Just nu:
15.17 Jägersro 16 januari: Gareth Boko är dagens bästa spetsvinnare!
15.15 Umåker 15 januari: Rurik Kjötar gillar min skrällidé
15.05 Franska toppkuskar ställer in – efter positivt covid-test
13.53 Nominerat till Hästgalan
11.17 Lunch-draget Romme: Har jag glömt att ringa någon…
09.19 Svensk Travsport skapar ny modell för uppfödarpremier
08.28 Skada för Urlo dei Venti – karriären sannolikt över
15.38 Åby 14 januari: Dansk idé i avslutningen
14.46 Golden Bridge efter vass spurt i Cagnes-sur-Mer
13.27 Inför: Prix de Belgique

Halmstad 11 januari: Ojämna lopp men visst har vi drag

Halmstad är första kvällsbana denna vecka och vi har ett antal rätt ojämna och skiktade lopp att bena ut. Speldrag finns det trots allt och vi provar givetvis spellyckan. Bo Falsig gästar banan och han kan inleda spelomgången med seger med sin fina och resliga Appaloosa. Förutsättningarna är fina. Resligt sto är även Lovemelikeyoudo i lopp fem som spelas och här har vi en del info från tränaren Per-Emil Henriksson.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Halmstad – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Ett par snabba hästar med framspår. 1 Divane Godiva har öppnat raskt från innerspår tidigare men det blir vanskligt att försvara spets. 4 Mad Princess var snabb men det blev det också galopp från liknande läge nyligen. 5 Micro Vick är kvick och 8 Jopi spetsade från spår åtta tidigare. Kan bli Mad Princess till tät.


Loppanalys:

Här kan det bli öppning och det hjälper 2 Appaloosa som bör få en fin resa för att sedan kunna avgöra. Falsigs resliga sto avslutade fint näst senast och var fullt godkänd även senast bakom bra hästar. Jag spelar Appaloosa.

1 Divane Godiva höll fullt bra senast och bör få en snällare resa ikväll och det kan även bli spets. Räknas tidigt om allt stämmer men det är ju ingen vinnartyp.

3 Artemide Zack vann lätt med Calle senast och hävdar sig väl även om det inte är Calle upp ikväll.

5 Micro Vick sköt till fint senast och 4 Mad Princess kan spetsa. Visar dock inte så mycket positivt.

Rank: 2-1-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Appaloosa till oddset  4.35 hos Unibet.

5 Halmstad – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Inga snabba med vettiga spår. Det kan bli 3 Massive Attack till tät.


Loppanalys:

Ihåligt lopp detta. Svårspelat lopp då trolige vinnaren 8 Amore Passo V.W. har oönskat startspår i samband med lågt odds. Hästen har varit riktigt fin vid två segrar och senast blev det väldigt lätt. Spår åtta i volten är inte optimalt men i det ojämna fältet över lång distans så lär nog Oscarsson lösa det hela. Lite småjobbigt att spela emot men jag gör ett lillspel emot favoriten som vi får smaskiga 1ä70 på.

10 Kadett Brodde har varit gedigen och fullt bra i varje start men även varit struken efter senast och det har gått ett tag efter senaste försöket.

11 Rado S.W. hade lite sparat senast och höll farten rätt bra näst senast.

3 Massive Attack sköt till fint efter sent fritt näst senast och kan nå ledningen från sitt fina startspår. Massive Attack är inte alls oäven och såg rätt bra ut i ovannämnda start. Har bättre läge än sin antagonister och jag gör ett lill-spel på denne.

Rank: 8-3-10-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Massive Attack till oddset 18.00 hos Unibet.

6 Halmstad – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Lurigt då 2 Hector de Sajan antingen lär snabbstarta eller galoppera. Det brukar se ut så. 3 Lovemelikeyuodo lär testas för tät då hon trivs där och kan lyckas. Även 4 Evolution on Track är ett spetsbud.


Loppanalys:

Här spelar jag 3 Lovemelikeyoudo som vann totalt överlägset senast från tidig spets.Ser ut att trivas då den här långklivande damen kan få bestämma farten själv i tät. Hästen har alltid sett ut som en bra häst men inte visat det i lopp men tränaren Per-Emil Henriksson har fått ordning på (hoppas vi) på hästens problem med andningen och nu ska framgångarna komma. Hon håller sin häst högt och hon ska kunna vandra en bra bit upp i klass. Nu har hästen nyss varit snorig men veterinärkollen idag vid tolvsnåret visade ingen fara och hon ska helt klart vara fit for fight. Finns en del små frågetecken alltså men jag spelar på att allt är bra och att stoet presterar som senast.

4 Evolution on Track avslutade mycket vasst senast och formen verkar prima. Givet bud även här.

Duktig senast var 9 Dont Be Shy som krigade klart förbättrat från utvändigt ledaren. Svensson låter fortsatt mycket nöjd och vi har ett givet bud.

2 Hector de Sajan kan öppna snabbt felfri och räcka en bra bit.

Rank: 3-4-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Lovemelikeyoudo till oddset  3.00 hos Unibet.

7 Halmstad – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

5 Quantum Roc har löpt mycket bra i spets och lär laddas. Eriksson vill till tät med 6 In the Air Tonight och kan lyckas med det.


Loppanalys:

5 Quantum Roc har en fin uppgift och extra bra blir det om spetsen skulle nås. Quantum Roc har löpt mycket bra från spets. Senast var det resa bakifrån och hästen agerade rätt segt så frågan är hur formen är. 1.50 i odds får vi. Härligt.

6 In the Air Tonight är tillbaka hos Burman och svårbedömd. Hon är fin i jobben hälsar Eriksson men han har inte kört något jobb med henne själv och går på hörsägen från stallet. Hon är lite upp och ner i humöret men snabb vissa dagar och Tobias laddar gärna för spets. Räknas.

9 Key Mom är snabb men får inte så ofta till det i lopp.

1 Hickomisschampagne kan en del felfri och vi får se hur det går från spår ett. 4 Stella Pona med bike kan duga.

Jag spelar 10 Bankrobber som vann i överlägsen stil senast efter en resa utvändigt ledaren under slutvarvet. Här bör speeden bita bra och Bankrobber kan fälla allt. Klart duglig häst detta.

Rank: 10-5-6-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Bankrobber till oddset  8.50 hos Unibet.

8 Halmstad – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Elias Avant är trolig spetsare och sedan troligt att 4 Stand by Ken övertar.


Loppanalys:

5 Sandsjöns Enzo är gedigen och har en fin uppgift här. Kan givetvis vara rätta budet då hästen är rätt härdad men det blir inte så många vinster. Fin uppgift dock.

Jag spelar 6 Panamera som fick en rätt strulig resa senast men var fullt godkänd. Får nog en vettig resa i draget här och sedan bör Panamera duga fint. Vann lätt efter resa i kön för tre starter sedan och har en avslutning som duger. Bra även näst senast så formen är god.

11 All Star är rätt ny hos Roger och Roger hälsar att hästen duger men han är rädd för startbrasa och tynger ner sin häst och det låter ju inte helt optimalt. Är tidig men,,,

12 Vincent As är knepig i sitt agerande men har han sin dag så duger han mycket fint.

Rank: 6-5-11-13


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Panamera till oddset 2.90 hos Unibet.

9 Halmstad – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Westrum låter inte så påställd med 3 Explosive Class och spetsbud är 6 Roofparty. 2 Racing Ribb lär testas och denne har tidigare fångat upp Roofparty första biten.


Loppanalys:

8 Quick Lane är tidig men spår och skor på är minusfaktorer i samband med halvlågt odds.

6 Roofparty kan leda runt om men det är ingen häst jag vill lita på sista biten. Speciellt då om banan är lite krävande som det lätt kan bli trots att det är Halmstad vi tävlar på. Kan också få svårt att komma förbi Racing Ribb.

2 Racing Ribb räknas från fint läge och det finns hygglig chans på spets. Har fångat upp Roofaparty tidigare och Kolgjinis häst är fullt tänkbar som spel.

3 Explosive Class är i ny regi och lite spännande men Westrum som kör och nyss köpt hästen ligger lite lågt och det finns galopprisk.

Jag spelar Juuls 7 Enjoy the Game som avslutade fullt bra senast och detta gäng kan nog Juuls häst stånka ner på en halvkrävande bana. Enjoy the Game har vunnit ett par lopp på svensk mark tidigare och har då visat fina spurtegenskaper.

Rank: 7-2-8-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Enjoy the Game till oddset  4.85 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Jägersro 16 januari: Gareth Boko är dagens bästa spetsvinnare!

Travtips
fredag 15.17, 15 januari
Bra spelkväll i onsdags där det blev träff på tre fina spetsvinnare. Ethoca var den med högst odds och det var en fin 6-oddsare som hann förbi favoriten helt enligt plan och spårade hem loppet. Alpha Scarlet R.R. levererade enligt plan som min bästa vin...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.15, 15 januari

Umåker 15 januari: Rurik Kjötar gillar min skrällidé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.17, 15 januari

Lunch-draget Romme: Har jag glömt att ringa någon…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 14 januari

Åby 14 januari: Dansk idé i avslutningen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 14.32, 13 januari

Bjerke/Solvalla 13 januari: Alpha är först även till slut!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.37, 12 januari

Eskilstuna 12 januari: Djuse-bröderna de äldre – också segersugna

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:02, 13 januari 2021

Var har alla fina unghästar tagit vägen?

STRÄNGNÄS: Äntligen vinter här i Mälardalen. Ordentligt kallt. Det kommer göra gott för att ta död på ett gäng tråkiga parasiter i jordskorpan. Tyvärr enbart skarsnö. Hästar tycker inte om den typen av snö. Inte för andra djur i vår skog heller för den del...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson