Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Dags för Sprintermästar-torsdagen och en höjdarkväll. Tyvärr alltså utan publik men så är det. Vi är vana. Titta på sprten och även spela kan vi göra. Alltid lite svårspelat i uttagningsloppen men vi gör vårt bästa och hitta drag. Jag tro att Johan Untersteiner kan ha ställt i ordning och vara vass i kväll. Två Mearas-hästar från Johans stall kan nog vara två fina vinnare.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

7 Halmstad – Spelstopp 19.20

Spetsstriden:

1 Usain Töll med spår ett 1609 meter auto bör spetsa och det troliga är att Paal kör där. 3 Criterion och 5 Bythebook är annars tänkbara för att få överta.


Loppanalys:

Sprintermästaren försök ett. 8 Green Manalishi är en riktigt snackis och visst är det en flott och dessutom kapabel häst. Nu tycker jag inte stilen är den bästa. Det är anmält barfota runt om och med bike nu och det kan hjälpa till men hur det verkligen blir med balans och utrustning i detta försökslopp återstår att se. Tränaren har en tendens att ändra och ha sig. Vill ju ha det optimala i finalen så klart.

5 Bythebook är också riktigt bra och gav ett fint besked vid segern senast. Med lopp i kroppen. Båth har länge haft Sprintermästaren som det stora målet och han brukar ha en tendens att lyckas fint. Han verkar klart nöjd med sin häst och det kan nog resultera redan här i försöket. Det finns viss chans på tidig spets men Byhthebook kan vinna även med annan resa.

1 Usain Töll bör spetsa och det är anmält med bike. Kan spetsa hem men formen är något oviss trots allt. Farlig om han får husera i tät.

3 Criterion har också viss chans på spets och Wallins hästar är nog uppåt igen.

Rank: 5-8-1-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Bythebook till oddset 2.90.

8 Halmstad – Spelstopp 19.42

Spetsstriden:

3 Osterc öppnar rappt och har utmärkt spetschans.


Loppanalys:

3 Osterc kan spetsa hem detta uttagningslopp Sprintermästaren men hästen tappade en hel del senast och övertygar inte. Jag går emot.

Bäst tror jag att Johans 4 Guzz Mearas är och Johan har säkert siktat länge på denna kväll på hemmaplan. Guzz Mearas gick bra bakifrån i snabb avslutning senast. Vann säkert efter tidig spets näst senast och kutade då i 10-fart sista varvet. Nu är det barfota runt om och bike på och det är mycket spännande så klart. Jag tror Johans häst är bäst och avgör.

5 Upset Face är kapabel. Stretade på bra från utvändigt ledaren senast och är tidig här.

1 Brake Cooling har läget och rankas därefter men uppgiften är tuff.

Rank: 4-5-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Guzz Mearas till oddset 3.00.

9 Halmstad – Spelstopp 20.04

Spetsstriden:

5 Don Fanucci Zet är snabb i alla delar av ett travlopp och bör hålla ut 7 Click Bait.


Loppanalys:

5 Don Fanucci Zet är mycket bra och klart bättre häst än vad jag trodde tidigare. Han övertygar och är väl något av favorit till Sprintermästaren. Här bör det bli spets och sedan ska det vara över. Öppnade mycket rappt till spets senast och vann på prima sätt. Är stor favorit och det ska han vara.

Skulle Örjan såsa till det av någon anledning så lär det bli 7 Click Bait till tät och då blir det mer spännande. Normalt ska dock inte Björn med häst kunna ta sig förbi. Click Bait sköt till bra senast.

Övriga bör få det kämpigt. 6 Gerry kommer i alla fall från seger och är uppåt.

1 Kick the Dust Ås får en fin resa.

Rank: 5-7-6-1


Spelförslag:

Står över spel.

10 Halmstad – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

Favorit på att 3 Activated tidigt är placerad i spets.


Loppanalys:

Här tror jag att 3 Activated tidigt är placerad i spets och det ska kunna avgöra loppet. Activated är ju ett toppsto och nu bör även formen sitta där. Såg bra ut senast men saknade nog lite form. Nu med den genomköraren så ska formen finnas där och det räknar Wallin med också. Har god chans att tidigt få överta ledningen och då blir hon svårfångad.

7 Racing Brodda är duktig och rejäl. Vann på bra sätt senast och kan nog vara bäst på nytt. Har dock ett sämre läge än Activated och det blir inte helt lätt att fånga in Wallins häst. Tål dock en hel del.

8 Vivacious Allie är snabb och räknas men de två ovannämnda bör vara vassare.

9 Zaniah Bi är anmäld barfota runt om och 1 Aleppo Pine kan betydligt bättre än raden ger sken av. Har läget.

10 Rebella Matters har läget emot sig.

Rank: 3-7-8-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Activated till oddset 2.50.

11 Halmstad – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Sobel Jasmine öppnar kvickt. Har läget och trivs i tät. Bra spetschans. 4 Gomez trivs också med tätkänning och lär prova.


Loppanalys:

2 Sobel Jasmine är lite tunn sista biten men här kan det hålla hela vägen från spets. Öppnar snabbt  och i spets där trivs hon. Optimalt med balans och utrustning blir det och får hon dämpa någorlunda i tät så borde det hålla bra. Kan givetvis bli avslagen sista biten men formen är god. Höll bra senast. Hon har faktiskt alla sina sju segrar från just spets. Robertsson är rutinerad driver och kör bra.

Bästa hästen är säkert 9 Armour As som är riktigt bra. Kusken duger också  mycket bra i form av segervane Håkan B. Var duktig tvåa bakom Guzz Mearas näst senast och vann plättlätt från tidig spets senast. Har nog bäst chans i loppet men är också hårt betrodd. 2.20 bjuds det på.

1 Rexine är också kapabel och löser det sig från spår ett så borde hon hävda sig fint. Har varit feberstruken efter senast och formen är något oviss.

3 Harvey bör vara uppåt och få en fin resa. Ny Johan-möjlighet men det måste nog klaffa. 4 Gomez lär laddas då han gillar tätkänning. Klar risk dock att Jasmine tar emot. 11 Arnie Express har lopp i kroppen i ny regi men är mest van att strida från tätkänning.

Rank: 9-2-1-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Sobel Jasmine till oddset 6.00.

12 Halmstad – Spelstopp 21.20

Spetsstriden:

Johan valde spår ett med 1 Gina Mearas och hon är snabb. Spår ett 1609 är också grymt bra så visst ser det ut som spets. 6 Galant Sisu öppnar bra utifrån.


Loppanalys:

Stosprintern med 800.000 i förstapris. Jag tror att Johan Untersteiner leder runt om med 1 Gina Mearas och spelar. Johan har smugit igång med henne i år och säkert siktat hit ett bra tag. Senast vann hon på mycket bra sätt trots tung resa. Johan fick chansen att välja spår ett och tog chansen. Jag tror hon leder runt om.

2 Golden Tricks och 4 Sashay My Way är två mycket tuffa och mycket bra utmanare. Någon av dessa kan avgöra på styrka men jag tror på spetsseger.

10 Waiting Hill Hall är också kapabel men bakspår 1609 meter är ingen höjdare. 6 Galant Sisu öppnar snabbt och nu är det ny regi Goop.

Rank: 1-2-4-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Gina Mearas till oddset 3.00.

13 Halmstad – Spelstopp 21.43

Spetsstriden:

1 Townshend Broline lär nog smygas och det är favorit på 7 Inspector till tät.


Loppanalys:

Ett stayerlopp och det piggar upp. 13 Tuxedo Bi är stark och i fin form. Avslutade rejält till seger senast och var duktig näst senast. Tål tuffa upplägg och normalt skulle jag spela denne. Nu säger dock tränaren att det blir skor fram och inte optimala barfota runt om. Viss nackdel och jag går emot.

14 Ferrari Sisu är också mycket rejäl. Stallformen är bräcklig men den här var bra senast från utvändigt ledaren mot Conrads Rödluva. Nu är det anmält med skor och jag står över.

Jag hamnar på likaledes starke 11 Vischio Holz. Med nyttigt lopp i kroppen. Var positiv senast via bra avslutning och dryga tre varv gör inte ont. Inte alls. Calle upp igen och hästen kan vinna detta på flera olika sätt.

6 Grift J.R. duger nog fint men var hamnar den från springen med ovan kusk? 7 Inscpector kan spetsa hem det och 1 Townshend Broline har god form och prima läge. 5 Lucky Base är i fin form och 8 Indy D. kan avsluta fint.

Rank: 11-13-14-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Vischio Holz till oddset 8.75.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson