Halmstad 3 april: Nu är det dags att showa!

God fortsättning på påsken. Halmstad gäller i dag och det är sprintern Yngve Larssons Memorial som tilldrar sig mest uppmärksamhet. Riktigt trevligt race för eliten där mitt tips är Stolethshow; efter två lopp i år tror jag han är redo för seger den här gången. Annars är det som så ofta förr Untersteiners som är på tapeten i Halmstad. Jag spelar Peter i både prolog och epilog och någonstans däremellan har Johan två vinnare - varav en ett riktigt roligt motbud till favoriten.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Halmstad – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

1 Galant Sisu är väldigt snabb ut och kan nog hålla spets, om man vill. 2 Sunday Sonata och framför allt 3 Darah Bibo lär utmana. Min idé är att den senare kommer till täten.


Loppanalys:

3 Darah Bibo hade en stark säsong i fjol och gjorde senast årsdebut i ett rikstotolopp på Mantorp. Blev då kvar i andraspår och fick inte bruk för sina krafter. Jag har en känsla av att loppet ska ha fört henne framåt ganska mycket och den här uppgiften känns mycket intressant. Darah Bibo kan öppna riktigt fort och över kort distans vill nog Untersteiner gärna till täten. Min idé är att hon tar sig före de två invändiga, spetsar och sedan sitter där till mål.

7 Divane Godiva håller mycket god form. Gav sig iväg 600 kvar senast, hämtade andan en bit och gick till förnyat angrepp över upploppet. Avslutningen var riktigt giftig. Hästen är förvisso snabb ut men jag har svårt att se henne spetsa härifrån; hon lär dock hitta en fin position och ska därmed ses som det första motbudet.

1 Galant Sisu gör intressant årsdebut. Hon tävlade mot de bästa i kullen förra årets och var exempelvis trea med krafter kvar i Stosprintern. Bör hävda sig mycket väl i sällskapet och är också blixtrande rask ut då hon laddas. Det handlar dock om första starten på ett par månader och jag är inne på att det kan bli ett vilsammare race; räknas tidigt oavsett.

9 Appaloosa har varit struken efter senaste starten vilket alltid sätter ett litet frågetecken. Stoet var dock mycket fin vid sina två segrar, den senaste tagen från dödens på rejält sätt. Normalt står hon sig väl i gänget och blir en het kandidat särskilt om farten hålls uppskruvad.

2 Sunday Sonata gör liten comeback och har ett perfekt läge. 4 Beluga West har inte visat den rätta formen på sistone men har kapaciteten. Två rysarbud i dag.

Rank: 3-7-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Darah Bibo till oddset 3.50 hos Unibet.

6 Halmstad – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

Snabba hovar på samtliga de fyra innersta vilka bör tampas om taktpinnen. Litet plus, i kraft av invändigt läge, för 1 Trix For Free.


Loppanalys:

5 Van Gils får tipsnicken i ett relativt jämnt race. Valacken har onekligen visat strålande form på sistone. Tappade mark på en kort galopp senast, men återkom vasst och visade 11,7 de sista 700 inte långt från vinnaren. Gången före tuffade han tidigt fram i dödens och avgjorde på rejält vis. Visade vid den starten också att han inte räds att göra jobbet själv om så skulle krävas. Från ett bra läge i dag tycker jag att Van Gils ska ses med bäst segerchans.

12 Joker of Steel är en segervan variant, 8 av 13 starter har slutat med seger. Så även senast i årets första start där fuxen kom fint fram i andra par utvändigt och avgjorde hur lätt som helst till slut. I vanlig ordning går hästarna framåt med ett lopp efter vila och även om det inte är lätt att vinna från sådana här lägen nu när banorna börjar bli snabba, räknas han givetvis tidigt.

6 Global Bergkamp hade varit ifrån ett halvår inför comebacken senast men lämnade ett klart positivt besked. Fick sent fritt från invändigt läge men sköt till vasst. Har bra kapacitet för klassen och hittar man rätt ryggar här, kan det definitivt bli seger.

11 Kattis J. Boko är mycket grundkapabel. Var senast ut i ett tufft gäng där Marion Fouty Bon vann; satt då i andra utvändigt men galopperade 300 kvar i ett läge där det såg ut att finnas mycket krafter kvar. Även här är läget kallt, men jag tycker man måste räkna henne tidigt ändå.

1 Trix For Free blandar och ger en aning men har varit fin vid segrarna i raden och dagens läge är högst tilltalande då han öppnar snabbt och är den mest trolige ledaren. Om formen på topp kan det bli spets hela vägen.

3 Digital Process ska inte glömmas. Gick helt okej i en snabb avslutning senast i hårt sällskap och är snabb från början. 2 Mästarnas Mästare tog en säker spetsseger för fyra starter sedan och är intressant med läge och kusk i dag. 4 Sobel Nils har varit ifrån lite men är på kapacitet tidig i loppet; också en häst som är en spetsaspirant i dag.

Rank: 5-12-6-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Van Gils till oddset 4.75 hos Unibet.

7 Halmstad – Spelstopp 15.45

Spetsstriden:

Duon på start är knappast intresserad att köra i spets. 4 Donovan Hall och 5 Quite Special lär försöka vara tidigt framme för att överta, utmanade av främst 8 Gravity Pace som fått ett springspår. Ett fullt möjligt scenario är förstås att 15 Farlander Am avanceras direkt och släpps till spets efter ett varv.


Loppanalys:

15 Farlander Am visade enorm potential under förra året och sprang in närmare en miljon under säsongen. Det är ingen tvekan om att valacken står för klassen i det här loppet och normalt har han nog knappast någon överman trots dubbla tillägg. Har tränat fint under vintern och även om det knappast är toppform ännu, kommer han att bli mycket svårstoppad här.

Väl medveten om vem som ”borde” vinna har jag ändå ett kul motbud. 5 Quite Special har verkligen inte fått utdelning på sin toppform. Spurtade hejdlöst från uselt läge näst senast och såg ut att ha precis allt sparat, fast mellan hästar senast. I dag är läget ett betydligt bättre sådant och jag tror att Hanna kanske vill försöka köra till ledningen direkt. Skulle favoriten ha en sämre dag, är det bra läge för seger. Jag testar ett vinnarspel.

8 Gravity Pace är också intressant för den som vill gå emot. Vann helt ohotad från utvändigt ledaren näst senast och besitter hyfsad startsnabbhet. Springspåret kan betyda spets eller en mycket bra position här.

9 Unit Brodde avslutade positivt senast och är på väg uppåt i form, trivs på distansen och nu åker skorna av. Tidig outsider. 4 Donovan Hall slog just Unit Brodde senast, men står nu 20 meter sämre till, men ska ändå bevakas på den goda formen. Norske gästen 10 Fox Dragon spurtade visslande senast och känns lurig här. 7 Rocky Bear gör fina lopp varje gång och är en potentiell jätterysare.

Rank: 15-5-8-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Quite Special till oddset 7.50 hos Unibet.

8 Halmstad – Spelstopp 16.07

Spetsstriden:

2 Twigs Got U. är mycket snabb ut och borde kunna hålla ifrån sig 4 Dontloosememate och 6 Scorpion’s Madness. Tuffast i spetsstriden är förstås 7 Suarez som lär få offensiv order från det här spåret.


Loppanalys:

7 Suarez har verkligen hittat stilen hos Robert Bergh och kommer till det här loppet med fem raka segrar i härlig stil. Senast i ett Klass 2-försök blixtrade han till bakom bilen och var efter det ohotad. Det är en intressant utveckling i den här sjuåringen och han kommer att få favoritskapet här. Visade som sagt startresurser senast och lär skickas iväg direkt, men jag är långt ifrån säker på att det blir spets och det kan bli en tung inledning. Sedan kan det visserligen visa sig att Suarez ”bara är bäst” oavsett vilket, men jag vill testa att lira emot.

2 Twigs Got U. tycker jag nämligen känns otroligt intressant här. Visade fin stil i fjol och vann till exempel på en 11,5-tid under SM-dagen. Har gjort två lopp i år; avslutade piggt i årsdebuten och klättrade över ryggar som fastlåst i ett Klass 2-försök på Mantorp senast. Twigs Got U. har tidigare öppnat väldigt fort och jag blir förvånad om Untersteiner inte ämnar satsa mot spets och sedan ta emot Suarez från det här perfekta läget. Det kan bli spets och slut.

9 Shapes är ett självklart andra motbud. En i grunden mycket kapabel travare som gjorde comeback efter tre månaders frånvaro senast och då avslutade på ett mycket positiv sätt. Kan få den perfekta resan av ”BG” från det här läget.

12 Awesome Kronos har visat fina takter i tuffa gäng på sistone och kommer i full form. Läget är dock ett riktigt uselt sådant varför chanserna minskar drastiskt. På vad hästen visat är han ändock första outsider. Till den gruppen räknar vi också 3 Claw som är bättre än raden och nu ska provas barfota för första gången. 10 Nairajah vinner sällan men höll väldigt bra från dödens senast, missgynnad av läget nu. 6 Scorpion’s Madness har gjort bara bra lopp en längre tid och är snabb ut. 5 A Secret Word har ett fint facit och gör regidebut Christoffer Eriksson här, värd att hålla koll på.

Rank: 7-2-9-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Twigs Got U. till oddset 6.00 hos Unibet.

9 Halmstad – Spelstopp 16.30

Spetsstriden:

5 Zlatan Knick är en katapult och gör sina bästa lopp i spets. Kommer bli mycket svår att ta ledningen ifrån, även om 6 Inspector kan tänkas göra ett försök.


Loppanalys:

2 Kick the Dust Ås blir mitt tips i loppet. Avslutade fjolåret med fina insatser i rikstoton och stod för en fasligt fin avslutning i comebacken senast. Spurtade från djupt ned i kön då men for fram sista biten, bröt dock ned och galopperade precis före mål och hade varit tvåa annars. Intrycket var oavsett mycket bra och han borde vara ännu bättre till nu. Är ingen kandidat på spets här men lär sitta perfekt på det från det här läget. Jag tror han avgör till slut.

5 Zlatan Knick har gjort fullt anständiga lopp i de två senaste men att hästen trivs som allra bäst från spets är ingen hemlighet. Nu är det perfekta förutsättningar. Han är som snabbast just från sådana här spår en liten bit ut och det ska vara svårt att lura honom på spets, även om det absolut kan bli en rask öppning. I ledningen över kort distans har Zlatan gjort sina bästa lopp och han kan bli svårfångad.

6 Inspector avslutade förra året med flera starka lopp utan att få vinna. Senast var han tillbaka efter tre månaders uppehåll, var förvisso inte med i striden men det gick väldigt fort sista biten. Känslan är att det loppet har gjort valacken väldigt väl och att han är kraftigt förbättrad till i dag. Inspector kan dra iväg snabbt och chansen finns att han i alla fall provar utmana om spets. Räknas från alla positioner.

Jag tror att vinnaren hittas i den ovanstående trion. Men vi nämner även 4 Arapaho Ghostdance som förvisso inte visat särskild form på sistone, men som duger långt normalt och blir extra vass om han kan gå barfota. 1 Tournado Dream stretar på godkänt i rätt så tuffa gäng och har ett angenämt läge; en rysare från vinnarhålet.

Rank: 2-5-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Kick the Dust Ås till oddset 2.50 hos Unibet.

10 Halmstad – Spelstopp 16.53

Spetsstriden:

Många som är startsnabba här och det finns risk för ”Elitlopps-öppning” om det körs från flera händer. 2 Eldorado B. var blixtsnabb senast, men kanske ändå är sugen på rygg nu? Jag tror i så fall att striden bör stå mellan 4 Tycoon Conway Hall och 6 Generaal Bianco i första hand, med ett plus för det först nämnde.


Loppanalys:

7 Stoletheshow blir min vinnare i det här väldigt trevliga loppet. Jag har fortfarande lite svårt att glömma hästens insats i Jubileumspokalen i fjol; jag tror att sexåringen kan ha en väldigt bra säsong framför sig. Två lopp har hunnits med i år och i båda har han skött sig mer än godkänt; det blev en tung resa utan rygg bakom Sorbet senast. Stoletheshow är ju förvisso, som bekant, snabb ut men jag tänker att man väljer en lugnare start här och det tror jag närmast gynnar då jag tror det kommer gå undan rejält från början. Jag har en god känsla att han avgör till slut, så länge det löser sig med läget.

4 Tycoon Conway Hall har hunnit bli elva år men dansken hävdar sig väl i eliten ännu och här är det hans bästa förutsättningar med kort distans och bra spår. Det är förvisso årsdebut, men han lär vara väl förberedd för uppgiften och det är laddning mot ledningen som gäller. Om spets, en bra chans.

6 Generaal Bianco gör också årsdebut men känns spännande direkt, även om han inte vinner alltför ofta numera. Valacken kan dra iväg enormt fort utifrån vingen när han laddas och väljer man att köra kan det bli spets. I annat fall en fin position ändå, ska räknas.

1 Speedy Face fick trumma först i andraspår i Legolas Minne senast och höll väldigt starkt får man säga. Har efter det bytt regi och debuterar hos Wim Paal här. Är en som knappast är med och kör om spets här, men det behöver kanske inte vara någon nackdel. Hittar han ut blir han farlig till slut.

8 Diamanten är ytterligare en som gör årsdebut. Är självklart svårbedömd men hästen uppges träna bra inför comebacken och vilken kapacitet som han har när han är på topp vet vi redan. Läget var ju knappast något att hurra för och det kanske är väl mycket att begära vinst direkt.

2 Eldorado B. var blixtrande snabb senast och håller fin form. Kan bli så att man provar i spets här, annars väntar en prima invändig resa. En luring. 12 Hickothepooh tillhör de bättre i Norge men fick ett mycket trist läge. Blir det toktempo ska man dock inte räkna bort honom helt; minns att han vann en Silverfinal på Solvalla i julas.

Rank: 7-4-6-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Stoletheshow till oddset 3.00 hos Unibet.

11 Halmstad – Spelstopp 17.16

Spetsstriden:

1 Resplendent är förvisso rask ut men förutsatt att man vill köra 4 Kirsi Boko i spets tror jag ingen kan hota. Väljs en annan strategi är 6 Caramelle T.T. säkert först framme.


Loppanalys:

4 Kirsi Boko vurmar jag lite för. Fyraåringen är syster till bland andra Kriterie-vinnaren Inti Boko och Amaru Boko och att hon själv har stor kapacitet har hon visat. Inte minst vid senaste segern, i september, då det blev lätt trots stor galopp. Nu är det årsdebut och dessutom premiär i regi Peter Untersteiner, vilket känns intressant. Kirsi Boko har öppnat väldigt fort bakom bilen för två starter sedan men blev då het på kuppen. Vill man till spets, tror jag också det blir så, sedan är hon givetvis bra nog att vinna från andra lägen. Visst, det är första starten på ett par månader men det är mycket hög kapacitet i stoet och jag misstänker att hon är segermogen direkt. Mitt tips.

14 Eight Hour är en riktigt fin sort, vunnit 6 av 15 och inledde året med en mycket lovande seger senast. Såg då mycket spänstig ut från ledningen och var helt ohotad. Ett helt annat läge i dag, det kommer krävas lite flax i alla fall, men så bra som femåringen såg ut senast är hon mycket tidig.

5 Kailua Boko såg väldigt förbättrad ut senast. Insatsen på Solvalla där hon, till glatt odds, bara klev över motståndet genom sista sväng var imponerande. Med det loppet färskt på näthinnan är hon självskriven bland segerkandidaterna också här.

6 Caramelle T.T. har god grundkapacitet och gjorde årsdebut senast. Var då förvisso tidigt slagen från spets, men vinnaren var väldigt bra. Loppet borde ha fört henne rejält upp på formstegen och skulle Persson hittat till spets här kan det mycket väl vara för att stanna där till mål.

9 Maggiore känns spännande inför säsongen. Att hon håller hög klass visade hon då hon tog sig till final i Breeders Crown som avslutning på fjolåret. Kan nog säkert behöva ett lopp eller två, men vi tar med henne i beräkningarna.

2 Peony gjorde stabila lopp i fjol utan att vinna, kan kanske behöva något lopp för att räcka till seger. 1 Resplendent har bara en seger hittills, men var riktigt fin från spets då. Smygläge i dag. 15 Almond Paste är en rejälare variant men det är mycket att kräva seger härifrån i comebacken.

Rank: 4-14-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Kirsi Boko till oddset 4.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson