Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin - en utsökt avslutning

Hagmyren i kväll och sportsligt sett är det inledningen med Hail Mary som stor favorit som är mest intressant. Han genrepar inför Derbyt och har en perfekt uppgift. Spelmässigt hittar jag den bästa investeringen i aftonens epilog – Pane Vino har fin chans att ta hem stayern. Kvällens roligaste spel är kapabla med osäkra Global Worthy som riskerar blir helt bortglömd.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Hagmyren – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Hail Mary öppnar bra och härifrån känns det långsökt att någon skulle kunna, eller vilja, utmana.


Loppanalys:

1 Hail Mary hade tio raka segrar inför starten näst senast då han fick se sig slagen. Det fick han förvisso senast också men svarade ändå för ett riktigt starkt race när han visade 1.08-tempo sista 600 utan att rå på Aramis Bar i Norrlands Grand Prix-finalen. Någon fara för formen är det alltså knappast och Robert Bergh har Derbyt i sikte efter den här uppgiften. Alla faktorer pekar mot spets och slut.

5 Jason’s Camden har inte riktigt rosat marknaden i Sverige-starterna men är bättre än raden. Hade sparat näst senast och gick 10,7 sista varvet bakom Ecurie D. senast. 4 Livinonthedash blev alldeles för het i Fyraåringseliten vilket är senaste start, och utgick. Meriterna från USA är dock rätt så hyggliga och båda Redén-hästarna slåss om andrapriset. 6 Exodus Brick var finalist i Kungapokalen men har inte haft något flyt i starterna efter.

Rank: 1-5-4-6


Spelförslag:

Avstår spel i det här loppet.

5 Hagmyren – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Check Me är nog snabbast men vill oftast släppa, varför 2 Global at Work har ett bra läge för att få överta. 5 Dendrathema vill säkert fram direkt och kan utmana.


Loppanalys:

Ett vidöppet lopp där nog ingen häst kan avskrivas från segerdiskussionen. Jag tycker att 11 Global Worthy är ett väldigt intressant spel, då hon riskerar att bli tämligen bortglömd här. Det rör sig om en häst med klart mycket högre kapacitet än nuvarande klass, men som tyvärr ofta också gör bort sig. Senast kom hon tillbaka snabbt efter en första galopp och hade nog haft segerchans om inte en andra gunga sumpat chanserna – men stoet gick väldigt fort mellan galopperna. Håller hon sig på benen är jag inte det minsta främmande för att hon kan kasta runt det här gänget spåret till trots.

6 Madame af Djupmyra har vunnit 4 av 5 i år och det imponerar förstås. Var rejäl senast direkt efter vila och det verkar vara typen som gärna gör lite jobb själv. Står lite hårt inne i loppet men av det hon visat i år är hon tidig.

10 Young Highness var rejäl vid två segrar i våras och höll fullt godkänt efter ett tufft upplägg senast. Fartmässigt ligger hon bra till i det här gänget och med minst klaff från bakspåret är hon farlig till slut.

4 Ann Mauds Lassie tillhör också de bästa på kapacitet. Hade på tok för långt fram senast men visade 13,5 sista 800 i spåren på ett positivt sätt. Bättre läge och motstånd i dag.

2 Global at Work är också van värre motstånd och har på pappret en prima uppgift här då mycket talar för att det blir ledningen. Tröttnade dock väl tidigt senast och måste vara bättre i dag för att räcka. 5 Dendrathema har tänt till ordentlig som tioåring och kommer med tre raka. Jag tror det finns risk för dödens den här gången, men så fint som hon uppträtt räknas hon igen. 1 Check Me vann för Örjan från precis samma läge för två starter sedan och kan göra det igen. Sju hästar nämnda – därmed inte givet att vi täckt in vinnaren.

Rank: 11-6-10-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Global Worthy till härliga oddset 22.00 hos Unibet.

6 Hagmyren – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

2 Järvsö Bukefalos är snabbast från start men lär sannolikt köras i ryggar när det handlar om medeldistans. 1 Myrsjös Ruter Ess har bra chans att få anföra.


Loppanalys:

11 Månbest A.M. har förvisso bara en seger i år, men tre andrapriser och har gjort det väldigt bra. Femåringen är under fortsatt utveckling och det är nog säkert så att det här är den bästa hästen i fältet sett till kapacitet. Bakspåret kan sätta käppar i hjulen, det får inte bli för långt fram, men har Melander häng när man travar in på sista bortre är chansen god att gå runt det här fältet.

3 Stuve Sky har ett fint facit och är ett roligt motbud till den sannolika storfavoriten. Hon har fått två lopp efter en längre frånvaro och gjorde det bra i comebacken trots galopp. Det är troligt att formen förts framåt med de loppen till handlingarna och då det handlar om en rejäl sort kan hon rent av reda ut det här från dödens om Månbest A.M. får för långt fram.

2 Järvsö Bukefalos har segrarna uteblivit för på sistone men det är en bra sort för klassen. Hästen går iväg fort från början och kan säkert spetsa, men gillar kort distans bäst och lär vilja få ett lopp i ryggar nu. Med minsta klaff blir han farlig till slut.

9 Vårbusan är en annan med utveckling i sig. Mötte bra hästar för tre starter sedan, fast med sparat efter det och tidig galopp senast. Bricka nio behöver inte vara fel och hon räknas med rätt resa.

7 Tåga Viktor har gjort flera bra lopp en längre tid och var målfotoslagen näst senast. Står lite hårt inne i kväll och fick för tråkigt läge för att bli annat än en outsider. 1 Myrsjös Ruter Ess har varit ute i monté några starter och sköter sig bra. Läget i dag gör det intressant då det här är den troliga ledaren; det kan räcka runt om.

Rank: 11-3-2-9


Spelförslag:

Med Månbest A.M. som klar favorit lockas jag spela vinnare på 3 Stuve Sky till fina 9.50 hos Unibet.

7 Hagmyren – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

3 Cheese Action L.W. är snabbast ut men det är troligt man söker sig en rygg. 4 Dyrgripen ligger bra till för att överta. Omöjligt är det inte att 11 Turenne laddas på direkt.


Loppanalys:

11 Turenne avslutade förra året med fyra raka segrar på duktigt sätt men fick sedan ett sju månader långt uppehåll. Nu har han hunnit med tre starter i år och den senaste var ett rejält fall framåt då han fick göra jobbet i dödens i ett Klass 2-försök och ändå utmanade om segern till mål. Det motståndet möter han inte i kväll. Hästen öppnar snabbt och springspåret kan innebära att mycket av försprånget är inhämtat tidigt. Ska ha bäst vinstchans.

9 Helios di Quattro har startat tätt senaste tiden men verkar också ha hittat toppformen. Var ute på Rättvik så sent som i lördags och avgjorde då till seger via en tung långspurt med vida spår genom sista sväng. En sådan insats igen kommer man långt på.

Markus Pihlström har två hästar med som båda är segeraktuella. 5 O.P.’s Fantastic tror jag mest på; gick en fin avslutning i skymundan senast och satt med sparat gången före. Kommer att vinna snart. 4 Dyrgripen var fin i två raka i våras men har inte visat helt samma form på sistone. Här är det dock inte alls omöjligt att det blir spets, vilket givetvis ökar chanserna mycket.

2 Raoel Attack ska också ses med chans. Har haft bra form en längre tid och bevisade det senast när han spurtade fint i en snabb avslutning. Ett tidigt motbud.

Rank: 11-9-5-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Turenne till oddset 2.75 hos Unibet

8 Hagmyren – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Kiro Bia Balderina har ett perfekt läge med innerspår och får i första hand försöka svara ut 2 Hönn Blessa som öppnar snabbt från alla lägen.


Loppanalys:

9 Bol Brage har haft en fantastiskt fin säsong och går från klarhet till klarhet. Senast blev det offensivt fram mot spets och hästen höll starkt till mål även om han fick ge sig för en mycket bra Månlykke A.M. Bol Brage levererar rejäla insatser varje gång och det lär nog inte väntas särskilt länge innan det blir attack här. Motiverad favorit i loppet, men det är aldrig enkelt att vinna från tillägg på kort distans. Jag testar därför ett mycket intressant motbud.

1 Kiro Bia Balderina har en ganska ledsam rad med flera galopper men den berättar föga om stoets egentliga kapacitet. Hon är meriterad från Norge och nu är det väldigt spännande förutsättningar. I fjol vann hon på 1.23,5 på Bjerke över den här distansen och då hon kan öppna bra bör planen var att försöka leda det här runt om. Hotet från start är alltid raska Hönn Blesa, men kan norskan hålla ut henne får favoriten gå fort för att hinna fram.

10 Spikfaks har också en stark säsong så här långt och har varit med där framme i princip i varje start. Insatsen senast på Jarlsberg var synnerligen rejäl när han mosade motståndet från dödens. Läget nu är dock inte det roligaste och hästen gynnas inte av distansen. Med klaff bra nog att svepa fältet ändå.

2 Hönn Blesa gjorde ett mycket bra lopp för tre starter sedan då hon endast fick ge sig mot Åsrud Vilja som väl är det bästa kallblodsstoet av alla just nu. Då visade hon 1.23,7 över distansen. Hönn Blesa är mycket kvick ut och även om det är ett andraspår i volten är hon en spetskandidat. Om tät växer hon ytterligare en klass.

Skrälljägarna kollar lite extra på 13 Hvalstad Odin som inte är sämre än någon annan i loppet och har gjort idel starka insatser på sistone. Läget är dock iskallt, men med lite flax och tempo så kan han slå till.

Rank: 9-1-10-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Kiro Bia Balderina till oddset 6.75 hos Unibet.

  • 1 kiro bia balderina, vinnare

9 Hagmyren – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Brothers N. Arms kan tänkas prova hålla ut från början, men troligast är ändå att det är 6 Pane Vino som spetsar från ett springspår och sedan anför.


Loppanalys:

6 Pane Vino har ett utsökt läge här. Den kapable valacken (bror till Stepping Spaceboy) har visat fin form på sistone och jag gillade särskilt intrycket senast i Östersund. Hästen avslutade då i underkant 1.10 sista 600 och tog över upploppet på riktigt bra hästar. Nu har Pane Vino begåvats med ett ensamt springspår och därmed tycker jag planen borde vara given – mot spets och sedan försöka hålla den hela vägen. 3140 meter är det debut över, men hästen har vunnit över 2640 tidigare varför det knappast ska vara något problem. En mycket bra vinstchans.

14 Spickleback Face är nog bästa hästen i fältet, han var ju till exempel finalist i Derbyt för två år sedan. I år har det bara blivit ett lopp, i slutet av maj där han föll över i galopp i segerstriden. Formen är med andra ord dunkel, och troligen inte hundraprocentig. Han ska oavsett ses som en tidig utmanare.

1 Brothers N. Arms är det också lite ovisst med dagsformen på. Gjorde comeback efter ett kortare uppehåll senast men galopperade tidigt. Gissningsvis är formen betydligt bättre än raden och hästen har visat fint kunnande tidigare. En tidig kandidat, särskilt med tanke på läget.

12 Volocity de Vie är en stark rackare som kommer till sin rätt över stayerdistans. Insatsen senast var ett tydligt fall framåt då han kämpade på väl från dödens. Kommer man till i loppet här ska han räknas.

7 Hunkydory Degato är den stora outsidern; flera bra lopp mot tufft motstånd på sistone. Kan slå till. 9 Survival Kit hade en stark säsong i år men har inte alls lyckats i år, jag tror dock formen är bättre än vad raden ger sken av.

Rank: 6-14-1-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Pane Vino till oddset 3.65 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson