Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Hail Mary lattjade i årsdebuten

Högst lovande fyraåringen Hail Mary begav sig mot Bergsåker för årsdebut under fredagen. En uppgift som Robert Berghs Derby-hopp löste enkelt när det väl kom till kritan.

Med fem segrar på sex starter i fjol som treåring seglade Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) upp som en möjlig utmanare till stallkamraten Power och den övriga kulleliten i höstas. Efter att inte ha setts på banan sedan segern i Kriterierevanschen i november – gjorde talangen spännande comeback vid Bergsåkers lunchtävlingar på fredagen.

Vaknade till på sista bortre

En uppgift som Hail Mary redde ut lekande lätt – till slut. Robert Bergh lät storfavoriten sakta men säkert fram jobba fram mot dödens och när kusken väckte upp sin häst 600 meter kvar skedde en omedelbar scenförändring. Hail Mary hade avgjort loppet redan in i sista sväng och lämnade sitt motstånd med många längder. Övertygande årsdebut vilket resulterade i seger på 1.14,7a/2640 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:12, 06 juni

Handsome Brad slog till

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:27, 06 juni

Enino du Pommereux fick Cleangame på fall

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 09:19, 06 juni

Redéns ord om Propulsion

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 19:59, 05 juni

🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 11:12, 05 juni

Elitloppshästar till Boden

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:06, 05 juni

Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 12:40, 04 juni

Propulsions avkommor påverkas inte oavsett beslut

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Norge inför karantän

Norge inför karantän

I Norge har travsporten stått stilla de senaste två veckorna. Nu kan norska tränare och kuskar heller inte tävla i Sverige. Införda karantänsregler gör en resa till Sverige i praktiken omöjlig.

Sedan den 12 mars valde man från norskt håll att avlysa alla travtävlingar i landet som i ett led att stävja corona-pandemin. Norsk travsport ligger nere till efter påskhelgen, då man ska ta ställning på nytt. Norska tränare har dock fortfarande haft möjligheten att åka över till Sverige, även om det norska travförbundet avrått från det. Nu skärps reglerna ytterligare.

14 dagars karantän väntar

Under onsdagen meddelade Det Norske Travselskap att man nu också inför krav på karantän efter att man deltagit i svenska travlopp. Det efter ett regeringsbeslut om att samtliga personer som kommer till Norge från utlandet har karantänsplikt i två veckor. Undantag görs för bland annat varu- och persontransporter samt för arbetspendlare som måste åka över gränsen för utföra sina jobb. Till någon av de grupperna inkluderas inte kuskar och travtränare. Det slår det norska travförbundet fast i ett pressmeddelande.

Under perioden av karantän i Norge, tillåts heller inte berörda personer att nyttja anläggningar vilka är finansierade av Det Norske Travselskap eller till förbundet knutna sällskap.

– Vi uppmanar DNT:s medlemmar och licensinnehavare starkt att överväga den extraordinära situationen som vårt land befinner sig i och lojalt följa myndigheternas råd och instruktioner, skriver förbundet i pressmeddelandet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gävle: Tolvåringen glänste - på 1.10,1
Nästa nyhet
Gävle: Tolvåringen glänste – på 1.10,1

Gävle: Tolvåringen glänste – på 1.10,1

Gävletravet bjöd på en för årstiden riktigt fin tävlingskväll – men det var en tolvårig krigare som blev den stora snackisen. Picasso drog till med 1.10,1 – en tangering av landets snabbaste segertid i år.

Det var lite drygt ett och ett halvt år sedan som Picasso besökte vinnarcirkeln senast, men i Gävle på torsdagen var det dags igen. Den tolvårige valacken levererade, för sin tränare Troels Andersen, en insats i den högre skolan när han i ensamt majestät passerade mållinjen på 1.10,1a/1640 meter – en tid som endast Disco Volante mäktat med i Sverige i år.

Farten hölls förstås stenhård i snabbloppet där Picasso fick en perfekt inledning i andra utvändigt, medan uret visade på 07,9 första 500. Efter ett varv avverkat gav den pigge gamlingen sig till känna – gick till snabb attack (10,8 första 1000) och rundade fram till ledningen in mot sista sväng. Motståndet var sedan aldrig i närheten att komma i fatt, sedan Picasso svarat med 08,8 sista 500.

Admiral As – ett stort löfte

Reijo Liljendahl har ett verkligt ämne i Admiral As. Den fyraårige italienaren tog karriärens 8:e seger i 10:e starten när han säkert hemförde ett försök i Norrlands Grand Prix. Ulf Ohlsson styrde Ready Cash-sonen till spets, avslutade sista 500 i 1.10-tempo och passerade mållinjen i mycket fin stil på 1.13,1a över 2140 meter. Favoriten Global Adventure låg fortfarande sist i fältet, då aktionen föll ur i sista svängen.

…Tioårige Lukas Bris ordnade hemmaseger. För Oskar Kylin-Blom gjorde hästen loppet i tredje par invändigt men tråcklade sig ut mot dödens in i sista sväng. Därifrån höll valacken undan i en tät avslutning.

…Utklassning i ungdomsloppet genom Very Charming, körd av Linn Stolt. Från ledningen tackade man för sällskapet redan varvet kvar – för att vinna överlägset. Claes Sjöström tränar sexåringen som tog 3:e segern i årets 4:e start.

Pydin såg sin chans

Försöket i Dubbelcupen såg valda delar av kallblodseliten göra upp, men då favoriten Tangen Haap ägnade sig åt galopp in i första kurvan – såg Pydin sin chans. Ulf Ohlsson sände omedelbart på Niclas Torstemos stridsvagn som övertog ledningen efter 600 meter. Ledaren uppvaktades ivrigt av den tappre Steinfaks som gjort sista varvet först ute i tredjespår, men Pydin höll undan på 1.23,0/2160.

…Sleipner Cup för fyraåringarna blev en galoppfylld historia där både comebackande Kriterie-ettan Bäcklös Uriel (sedan trea i mål) och favoritspelade Tekno Jerven ägnade sig åt fel gångart. En som skötte sig prickfritt var emellertid Jan-Olov Perssons Järvsö Elling som säkert kunde avgöra före Alfa Lina, efter att ha gjort sista varvet i dödens. 1.26,6/2160 var vinnartiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Rödluvan" i årsdebut
Nästa nyhet
”Rödluvan” i årsdebut

”Rödluvan” i årsdebut

En av vårens mest spännande årsdebuter sker på Solvalla – Conrads Rödluva är tillbaka. I Avelsföreningens Jubileumspris möter hon Dibaba.

9,5 miljoner på kontot efter 14 segrar på 20 starter, vilka inkluderar Svenskt Trav-Oaks och dubbla Breeders Crown-guld. Karriären har minst sagt börjat lysande för Conrads Rödluva. På onsdag är det dags för ett intressant första framträdande som äldre häst för Daniel Redéns stjärnfuxa.

Dibaba en utmanare

Conrads Rödluva, som alltid med Örjan Kihlström i sulkyn, begår årsdebut i jakten på 100 000 kronor i Avelsföreningens Jubileumspris på Solvalla. Det lilla, men stjärnfyllda startfältet, har också lockat en tidigare kullstjärna. Den ett år äldre Dibaba utmanar om segern.

Här är startlistan:

Avelsföreningens Jubileumspris, 2140 auto:

1 Musique d’Inverne – Erik Adielsson
2 Lovely Secret – Hannu Korpi
3 Vikens Fingerprint – Oskar J Andersson
4 Celinn Palema – Jorma Kontio
5 Dibaba – Torbjörn Jansson
6 Conrads Rödluva – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ovisst för Propulsion
Nästa nyhet
Ovisst för Propulsion

Ovisst för Propulsion

Osäkerheten i samhället efter corona-pandemins utbrott påverkar alla. Även Propulsion. Säsongens stora mål var Elitloppet men i dagsläget är det inte ens säkert att loppet blir av. Hur blir framtiden för svensk travsports största fixstjärna?

Efter starten i Prix d’Amérique i januari har all fokus varit riktad mot Elitloppet för Propulsion. För att ta slutlig revansch den sista säsongen med tävlingsskorna på. Elitloppet har varit ”Proppens” nemesis genom åren; i fyra raka finaler har hästen plockat två silver och två fjärdepriser. I år är abret av en helt annan karaktär – coronakrisen.

Läget är ovisst

– Det är jättebra med Propulsion. Han tränar på för fullt och känns fin. Men det här coronaläget ställer om väldigt mycket i huvudet på oss. Man vet inte hur det kommer bli eller om man ska satsa allt mot ett lopp när det är osäkert med det loppet. Skulle inte Elitloppet bli av är det liksom inte aktuellt att harva runt i vanliga snabblopp med ”Proppen”, säger tränaren Daniel Redén till Kanal 75.

I dagsläget är det Solvallas förhoppning att Elitloppet ska kunna genomföras planenligt den 31 maj, men det osäkra läget kan omkullkasta planerna över en natt. För Propulsion, som också har en lukrativ framtid som avelshingst, kan det här betyda att karriären avslutas i förtid?

”Inte aktuellt att harva runt i snabbloppen”
Daniel Redén till Kanal 75

– Det vet jag inte. Vi får se vad som händer. Det finns andra stora lopp och Boden och andra banor kanske kör i sommar. Han har ju några rejs att försvara om man säger så, kommenterar Daniel Redén för Kanal 75.

I fjol tjänade Propulsion 8,5 miljoner kronor efter bland annat segrar i Olympiatravet, Norrbottens Stora Pris, Åby Stora Pris och UET Trotting Masters final. Totalt har stjärnan vunnit 38 av 77 starter och tjänat en bit över 31 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sorbet vs Dreammoko i årsdebut

Travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson