Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

Halmstad 21 okt: Puro har ett nyförvärv - se upp!

Halmstad inleder spelveckan. Sportsligt ser det väl ut som en helt normal höstomgång. Flera öppna lopp och det betyder även att spelmässigt finns det ett och annat roligt bud som vaskats fram. Petri Puro startar ett nyfövärv som heter Peak Fear. Puro med nyförvärv är alltid spännande och där har vi ett av kvällens sex vinnarlir. De flesta till rätt friska odds.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Halmstad – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

Elias vill gärna till ledningen med 4 Ivana Boko som trivs bäst med tätkänning. Det kan nog lyckas. 5 Miss Mythos är snabb men brukar smygas och Sjunne är ingen häxarkusk. 6 Crazymonsterheart har spetschans då Elias häst inte är helt hundra stabil.


Loppanalys:

Två hästar sticker ut något men det finns frågetecken. Som det nästan alltid gör på travhästar för övrigt. 4 Ivana Boko bör ha bra chans från ledningen där hon fungerar bäst. Elias laddar och det kan mycket väl bli spets. Hästen är dock inte helt pålitlig. 8 Darah Bibo vann från tidig spets senast. Har nu läget emot sig och hon har dessutom varit ifrån efter skada. Det är inte alla Untersteiners-hästar som topp-presterar direkt även om Peter brukar ha djuren väl förberedda. Ingen bike ikväll så inte hett på det sättet.

Jag har hittat ett formkort i 6 Crazymonsterheart som jag provar ett spel på. Oscarssons är i gång på sitt nya ställe Blädingeås och jag förväntar mig att det ska lossna ordentligt snart. Det tar alltid lite tid på ett nytt ställe. Deras häst här har visat gryende form och näst senast sköt hon till bra mellan hästar. Senast var det en hel del sparat i mål. Kan öppna bra och det finns till och med spetschans. Hon blir intressant här med vettig resa. Jag har pratat med Kevin som också varnar en del. Det blir barfota fram och bike och spetschansen ska vara rätt god.

10 Ruth Halbak avslutade bra senast och bör också dyka upp i främre träffen även hon. 1 Maharanee Star har kapacitet för att strida.

Rank: 4-8-6-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Crazymonsterheart till oddset 9.50.

5 Halmstad – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

1 Glam Rock laddas för tät. Är inte supervass iväg och 4 Brio Launcher kan smita förbi. Denne kan nog tänkas släppa. 5 Ihagua F.Boko har öppnat snabbt till spets och seger tidigare och kan nog nå ledningen.


Loppanalys:

Ett ihåligt och rätt konstigt lopp. Jag tror mest på och spelar på 5 Ihagua F.Boko men sviker denne så kan det nog sluta lite hur som helst. Och ser man på programraden så finns det i leken att hästen ska just svika. Det har inte gått så bra på slutet. Är dock en rätt så fin häst och nu tror jag på spets och det vore ett klart plus. Spetsade och vann på bra sätt vid sin seger och från ledningen här så måste det vara vettig chans.Oddset blev snabbt sänkt men ändå fullt ok.

1 Glam Rock har rätt bra kunnande och är också spetsaktuell. Tror dock Glam Rock blir av med ledningen. Hästen har varit ifrån och haft lite förkylningsproblem och formen är nog knappast helt hundra tiptop. Kan duga men,,,

Vidöppet bakom dessa två. 14 Julle Flash har lopp i sig men många att runda. Dock uppåt i form. 12 Floalts Clouseau var inte alls oäven vid segern för tre starter sedan. Det var från spets och nu är det helt annan uppgift.

Rank: 5-1-14-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Ihagua F.Boko till oddset 3.85.

6 Halmstad – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

8 Palais Bourbon brukar kunna spetsa med framspår och kan göra det även här trots spåret längst ut. Lång distans har vi och flera smygarhästar har vi också.  6 Fashion Fine Wine kan vara ett spetsbud. Puro vill gärna se 3 Peak Fear i rygg.


Loppanalys:

Här spelar jag 3 Peak Fear som gör spännande debut för Petri Puro. Hästen visade upp rätt bra kvalitéer hos Lövgren och nu då Puro managerar så gäller det att vara med. Puro berättar att hästen tränar bra men han vet ju inte hur den kommer att uppträda då det blir lopp. Peak Fear ska helst serveras ett rygglopp. Jag tycker att kunnandet redan från tidigare räcker en bra bit och hästen lär nog inte vara sämre nu. Han är stark och distansen bör passa fint. Vi spelar.

