Just nu:
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
15.09 Fullt ös på Tylösand
14.53 Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!
14.48 Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika
11.25 Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare
08.38 Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Hagmyren kör fredagkväll Elitloppshelgen. Allt är som det ska vara mao. Hagmyren med sitt korta upplopp gör att tätkänning är supervärdefullt men som vanligt gör man några undantag och spelar ett par bakspårs/tilläggshästar. En av dessa är Steinfaks. Antonio Tabac i lopp nio har ett bättre läge och visade kraftig uppåtform senast. Och så kan det kanske vara dags för Timotejs Fredag. Passar väl bra en kväll som denna?

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Hagmyren – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

3 Remain in Light har visat sig kunna öppna rätt bra och vi lär nog se denne tidigt i spets. 7 A Nice Gift S.H. är ganska kvick men står sämre till.


Loppanalys:

3 Remain in Light är favorit och det är verkligen inget fel i det. Har svarat för bra insatser på slutet men utan att vinna lopp. Sparat i mål näst senast och bra avslutning  senast. Här ser det ut att kunna bli ledning runt om på Myren med sitt korta upplopp och motståndet är inte knivskarpt, om man säger så. Båths häst har haft en förkylning efter senast och det har gått lite tid och jag är ändå sugen på att gå emot även om Båth brukar ha bra förberett.

Jag spelar 9 Timotejs Fredag som visat fin form och borde få en seger snart. Senast var det en hel del sparat i mål och hästen såg rejält formststark ut. Vann från spets vid senaste segern men fungerar fint i ryggar och spår nio behöver inte vara så pjåkigt. Jag spelar.

7 A Nice Gift S.H. är svårbedömd. Även för tränaren. Hästen är rätt bra i grunden och duger men var snudd på usel senast och utan att Holm vet varför. Träningen sköter hon på bästa sätt och skule formen sitta där så kan det gå. Öppnar rätt bra. Barfota runt om nu.

11 Fidji Rags är inte oäven men har tråkigt Myren-läge med sitt korta upplopp.

Rank: 3-9-7-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Timotejs Fredag till oddset 6.00.

5 Hagmyren – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Senaste gången favoriten 1 Järvsöodin hade spår ett på främre volten så blev det tidig galopp. Han har dock blivit allt mindre spänd och bättre från start och Ohlsson är vass från spår ett. Kan bli tidig spets. 1 Vill Solen är snabb och kan nog spetsa direkt.


Loppanalys:

1 Järvsöodin har gjort det bra i rätt hårda gäng. Senast höll han bra från utvändigt ledaren även om jag trodde han skulle avögra. Hårda krav kanske och här duger han fint bara det inte strular från start. Stark som han är.

Stallkamraten 10 Smedheim Solan vann det loppet senast och är i mycket fin form. Står nu tjugo meter sämre till och uppgiften blir tuffare även om det kan gå då formen är så stark.

Jag tror att rejäle 8 Steinfaks visar sig tuffast här och avgör. Tål tuffa upplägg och bör få en vettig resa i draget här. Haft lite hovproblem men det låter bra från tränarhåll och Steinfaks blir mitt spel. Stain Eilefsen berättar att hästen har betäckt nyligen och humöret är sedan riktigt riktigt bra. Hästen känns kanonfin helt enkelt och Stian tycker uppgiften ser mycket bra ut. Han brukar låta uppåt men nu fick jag extra bra känsla för att han tror.

6 Vill Solen var positiv senast och öppnar bra. Har ändå ingen känsla att det ska räcka hela vägen.

Rank: 8-1-10-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Steinfaks till oddset 4.50.

6 Hagmyren – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Camelita kan öppna snabbt. Mika berättar att han väljer taktik efter hur hästen känns för dagen. Han brukar inte ha något emot spets. 3 Bone Hard Flash är rätt snabb ut och kan vara tidigt i spets. 8 Totti Garline är nedstruken ett hack och är nog ännu snabbare. Finns chans på tidig tät.


Loppanalys:

3 Bone Hard Flash är med all rätt hårt betrodd här. En bra häst som gör sitt jobb på prima sätt och läget är fint. Det finns chans på spets eller åtminstone en fin resa. Kan nog visa sig tuffast här. Jag går dock emot.

Jag spelar 8 Totti Garline som nu är nedstruken ett spår och det gillas. Hästen öppnar snabbt och trots spåret finns chans på tidig spets. Han gjorde comeback efter långt uppehåll senast och var mycket positiv vid seger efter tidig spets. Obrukad mer eller mindre i mål. Har han tagit loppet på rätt sätt så har vi en vass insats att se fram emot. Har visat sig mycket effektiv i tät och jag hoppas han kan komma dit. Nu blir det hybridvagn på och Wallin hävdar att hästen ser fin ut efter loppet senast.  Han var rejält grundtränad inför senast och borde tagit loppet bra. Visst kan han hamna illa till från spår lågt ut men vi hoppas på annat.

1 Camelita är snabb men lite vek. Mycket fin i jobb och lättare balans idag än senast. Mika avgöra taktiken efter hur hästen känns. Det kan bli spets. Myrens upplopp är kort.

12 Recall Rivner får Örjan upp men uppgiften är tuff över kort distans.

Rank: 3-8-1-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Totti Garline till oddset 4.75.

7 Hagmyren – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

5 Kathedral Zon öppnar hyggligt och i denna konkurrens bör det vara rätt bra chans på spets.


Loppanalys:

5 Kathedral Zon är väl ingen favorithäst men Wäjersten håller fortsatt hög standard och här ser det ut som spets. Det är bra på Myren med sitt korta upplopp. Barfota runt om nu och med favoriten struken ser det rätt billigt ut. Spelar på spets och slut. Det kan bli halvbilligt lopp detta.

7 Global Worthy uppträder knepigt men det finns fart i hästen. Med Ohlsson som visade toppformen igår.

10 Boom Boom Becker är lite speciell av sig men stark och kan mala ner allt om allt stämmer. 3 Foppa Sisu är hygglig och har fint läge.

Rank: 5-7-10-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Kathedral Zon till oddset 3.50.

8 Hagmyren – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

6 Alf Ann är snabb. 7 Stuve Sky kan vara lite hetsig och dra iväg.


Loppanalys:

Ett kallblodslopp där starke 1 Klack Tekla bör ha vettig chans bara det inte strular. Innerspåret är inte det bästa men säkre Djuse tar sig nog ut i tid och sedan tål Klack Tekla en hel del. Höll farten bra näst senast och jag spelar.

5 Månodin A.M. har skött sig godkänt mot tuffa årgångskamrater och bör duga gott här. 7 Stuve Sky har bra fart i sig men formen är något svårbedömd. 6 Alf Ann är snabb och kan leda länge. 8 Smedheim Snerta visade fin form senast men läget är svårt.

Ett lurigt lopp men Klack Tekla utan strul bör nog ha vettig chans.

Rank: 1-5-7-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Klack Tekla till oddset 7.00.

9 Hagmyren – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

4 Zacks Zoomer kan bli lite väl hetsig men lär nog laddas då det är kort distans och Myrens korta upplopp. Bra spetschans.


Loppanalys:

10 Queer Fish trodde jag på senast och han avgjorde i fin stil. Kan göra det på nytt men bakspår och kort distans och några bra emot har vi trots allt.

4 Zacks Zoomer kan vara en riktig Myren-vinnarwe där spets är finfint. Är väl ingen krigare och kan även bli lite väl het vid laddning och jag håller mig ifrån honom.

Jag spelar grundkapable 3 Antonio Tabac som nu fått lopp i kroppen i regi Westholm. Avslutade klart bra senast och såg ut som en nästagångare. Bra stallrapporter har vi och känslan är att Antonio Tabac från vettigt läge får en bra resa och avgör här. Kunnandet finns där. Det vet vi.

11 Canari Match har kunnandet men ingen visad superform.

Rank: 3-10-4-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Antonio Tabac till oddset

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson