Halmstad 24 april: Givet att sikta mot stjärnorna!

Bra "rekar" även i onsdags då jag började med fyra raka träffar och två av dem var inte direkt några favoriter. Big Shot och Hector de Sajan grejade bra netto bara de båda. Sedan var Emoji urläcker i inledningen och en rätt stabil vinnare. Samma måste man säga om italienska Benedetto O.P. som bara var förkrossande överlägsen.

Missle Hill åkte på pumpen i huvudloppet då han öppnade sämre och var chanslös att svara Milliondollarrhyme. Då var det över, och visst var det märkligt av Örjan att ta dödens i årsdebuten - för hans del var det ju kört då han inte kunde hålla ut och chansen fanns i ledarryggen. Det är inte toppform på Redéns hästar som gett sig sista biten i flera fall senaste veckorna och det är vi inte vana vid. Missle Hill hade för tuff uppgift såklart, men det lyste inte direkt om honom heller.

Nu är det Halmstad för lördagens trav och jag har flera fina vinnare som ska testas!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Halmstad – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 Payet D.E. har varit snabb i volt med Kern, men med Hanna tror jag inte man håller ut 3 Beartime.


Loppanalys:

Två hästar mer betrodda, och det viktas mer och mer åt 11 Vikens High Yield som är favorit. Han ska vara det, trots spår 11 men spår 11 i voltstart är bättre än spår 11 i bilstart och Robert verkar helt inne på att köra fram till dödens. Den positionen är säkert ledig efter en bit med ganska veka hästar och det är mycket bra chans att han krossar allt och vinner. Våren var hans bästa tid förra året, och han är kraftigt på bäg in i den formen nu med två lopp i kroppen.

3 Beartime har tävlat otroligt bra, ett snyggt tränarjobb och kuskjobb då Jepson byggde upp honom och körde snällt och det har man fått betalt för. Var helt överlägsen på V75 vid segern, men inte helt fräsch senast då det blev galopp 200 kvar som trolig tvåa. Nu är han uppfräschad och ska vara bättre och då han är spetsfavorit ska han sedan slås. Nu tycker jag egentligen att dessa två hästar kommer från olika klasser, det är en nivå upp till Vikens High Yield tycker jag.

1 Payet D.E. öppnar bra och borde ha bra chans att få ledarryggen och det kan vara perfekt position om de två favoriterna strider mot varandra. Då är han bra på speed.

9 Royal Navy Neo har hittat tillbaka och kommer med två raka segrar men det har inte direkt slagit gnistor om honom till slut och bäst är han i spets.

Rank: 11-3-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Vikens High Yield till oddset 2.60 hos Unibet.

  • 11 Vikens High Yield, Vinnare

6 Halmstad – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

1 Wingait Henke kunde inte hålla upp sitt innerspår näst senast, och även om Stefan och Håkan menar att han ska vara snabbare nu så är det lurigt med spår 1. 3 Stig Brodde tog sig förbi den gången och kan göra det igen och körs då i tät.


Loppanalys:

1 Wingait Henke är storfavorit och det är en mycket fin häst som har ljus framtid. Han har segrar fem av sex starter, och satt bomfast vid förlusten. Då som nu hade han innerspår bakom bilen och kunde inte spetsa. Visst finns risken (ja, risken) att han öppnar bättre nu då han är i bättre form och har fått testa bilen, men givet är det inte och det är en storfavorit vi snackar om. Skulle han spetsa, ja då är det bra chans men klar är han inte ändå mot tuffare hästar på V75.

Jag har tjatat på med 8 Pre Calculated och han har inte levererat. Var bra trea på Åby då han kördes fram i dödens och mötte två bra hästar. Sedan inte rätt tryck, men nu kommer fram att Ola Karlsson hade varit snäll mot honom i träningen mellan loppen då han fått tufft lopp och nu är det mer tryckt i jobben och dessutom första gången barfota fram och första gången med rycktussar. Dessa testades med gott resultat i veckan, och jag tycker han möter enklare hästar nu mot exempelvis Åby. Senast fick han stryk av en mycket bra Backer T.R. som kommer vinna många lopp. Spåret är kallt såklart, men jag tror att Jörgen kan ta spår till dödens och ändå duga bra då detta är sista gången i Klass II. Kul drag!

11 Yuvaraj har varit mycket bra i fyra starter i rad och står kvar i lägsta klassen då han bara blev femma i V75-finalen senast, och har en lax upp till gränsen. Peter har siktat hit då det är hemmaplan och perfekt inne i loppet och är dödens ledigt kan han köras dit, men annars blir det ofta fel för Peter med bakspår. Dessutom är jag inte imponerad av stallformen senaste veckorna, 0/14 har han vunnit och det är endast en tredjeplats som bäst – resten sämre.

Rank: 1-11-8-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Pre Calculated till oddset 7.75 hos Unibet.

7 Halmstad – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

Öppet! Många snabba och inte alls givet att 7 Domingoa tar sig till ledningen. Kan få hjälp av 6 Eye in the sky D.K. som kan öppna bra. Men 1 Valeria Wareco och 2 Garca är minst lika snabba som favoriten.


Loppanalys:

7 Domingoa rekade jag här i bloggen senast som 7-oddsare hos Unibet och det var en klockren spetsvinnare det! Nu är hon favorit och har sämre spår i tuffare proposition och då jag tycker spetschansen är betydligt mindre är hon inget jag jobbar med.

12 Ultra Bright hade en hopplös uppgift senast och det gick inte, men denna proposition ser bättre ut och med lite bättre glid kan hon spurta ner dessa likt hon gjorde näst senast. Uppgiften är faktiskt helt okej och hon har högst segerchans i loppet.

Jag spelar plats på skrällen 8 Diversity Pellini som inte var stort slagen av Ultra då de möttes på Åby men senast blev det fel. Nu har hon bra läge med spår 8 i rygg på startsnabb häst och ska kunna få ett fint lopp på innerspår, rygg ledaren eller tredje inner och då bra chans att haka på till en plats för med sådan resa kommer hon spurta till bra över upploppet om hon får chansen. Kul spel!

2 Garca var jag först inne på, bra läge och första barfota runt om om lääääänge är intressant på startsnabb häst med Jepson. Gick barfota en gång tidigare men var inte iordning då och jag har respekt för när Hedberg tar av skorna.

Rank: 12-7-8-2


Spelförslag:

Jag spelar plats på 8 Diversity Pellini till oddset 4.50 hos Unibet.

8 Halmstad – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

2 La Mauresque tar ledningen, sedan verkar det som att David (Dejvid) tänker köra där, och med kuskändring på 3 Kali Smart kanske den inte körs så offensivt. 6 La Paradeta är nog värst emot, men tar sig knappast förbi.


Loppanalys:

3 Kali Smart är storfavorit, men det finns frågetecken. Jag trodde hon skulle få överta ledningen, men den dörren verkar vara stängd och det är dessutom kuskbyte då både Dante och Adrian åkt på Covid. Inte givet att hästen är fullt vässad då med tanke på sjukdomsläget på Vomb och hon har bara ett lopp i kroppen. Gick fullt bra då, men given vinnare känns det inte som.

Vem vinner då? 2 La Mauresque ser allt finare ut och det är spets för henne där David verkar vilja köra. Jag är inte säker på att hon står till mål, menm med kuskbyte på favoriten kanske det blir lugnare i spets? Inte rätt feeling och oddsen lite lägre än väntat.

Två med bakspår är klart aktuella. 10 Eight Hour ser bara bättre och bättre ut sedan man kommit rätt på hennes fräschör. Var lysande vid segern och kom med bra fart då luckan uppenbarade sig senast. Startryggen är sådär, men med glid kan hon hävda sig trots att det är ganska tuff proposition.

Jag spelar 11 Zante Grif som verkligen studsade rätt i andra starten hos Båth senast och från ledningen bara sprang hon undan i lättsam stil. Verkar vara helt klart rätt på det i nya regin och agerade lugnt och fint i spets. Bakspår och lärling är vl inga plus, men hästen är bra för loppet och jag testar henne.

Rank: 3-11-2-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Zante Grif till oddset 8.50 hos Unibet.

9 Halmstad – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

Lurigt med tre varv men om man vill så tror jag att 6 Bara du Chene är ledaren. Jag kan tänka mig att 4 Made of Stars kan testa att överta.


Loppanalys:

Öppet lopp över 3140 meter men jag har bra känsla för 4 Made of Stars som visat härlig styrka och att Björn Goop kör för första gången åt Westholm tycker jag brukar vara klar spelimpuls. Det är vässat hemma i ladorna då om jag säger så. Senast var hästen bra, och utan snubbelsteg på upploppet utmanar han Easy Cash rejält. Jörgen hade intressant vinkel då han menade att vänsterhanden Björn passar för att räta hästen, det köper jag! Finns chans att vakna BG kör till ledningen efter en bit om han väljer det, men han har chans lite oavsett och är min bästa vinnare för dagen.

12 Aragorn As var mycket fin i debuten hos Nurmos och fullt bra senast i dödens men visade väl ändå lite begränsning. En träningsprodukt detta som Nurmos fått till bra, för jag var inte helsåld i tidigare regi. Kan vinna, och en av flera med chans.

11 Digital Dominance får Örjan upp nu och han har utvecklats massor och var oerhört bra senast. Nu ska bli barfota och bike ihop för första gången, senast var det barfota men vanlig vagn. Kan slå till!

2 Digital Indy har svarat för två starka lopp hos Ola Karlsson, rappt upplopp senast då han var lite trög under loppet med öppet huvudlag. Det bör passa bra med tre varv, klarade det bra näst senast då han fick press i omgångar i spets. Dock står han stenhårt inne i loppet.

Många tror på 6 Bara du Chene men jag är lite skeptisk till tre varv om han ska gå i spets som kan bli fallet. En smått galen häst som man fått lugnare med ridjobb, men kan nog bli mycket den här gången och han är inte het som hårt betrodd. Fått mycket pengar på sig vid fyra raka segrar dessutom.

Rank: 4-12-2-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Made of Stars till oddset 4.85 hos Unibet.

10 Halmstad – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Upstate Face kommer vara bra med för Jepson och har spetschans. 2 Zaffiro Jet vill förbi och 7 Zlatan Knick är snabbast av alla och går bara i spets.


Loppanalys:

Ganska jämna odds här men min vinnare är utan tvekan 4 Istanbul Boko! Han lovade mycket som yngre innan han var borta länge och nu har han galopperat i två starter efter långt uppehåll. Men, jag säger bara – jisses som han såg ut senast! Han var för laddad bakom bilen och galopperade och tappade 40-50 meter. Kördes ifatt och fullföljde via runt 10/1300 meter och då kunde man tro att han var matt till slut. Men, nej då så var det inte utan Jorma fick korrigera då han kom upp i rygg mitt på upploppet och det var mer eller mindre full spänst över mål och helt oberörd! Nu har han fått springa av sig lite energi och jag tror han slår dessa utvändigt.

2 Zaffiro Jer ser jag många tror på och han är en av de betrodda, men jag är skeptisk till att han ska kunna spets hem ett lopp som detta. Dessutom inte alls någon spetsgaranti då han är lite överskattat startsnabb. Ska han vinna är det från ledarryggen.

5 Bordeaux S. har jag stor respekt för och jag gillar den. Var strålande i comebacken i Sverige senast, bättre med från start och bara stegade undan och han kommer vara bra men gynnas inte av 1640 meter.

1 Upstate Face är rysaren, för Jepson upp på Kolgjini-häst är häftigt och han kanske kan få den till ledningen om det nu blir barfota för första gången. Loppets rysare, om nu stallformen sitter där…

Rank: 4-5-2-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Istanbul Boko till oddset 3.75 hos Unibet.

11 Halmstad – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

2 Handsome Brad öppnade sämre än väntat senast, men i normalt form är han svår att lugga på spets här. 6 Chief Orlando var ruggigt snabb i förra egin, men har inte alls varit lika snabb i Italien och kanske är less på det här. 7 Cyber Lane trycks av, men bör få spår fram till dödens.


Loppanalys:

7 Cyber Lane är jättefavorit och han var tapper i dödens på Racing Mange i årsdebuten. Såg glädjande fräsch ut och han kommer f ett bra år, men denna uppgift är ingen straffspark med spår 7. Bör inte släppas till ledningen och Cyber är ingen som vinner varje helg från dödens.

2 Handsome Brad är loppets mattevinnare med bra spetschans och från ledningen vinner han normalt sett detta lopp kan jag tycka, han är svår att slå där. OM han nu studsat tillbaka efter lite sämre insatsen senast då han tydligen var lite halssjuk. Spurtade starkt bakom Heavy Sound i comebacken och han är sunda spelet som oddsen ligger. Men jag litar inte på Stenströmers häst ändå.

Och spelar plats på 9 Zarenne Fas istället. Han låter det bra på och siktas mot storlopp under våren, och nu perfekt med rygg på Handsome Brad från start så han kan rinna igenom ganska bra. Kevin får chansen och då lär han inte slarva bort den som en dussinstyrning och han kommer fälla många sista 500 och känns lite kul att testa med vissa tveksamheter på två betrodda.

12 Aetos Kronos har spår 12 och jag vet inte om han verkligen ska vara redo att vinna därifrån. Han behöver nog mer loppet och hamnar sämre till än Zarenne.

Rank: 7-2-9-12


Spelförslag:

Jag spelar plats på 9 Zarenne Fas till oddset 3.65 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson