – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

6 Cyber Lane till spets är det storfavorit på.


Loppanalys:

Oväntat klar favorit är 3 Velvet Gio men jag tror han har bra segerchans och han fick bli mitt spel ändå. Drygt tre gånger är vad jag kan tycka är rätt, han vinner detta mer än var tredje gång. Senast var han urtappar då han enkelt plockade ner 5 Cyber Lane via tredjespår till dödens men fick ge sig mot Handsome Brad. Han hade en jobbig resa till Östersund och att det är hemmaplan är stor fördel då han reser dåligt. Han vann senaste starten i Halmstad och jag räknar med att han är starkast även om han får knalla i dödens. Får ny sorts norskt huvudlag nu då han ska se de som kommer bakifrån lite bättre.

6 Cyber Lane var väl ungefär så bra som vanligt senast då han vek ner sig i spets och rolig över ett upplopp kan inte många tycka att han är längre. Jag har gått igenom det där tidigare. Nu är det en del som talar mer för honom, dels hemmaplan för han har faktiskt 9/9 hemma i Halmstad och växer där utan tvekan. Dessutom blir det mest troligt spets igen och verkar bli första barfota sedan 2018. Flera plus med andra ord och kanske kan han hålla undan till mer vettigt odds 5.50 denna gång. Han känns inte lika kall i varje fall som han gjorde senast. Vann detta lopp förra året.

2 Very Kronos har chansen för han håller på att växa in i eliten. Rapp i skymundan i Östersund och mycket enkelt i mer likt snabbjobb senast och kanske har han blivit mer stabil nu Very Kronos som är en klassisk återfallsförbrytare. Nu är det mer lurigt, spår långt in på vingen och det går knappast att ladda och visst måste det vara galopprisk. Kan vinna, men jag tror på Velvet Gio.

Rank: 3-2-6-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Velvet Gio till oddset 3.05 hos Unibet.

11 Halmstad – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

5 Ingo håller ut 6 Franklin Face – alla dagar i veckan! Sedan får vi se om Bergh får överta med 4 Ivory di Quattro.


Loppanalys:

4 Ivory di Quattro är klar favorit, och min tanke var att han inte får ledningen med snabba hästar emot – men kanske får han överta av 5 Ingo? Det vore ju trist för då vinner favoriten. Skulle de tävla mot honom och han kanske till och med får dödens så är han ändå sårbar. Var grym tvåa i Harpers mot Moni Viking, och höll bra i dödens senast där Bergh pressade hårt i dödens. Svårslagen favorit om det är samma form, men kanske dags för tappform nu?

5 Ingo vann från ledningen senast men det var billigt. Han är bra ändå den här, och kanske allra bäst i spets. Jag tror att han tar ledningen och sedan bör han ändå köras där. Även om detta är lite av ett mellanlopp då han kvalade in till final under midsommar och kanske kört snällare om Bergh kör tufft.

2 Image Rapida är underskattad. Han vann V75-final i våras på bra vis och gör man det har man klass och kapacitet. Såg mycket fin ut i comebacken utan att få chansen, och senast galopp med volt. Han är väldigt svår med volt den här. Nu bakskor på men det är nära på optimalt då han nästan alltid går med skor. Perfekt läge, får lopp i draget och är ett kul skrälldrag!

1 Velten Versailles tog emot Ivory senast, men vek sig. Han har svårt att hitta förra årets superform och nu luktar det tredje inner.

Loppet är vidöppet och faktiskt ingen helt chanslös kan jag tycka och det kan skrälla.

Rank: 3-5-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Image Rapida till 20.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!

Travtips
fredag 15.07, 22 januari
Härlig spelkväll i onsdags och hade inte domarna varit fega (eller vad var det annars för anledning att inte Demon Ima blev nedflyttad..?) så skulle det blivit en än bättre kväll. Min rysarvinnare Mystic Mom var på väg att speeda förbi invändigt då Demon I...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.05, 22 januari

Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 22 januari

Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.52, 21 januari

Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.14, 21 januari

Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 15.17, 20 januari

Solvalla/Åby 20 januari: Inte övermäktigt för bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 17:43, 22 januari 2021

Full fart framåt med unghästarna det som gäller

STRÄNGNÄS: Usch! Vilket hemskt vinterväder det är i Mälardalen även denna vinter. I princip all snö är nu borta. Regn, is, lera är vad vi har att kämpa med för stunden. Långt ifrån ett idealiskt hästväder med andra ord. Unghästar Har fått ett gäng påpekand...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson