Just nu:
22.10 Lugnt för Hail Mary
17.07 Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!
17.03 Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras
12.18 Lunch-draget Kalmar: Intressant idé
09.51 Storlopp för Dear Friend
08.30 Vassa årsdebutanter i Breeders Crown
17.11 Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet
10.47 Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match
10.39 Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation
10.15 Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!

Det bjuds flera små, men ganska så trevliga startfält när Halmstadtravet agerar söndagsvärd. Flera av loppen är jämna och det går att hitta bra spel. De bästa hittar jag i eftermiddagens båda avslutande lopp. Nu tycker jag det är dags för Payet D.E. att få en seger i raden och i efterföljande race tror jag Ville Karhulahti rundar fältet med Mellby Helios.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Halmstad – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

3 Artemide Zack har öppnat fort emellanåt och är inte avskriven på något vis i striden. Annars är 5 Happy Celebration mycket kvick vid laddning, liksom 6 La Paradeta som lär tryckas i väg det som går för att försöka nå täten.


Loppanalys:

3 Artemide Zack blir mitt val i ett typiskt trehästarslopp. Femåringen har visat vass form en längre tid och det kan mycket väl vara dags nu. Senast hävdade hon sig väl mot tuffa ston och har gångerna före mött La Paradeta som är en huvudkonkurrent i dag. Gick en fin avslutning med 1.12 sista 800 bakom den samma för två starter sedan. Artemide Zack har tidigare öppnat fort och det är inte alls omöjligt att hon kan hålla ledningen här, även om det inte är en förutsättning för seger.

6 La Paradeta visar strålande form och har vunnit tre av sina fyra senaste lopp. På rikstoton senast avgjorde hon mycket lätt efter att ha släppt spets och fått luckan 200 kvar. Stoet öppnar riktigt snabbt och man får anta att det blir ett försök mot spets här, lyckas det är det en mycket bra chans men hon räknas givetvis från alla positioner.

5 Happy Celebration återkom efter en kortare paus senast och stod för en positiv årsdebut. Kastade loss rejält in mot sista kurvan då och höll helt okej, även om krafterna sinade sista meterna. Kan ha gått fram ytterligare med loppet och är också med i såväl spets- som segerstriden här.

Rank: 3-6-5-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Artemide Zack till oddset 2.75 hos Unibet.

5 Halmstad – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

1 Vulnerable Face har varit snabb ur volten förut och borde ha bra chans att hålla upp. Utmanas framför allt av 3 Yuvaraj som säkert är intresserad. 7 La Diva är riktigt rask ut men brukar vilja ha en rygg.


Loppanalys:

3 Yuvaraj har gjort många bra lopp och ser ut som en rätt så lovande sort, varför det knappast var någon överraskning när första segern kom senast i årsdebuten. Maharajah-sonen fick bestämma helt i spets då men klev undan till överlägsen seger och lämnade ett fint intryck. Läget är bra i dag och Yuvaraj kan komma till spets, eller bli släppt dit. Då är det en mycket bra chans. Oavsett position tycker jag han är given förstahäst.

5 T.J. står också för stabila insatser mest varje gång och kommer vinna inom kort. Hade varit ifrån lite innan förra starten, men avslutade fullt godkänt och är nog än bättre till den här starten. Spåret kan bli lite bökigt, men kliver man iväg från start är han med och slåss om segern. Släpptes till 11.00 och kontra 1.90 på tipsettan, provar jag gärna ett spel.

1 Vulnerable Face har stor kapacitet och är fortsatt under utveckling. Avslutade underkant 10,5/400 i en tvåhästarsduell för två starter sedan, vilket berättar en del. Senast såg dock hästen inte alls bra ut, men det kan mycket väl berott på banan. Öppnar bra i volten och är knapp favorit på spets; kan vara så enkelt att han leder runt om.

6 Victory Highness har toppstam att leva upp till, men har inte visat det rätta trycket i de senaste starterna och är inte vässad för den här årsdebuten. Går fortfarande inte att räkna bort helt. 9 Playit Flax är osäker men visar väldigt fina resurser emellanåt; möjligen som skrällalternativ här.

Rank: 3-5-1-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5. T.J. till oddset 11.00 hos Unibet.

6 Halmstad – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

2 M.T. Nordic Spirit är snabb ut och lär spetsa sedan 3 Pax strukits. Väljer man att släppa ligger 6 Dynamite Light eller 4 Au Revoire Font närmast att få överta.


Loppanalys:

6 Dynamite Light trivs finfint under sadel och det här ser i alla fall på pappret ut som en mycket lämplig uppgift för valacken. Var ute för sulky senast och var sämre än väntat, men insatsen lär ha berott av för täta starter och med några veckors uppehåll nu lär han vara i rätt form igen. Avgjorde på rejält sätt i en rivig avslutning för två starter sedan och en liknande prestation i dag lär räcka långt.

4 Au Revoire Font var tillbaka i monté senast och såg förträffligt fin ut när hon klev på halvvarvet från mål och avgjorde med till synes en hel del krafter kvar. Förvisso står hästen en smula tufft inne i det här loppet men sättet hon vann på senast gör henne till ett hett motbud.

9 Roofparty inledde sin karriär mycket lovande men har inte visat den rätta udden på sistone. Nu gör hästen debut under sadel och utrustas dessutom med en mycket vass ryttare. Det känns onekligen intressant och hästen ska räknas sett till sin grundkapacitet.

2 M.T. Nordic Spirit uppträder stabilt i monté och återkommer nu med uppladdade batterier efter ett kortare uppehåll och begåvades också med ett perfekt spår bakom bilen. Garanteras en fin resa och är inte avskriven ur segerstriden.

7 Major Tom gick mycket bra i våras, men känns inte jättehet här direkt efter lång frånvaro.

Rank: 6-4-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Dynamite Light till oddset 4.25 hos Unibet.

7 Halmstad – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

Många som är startsnabba. 2 Yoghurt Composite lär nog släppa. 3 Cash Valley är riktigt kvickfotad första biten och vill nog hemskt gärna till spets. Det gäller i första hand att försöka hålla ut 4 Marys Overandout och 5 Taxi Out. Snabb ut är också 6 Inez Alki men ska inte laddas nu.


Loppanalys:

3 Cash Valley har hittat jättefin form och kommer till det här loppet med tre raka segrar i bagaget. De två första togs från ledningen men senast fick hästen attackera bakifrån men avgjorde på mycket fint sätt efter en rejäl rökare sista biten. Det ser ut som absolut toppform. Cash Valley är rask ut och trivs som allra bäst i ledningen. Planen är säkert att försöka ta spets här, även om det är flera andra snabba ut, och kostar det inte alltför mycket är nog loppet över.

5 Taxi Out fick sin karriärs första seger näst senast och nog var det en dos tur inblandat då, men hästen har gjort riktigt fina lopp varje gång. Senast i Klass 1-finalen hakade han på fullt godkänt och det är nog enklare motstånd i dag. Vinner inte så ofta som bekant, men skulle tipsettan ha en sämre dag eller få svar om spets, är Taxi Out första motbud.

7 Cody tuffar på och är allt som oftast med där framme och hugger. Höll fullt godkänt från dödens på Lunden senast och hävdar sig väl i gänget. Lär nog hoppas på att tempot hålls högt där framme, då kan han kliva in i bilden till slut.

6 Inez Alki fick press i spets senast och orkade inte till slut och formstatus är lite svårbedömd. Har behandlats efter den starten och rapporterna är goda. Är mycket kvickt ut men ska inte köras för spets den här gången; blir det överpace kan hon absolut räcka om formen är där den ska.

Rank: 3-5-7-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Cash Valley till oddset 2.15 hos Unibet.

8 Halmstad – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

Svårlöst. 3 Luna Piena bra till för ledningen, kanske är 5 Global Be Happy den som visar sig snabbast ut.


Loppanalys:

11 Stepping Spacegirl blir mitt spel i ett lopp som jag tycker ser mycket svårlöst ut. Hon har felat bort sig i de två senaste starterna, men såg väldigt rejäl ut vid segern för tre starter sedan där hon fick press i tät men enkelt stack undan. Den insatsen var mycket god för klassen. Återkommer efter ett kortare uppehåll nu och hittar man rätt väg fram tror jag absolut hon kan räcka för seger här.

3 Luna Piena har ingen seger ännu, men den skulle kunna komma nu; stoet har definitivt samlat på sig för en sådan. Var senast ute i rikstoton och höll fullt godkänt och motståndet i dag är beskedligare. Läge för ledningen här och hittar Kevin dit kan det var hästen att slå.

5 Global Be Happy jagar också första segern; fartmässigt är hon en kandidat här. Tröttnade till slut senast och lämnade inget plus efter den starten, men hästen kan öppna hyggligt och är en möjlig ledare. Över kort distans är det som bekant guld värt.

Riktigt klurigt lopp som sagt och det finns inget klockrent att gå på. 6 Blonde Wind har inte visat något i Sverige men har fått lopp i kroppen nu, bevakas. 7 Morell gör debut för Untersteiner, vilket är intressant, men är kanske inte segermogen direkt. 9 Katla var ute mot tuffa gäng i fjol men gör också första starten på lång tid.

Rank: 11-3-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Stepping Spacegirl till oddset 8.00 hos Unibet.

  • 11 stepping spacegirl, vinnare

9 Halmstad – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

3 Inertial är den som är snabbast ut och borde spetsa, men kan kanske tänkas vilja släppa. 7 Payet D.E. har tidigare klivit iväg mycket bra när han laddats och är i så fall en som skulle kunna överta.


Loppanalys:

7 Payet D.E. saknar seger i raden men jag är inne på att en sådan kan komma nu. Valacken har varit ute i hårda gäng på sistone och särskilt näst senast i Bronsfinalen höll han mycket bra efter att ha fått duktig press genom sista sväng. Senast avslutade hästen fullgott från köposition i ett stayerlopp och formen sitter nog där alltjämt. Payet har tidigare gått iväg raskt när han laddats och det finns ett scenario där han får överta ledningen här, då är det toppchans, men hästen är definitivt bra nog för att vinna från samtliga positioner. Mitt spel.

5 Infinitus ser mycket formstark ut. Senast på Åby avancerades han fram i dödens och avgjorde säkert i slutstriden mot flera av de hästar som han möter i dag. Med tanke på den insatsen torde han räcka långt också här och kan avgöra den tunga vägen igen.

3 Inertial avslutade fjolåret med seger på rikstoton där han avslutade kvickt efter en resa i rygg på ledaren. Var förvisso sämre senast, men trivdes inte på banan. Inertial är mycket startsnabb och är högst trolig att ta ledningen initialt; sedan är frågan om man också väljer att köra där. Hästen har som sagt varit mycket effektiv på rulle tidigare. Oavsett vilket är han tidig här.

2 Fabio de Pervenche var okej senast då han avslutade på stretchen, men har svarat för vassare insatser före det och står sig bra i klassen. Fick ett perfekt spår i dag och kan bjudas loppet härifrån. Första outsider här. 1 Counterfeightr har fått lopp i kroppen och ska inte glömmas bort, liksom stallkamraten 9 Adiago Trot som är lite ojämn men gick väldigt starkt som tvåa för två starter sedan.

Rank: 7-3-5-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Payet D.E. till oddset 4.15 hos Unibet.

10 Halmstad – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

3 Rosie Access och 4 Beethoven öppnar båda bra och bör göra upp första biten, med ett lite plus för den senare. Väljer man att släppa kan 6 Ready Trophy vara alternativet. 7 I Come in Peace är också snabb ut men hamnade nog för illa till bakom bilen.


Loppanalys:

10 Mellby Helios gjorde årsdebut och första starten för Ville Karhulahti senast och stod för en klart positiv insats. Anförde då fältet, gick ifrån men blev avslagen i sista steget av Beethoven som är en huvudkonkurrent också i dag. Femåringen har hög kapacitet för klassen och senaste loppet borde ha fört honom ytterligare framåt på formstegen. Hålls farten uppe i det här långloppet kan det här läget närmast bli ett plus. Jag tror Mellby Helios är starkast till slut.

4 Beethoven gjorde första starten på fyra månader senast, spetsade och släppte och avgjorde sedan sista biten efter en rapp avslutning. Valacken lämnade ett fint intryck då och borde kunna räcka långt också här. Är kvick ut och har bra chans på ledningen, oavsett om man kör där eller släpper så som senast, är han mycket tidig i segerdiskussionen.

3 Rosie Access återkom också efter en liten paus senast, men vann direkt och det på rejält sätt efter en sista 700 i spåren. I de båda sista starterna förra året anförde fuxan fältet över aktuell lång distans och tog en seger. Är med andra ord aktuell för tätpositionen igen och måste ses med bra chans.

6 Ready Trophy avrundade förra året med en seger på Axevalla som var riktigt fin. Med i spåren inför sista varvet, fram i dödens 400 kvar och säkert sedan. En sådan insats räcker väldigt långt i dag, men nu handlar det om första starten sedan just det loppet och formen är nog inte hundra procent. Ses i vilket fall med segermöjligheter.

Den som är sugen på en rysare kikar lite extra på 5 Wine Lane som sköt till blixtsnabbt efter sen lucka senast.

Rank: 10-4-3-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Mellby Helios till oddset 4.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!

Travtips
fredag 17.07, 09 april
Ecurie D. gjorde sin plikt i onsdags och fick biljett till Elitloppet så nu kan surret börja på allvar med sju veckor kvar till Elitloppet 2021! Han är sjukt läcker Ecurie D. och lätt att falla för hans utstrålning. Men vi vet ännu inte om han är lika bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.03, 9 april

Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.18, 9 april

Lunch-draget Kalmar: Intressant idé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 17.11, 8 april

Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.15, 8 april

Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 17.39, 7 april

Solvalla/Åby 7 april: Jag jobbar in money med Bergh!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 12:51, 05 april 2021

Trist med empatilösa domare på Romme

STRÄNGNÄS: Riktigt hemskt annandag påsk-väder idag. Snålblåst. Snö och blött. Förskräckligt helt enkelt. Pleasure For Cash Hemska scener igår kväll på Romme när Oscar Berglunds springare Pleasure For Cash i den näst sista avdelningen på V75 råkade ut för e...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson