Just nu:
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
00.14 Bélina slutar på topp
13.41 Face Time Bourbon i fokus
13.24 Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!
11.28 Elitloppshästen mot comeback – efter snart tre år
10.41 Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens
08.58 Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta
08.51 Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Halmstad 11 november: Den småfräcke lirar Ecce

Halmstad inleder spelveckan. Det finns gott om mycket duktiga hästmänniskor och mycket duktiga hästar i räjongen men tyvärr är det ändå ofta glest i flera av loppen. Så även i vissa lopp ikväll. Sportsligt och spelmässigt tråkigt men visst ska vi försöka vinna lite trots detta. Jag inleder med ett småfräckt danskt vinnarspel. Från jobbigt läge. November månad och det är inte enbart tätkänning som gäller. Några spetsvinnare ska vi emellertid också ha. Så är det bara.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Halmstad – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Vitro Diablo öppnade bra till spets då han hade framspår bakom bilen. 6 Jareth Boko har inte uppträtt stabilit men det var bra tryck i grejorna med helstängt huvudlag senast och Conni är lätt offensiv. Kan bli tidig spets.


Loppanalys:

Peter Untersteiner har två Diablo-hästar till start och båda är rätt hårt betrodda. Han kör själv 1 Vitro Diablo som har läget och bör få spets eller rygg ledaren. Bör sedan duga fint även om jag inte är helt såld på hästen. Peters  9 Xet Diablo inbillar jag mig är minst lika bra men lite svår och inte helt lätt. Läget är mer chansartat även om det kan bli bra med spår nio. Säker kusk.

6 Jareth Boko höll mycket bra utvändigt ledaren senast och var mycket nära segern. Utrustad med helstängt huvudlag och det var kanske rätt melodi. Här kan det bli tidig spets och lite sugen på lir är jag allt. Litar ändå inte på hästen och jag provar ett annat spel i stället.

Mitt val heter 12 Era Wan. Läget är kasst det vet jag men hästen verkar verkligen vara i ordning och denna årstid kan det gå ibland. Det borde kunna bli en del galopper i ett lopp som detta och det underlättar mycket i så fall. Senast var det mycket sparat i mål för Ecces häst och näst senast  var det 11-avslutning sista 800 m som klar tvåa bakom Puros mycket fine obesegade Maestro Crowe. Det var gott om luft ner till övriga då. Jag chanslirar Ecce.

Rank: 6-12-9-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Era Wan till oddset 9.75.

5 Halmstad – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

4 Ipomea har öppnat snabbt till spets och har utmärkt spetschans här.


Loppanalys:

Favoriten blev precis struken och mitt lir 4 Ipomea blev därmed inte alls intressant. Det blev toklågt odds tyvärr och jag vilar.

Ipomea har ytterligare ett lopp i kroppen och satt då fast med en hel del sparat. Jag tror Ipomea har höjt sig ännu mer och bör spetsa hem detta. Det bör bli billigt lopp i spets med få hästar. Kevin upp på Ipomea gillas och spets bör det bli. Synd på kall strykning bara.

1 La Diva höll farten bra senast och har spännande läge. Inte borta. Dessa höjer sig och jag nöjer mig att nämna dessa två.

Rank: 4-1-3-8


Spelförslag:

Vi får vackert stå över.Det ser tråkigt ut.

6 Halmstad – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

2 Barry B., 4 La Cerise och 6 Aronia öppna snabbt. Kan bli Aronia som var rapp ut senast.


Loppanalys:

8 Aura S.L. vann trots galopp i Sverigedebuten senast och det var en mycket strong insats. Svårt spår nu men det kanske inte spelar någon större roll och vi har åtminstone en invändig strykning. Kan vara helt överlägsen här men inget jag vill spela till lågt odds. Galopp senast är inget plus.

10 Fiona Journey har galopperat i båda starterna för Lähdekorpi. Ser ut som en ”riktig” häst och verkar ha massa fart i kroppen. Senast blev det galopp och ny galopp under kraftig attack. Knepigt intryck men som sagt. Farten finns där.

6 Aronia kan vara en luring. Spetsade för att släppa senast och blev kvar med en hel del sparat. Gustav upp är intressant och det kan bli spets.

5 Tresexton kan en del och nämns som ett skrällbud. Jag litar inte på de allra bästa i fältet och provar ett platslir på Aronia.

Rank: 8-10-6-5


Spelförslag:

Jag spelar plats på 6 Aronia till oddset 2.95.

7 Halmstad – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Ussara Mail har ett lite vanskligt startspår men är inte oäven ut. Kan bli spets. Antingen direkt eller efter kort bit. 9 Strillozzo Jet var rapp i Sverigedebuten senast men står illa till.


Loppanalys:

1 Ussara Mail har övertygat. Bra avslutning näst senast och helt överlägsen seger senast. Utan strul så bör det vara ny prima chans då hästen är så pass formstark och bra. Det kan häxa från spår ett men jag tror inte Ussara Mail ska behöva sitta fast i det lilla fältet och det finns hygglig spetschans. Antingen direkt eller efter en bit. Oddset är jag nöjd med.

8 Strillozzo Jet gjorde ett trevligt intryck i Sverige-debuten senast. Gick då i mål med ordentligt sparat och såg laddad ut. Kan vara ännu vassare nu men ändå svårbedömd och spåret är givetvis inte bra.

2 Havefunwithme och 5 Global Raceway är två hästar med gott kunnande men de har varit ifrån länge båda två då det haft sina problem och det är tufft att tro att de ska prestera på topp direkt. Tufft därmed att besegra Ussara Mail.

7 Tropicana Ås är snabb men vinner inte så ofta.

Rank: 1-8-2-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Ussara Mail till oddset 5.00.

8 Halmstad – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

Conrad och 2 Cape Town till spets.


Loppanalys:

Lugauer låter rätt nöjd med 2 Cape Town som återkommer och visst kan det vara en bra spets och slutvinnare. Spets bör det bli i alla fall. Hästen har haft svårt att hålla ihop travet och vi får se om det är bättre nu. Det låter ju så men jag vill nog ha syn först. Distansen är lång, ovan och utslagsgivande och vi får se om det håller. Inget jag vill chansa på.

Jag spelar 4 Fireman Am som var positiv senast. Travade då utvändigt ledaren Dominic Wibb under slutvarvet och denne gillas. Fireman höll full bra och en sådan insats bör räcka långt i detta gäng. Vann lätt över lång distans i höstas och distansen fungerar fint.

11 Xanthis de Roi höll farten fint senast och bör runda många. Det kan räcka ända till seger.

8 Twins Zaack får ny kusk. Är hygglig men inte så mycket mer heller.

Rank: 4-2-11-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Fireman Am till oddset 2.55.

9 Halmstad – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

4 Staro Junique snabbstartade till ledningen senast och har fina förutsättningar för att göra det även här. 1 Beluga West försöker ta emot men det blir tufft.


Loppanalys:

Här spelar jag 4 Staro Unique som visade härlig form senast vid lätt seger. Han öppnade då mycket bra till ledningen och var sedan aldrig hotad. Han höll tempot uppe på bra sätt hela vägen och var mycket gåvillig för dagen. Nu är det visserligen längre distans och det kan oroa men han har tidigare vunnit även över lång distans och då formen sitter där så tror jag det fungerar bra med medeldistans. Jag spelar. Henriette är vass som kusk och hon fick härlig snurr på hästen senast.

1 Beluga West höll farten fint senast och skulle Peter få riktigt bra snurr på hästen från start så finns det spetschans. Tror att Henriette sveper förbi sin arbetsgivare från start. Peters häst bör oavsett få en fin resa.

6 Fighting Gehör hängde med fullt godkänt senast och är inte bort. 9 Hennessy Boko är kapabel men läget är minus och hästen har varit ifrån. Det låter inte så påställt. 11 Global Writer nämns också.

Rank: 4-1-6-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Staro Unique till oddset 5.75.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Travtips
torsdag 15.38, 27 februari
Ett vintrigt Boden och isbana väntar på oss i kväll. Jag har inte så många spetsvinnare i kväll men på isen brukar täthästarna lättare stumna till och jag är inte överdrivet orolig. Boden brukar bjuda på mycket öppna lopp men jag tycker det ser lite mer oj...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.35, 25 februari

Jägersro 25 februari: Vi spelar en riktig springare i årsdebut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 25 februari

Lunch-draget Bergsåker: Klockrent drag i går – Visst älskar vi ett nytt jättebra spel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 09.59, 24 februari

Halmstad 24 februari: Ludde får chansen i kväll

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson