Just nu:
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
15.09 Fullt ös på Tylösand
14.53 Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!
14.48 Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika
11.25 Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare
08.38 Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Hagmyren: Åsrud Vilja slog till med nytt svensk rekord

Hon är i härlig form, Åsrud Vilja. Den tioåriga damen hade uppvisning under Hagmyrens kallblodsdag och gick runt fältet – för att noteras för ett nytt svenskt rekord.

Hagmyren avverkade på söndagen en hel tävlingsdag helt ägnad åt kallbloden och en av dagens mest imponerande vinnare hette Åsrud Vilja. Den tioåriga norskan, tränad av Tor Örjan Johansen, fick senast lämna återbud till Elitkampen men ordnade en snabb revansch i ett stolopp med 100 000 kronor till vinnaren.

Örjan Kihlström tog åter plats på sulkysitsen och det blev ett nytt lyckat samarbete duon emellan. Med varvet kvar av sprinterloppet styrdes Åsrud Vilja på först i spåren och arbetade sig metodiskt fram mot den ledande Hönn Blesa. Den senare stred förvisso tappert, men var utan möjligheter att utmana när det drog ihop sig. Åsrud Vilja vann säkert på 1.22,5/1660 meter vilket också putsade svenska rekordet för utländska ston med en halv sekund. Det är dessutom stoet andra svenska rekord på raken – senast noterade hon rekordtid i volt över medeldistans.

Moddson radar upp segrarna

En annan häst som övertygar stort är Moddson (e. B.W. Modde) som återfinns i Joakim Elfvings stall. Löftet tog hem Sleipners Fyraåringslopp för Rikard N Skoglund och noterades därmed för karriärens nionde seger på tio försök. Moddson kördes snabbt till ledningen och var efter det omöjlig att betvinga, Järvsö Elling blev kvar i vinnarhålet med ledaren mycket enkelt stegade undan till segern värd 100 000 kronor på 1.28,5a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:04, 04 juli

Generaal-skräll

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:33, 04 juli

Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:30, 04 juli

Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:47, 04 juli

Fullträff i Arvika för Baron Gift

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:30, 04 juli

Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:38, 03 juli

Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 22:51, 02 juli

Kung Don Fanucci

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Badman bara bäst

Badman bara bäst

Global Badman visade styrkan och redde ut det från dödens. Barbro Kronos ordnade ännu en fullträff för Svante Båth. Fina treåringar visade upp sina kunskaper när de långa E3-finalerna avgjordes på Bergsåker.

Daniel Wäjersten är en tränare som tar för sig allt mer. På hemmabanan Bergsåker kom karriärens hittills största framgång. Reklamhästen Global Badman (e. Yield Boko) motsvarade förväntningarna och grejade guldet i E3-finalen för hingstar och valacker – trots en tung resa.

Badman var den starkaste till slut

Global Badman fick nämligen göra hela loppet utvändigt om ledaren. Och i spets gick Despot Power som körd av Kim Eriksson fortfarande såg ut att ha händelserna under kontroll när man nådde in på upploppet. Men Global Badman hade mer att ge, talangen fick upp farten igen på rakan, närmade sig steg för steg och fick greppet kort före mål. Vinnaren, som belönades med 950 000 euro, tog här sin tredje raka seger (sjunde på elva starter i karriären) och kom i mål på 1.13,0a/2140. Despot Power höll bra för att bli tvåa, medan Furies Rain via en kvick slutrökare när luckan kom, tog tredjepriset.

– Det har varit en stor anspänning hela dagen, men nu känns det mest tomt. Känslorna kommer nog snart. Men det kändes som vi hade en häst som skulle kunna göra sig gällande i dag, jag körde lite på säkerhet genom sista sväng och det blev ju bra. Man kommer nog att komma ihåg det här länge, sa Daniel Wäjersten i ATG Live.


Barbro ordnade nytt E3-guld för Båth

E3-finaler och Svante Båth är närmast synonymt. Tränarens fjortonde triumf i en E3-final såg Barbro Kronos (e. Trixton) till att fixa. Den toppstammade treåringen, mamma är Fama Currit, kördes till segern i E3 för ston av Erik Adielsson. Barbro Kronos började i dödens, blev avlöst efter 500 meter men tog sig förnyat mot utvändigt ledaren med varvet kvar. Därifrån avgjorde topptalangen.

Ledande Chabils Ribb stretade emot starkt men blev nödd att kasta handduken över upploppet då Barbro Kronos skaffade sig greppet och säkert gick ifrån till segern värd 950 000 kronor på 1.13,8a över 2140. Malva Ha avslutade riktigt fint efter att ha hittat luckan en bit in på upploppet och tog sig därmed förbi ledaren i kampen om andrapriset.

