Travnet
ANNONS
(146348) Hail Mary mål (5) (1)

Ingen kunde komma Hail Mary nära - den här gången heller. Foto: Martin Langels, ALN

Hail Mary kullens kung

Skribent

Publicerad kl 17.44, 08 november 2020

av Daniel Olsson

Hail Mary är utan tvivel kungen i kullen – Derby-vinnaren lekte från spets. Eagle Eye Sherry följde upp Oaks med ny storseger. Dubbel glädje för Daniel Redén sedan både Mister Hercules och Milady Grace bärgat varsin final. Det bjöds härlig sport i Eskilstuna när Breeders Crown kördes.

Om det rådde någon tvekan tidigare, är det nu definitiv avgjort. Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) är kungen bland de fyraåriga hingstarna och valackerna. Robert Berghs Derby-vinnare blixtrade till spets och var aldrig i någon förlustfara i Breeders Crown-finalen. Det här var hästens 17:e seger i 20:e starten.

 • Det var ju fantastiskt. Han bara smällde till ledningen och med den spänsten som han visade upp i dag, så förstod man ju att det skulle bli svårt för de andra. Han får göra något lopp till och vi tänker på Critérium Continental senare, sa Robert Bergh i ATG Live.
  "Förstod det skulle bli svårt för de andra"Robert Bergh i ATG Live
  Han är riktigt startsnabb också, visade Hail Mary. Per Lennartsson hade uppdraget att köra fantomen och gjorde inga misstag. Hail Mary smackade till spets, varvade på 1.12 och någon av motståndarna skulle aldrig komma i farlig närhet. Brother Bill gjorde en heroisk insats, som inledde attacken först i tredjespår redan 900 kvar och höll till andrapriset före Guzz Mearas som alldeles för sent fick fritt från vinnarens rygg. Power, placerade djupt ned i kön, avslutade friskt för att knipa fjärdepriset. Hail Mary vann på tangerade löpningsrekordet 1.11,5a/2140 och lade ytterligare 1,6 miljoner till segerkontot. Vinnaren är uppfödd av Jörgen Sjunnesson och Holger Gustavsson, ägs av Stall Mary och stolt skötare är Charlotte Andersson.

Mister Hercules fick sin revansch

Han var en av favoriterna inför Kriteriet men missade att kvala in till finalen. I Breeders Crown för de fyraåriga hingstarna och valackerna kom en skön revansch för Mister Hercules (e. Trixton). Talangen från Daniel Redéns stall vann lekande lätt efter att ha försvarat innerspåret.
 • Jag är otroligt stolt över den här killen, att han får visa hur bra han är. Det är en otrolig talang. Han hade en liten dipp ett tag, men har studsat tillbaka nu. Vi plockade av skorna i dag och tog en chans, det är en fantastisk kull det här, sa Daniel Redén i ATG Live.
  "Är otroligt stolt över den här killen"Daniel Redén i ATG Live
  En av de svåraste konkurrenterna försvann kort efter start, då San Moteur galopperade bort sig. Då blev det enklare för Mister Hercules som enkelt höll upp ledningen för sin driver Örjan Kihlström. Så mycket svårare var det egentligen inte; efter 13,5 på det första varvet var ledaren omöjlig att fånga in. Mister Hercules tog karriärens 7:e seger i den 10:e starten sedan han passerat mål på 1,12,2a/1640, vilket var ett tangerat löpningsrekord. Förstapriset var 1,6 miljoner kronor. Manny Muscle knep andrapriset efter att aldrig riktig fått fritt spelrum från vinnarhålet, Selected News trea efter en rejäl långspurt. Uppfödare av vinnaren är Ecurie Jean-Pierre Barjon, hästen ägs av Stall Zet och skötare är Ninni Gardelin.

Milady Grace ordnade dubbelt Redén

I fjol var det Conrads Rödluva som bärgade guldet, i år var det stallkamraten och Derbystoet-tvåan Milady Grace (e. Ready Cash) som gick vinnande ur Breeders Crown för fyraåriga ston. Dessutom blev det dubbelt för Daniel Redén då Golden Tricks spurtade in som tvåa bakom den vassa vinnaren.
 • Det var ruggigt. Hon var riktigt bra. Skulle hon kunna stå emot Golden Tricks till slut också, tänkte jag, men det gjorde hon. Breeders Crown är stort, det är de här loppen som man vill vinna, sa Daniel Redén i ATG Live.
  "De här loppen man vill vinna"Daniel Redén i ATG Live
  Grande Diva Sisu var hästen som anförde fältet, men fick det hett om öronen när Ganga Bae lade press över sista bortre. Den senare fick greppet när fältet travade in över upploppet men hade inte krafterna att stå emot Redéns duo. Milady Grace, som Örjan Kihlström lämnat tredje utvändigt med drygt 600 kvar, avgjorde på några få steg och höll säkert ifrån sig skarpt avslutande Golden Tricks. Ganga Bae höll starkt till bronset. Milady Grace vann på 1.12,2a/2140 och tjänade 1,6 miljoner kronor. Milady Grace är uppfödd av Snogarps Gård AB, ägs av Ecurie Dicoles och skötaren heter Caroline Närström.

Drottningkronan till Eagle Eye Sherry

Det har varit en riktigt stark höst för Eagle Eye Sherry (e. Bold Eagle). Det eleganta svarta stoet vann överraskande Oaks – nu blev det en mer väntad repris i Breeders Crown för treåriga ston. För sin tränare Björn Goop var hon aldrig i någon segerfara på väg mot sin fjärde raka.
 • Hon har avslutat säsongen på ett fantastiskt sätt. Hon inledde lite trevande, men nu har polletten ramlat ned i rätt fack. Det känns alltid lite extra med den här, när vi fött upp själva och varit med hela vägen, berättade Björn Goop i ATG Live.
  "Känns alltid lite extra"Björn Goop i ATG Live
  Eagle Eye Sherry hade fått innerspåret i finalen och det var ett faktum som Björn Goop såg till att nyttja till hundra procent. Bold Eagle-dottern var riktigt snabb ut och tog problemfritt hand om täten. Därmed var också loppet i hamn, skulle det visa sig med facit i hand. Loaded Maria kom men en pigg avslutning och No Business sköt till då hon sent hittade fritt från vinnarhålet – men det räckte blott till övriga pallplatser. Lätt seger värd 1,6 miljoner kronor för Eagle Eye Sherry som noterade 1.12,6a/2140. Vinnaren är uppfödd av Annika Goop och Henrik Hobik, ägarna är Hold Your Horses in Gothenburg och skötaren är Jenny Nordensson.
Breeders CrownHail MaryMister HerculesEagle Eye SherryMilady Grace
ANNONS
Nästa artikel