8 Palais Bourbon gör också debut i ny regi och just hos Lövgren. Öppnar snabbt och kan mycket väl spetsa trots spåret längst ut. Inte borta om formen sitter där.

10 Valour Kronos har löpt bra men galopperade senast oc var inte till sin fördel då. Det gör hästen svårbedömd.

11 El Gaitero Sisu har rätt bra kapacitet och 6 Fashion Fine Wine är hygglig.

Rank: 3-8-10-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Peak Fear till oddset 3.85.

7 Halmstad – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

Favoriten 4 Mellby Harissa bör ha respekt med sig och tidigt vara i tät.Felfritt iväg är dock det primära. Motbudet är nog 7 Gaya de Pervenche.


Loppanalys:

Storfavoriten 4 Mellby Harissa avslutade riktigt bra som tvåa i Oaksuttagningen näst senast men galopperade i finalen. Här kan man verkligen snacka om skillnad i motstånd och läget går heller inte att klaga. Mycket talar för tidig spets efter en bit körda och seger. Oddset vi erbjuds är inget att slå frivolter över och helt hundra stabil är hon inte. Inget jag vill spela på.

7 Gaya de Pervenche gjorde Lugauer-debut senast och var sådär men inte mera då hon stumnade till slut. Nu har man ändrat lite i träningsupplägg och hon kan säkert ha gått framåt en hel del. Gör Berghs häst bort sig så måste hon var aktuell till glatt odds. Vi provar med mindre insats.

3 M.T.Odakota är fartfylld men tar sig gärna en galopp ibland. Rysarbud felfri.

Far och son Untersteiner har några med där kanske 9 Strangerinthenight är mest aktuell. Dock utan att vara något hett bud. Senast hängde hon mest med.

Rank: 4-7-3-9


Spelförslag:

Seplar vinnare på 7 Gaya de Pervenche till 17.50 i odds.

8 Halmstad – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

En felfri 5 Kicki Lagö är nog tidigt placerad i spets.


Loppanalys:

5 Kicki Lagö kan nog leda detta lopp från start till mål. Vid felfri avgång bör det bli tidig ledning och det vore värdefullt så klart. Hon möter trots allt några rejäla spurtare och jag förösker hitta något annat. Spår fem är inte heller det bästa.

14 Illuminati avslutar bra men det blir inte så ofta seger. Senaste segern togs i våras. Lär avsluta bra på nytt men jag är inte så säker på att han rundar alla.

12 Stand by Ken är också tidig. Gick bra senast i ett lopp där det strulade med posiionerna och han blev hängande. Positiv som tvåa näst senast.

11 Hobby de L´iton har kommit igång ordentligt i ny regi. Vann totalt överlägset i billigare gäng senast. Svepte fältet på sista bortre långsidan från kö till spets och behöll spänsten bra hela vägen in. Ingen Calle i vagnen ikväll men visst kan det räcka bra trots detta faktum. Tror hästen som är bra i grunden ska duga fint även i detta tuffare gäng och jag provar med ett vinnarlir. Svarade för flera riktigt övertygande insatser tidigare i karriären i annan regi och är en bra häst.

Rank: 11-14-5-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Hobby de Líton till oddset 7.25.

9 Bana – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

2 Micro Vick har form och läge och öppnar bra. 6 Frances Yoda kan öppna kvickt. Är nog vassast med ryggresa. 7 Amphibian Madness och 8 Callemesally kan vara intresserade av spets från sina spår långt ut. Tror det kan bli Micro Vick.


Loppanalys:

Ett öppet lopp där flera betrodda har lite kämpiga utgångslägen 8 Callmesally har varit riktigt fin och kan väl få tipsnicken men spåret gör det hela jobbigt. Untersteiners har ett gäng med och 14 Julia af Solnäs vann via open stretch näst senast. Lär få gå en tyngre väg nu om det ska bli full pott. Fungerade inte senast och är ojämn.

Jag spelar ett lägesgynnat formkort och det är 2 Micro Vick. Har visat form i varje start på slutet och avslutade vasst senast. Sparat i mäl näst senast och seger före det. Här kan det bli spets eller åtmionstone en fin resa och bli spännande.

5 Ambon Degato känns också halvtidig och 15 Queen of Sand har kunnandet men inte läget och kanske inte formen heller.

Rank: 8-14-2-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Micro Vick till oddset 8.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson