Travnet
ANNONS
Travtips
(147967) Franklin Face målgång2_MR

Franklin Face är draget i Silverdivisionen. Foto: Mikael Rosenquist, ALN

Halmstad 19 december: Fräckt spetsdrag avslutar och fäller favoriterna!

Skribent

Publicerad kl 14.27, 18 december 2020

av Mattias Ludvigsson

5 Halmstad - Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

5 Astronascente Zac och 6 Sweetman gör upp om ledningen och jag tror att den förste håller ut. 1 Cojito är rätt snabb och skulle det bli bike som det blivit anmält ökar spetschansen.


Loppanalys:

5 Astronascente Zac spelar jag i inledande loppet. Lite utan riktig övertygelse, men jag tror det blir en patenterad Björn Goop-seger från spets. Jag är inte helt säker på spets, men det är smått omöjligt att ta sig förbi en påställd "BG" sida-sida då han vill till spets. Senast svarade hästen för en bra insats och gick rejält sista 400 efter smyglopp och var V75-tvåa. Kan nog smita undan.

6 Sweetman hade jag trott stenhårt på med omvända startspår då det varit spets, men nu spelar jag efter verkligheten! Han har varit ute i bra gäng hela året i princip och gick minst lika bra som min vinnare senast då de möttes, men jag tror inte hästen vinner från dödens.

1 Cojito är bra och vid segern från dödens för tre starter sedan imponerade han stort på fin tid. Steffe kör med gott självförtroende och det har blivit anmält med jänkarvagn. I intervjuer under veckan har varit sagt inga ändringar, det vill säga vanlig vagn men bike vore spännande och 14 ggr är för högt odds. Skulle han mot förmodan hålla spets är det hästen att slå.

Tänkbart att tro på 9 Quantum Roc som är riktigt, riktigt grundkapabel då han inledde som en stjärna. Det har varit en del problem kan man konstatera och senast tycker jag tyvärr att han visade lite tveksamt till slut då han borde avgjort. Nu är det V75 på hemmaplan och ska bli rycktussar och det är intressant. Kan absolut gå vägen om han tar i lite på dessa.

10 Don Cash ser ut som en tavla, en ruskigt fin häst att titta på! Nu har han också svårt att avgöra loppen och Kolgjini-häst bakifrån jobbar jag inte med som hårt betrodd.

Rank: 5-6-9-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Astronascente Zac till oddset 4.15 hos Unibet.

6 Halmstad - Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

1 Jeans'N Passion tror jag kan hålla ut alla, hon är snabb i benen och de andra inte snabbare.


Loppanalys:

4 Speed Vici är klar favorit i ett tämligen tunt lopp. Han är ganska bra, men ingen skjutare eller så. Senast kom han till ledningen och fick bestämma och gick undan på bra vis. Det är en stor häst och spår 4 i volt är inget man kan jubla över. Skulle han komma till ledningen är det bra chans, men så bör det inte bli utan att det kostar rejält. Ingen stark favorit.

2 Take it Easy Tour har väl gjort det hyggligt, men inte mer än så och att den ska vara hårt betrodd i V75-lopp är inte rätt i min värld. Björn och framspår är plusfaktorer men inte heller han kan trolla och den 5-oddsaren får Unibet behålla!

1 Jeans'N Passion är mer spännande från innerspår och den här är lite underskattad och bör vara nog startsnabb för att hålla upp ledningen. Dan-Åke har inte vunnit på V75 på sex försök, men här har han en spännande uppgift. Senast bommade man från start med springspår, eller var för bra på det och fick ta upp för att inte springa över linjen och då kunde man inte komma till spets. Höll bra till slut efter lite rörigt lopp. I spets kan det gå vägen i ett klent lopp och 8 ggr är värt att chansa på.

Jag valde bort 5 Global Bergkamp som är den finaste hästen i gänget och han var bra senast även om det löste sig på bästa tänkbara vis. Dock varit struken efter det och även om han fått banjobb och man siktat på V75 omed hemmaplan så är det en stor häst från snävt spår och inte säkert man kan träna till toppform med den typen.

Rank: 1-5-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Jeans'N Passion till oddset 8.00 hos Unibet.

7 Halmstad - Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Generaal Bianco är mycket snabb, men man kör inte i spets mot 3 Pastore Bob som får överta.


Loppanalys:

6 Nadal Broline är en elithäst, inget snack om det och jag har alltid varit väldigt svag för honom då sådana stjärnor kommer sällan. Han sprang rakt igenom klasserna på V75 hos Reijo Liljendahl, men hästen blev tyvärr skadad då det skulle mot eliten. Var borta länge och vann debuten för Björn Goop på 09,1 - efter fem månaders paus! Var sedan med i storlopp under sommaren innan han tvingades till nytt uppehåll denna gång i ett år. Han gick bra över upploppet i comebacken senast som blev passande och inget knäckarlopp, men ändå inte alls säkert att han går framår med det. Jag tror inte att Björn vill krossa från dödens denna start då hästen byggs upp, men han kan få lov att köra dit. Vi får se om hästen ännu vill gå tuffa lopp, och det är en hel del gissande på 1.70-oddsare. Han har ändå blivit tio år Nadal Broline och går inte att ha så skyhöga krav. Nu är detta hästar en Nadal i form springer åttor kring, men det är spel vi håller på med.

Det känns faktiskt lite sjukt men jag tror att 9 Dragster kan spurta ner favoriten. Han har hittat nya växlar som åttaåring och sedan Erik Adielsson börjat köra och man inte laddar från start. Sättet han vann silverfinalen på senast var smått otroligt då han tuggade ner dem via spåren utan rygg. Dragster gjorde det alltså och gick förbi Seismic Wave och Sir Henry P.Hill! Nu bör han möta dem över upploppet då det mest är trötta hästar och han duger bra tror jag!

3 Pastore Bob är Johan oväntat uppåt med, med tanke på att han varit mer eller mindre livlös. Jag har satt in honom i facket att han är slut, men här är uppgiften bättre än vad oddset pekar mot. Det är spetsgaranti då pappa vill ha rygg, och om inte BG söker dödens kan det bli väldigt billigt detta lopp. Han kan faktiskt rinna undan, och det är värt att ta till sig hur uppåt det låter. Jag var faktiskt nära att spela honom...

1 Generaal Bianco skrällde från ledarryggen på Halmstad i guld i somras. Får "hålet" igen då den är grymt startsnabb och med lucka finns chansen även om hästen inte vinner varje vecka. Inte jättemycket att trilla förbi här.

Rank: 6-9-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Dragster till oddset 5.50 hos Unibet.

8 Halmstad - Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

3 M.T.One Wish kan vara snabbast, troligt att 5 Nouba Mom kan överta efter 500 meter.


Loppanalys:

5 Nouba Mom gjorde debut i Sverige och hos Jerry Riordan senast och det var en start som lovade mycket mer! Stack till ledningen och drog på i eget tempo och var överlägsen. Loppet var dåligt, men hästen desto bättre även om det är svårt att säga HUR bra hästen är. Starterna från Belgien har väl inte visat något extra, men kanske är det som ny häst i ny regi. Nu är det voltstart vilket är nytt men med Magnus A Djuse i vagnen trampar hon säkert iväg och det kan ju vara så att hon bara är överlägsen. Ändå, man gissar med voltstart och mot lite bättre hästar och till 2.45 står jag över.

11 Laleh Pellini chansar jag med, för det är en chansning. Hon visade väldigt fin styrka vid segrar och som tvåa mot en bra Redén-häst i Joyful Trix. Var sedan inte helt tom vid galoppen då man hamnade åt råttorna. Senast var det skor på, och kanske var det därför hon inte riktigt fick det att flyta på sista långsidan där hon tappade 20 meter som sistahäst. Hon tog sedan fatt och fastnade med gott om sparat, och det känns som att detta lopp är mer ihåligt än det V75-loppet. Springspår gör att det kan bli vingel då hon kanske är mindre snabb med skor, men kanske kan hon komma iväg hyggligt och nå dödens. Hon kan vara hårdast om favoriten inte är för bra.

Två betrodda som känns lite svårbedömda är 4 Valeria Wareco som har spår 4 i volt. Det kan vara klurigt tror jag och är helt klart galopprisk. Hon har varit bra två starter, men nu hårdnar det med motstånd.

7 Bring Me Money är rätt bra, och gick positivt med skor senast men hon är knepig med voltstart och kan tappa en del första biten och det känns inte jättehett.

3 M.T.One Wish fastade med sparat senast. Fick pusta efter det och lär komma ut mer fräsch för det var kantigt senast och hon kan få loppet då det är chans på spets och släpp.

Rank: 5-11-4-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Laleh Pellini till oddset 5.75 hos Unibet.

9 Halmstad - Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

4 Neelix är startsnabb och då Adrian verkar vilja köra i spets så borde det bli så. 5 Four Guys Dream utmanar.


Loppanalys:

11 Kick The Dust Ås är favorit, lite oväntat kanske med bakspår men jag tror att han vinner detta! Han var rent strålande vid segrarna överst i raden, det går inte att vinna på bättre vis helt enkelt. Nu kan det vara så att han växer då han känner att han rår på de andra och blir "världsmästare", men han är nog helt enkelt riktigt bra. Var sämre för tre starter sedan då han inte orkade efter att Johan synade dödens. Men efter det har han varit bra igen. Sprang 10 sista varvet näst senast och närmade sig två framför rejält där Oscar L.A. plockade ner Västerbo Lexington. Nu bör det bli bra tryck i loppet och jag tror att de inte kommer stå till mål i täten över 2640 meter, därmed ska det vara bra chans att Kick the Dust Ås spurtar ner alla.

5 Four Guys Dream var den jag valde bort för han kommer göra ett starkt lopp tror jag. Han gick rejält i dödens förra fredagen då han inte kunde få slag i Il Duce Boko och då han varit sjuk före var det ett lopp för detta. Nu ska han vara i toppform, eller nära den i varje fall, och från ledningen är det toppchans. Men det finns ett men, han tar sig inte förbi Neelix och jag tror inte "Steffe" får överta och därmed kan han sitta med Svarte Petter. 2640 meter är heller inget plus, jag tror den här är bäst på kort distans då han kan springa fort hela vägen.

4 Neelix är en kapabel häst, men man ska komma ihåg att han inte varit bra någon gån han testat 2640 meter och distansen brukar göra att han blir matt och tappar stilen.

Loppet är jämnt och många har viss chans och här kan det hända något konstigt.

Rank: 11-5-4-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Kick The Dust Ås till oddset 4.15 hos Unibet.

  • 11 Kick The Dust Ås, vinnare

10 Halmstad - Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Bambi A.F. bör man vara nöjd med rygg på 2 Kali Smart med.


Loppanalys:

10 Wild Love är en stenhård märr som tillhör landets bästa märrar och hon har flera gånger svarat för grymma insatser. Minns för tre starter sedan då hon gjorde slarvsylta av Pastore Bob sista varvet. Var ute i Müllers näst senast och från spår 12 sprang hon 08,5 sista 800 bakom riktiga kanoner där Cyber Lane höll undan för Very Kronos. Hon var sämre senast, men det har hon alltid varit på Solvalla där hon inte alls är lika bra. Nu är det hemmaplan och hon kommer säkert göra ett kanonlopp och kanske är hon bara för bra. Men innerspår från dubbla tillägg är svårt och det krävs inte jättemycket strul för att man ska komma bort. Jag tror hon vinner, men till 2.40 står jag över.

5 Beluga West spelar jag plats på då hon är nyttig och i detta ganska ojämna lopp ska hon kunna ta sig in på plats. Hon har varit bra alla tre senaste starter och står bra inne i detta lopp. Bara tre hästar på startvolten gör att hon bör sitta vettigt på det och jag tror Peter  är långt framme med henne. Det gick bra med skor senast. 3.15. det tar jag på plats.

2 Kali Smart var riktigt bra senast och sprang 13,5/2140 meter och höll undan för tuffa hästar. Hon var en sekund bättre än Adrian trodde hon skulle vara och det verkar som de tror att hon ska vara ännu bättre nu. Kan så vara och från ledningen duger hon bra med liknande insats, men det brukar vara ganska ojämna Kolgjinis hästar och det är ingen jag litar på.

Nästa fråga är hur 13 Tessy d'Ete fingerar med skor, det borde vara sämre för gammal märr som tävlat barfota för det mesta. Hon är väldigt bra, och var tvåa bakom Activated med liknande förutsättningar i Örebro, men det var utan skor...

Rank: 10-2-3-13


Spelförslag:

Jag spelar plats på 5 Beluga West till oddset 3.15 hos Unibet.

11 Halmstad - Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Franklin Face tror jag håller ut 2 Maze Runner och körs i spets. Har jag fel och Franklin blir av med spets så får säkert 5 Zap di Girifalco överta.


Loppanalys:

1 Franklin Face är min vinnare och den här är lite spännande med innerspår och spetsläge över 1640 meter. Han har lyft sig senaste tiden Franklin och senast gick han klart bra bakifrån vilket inte alltid varit fallet tidigare. Han tog för sig bra då han fick fritt över upploppet. Nu är Kevin påställd och det gillar jag och även om han är lite överskattat startsnabb Franklin så tror jag ingen tar en längd från start. 1640 meter är hans bästa gren och jag ser det här som en klart bra segerchans. Från ledningen har han varit etta eller tvåa vid 12/13 försök och han är värd ett spel till knappa 6 ggr såsen! Sådana jobbar jag gärna med!

10 Farlander Am har varit löjligt bra, ja faktiskt så. Senast öppnade han ned mot 05 första 500, men stod till mål i en V75-final över 2140 meter och det är helt otroligt. Han verkar inte ha någon botten, men nu är det silver och bakspår på 1640 meter och skor på hovarna. Då testar jag att gå emot.

5 Zap di Girifalco är den andra favoriten och han vinner utan galopp på upploppet senast på V75, men han tappade travet och blev för lätt (och kanske inte var fräsch...). Varit ifrån nu nästa två månader, men han är riktigt kapabel och räknas direkt om han har hygglig form. Skulle Franklin bli av med spets får säkert BG överta och då är det ju bra chans.

Rank: 1-10-5-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Franklin Face till oddset 5.75 hos Unibet.

 

Spelredaktör Mattias Ludvigsson [email protected]

Unibet trav fasta oddsHalmstadtravet tips
ANNONS
Nästa artikel