– Det är en väldigt bra häst i grunden och det blir mycket lättare som tränare att få jobba med en sådan talang. Det är klart att det är de största loppen vi siktar på med henne framöver, men först ska vi hem och kika så allt är bra med henne, vi jäktar inte, sa Svante Båth i ATG Live.


Odd Herakles ensam på banan

Norska superkallblodet Odd Herakles fortsatte sin framfart. Nu kom hästens sjunde seger efter lika många starter i år. Tom Erik Solberg körde favoriten som brukligt – full fart framåt. Trots fyrtio meters tillägg satt Odd Herakles i ledningen efter 700 meter och sedan den tuffaste konkurrenten Månprinsen A.M. i samma situation ägnade sig åt en galopp, var saken direkt avgjord. Den norska stjärnan varvade efter 1.22-tempo och lämnade motståndet med många längder till slut. Segertiden strålande 1.20,2 över 2180 meter, vilket var en kraftig förbättring av det svenska rekordet.


Ribaude fick fritt – fällde favoriten

Vikens High Yield var stor favorit i Bronsdivisionens final och länge såg det ut att gå vägen för Robert Berghs häst som gjorde loppet i ledningen och ryckte undan genom sista sväng. Men in på upploppet sinade krafterna för favoriten, samtidigt som bakomvarande ekipage hittade fritt. Deep Pockets tog sig loss från vinnarhålet, men ännu fortare gick Ribaude från tredje invändigt. Örjan Kihlström lotsade till slut säkert in Björn Goop-träningen till en något överraskande seger. 1.12,6a/2140 var vinnartiden.


Djuse skrällde med utsökt Bordeaux

Ordentlig körning i Klass 2-finalen där Magnus A Djuse drog det längsta strået bakom Jerry Riordan-tränade Bordeaux S. Vinnaren avancerade fram mot dödens varvet kvar men fick direkt avlösning av Jagger Boko. Ledande Armagnac, som fått öppna 07,5 första 500, fick förklarligt ge sig på upploppet samtidigt som Bordeaux S. skaffade sig ett säkert grepp. Exclusive Matter avslutade piggt efter en invändig resa, men fick fritt för sent för att hota vinnaren som noterade skarpa 1.12,7a/2140.


Vaduz Wise As var på hugget igen

Timo Nurmos spännande sexåring Vaduz Wise As imponerade stort vid seger i Boden senast och stod återigen för en vass insats i Klass 1-finalen. Jorma Kontio hittade fram i andra utvändigt men skred till verket drygt 700 meter från mål. Vaduz Wise As kom hastigt fram mot ledaren, övertog mitt i sista svängen – och gick helt ohotad undan till segern. Italienaren klockades till 1.12,4a över 2140.


From the Mine – från start till mål

Tätt packat fält i uppgörelsen av Silverdivisionens final men vinnaren hittades från ledningen. From the Mine, tränad av Umåkers Catarina Norqvist tog återigen en fin skalp. Magnus A Djuse sände iväg grållen rejält från ledningen och tog täten. Efter att ha fått dämpa till underkant 1.14 första kilometern gick From the Mine sedan aldrig att fånga. Even’s Cool Boy och längre ut i banan, Floris Baldwin gjorde tappra försök men förgäves. 1.13,0a/2140 stod det på klockan.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Längre frånvaro för skadad Attraversiamo
Nästa nyhet
Längre frånvaro för skadad Attraversiamo

Längre frånvaro för skadad Attraversiamo

Attraversiamo slutade senast trea i Elitloppet men nu är risken att det inte blir några fler starter i år. Svante Båths stjärna är skadad och behöver flera månader på sig för att komma tillbaka.

Förra året stod han som segrare i Svenskt Travderby och för en månad sedan tog han sig in som trea i finalen av Elitloppet. Men nu har Attraversiamo stött på problem. En ytlig skada på vänster böjsena i vänstra frambenet har upptäckts. Nu väntar vila och det kommer att ta ett par månader före femåringen kan vara tillbaka på tävlingsbanan.

Jubileumspokalen är uteslutet

– Det tar nog några månader, vilket innebär att bland annat Jubileumspokalen är uteslutet. Vi hade planerat in ytterligare fem lopp för ”Attras” del här i Sverige i år, men det känns osäkert nu. Det är kanske inga av dessa kvar när hästen är redo på nytt och vi vill inte heller ut under vintern här i Sverige, säger tränaren Svante Båth till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vitruvio fick revansch
Nästa nyhet
Vitruvio fick revansch

Vitruvio fick revansch

Efter rusningen senast i Oslo Grand Prix – nu satt segern för Vitruvio. För Björn Goop hemförde den italienske stjärnan segern i finska storloppet Kymi Grand Prix efter en tuff duell mot Cokstile.

Vitruvio gjorde i Oslo Grand Prix sin första start för Björn Goop och höll då strålande som trea efter en öppning som sprängde ljudvallen. När Kymi Grand Prix på lördagen avgjordes i Kouvola gick det något lugnare till väga – och då blev det också segern för den italienske stjärnan.

Cokstile utmanade tappert

Det blev bra körning från start då ledningen växlade flera gånger initialt. Handsome Brad var snabbast ut men överlämnade efter 500 meter åt Moni Viking som avancerades kraftfullt. Denne blev dock bara i ledningen en kort bit, sedan Björn Goop kört till och övertagit efter 800 meter med Vitruvio. Och från ledningen skulle loppets favorit inte ge sig, visade det sig med facit på hand.

Christoffer Eriksson gjorde dock ett tappert försök med Cokstile. Elitlopps-tvåan fick återigen vandra i dödens men svarade för en toppinsats. Cokstile pressade ledaren genom sista kurvan och såg ett tag ut att kanske kunna få greppet, men Vitruvio kontrade sig tillbaka över upploppet och höll med knapp marginal ifrån sig sin ivrigt uppvaktande konkurrent.

Moni Viking tog hand om bronset

Vitruvio tog segern värd 100 000 euro på noteringen 1.11,6a/2100 meter. Samma tid för Cokstile som tvåa. Bakom var det Moni Viking (11,8) från ledarryggen som lade beslag på bronsmedaljen före den invändigt avslutande Handsome Brad och i vida spår avslutande Blé du Gers.

Oplacerade slutade Antonio Tabac som gjorde loppet på innerspår, liksom hemmahästarna Whole Lotta Love och Chief Orlando. För Makethemark slutade det i galopp vid ingången av sista sväng, då placerad i fjärde par utvändigt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bergsåker: Segerglädje för Emilia i E3 Consolation
Nästa nyhet
Bergsåker: Segerglädje för Emilia i E3 Consolation

Bergsåker: Segerglädje för Emilia i E3 Consolation

No Doubt stod över uttagningarna till E3 – men tog i stället med consolation. En fin framgång för Emilia Leo som tränare efter att ha försvarat spets från start till mål.

Emilia Leo har sju hästar på sin egen träningslista. En av dem är lovande treåringen No Doubt (e. Make it Happen) som i fredagskvällens E3 Consolation på Bergsåker visade upp sitt register. Efter en öppning i underkant 10,5 första 500 fick ledaren motstå fortsatt elak press av Armani Degato men vägrade att ge sig för det. Efter ett ryck ur sista sväng var segerdiskussionen avklarad – No Doubt gick säkert undan för att plocka hem förstaprisets 100 000 kronor på 1.13,1a/2140.


Namanga Go från ledningen

Nederländaren Dion Tesselaar tränar Namanga Go (e. Maharajah) som hemförde E3 Consolation för ston. Kim Eriksson skötte tömmarna och hade taktiken klar för sig. Namanga Bo öppnade riktigt kvickt och tog sig till ledningen in i första sväng för att öppna första 500 efter 10,9. Utmanade från dödens gjorde Swisha, medan favoriten Ester Wibb avslutade i spåren över upploppet. Det dock utan chans att nå ledarinnan som klockades till 1.14,3a/2140.


Karamell Hill gick runt fältet

Carl Johan Jepson hade uppdraget att köra Björn Goop vassa norska Karamell Hill i Diamantstoets final. Den uppgiften redde duon ut utan problem. Från tillägg avancerades Karamell Hill snabbt fram för att överta ledningen efter 700 meter. Efter det ingripandet var sexåringen aldrig i förlustfara och gick ifrån i fin stil till seger på trevliga segertiden 1.12,5/2140.


Segerraden bruten för Hail Mary

Robert Berghs segerstaplande fyraåring Hail Mary fick segerraden bruten efter nio raka. I ett försök till Norrlands Grand Prix fick favoriten göra en stor del av loppet först utan rygg i femhästarsfältet men kunde inte värja sig till slut för Global Adventure som var hästen med torrast spurtkrut. Svante Båth-träningen tog för Erik Adielsson årets första seger då han klockades till 1.11,7a/2140. Hail Mary fyra i mål på 1.12,0.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för Sprintermästaren

Travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson